GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#7626 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

šta mislite hoće li proraditi ujutru
racionalista

#7627 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by racionalista »

Ademović malo pobrko lončiće večeras. Hoće čovjek da sruši sam svoju vladu :D

Ovo je sve organizovano iz SDPovske kuhinje jer je Fikro dobio depešu da vraća vlast kako zna
FreakyStyley

#7628 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

Raja, nisam pratio, jesi im to ovi postavili kao neki ultimatum da sutra pocnu vozit? Sta ako ne pocnu i kolike su sanse da pocnu? :D
goran16v

#7629 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

O'zone wrote:
Kemo je u pravu što ih tjera da dole odu i pričaju sa radnicima samo ga niko ne konta Vlada neće da ide jer bože moj oni su vlada.
S kim ba da prica???? Obustava rada je nelegalna, svaki radnik koji strajkuje zna da je stekao uslove za otkaz. Ako pocnu pricati s njima automatski su ih legalizovali. Qurac ces pricati s nekim za kojeg najavljujes da mu je noga kako god se zavrsi. Kad smo vec kod price sto se niko od radnika, ne sindikata, nego kao tih postenih kojih kao ima tamo, ne sjeti da prica s vladom????
Sve je to seljacka politika i racunica. Cute i kontaju, puno ih je da ih sve otpuste, ako krene vlada nasilu u GRAS odmah ce se javiti da su oni ti fini i da su bili prisiljeni na obustavu, ako kolovodje proguraju svoje zahtjeve jos bolje. Cuti i ne talasaj! :lol:
Last edited by goran16v on 08/04/2013 22:59, edited 1 time in total.
hhaarree

#7630 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

FreakyStyley wrote:Raja, nisam pratio, jesi im to ovi postavili kao neki ultimatum da sutra pocnu vozit? Sta ako ne pocnu i kolike su sanse da pocnu? :D
ako ne pocnu nista, ope sjednica :mrgreen: a sanse su po mojoj procjeni minimalne, kad su do sad fursatili ne vidim sta ih sprecava da nastave
hhaarree

#7631 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

goran16v wrote:
O'zone wrote:
Kemo je u pravu što ih tjera da dole odu i pričaju sa radnicima samo ga niko ne konta Vlada neće da ide jer bože moj oni su vlada.
S kim ba da prica???? Obustava rada je nelegalna, svaki radnik koji strajkuje zna da je stekao uslove za otkaz. Ako pocnu pricati s njima automatski su ih legalizovali. Qurac ces pricati s nekim za kojeg najavljujes da mu je noga kako god se zavrsi. Kad smo vec kod price sto se niko od radnika, ne sindikata, nego kao tih postenih kojih kao ima tamo, ne sjeti da prica s vladom????
Pa onda ako nece gospoda da pricaju nek posalju muriju i za 15 minuta nakon ulaska murije u gras tramvaji i tole bi izasli, al jok daj da se raspravljamo ko je u pravu
Reglan

#7632 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

Samo mi nije jasno zasto nisu rekli ako ne prorade sutra u 04:00 stupaju zakonske mjere i vracanje imovine u vladine ruke putem policijskih snaga.
NEOPLAN

#7633 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

na kraju balade samo zastupnici hajruju od ovng svega, upisuju vanredne dnevnice. Radnici puse, gradjani puse.
a.dis

#7634 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by a.dis »

Interesuje me je li iko dobio od svoje firme kupon za april?
FreakyStyley

#7635 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

hhaarree wrote:
FreakyStyley wrote:Raja, nisam pratio, jesi im to ovi postavili kao neki ultimatum da sutra pocnu vozit? Sta ako ne pocnu i kolike su sanse da pocnu? :D
ako ne pocnu nista, ope sjednica :mrgreen: a sanse su po mojoj procjeni minimalne, kad su do sad fursatili ne vidim sta ih sprecava da nastave
Haj hvala, al' kita i to. Bez tramvaja nas nea nigdje. Imam sutra obaveza nekih pa zato pitam. :lol:
hhaarree

#7636 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

FreakyStyley wrote:
hhaarree wrote:
Haj hvala, al' kita i to. Bez tramvaja nas nea nigdje. Imam sutra obaveza nekih pa zato pitam. :lol:
auu mrka kapa onda :mrgreen: mozda i popuste al ne treba racunat na to
anonimnaosoba

#7637 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by anonimnaosoba »

StupskaBitanga wrote:šta mislite hoće li proraditi ujutru
neće sigurno, ništa bez sile :D
FreakyStyley wrote:Haj hvala, al' kita i to. Bez tramvaja nas nea nigdje. Imam sutra obaveza nekih pa zato pitam. :lol:
sve što ti ostaje je da čekaš sat vremena na onaj Centrin bus :zzzz:

vidim danas Trans turist saobraća na relaciji Trg Austrije-Dobrinja, lijepo :D
Kal El

