Jučer prolazim preko parkinga kod Grčke ambasade, na Skenderiji kod 'Ajfelovog mosta'. Dva drota kod mjesta za invalide, piše se kazna nekom konju sa Golfom 4.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kB27
#7626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad seljak parkira na mjesto predviđeno za invalide, ako mi ima bilo šta degutantnije...
Jučer prolazim preko parkinga kod Grčke ambasade, na Skenderiji kod 'Ajfelovog mosta'. Dva drota kod mjesta za invalide, piše se kazna nekom konju sa Golfom 4.
-
quarterback
#7627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mozda nije vidio oznakukB27 wrote:Kad seljak parkira na mjesto predviđeno za invalide, ako mi ima bilo šta degutantnije...
-
kB27
#7628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije to bilo u pitanju.quarterback wrote:mozda nije vidio oznakukB27 wrote:Kad seljak parkira na mjesto predviđeno za invalide, ako mi ima bilo šta degutantnije...
-
MAN-lion's coach
#7629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 23:01, edited 1 time in total.
-
direstraits0078
#7630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
No sikiriki, šala je bila dobronamjerna. 
-
tempuser
#7631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Veceras prema moru prave Igre bez granica, a krenulo vec na Alipasinom...
Situacija 1. oko 15 do 6 veceras, nema guzve u sve 3 trake se vozi pristonih 70, ali nas kaci crveni val, medjutim tu je cijelo vrijeme imbecil na nekim kineskom skuteru od 50 ccm koji se ne mice iz lijeve trake i vozi nekih 40 km/h. Njega izmedju 2 semlafora svi koji voze lijevom trakom moraju obilaziti, ali se na crvenom provuce na celo i opet nanovo sve do TAT-a!
Situacija 2. prilazim pazaricu i vidim kako neki u daljini obilazi kolonu preko pune, dodje ima mene i klasicna kombinacija, 3 bilmeza u BMW-u E34, naprijed spusten, usinut, zatamnjen. Ne bi to bio neko aman - zaman cudo da u autu nije djecak od nekih 5-6 god. Imbecil pretice mene i kolonu ispred mene, ulijece u makaze auto dimi plavo, ujeda za oci!
Situacija 3. izmedju Mostara i Bude stizem staru Toyotu Previu, ide bukvalno 30 km/h, a iz suprotnog pravca non stop neko nailazi, nema sanse da ga obidjes, otegla se kolona.Tek negdje pred samom Bunom ga obidjem i vidim cilagera od preko 70 godina kako na ugodnim 30 km/h vazi na mobitel!
Situacija 1. oko 15 do 6 veceras, nema guzve u sve 3 trake se vozi pristonih 70, ali nas kaci crveni val, medjutim tu je cijelo vrijeme imbecil na nekim kineskom skuteru od 50 ccm koji se ne mice iz lijeve trake i vozi nekih 40 km/h. Njega izmedju 2 semlafora svi koji voze lijevom trakom moraju obilaziti, ali se na crvenom provuce na celo i opet nanovo sve do TAT-a!
Situacija 2. prilazim pazaricu i vidim kako neki u daljini obilazi kolonu preko pune, dodje ima mene i klasicna kombinacija, 3 bilmeza u BMW-u E34, naprijed spusten, usinut, zatamnjen. Ne bi to bio neko aman - zaman cudo da u autu nije djecak od nekih 5-6 god. Imbecil pretice mene i kolonu ispred mene, ulijece u makaze auto dimi plavo, ujeda za oci!
Situacija 3. izmedju Mostara i Bude stizem staru Toyotu Previu, ide bukvalno 30 km/h, a iz suprotnog pravca non stop neko nailazi, nema sanse da ga obidjes, otegla se kolona.Tek negdje pred samom Bunom ga obidjem i vidim cilagera od preko 70 godina kako na ugodnim 30 km/h vazi na mobitel!
-
MAN-lion's coach
#7632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 23:01, edited 1 time in total.
- supercali
#7633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neko na forumu pomenu da je u funkciji tj koristi je klas zbog cega i stoji tuMAN-lion's coach wrote:Iz obije ulice stoji znak STOP. Mislim da je nepotreban znak za pružni prelaz jer uopće ta pruga nije u funkciji. Treba to skinuti da ne pravi zabunu.zdruzdjo wrote:direstraits0078 wrote:Klasika za pruzni prijelaz bez branika. Cak i za prijelaze s branicima. Ovi iz Dr. Fetaha Becirbegovica nemaju velike veze s ovim znakom. Oni imaju drugo saobracajno pravilo po kojem se ravnaju i ne dobijaju prednost nad ovima koji voze ulicom Alije Kucukalica. Znak stop nije isto sto i znak ukrstanje s putem s pravom prvenstva.![]()
Ali eto treba prouciti malo novonastalu situaciju.
