GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
StupskaBitanga
#7626 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
šta mislite hoće li proraditi ujutru
-
racionalista
#7627 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ademović malo pobrko lončiće večeras. Hoće čovjek da sruši sam svoju vladu
Ovo je sve organizovano iz SDPovske kuhinje jer je Fikro dobio depešu da vraća vlast kako zna
Ovo je sve organizovano iz SDPovske kuhinje jer je Fikro dobio depešu da vraća vlast kako zna
-
FreakyStyley
#7628 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Raja, nisam pratio, jesi im to ovi postavili kao neki ultimatum da sutra pocnu vozit? Sta ako ne pocnu i kolike su sanse da pocnu? 
-
goran16v
#7629 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
S kim ba da prica???? Obustava rada je nelegalna, svaki radnik koji strajkuje zna da je stekao uslove za otkaz. Ako pocnu pricati s njima automatski su ih legalizovali. Qurac ces pricati s nekim za kojeg najavljujes da mu je noga kako god se zavrsi. Kad smo vec kod price sto se niko od radnika, ne sindikata, nego kao tih postenih kojih kao ima tamo, ne sjeti da prica s vladom????O'zone wrote:
Kemo je u pravu što ih tjera da dole odu i pričaju sa radnicima samo ga niko ne konta Vlada neće da ide jer bože moj oni su vlada.
Sve je to seljacka politika i racunica. Cute i kontaju, puno ih je da ih sve otpuste, ako krene vlada nasilu u GRAS odmah ce se javiti da su oni ti fini i da su bili prisiljeni na obustavu, ako kolovodje proguraju svoje zahtjeve jos bolje. Cuti i ne talasaj!
Last edited by goran16v on 08/04/2013 22:59, edited 1 time in total.
-
hhaarree
#7630 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ako ne pocnu nista, ope sjednicaFreakyStyley wrote:Raja, nisam pratio, jesi im to ovi postavili kao neki ultimatum da sutra pocnu vozit? Sta ako ne pocnu i kolike su sanse da pocnu?
-
hhaarree
#7631 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa onda ako nece gospoda da pricaju nek posalju muriju i za 15 minuta nakon ulaska murije u gras tramvaji i tole bi izasli, al jok daj da se raspravljamo ko je u pravugoran16v wrote:S kim ba da prica???? Obustava rada je nelegalna, svaki radnik koji strajkuje zna da je stekao uslove za otkaz. Ako pocnu pricati s njima automatski su ih legalizovali. Qurac ces pricati s nekim za kojeg najavljujes da mu je noga kako god se zavrsi. Kad smo vec kod price sto se niko od radnika, ne sindikata, nego kao tih postenih kojih kao ima tamo, ne sjeti da prica s vladom????O'zone wrote:
Kemo je u pravu što ih tjera da dole odu i pričaju sa radnicima samo ga niko ne konta Vlada neće da ide jer bože moj oni su vlada.
- Reglan
#7632 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo mi nije jasno zasto nisu rekli ako ne prorade sutra u 04:00 stupaju zakonske mjere i vracanje imovine u vladine ruke putem policijskih snaga.
- NEOPLAN
#7633 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
na kraju balade samo zastupnici hajruju od ovng svega, upisuju vanredne dnevnice. Radnici puse, gradjani puse.
-
a.dis
#7634 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Interesuje me je li iko dobio od svoje firme kupon za april?
-
FreakyStyley
#7635 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Haj hvala, al' kita i to. Bez tramvaja nas nea nigdje. Imam sutra obaveza nekih pa zato pitam.hhaarree wrote:ako ne pocnu nista, ope sjednicaFreakyStyley wrote:Raja, nisam pratio, jesi im to ovi postavili kao neki ultimatum da sutra pocnu vozit? Sta ako ne pocnu i kolike su sanse da pocnu?a sanse su po mojoj procjeni minimalne, kad su do sad fursatili ne vidim sta ih sprecava da nastave
-
hhaarree
#7636 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
auu mrka kapa ondaFreakyStyley wrote:Haj hvala, al' kita i to. Bez tramvaja nas nea nigdje. Imam sutra obaveza nekih pa zato pitam.hhaarree wrote:ako ne pocnu nista, ope sjednicaFreakyStyley wrote:Raja, nisam pratio, jesi im to ovi postavili kao neki ultimatum da sutra pocnu vozit? Sta ako ne pocnu i kolike su sanse da pocnu?a sanse su po mojoj procjeni minimalne, kad su do sad fursatili ne vidim sta ih sprecava da nastave
- anonimnaosoba
#7637 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
neće sigurno, ništa bez sileStupskaBitanga wrote:šta mislite hoće li proraditi ujutru
sve što ti ostaje je da čekaš sat vremena na onaj Centrin busFreakyStyley wrote:Haj hvala, al' kita i to. Bez tramvaja nas nea nigdje. Imam sutra obaveza nekih pa zato pitam.
vidim danas Trans turist saobraća na relaciji Trg Austrije-Dobrinja, lijepo
- Kal El
#7638 Re: AW: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Joj lika ostavio je jedno 50 komentara na Skupština KS dala rok GRAS-u: Do četiri ujutro uspostavite javni prijevoz
"," se zove ili mi se čini?
