SDA-All about

Post Reply
Opetja033

#7626 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Doktor29 wrote:
JoseMujica wrote:molio bih da nam konkretno pobrojiš šta je SDA uradila na jačanju države....čisto da ne šupljiramo
Armija, porezna uprava, granicna policija... Mislim da je ave to u mandatu Terzica uradjeno
+ sa daytonska tri ministarstva u VM, danas imamo 9, na desetine - ako ne i stotine - ingerencija prenesenih na drzavni nivo sa entitetskog, odluka Ustavnog Suda o tome da se izbjegli i protjerani gradjani BiH u dijaspori ne mogu brisati iz popisa bh drzavljana (gurali Haris pa Bakir, SDP i Zeljko se nisu ni pocesali), odluka Ustavnog Suda da se sva bh imovina mora prvo knjiziti na drzavu (gurao Bakir i SDA, SDP i Zeljko se nisu ni pocesali), odluka o neustavnosti imena gradova u BiH (gurao Tihic, SDP i Zeljko se nisu ni pocesali), odluka o neustavnosti grba i himne manjeg entiteta (gurao Tihic, SDP i Zeljko se nisu ni pocesali).

Nijedna ingerencija tokom vladavine SDA nije prenesena sa drzave na entitet a na desetine - ako ne i stotine - ih je preneseno na drzavu sa entiteta.
Sporazumom SDP-SNSD, po prvi put od Daytona dolazimo do tacke da se ingerencije drzave vracaju entitetima.
slucajni prolaznik

#7627 Re: SDA-All about

Post by slucajni prolaznik »

JoseMujica wrote:molio bih da nam konkretno pobrojiš šta je SDA uradila na jačanju države....čisto da ne šupljiramo
Privatizacija privrede BiH i drustvenog vlasnistva nad nekretninama, odlicno osmisljenom certifikacijom :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7628 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

to što vi nabrajate kao SDA uspjehe su sve stranci uradili dok su se bavili ovom državom sa ciljevima da nas prvo pacifiziraju (vojska) , zatim učine fiskalno održivim (porez) i zatim da zaštite sebe od našeg haosa (GP).

Štaviše, Terza je ostavio policiju RS, glavnu polugu etničkog čišćenja, nedirnutom kad su stranci htjeli da ujedine policiju pod Ministarstvom sigurnosti, ali je SDA uspjela da ispregovara da se to ne radi. Koliko je važna uloga ovog represivog aparata najbolje se danas vidi u odnosu prema koaliciji 1. mart.

govorite sve o stvarima koje je nametnuo OHR, ali eto poštujem i to....valjda je i to neka politika da qorcem ne mrdneš pa nek neko drugi odradi za tebe :-)
Paranoid

#7629 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:to što vi nabrajate kao SDA uspjehe su sve stranci uradili dok su se bavili ovom državom sa ciljevima da nas prvo pacifiziraju (vojska) , zatim učine fiskalno održivim (porez) i zatim da zaštite sebe od našeg haosa (GP).

Štaviše, Terza je ostavio policiju RS, glavnu polugu etničkog čišćenja, nedirnutom kad su stranci htjeli da ujedine policiju pod Ministarstvom sigurnosti, ali je SDA uspjela da ispregovara da se to ne radi. Koliko je važna uloga ovog represivog aparata najbolje se danas vidi u odnosu prema koaliciji 1. mart.

govorite sve o stvarima koje je nametnuo OHR, ali eto poštujem i to....valjda je i to neka politika da qorcem ne mrdneš pa nek neko drugi odradi za tebe :-)
Sve što je učinjeno u BiH je bilo pod lupom stranaca, samo je trebalo dignut ruku...medjutim to dizanje ruke se kod delegata iz šumske moglo samo uz zavrtanje druge, kao i kod adezeovaca..

Stranci su isposlovali i ulazak Hrvatske u EU, kao što i Srbiji pokazuju da ne ideu "lajkovačkom prugom" jer će bezze izginut...
JoseMujica

#7630 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

u većini slučajeva SDA je legitimizirala fašizam šumnjaka i kradezovaca, što je i strance šokiralo
Opetja033

#7631 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:to što vi nabrajate kao SDA uspjehe su sve stranci uradili dok su se bavili ovom državom sa ciljevima da nas prvo pacifiziraju (vojska) , zatim učine fiskalno održivim (porez) i zatim da zaštite sebe od našeg haosa (GP).

Nije istina, danasnje policijske strukture su posljedica dogovora Haris - Dodik. Progooglaj ako ne vjerujes.