Nisam se zadavao danas puno da li ima znakova jos na nekom mjestu.
Ali opet nema veze jer to ljudi puno ne zarezuju.
-
direstraits0078
#7634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Olahko shvatanje pružnog prijelaza je mnoge koštalo života. Ovi s niskim brzinama nisu opasni u tolikoj mjeri, ali kad se neko nauči da ne staje na STOP, dešavaju se sranja.
-
lijepa u dusi
#7635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jasta radi, umalo me ne zveknu u zadnji kraj neki dan. Skrenula iz obale u radicevu, hocu u bbi garazu. Lijeva traka prazna, desna puna do obale, ja u lijevu traku, jer cu lijevo, jel. Upali se zeleno na semaforu, a ovaj iz desne trake svira li svira, jos psuje sto je morao kociti zbog mene. Problem s mis irbinom je sto je jednosmjerna s dvije trake, a lijeva je pretvorena u parking (mislim protivzakonito, ne sjecam se da sam vidjela oznaku P i iscrtana mjesta). Iz desne trake radiceve stoji da se moze i lijevo i pravo, nije ni taj nista kriv, nego oni koji ne pisu kazne za nepropisno parkiranje u mis irbinoj.zdruzdjo wrote:Sarajevo - Jednosmjeran saobraćaj u ulici Radićeva do 24. jula
Izmjena režima saobraćaja će trajati će do 24. jula ove godine i do tada će saobraćaj biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopćeno je iz Press službe KS
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo saopćilo je da je na snazi izmjena režima saobraćaja u ulici Radićeva. To podrazumijeva da je ta ulica postala jednosmjerna iz pravca ulice Obala Kulina bana prema ulici Mis Irbina sa dvije kolovozne trake od kojih je lijeva traka za skretanje u ulicu Mis Irbina dok je desna traka namijenjena za kretanje pravo prema ulici Maršala Tita.
Izmjena režima saobraćaja će trajati će do 24. jula ove godine i do tada će saobraćaj biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopćeno je iz Press službe KS.
Riječ je testnoj fazi izmjene režima saobraćaja koja se provodi prema Elaboratu izmjene režima saobraćaja u ulici Radićeva koji je izradio Institut za saobraćajnice Građevinskog fakulteta u Sarajevu na zahtjev Ministarstva saobraćaja KS, a radi sprječavanja blokade saobraćaja na glavnoj saobraćajnici Obala Kulina bana usljed dugih kolona vozila u ulici Radićeva.
Ukoliko se efekti ovakve izmjene režima saobraćaja pokažu pozitivnim taj režim saobraćaja će ostati stalan sa adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, navode iz Ministarstva.
Unaprijed se izvinjavam ako je lijeva traka mis irbine ipak legalno postala parking, onda su krivi oni koji su isplanirali da se iz jednosmjerne s dvije strake skrece u jednosmjernu s jednom. Eto fala i pozdrav.
- supercali
#7636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije niko isplanirao nego ke horizontalna signalizacija ostala od dvosmjerne ulice pa zato je problem
Desna bi trebala biti pravo a lijeva pravo i lijevo
-
lijepa u dusi
#7637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad su vec skidali signalizaciju u lijevoj traci mogli su i ovo pa prepraviti, da ne bude belajasupercali wrote:Nije niko isplanirao nego ke horizontalna signalizacija ostala od dvosmjerne ulice pa zato je problem
- supercali
#7638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogli su al nisulijepa u dusi wrote:Kad su vec skidali signalizaciju u lijevoj traci mogli su i ovo pa prepraviti, da ne bude belajasupercali wrote:Nije niko isplanirao nego ke horizontalna signalizacija ostala od dvosmjerne ulice pa zato je problem
Neko vece ja skrecem u radicevu kad lik na semaforu a iza njega policija vjerovatno nece mu biti kazna
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ona cesta od Trg Austrije pa gore prema Bistriku uz brdo, pa kad hadžija stane u traku, da mu hanuma ode onde u prodavnicu. Pa 4-5 puta stanem zbog tako tih idiota. Jednom tako stanem uporedo njega i otvorim prozor, samo da mu kazem koju, on gleda lafo okolo pravi se da ne vidi 
- xamp
#7640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Desna traka ima samo za pravo, a lijeva samo za desno.supercali wrote:Mogli su al nisulijepa u dusi wrote:Kad su vec skidali signalizaciju u lijevoj traci mogli su i ovo pa prepraviti, da ne bude belajasupercali wrote:Nije niko isplanirao nego ke horizontalna signalizacija ostala od dvosmjerne ulice pa zato je problem
Neko vece ja skrecem u radicevu kad lik na semaforu a iza njega policija vjerovatno nece mu biti kazna
- supercali
#7641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta ba lijeva za desno
- kloniran
- basicm
#7643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ih, pa nije ni cudo sto se ovako vozi, s lijeva na desno, kao citanje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
s@mson
#7644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene najvise nerviraju vozaci kojima svaki qrtz smeta pa to pisu po forumu hihihihihi...