"," se zove ili mi se čini?
Last edited by Kal El on 08/04/2013 23:05, edited 1 time in total.
- Dr. Kuca
#7639 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vlada sutrajna pa kud puklo da puklo. Svaka im cast, glasat cu za njih! Imaju damu, imaju karakter! Konakovic, Zeljkovic, bubica i jos par njih

-
hhaarree
#7640 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma meni ovdje cudno pravo kako ne smiju nista da poduzmu, pa eno i bubica i zeljkovic otvoreno sve kazu kako je i sta je al opet niko ne smije uc u gras, ja odista ne kontam
-
FreakyStyley
#7641 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da su sutrajni ne bi nas jebali ovako danima, nego bi ILEGALNI strajk zaustavili u roku od odmah.Dr. Kuca wrote:Vlada sutrajna pa kud puklo da puklo. Svaka im cast, glasat cu za njih! Imaju damu, imaju karakter! Konakovic, Zeljkovic, bubica i jos par njih![]()
-
hhaarree
#7642 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja vjerujem da su neki fkt sutrajni, znaci nije patka za narod, al opet karina kad mup nece da se pomakne
- NEOPLAN
#7643 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Centrotrans 32
APBL 7
APBM 7
BISS 3
Hukić 2
Hare 3
CTS I. Sarajevo 2
Trans turist 3
Konjictrans 3
to je popis vozila koja su danas bila na linijama. Treba naglasiti da su se Bregavatrans i Konjic Bus jucer povukli zbog neisplativosti.
Dakle danas na cesti 62 vozila, a ne 89 kako su nas nasi dragi eksperti obavijestili.
APBL 7
APBM 7
BISS 3
Hukić 2
Hare 3
CTS I. Sarajevo 2
Trans turist 3
Konjictrans 3
to je popis vozila koja su danas bila na linijama. Treba naglasiti da su se Bregavatrans i Konjic Bus jucer povukli zbog neisplativosti.
Dakle danas na cesti 62 vozila, a ne 89 kako su nas nasi dragi eksperti obavijestili.
-
udrch
#7644 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
de ti nama reci kako vi mlađi ljudi u GRAS-u imate viđenje, šta je rješenje za situaciju u GRAS-u?NEOPLAN wrote:na kraju balade samo zastupnici hajruju od ovng svega, upisuju vanredne dnevnice. Radnici puse, gradjani puse.
sve uz činjenicu da ovaj Kanton nema više para da vas dalje gura, bez velikih rezova, otpuštanja velikog broja ljudi, penzionisanja i tako to?
jeste li vi svjesni da para za sanaciju GRAS-a i ostanak svih vas na poslu više nema?
- Dr. Kuca
#7645 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma objasnili su ljudi sto nema pendrekisanja. Zeljkovic isproziva sve zivo javno!
-
FreakyStyley
#7646 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa MUP KS, u nadeznosti Kantona, znaci sta im kazu iz vlade, to je Amin. Ja mislim da su imali muda odmah bi im poslali, ovo su neke politicke igre i igrice. Ona stoka jadna iz GRAS-a ne konta nista, a i kako ce.hhaarree wrote:ja vjerujem da su neki fkt sutrajni, znaci nije patka za narod, al opet karina kad mup nece da se pomakne
- NEOPLAN
#7647 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne treba grasu sanacija vec vozila i dijelovi i odrijesene ruke da se implementira novi tarifni sistem koji je godinama na cekanju. I treba im sposoban menadzment a ne stranacki pijuni.
- Dr. Kuca
#7649 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bubica:"Gras mora radit da bi zaradio sebi", Postenije nije niko nikad reko!udrch wrote:de ti nama reci kako vi mlađi ljudi u GRAS-u imate viđenje, šta je rješenje za situaciju u GRAS-u?NEOPLAN wrote:na kraju balade samo zastupnici hajruju od ovng svega, upisuju vanredne dnevnice. Radnici puse, gradjani puse.
sve uz činjenicu da ovaj Kanton nema više para da vas dalje gura, bez velikih rezova, otpuštanja velikog broja ljudi, penzionisanja i tako to?
jeste li vi svjesni da para za sanaciju GRAS-a i ostanak svih vas na poslu više nema?
-
hhaarree
#7650 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ja sve kontam da su ipak igrice, inace kad se svi u prostoriji sloze da treba odblokirat tramvaje i trole a niko da kaze pecancu hajde ba salji muriju sta cekasFreakyStyley wrote:Pa MUP KS, u nadeznosti Kantona, znaci sta im kazu iz vlade, to je Amin. Ja mislim da su imali muda odmah bi im poslali, ovo su neke politicke igre i igrice. Ona stoka jadna iz GRAS-a ne konta nista, a i kako ce.hhaarree wrote:ja vjerujem da su neki fkt sutrajni, znaci nije patka za narod, al opet karina kad mup nece da se pomakne