P.S. I nije istina da su sve ovo stranci odradili. U dobar dio pomenutih stvari se nisu mijesali uopce. A i gdje jesu, pa cuj - sto sada to isto ne rade? Dakle morao je neko izlobirati.
Last edited by Opetja033 on 10/03/2013 14:17, edited 1 time in total.
Paranoid

#7632 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:u većini slučajeva SDA je legitimizirala fašizam šumnjaka i kradezovaca, što je i strance šokiralo
Rollenspiel !

Hajmo opet po Aliji i njegovom potpisu....Mujice ti si "cyber X faktor King"...
udrch

#7633 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Damir_5 je napisao/la:
Da bi napali Kosovo, morali su preko britanskih veza dati u zalog Telekom Srbije Talijanima, da im ovi pozajme 900 miliona dolara kako bi imali pare da napadnu Kosovare koji su bili vecinom bez oruzja. Samo ako gledas financijski apsekt neke vece srbijanske agresije na HR i BiH tada, njima je trebalo nekoliko milijardi dolara kesa za par mjeseci ratovanja. A druga je prica i da su imali tu lovu, sto su tad HV i ABIH bili toliko jaki da bi cak Milosevic bilo kakvim vecim napadom na HV i ABIH doveo u pitanje opstanak Srba u BiH i HR, nego bi vjerovatno bio tako porazen da bi Srbija zavrsila u najboljem slucaju po nju u prirodnim granicama beogradskog pasaluka.
ovaj je jači od zonbrile-a milicionera nekad..jebemu konstrukcija..a garantiram da čovjek ne zna uopće granice beogradskog pašaluka..ali bitno je da se piše..
slucajni prolaznik

#7634 Re: SDA-All about

Post by slucajni prolaznik »

Paranoid wrote:
JoseMujica wrote:u većini slučajeva SDA je legitimizirala fašizam šumnjaka i kradezovaca, što je i strance šokiralo
Hajmo opet po Aliji i njegovom potpisu...
Zasto ne, potpisom je nastao kljucni problem BiH, a i Evrope :(
udrch

#7635 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Damir_5 wrote:
Genije wrote:pa i banjaluka bi bila gradska borba
isto košto je i rašo govorio
da mogu zauzeti sarajevo
"enitajm, enitajm"

helem
lijepi mir
Banja Luka nije Sarajevo, tacnije Banja Luka je maltene neobranjiva. Da su je ABIH i HV napali, za deset dana bi pala.
Doboj je manji od Banjaluke tri puta..naše jedinice iz Doboj juga i Doboj Istoka su bile udaljene 4 kilometra vazdušne linije i to neposredno u to vrijeme o kojem pričaš..u pitanju su dva najjača korpusa sa najvećim rezervama..
strateški Doboj nam je bio puno važniji od Banjaluke u to doba i da smo ga zauzeli ne bi nam ga oduzeli Dejtonom..
zašto ne zauzeše ili je Doboj ipak bio odbranjiv?
JoseMujica

#7636 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Paranoid wrote:
Rollenspiel !

Hajmo opet po Aliji i njegovom potpisu....Mujice ti si "cyber X faktor King"...
nećemo, ali je to obrazac ponašanja koji je pomogao da se dignu ruke od BiH i prebaci 100% na model haj se vi dogovorite, a mi ćemo gledati.

ili šti neki dan jasno rekoše
If this generation of politicians cannot change their habits and prove that they are capable of engaging in meaningful political dialogue that results in healthy compromise solutions that will advance this country then it is only a matter of time before they will be put out of a job by the electorate. Their time is running out to prove they are part of the solution rather than the problem.
u prevodu: de se vi sad prchite tamo, pa ako se šta ne izrodi neka vas glasači kažnjavaju (ako su pametni). Mi vas nećemo više ćerati da radite, ni smjenjivati i hvala vam što ste tolike hablešine pa nam omogućavate vaki rahatluk i odlična primanja + nema poreza + blizu Jadran i naručiše još jednu turu kokica
udrch

#7637 Re: SDA-All about

Post by udrch »

It_is_a_Leclerc wrote:
DŽEVAD MAHMUTOVIĆ, KANDIDAT SDA ZA MINISTRA U VLADI RS: Nisam nosilac Zlatnog ljiljana, to je dio propagande kako ne bih ušao u Vladu!
Tako je Dževade... Pravdaj se, reci kako ti nisi faking Zlatni ljiljan, kako ti ne voliš BiH, kako si ti Srbin islamske vjeroispovijesti... Ionako je politika tvoje stranke . "Državu za fotelju".