-
hizo ramidovic
#7645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svakati cast jarugo neksihim reko istinu ijasamto davno govorijo svibi davoze asvehin smeta panek ne sta dobro staslace prie voznje ilnek idu zbiciklom pahin ondak ne ce ni sta nervirats@mson wrote:Mene najvise nerviraju vozaci kojima svaki qrtz smeta pa to pisu po forumu hihihihihi...
- Daryl Dixon
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Spasio si meDaryl Dixon wrote:mozda nekome bude od koristi
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... eva/234155
-
mco
#7648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upozorenje - cuvajte se BMW-a X5 vozi ga naka nadrogirana prostituka sve joj j.bem do 16-tog koljena, umalo nismo izginuli u kasindolskoj ulici radi njenog divljanja i prestizanja...
- Daryl Dixon
#7649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i drugi put bajo mojLeon16v wrote:Spasio si meDaryl Dixon wrote:mozda nekome bude od koristi
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... eva/234155
-
zdruzdjo
#7650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Scena danasnja.
Vozim iz grada ulicom dzemala bijedica prema bitumenki. Kod bitumenke pjesacki prelaz. Stajem jer od onog puteljka za centar "safet zajko" ide covjek koji gura invalidska kolica sa djetetom u njima. Stajem da ih propustim. Bacim pogled na retrovizor, priblizava mi se vozilo bihamka. Kako covjek prelazi sa djetetom ispred mene tako RETARDIRANI KONJ iz bihamka hladno pored mene prolazi i obilazi me da skrene u ulicu prema nedjaricima. Bukvalno su mu prasinu sa auta skinuli djetetovim nogama. Ali tu nije kraj kako oni prodjose na sredinu tako jos jedan debil sa seat leonom radi istu stvar ali ovaj put su ljudi vec na sredini druge trake. I kao ceka ih da prodju pa da on osine po gasu i prodje ispred mene. Namjerno sam opleo po gasu i zakocio na samom skretanju dok je debil broj dva se zamalo nasukao na trotoar pokusavajuci da se utrpa.
PA NE MOGU DA VJERUJEM SA KIM DJELIMO CESTU.
Da je kojim sucajem bio policajac gdje inace bude tacno bih mu dreknuo kroz prozor da zaustavi i jednog i drugog. Covjek sa kolicima je bio tu i dalje i taman bi bio ko kec na deset.
Jebem majku mrtvu i 12 koljena proslih i buducih.
Vozim iz grada ulicom dzemala bijedica prema bitumenki. Kod bitumenke pjesacki prelaz. Stajem jer od onog puteljka za centar "safet zajko" ide covjek koji gura invalidska kolica sa djetetom u njima. Stajem da ih propustim. Bacim pogled na retrovizor, priblizava mi se vozilo bihamka. Kako covjek prelazi sa djetetom ispred mene tako RETARDIRANI KONJ iz bihamka hladno pored mene prolazi i obilazi me da skrene u ulicu prema nedjaricima. Bukvalno su mu prasinu sa auta skinuli djetetovim nogama. Ali tu nije kraj kako oni prodjose na sredinu tako jos jedan debil sa seat leonom radi istu stvar ali ovaj put su ljudi vec na sredini druge trake. I kao ceka ih da prodju pa da on osine po gasu i prodje ispred mene. Namjerno sam opleo po gasu i zakocio na samom skretanju dok je debil broj dva se zamalo nasukao na trotoar pokusavajuci da se utrpa.
PA NE MOGU DA VJERUJEM SA KIM DJELIMO CESTU.
Da je kojim sucajem bio policajac gdje inace bude tacno bih mu dreknuo kroz prozor da zaustavi i jednog i drugog. Covjek sa kolicima je bio tu i dalje i taman bi bio ko kec na deset.
Jebem majku mrtvu i 12 koljena proslih i buducih.
Last edited by zdruzdjo on 06/08/2016 10:07, edited 1 time in total.