#7638 Re: AW: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kal El »

Joj lika ostavio je jedno 50 komentara na Skupština KS dala rok GRAS-u: Do četiri ujutro uspostavite javni prijevoz
"," se zove ili mi se čini? :shock:
Last edited by Kal El on 08/04/2013 23:05, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#7639 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Vlada sutrajna pa kud puklo da puklo. Svaka im cast, glasat cu za njih! Imaju damu, imaju karakter! Konakovic, Zeljkovic, bubica i jos par njih :thumbup: :thumbup:
hhaarree

#7640 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Ma meni ovdje cudno pravo kako ne smiju nista da poduzmu, pa eno i bubica i zeljkovic otvoreno sve kazu kako je i sta je al opet niko ne smije uc u gras, ja odista ne kontam
FreakyStyley

#7641 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

Dr. Kuca wrote:Vlada sutrajna pa kud puklo da puklo. Svaka im cast, glasat cu za njih! Imaju damu, imaju karakter! Konakovic, Zeljkovic, bubica i jos par njih :thumbup: :thumbup:
Da su sutrajni ne bi nas jebali ovako danima, nego bi ILEGALNI strajk zaustavili u roku od odmah.
hhaarree

#7642 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ja vjerujem da su neki fkt sutrajni, znaci nije patka za narod, al opet karina kad mup nece da se pomakne
NEOPLAN

#7643 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

Centrotrans 32
APBL 7
APBM 7
BISS 3
Hukić 2
Hare 3
CTS I. Sarajevo 2
Trans turist 3
Konjictrans 3

to je popis vozila koja su danas bila na linijama. Treba naglasiti da su se Bregavatrans i Konjic Bus jucer povukli zbog neisplativosti.

Dakle danas na cesti 62 vozila, a ne 89 kako su nas nasi dragi eksperti obavijestili.
udrch

#7644 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

NEOPLAN wrote:na kraju balade samo zastupnici hajruju od ovng svega, upisuju vanredne dnevnice. Radnici puse, gradjani puse.
de ti nama reci kako vi mlađi ljudi u GRAS-u imate viđenje, šta je rješenje za situaciju u GRAS-u?
sve uz činjenicu da ovaj Kanton nema više para da vas dalje gura, bez velikih rezova, otpuštanja velikog broja ljudi, penzionisanja i tako to?
jeste li vi svjesni da para za sanaciju GRAS-a i ostanak svih vas na poslu više nema?
Dr. Kuca

#7645 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Ma objasnili su ljudi sto nema pendrekisanja. Zeljkovic isproziva sve zivo javno!
FreakyStyley

#7646 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

hhaarree wrote:ja vjerujem da su neki fkt sutrajni, znaci nije patka za narod, al opet karina kad mup nece da se pomakne
Pa MUP KS, u nadeznosti Kantona, znaci sta im kazu iz vlade, to je Amin. Ja mislim da su imali muda odmah bi im poslali, ovo su neke politicke igre i igrice. Ona stoka jadna iz GRAS-a ne konta nista, a i kako ce.
NEOPLAN

#7647 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

ne treba grasu sanacija vec vozila i dijelovi i odrijesene ruke da se implementira novi tarifni sistem koji je godinama na cekanju. I treba im sposoban menadzment a ne stranacki pijuni.
mali_balon

#7648 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

Dr. Kuca

#7649 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

udrch wrote:
NEOPLAN wrote:na kraju balade samo zastupnici hajruju od ovng svega, upisuju vanredne dnevnice. Radnici puse, gradjani puse.
de ti nama reci kako vi mlađi ljudi u GRAS-u imate viđenje, šta je rješenje za situaciju u GRAS-u?
sve uz činjenicu da ovaj Kanton nema više para da vas dalje gura, bez velikih rezova, otpuštanja velikog broja ljudi, penzionisanja i tako to?
jeste li vi svjesni da para za sanaciju GRAS-a i ostanak svih vas na poslu više nema?
Bubica:"Gras mora radit da bi zaradio sebi", Postenije nije niko nikad reko!
hhaarree

#7650 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

FreakyStyley wrote:
hhaarree wrote:ja vjerujem da su neki fkt sutrajni, znaci nije patka za narod, al opet karina kad mup nece da se pomakne
Pa MUP KS, u nadeznosti Kantona, znaci sta im kazu iz vlade, to je Amin. Ja mislim da su imali muda odmah bi im poslali, ovo su neke politicke igre i igrice. Ona stoka jadna iz GRAS-a ne konta nista, a i kako ce.
I ja sve kontam da su ipak igrice, inace kad se svi u prostoriji sloze da treba odblokirat tramvaje i trole a niko da kaze pecancu hajde ba salji muriju sta cekas
Post Reply