Puj !
daj bal Lecrec..vrlo dobar i iskren nastup

http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bih/ ... ao-u-vladu
Doktor29

#7638 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Mujice postavio si pitanje na koje si dobio uredan komentar sa vise strana, to ignorises i ides dalje fantazirati i pokazivati frustraciju, potpuno nepotrebno
JoseMujica

#7639 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ovo što si citirao su mi ljudi rekli iz prve ruke....možeš ti zvat to mojom frustracijom ako ti je lakše...ja sam barem načisto da mi nije drago što je tako kako jeste.

nekada sam bio veoma blizu ovih tvrdnji koje je Vivaldi iznosio u ovoj diskusiji i razgovarajući s ljudima, što domaćim, što strancima, od kojih su neki direktno učestvovali u ovim dešavanjima koje tabirimo, shvatio sam da sam sam sebi konstruirao jednu ideološku iluziju koja ne odgovara stvarnosti.

Neki ljudi su se dobro ušemili pa im ova piramida moći odgovara i sve će uraditi da je zaštite...to kod mene nije slučaj...meni se SDA sistem gadi, a strah me je njegovih posljedica po ovu državu, a i po mene lično. Gurnuti smo u jednu crnu rupu unutar koje će mljeti naredne generacije. To je jedno toliko sranje od života da odavde bježe čak i djeca milionera, da bi bili obični radnici neđe na zapadu. Možemo se pozivati da je izvor problema u međunacionalnim odnosima, ali to nije tačno...jednaka je depresija i tamo đe nema tih tenzija. Evo u Sarajevu, uz male prekide redovno vladala SDA....došli smo dotle da moramo kupovati i vodu za piće....sve firme, redom monopolisti, a propadaju itd. itd.
Doktor29

#7640 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:ovo što si citirao su mi ljudi rekli iz prve ruke....možeš ti zvat to mojom frustracijom ako ti je lakše...ja sam barem načisto da mi nije drago što je tako kako jeste.

nekada sam bio veoma blizu ovih tvrdnji koje je Vivaldi iznosio u ovoj diskusiji i razgovarajući s ljudima, što domaćim, što strancima, od kojih su neki direktno učestvovali u ovim dešavanjima koje tabirimo, shvatio sam da sam sam sebi konstruirao jednu ideološku iluziju koja ne odgovara stvarnosti.

Neki ljudi su se dobro ušemili pa im ova piramida moći odgovara i sve će uraditi da je zaštite...to kod mene nije slučaj...meni se SDA sistem gadi, a strah me je njegovih posljedica po ovu državu, a i po mene lično. Gurnuti smo u jednu crnu rupu unutar koje će mljeti naredne generacije. To je jedno toliko sranje od života da odavde bježe čak i djeca milionera, da bi bili obični radnici neđe na zapadu. Možemo se pozivati da je izvor problema u međunacionalnim odnosima, ali to nije tačno...jednaka je depresija i tamo đe nema tih tenzija. Evo u Sarajevu, uz male prekide redovno vladala SDA....došli smo dotle da moramo kupovati i vodu za piće....sve firme, redom monopolisti, a propadaju itd. itd.
Meni se gadi vise nego tebi ali veca je zabluda da je to sistem SDA , to je sistem naseg mentalitata i svako udruzenje sluzi pljacki drzave od strane pojedinaca, mi nikada nismo imali drzavu do sada i uvjek nam je ona bila neprijatelj, to neprijateljstvo smo prenijeli i na ovo malo drzave sto imamo, prilika stvara lopova i tu je razlika izmedju ljudi u SDA i nekih drugih, u vremenu provedenom na vlasti....
Nas mentalitet je lopovski, sutra da dobijemo Njemacki standard mi bi se isto ponasali vjeruj mi
JoseMujica

#7641 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nemogu reći da nisi u pravu..... vladavina SDP gura vodu na mlin tvojoj tvrdnji...da nemremo bolje od SDA :roll:
Doktor29

#7642 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:nemogu reći da nisi u pravu..... vladavina SDP gura vodu na mlin tvojoj tvrdnji...da nemremo bolje od SDA :roll:
Stvarno je manje bitno koja je stranka, ljudi su lopovi i mjeru njihovom lopovluku daje vrijeme provedeno na vlasti i stvorene prilike za takvo sto, mi ne vjerujemo u rad, kod nas skoro nema profesionalizma ni u cemu pa ni u politici, sve se zavrsava okolo, bez sistema, telefonima i vezama. Kada se pojavi posten i cestit covjek u SDA recimo on postaje broj jedan neprijatelj toj stranci, lako ce oni sa SDP-om kada se rijese njega, takvi brzo odustaju i ostaju jedni te isti ljudi u politici vec 20 godina
JoseMujica

#7643 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

to je sistem nacionalne solidarnosti...svi su lopovi i niko ne odgovara.

kad kažeš držte lopova, svi će ti reći : ko te hebe frustrirana ...što i ti nisi krao ;-)
Doktor29

#7644 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:to je sistem nacionalne solidarnosti...svi su lopovi i niko ne odgovara.

kad kažeš držte lopova, svi će ti reći : ko te hebe frustrirana ...što i ti nisi krao ;-)
Ja to necu reci i znam ljude unutar SDA koji misle kao ti, njihova borba je dugotrajnija i vaznija od svih koje su vidljive i mjerljive.
Ja kada branim SDA uglavom mislim na te ljude, ne branim Zukica ni Sarajlicq i sl...
JoseMujica

#7645 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

znaš kako narod kaže: s kim si takav si

ti ljudi samo služe da se sve može relativiziraati, a sumnjam da imaju izbora da mijenjaju poslove i da imaju damu da zucnu na ovu temu

znam ja dobrih ljudi u raznim strankama, ali to nije do tih stranake već do toga što se ne družim s lopovima
Doktor29

#7646 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:znaš kako narod kaže: s kim si takav si

ti ljudi samo služe da se sve može relativiziraati, a sumnjam da imaju izbora da mijenjaju poslove i da imaju damu da zucnu na ovu temu

znam ja dobrih ljudi u raznim strankama, ali to nije do tih stranake već do toga što se ne družim s lopovima
Ma jasno ali to je jedini nacin da se to promjeni, jer sta god mi pricali novac je zajednicki za sve njih i bez obzira na izborne rezultate to njih nepovratno povezuje u jednu stranku zvanu interes i nista vise, kod nas nikakav problem promjeniti stranku bili sa desna u lijevo ili obratno, bilo gdje vani to znaci kraj politicke karijere a kod nas tek pocetak... Mi imamo ljude koji glasaju za Radeljasa pa taj danas sve redom ucjenjuje i dobija od SDA sta pozeli
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7647 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Doktor29 wrote:
Ova dva pojma koja si upotrebio: Snadjes se i sposobni... treba citati - trebas biti spreman na malverzacije, prodavanja M pod bubrege sa pricom o borbi za nacionalne interese i svoj narod, a klepati lovu sleperima. :D

To, pretpostavljam, shvata novokomponovani feudalno-stranacki mentalni sklop, sto moj socijalisticki ( :D ) mozak ne moze svariti. I jako sam ponosan na to. :dance:
U luzerskom rijecniku ti pojmovi vjerovatno to i znace, necu to negirati niti ulaziti u raspravu o tome jer vam to vjerovatno sluzi kao izgovor za vec navedeno. Obzirom da znas koliko necija torba kosta i obzirom da je drustvena periferija kojom se ti bavis sumnjam da nalazis vremena da sebe izgradis ali ne sa toliko gorcine i agresivnosti, nego da se upakujes u okvire svojih mogucnosti, da si ih svjestan...bit ce ti puno lakse i nece ti padati na pamet neka zenska torbica osim ako nisi iz plemena Backovica :D :D[/quote]

Smijesan si. Relativizacija, ili bolje reci, pokusaj u tom smijeru, ti je nekada zvucao kvalitetnije. ;-)
Last edited by Anonymous on 10/03/2013 20:18, edited 1 time in total.
Reason: .
udrch

#7648 Re: SDA-All about

Post by udrch »

SDA: Nećemo učestvovati u novoj Vladi RS-a
Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da neće učestvovati u novoj Vladi Republike Srpske zbog neprihvatanja kandidature Dževada Mahmutovića za ministra trgovine i turizma RS-a.

SDA je ocijenila da je odbijanje Mahmutovićeve kandidature "uvreda za sve bh. patriote, a posebno povratnike u Republici Srpskoj".

Ova stranka ističe da je nerazumljivo da politički vrh Republike Srpske i dio javnosti ne prihvataju Mahmutovića, koji je povratnik i želi sa komšijama Srbima "zajedno živjeti i graditi bolju budućnost za sve građane".

Kandidatura Mahmutovića za ministra u novoj Vladi RS izazvala je nezadovoljstvo u RS-u, budući da je nosilac ratnog priznanja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da u novoj vladi ovog entiteta nema mjesta za ljude sa bilo kakvim teretom na leđima, a pogotovo ne onim iz rata.

"Hoće li ili neće SDA prihvatiti uslove koji su jasni i ispod kojih ne idemo, to je njihova odluka. Ako insistiraju na nekom imenu za koje mi jasno kažemo ne, onda znači da neće", rekao je Dodik.
ovako to rade prave patriotske stranke..nema uzmicanja..ta će dodik sad..
ultima_palabra

#7649 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

@udrch malo vozi trolu ovih dana :D

Klasični ping-pong Sulje i Mileta... niko nije ništa izgubio, a svi ispali patriJoti u svom toru ;-)
It_is_a_Leclerc

#7650 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

I sad bi mi kao trebali zaboraviti činjenicu da SDA, umjesto da aktivno radi na rušenju RS-a, zapravo godinama sjedi u toj njihovoj aparthejd vladi i igra se švaba i partizana ?!
Post Reply