Jos samo da skine jedno deset kila,onda bi bio i kalibar za reprezentacije.todd_smith wrote:Husejinovic, prvo asistencija majstorska...ali ovaj drugi gol![]()
![]()
![]()
![]()
Napokon nesto cemu se imam radovati za slijedecu sezonu, sto se tice igrackog kadra
Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Arteta
#7626 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
- Arteta
#7627 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mislim da Sarajevo ima dosta dobrih igraca u ekipi,ali su svi do jednog fizicki nespremni.
Ako odu u Evropu primit ce opet peticu.
- rumFo
#7628 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
hehehe jedino im je to ostalo... da mastajusalle_eh1986 wrote:nemojte nikom reći ovo što ću sad napisati, želim da ostane među nama
Sarajevo ima najbolji tim u BIH
![]()
![]()
![]()
gledati pitare kako maštaju neprocjenjivo
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#7629 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ne samo Sarajevo, tako ce zavrsiti svaki tim koji predstavlja BiH u europi na zalostArteta wrote:Mislim da Sarajevo ima dosta dobrih igraca u ekipi,ali su svi do jednog fizicki nespremni.
- Arteta
#7630 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mislim da je fizicka nespremnost glavni krivac zbog toga.rashtiman wrote:Ne samo Sarajevo, tako ce zavrsiti svaki tim koji predstavlja BiH u europi na zalostArteta wrote:Mislim da Sarajevo ima dosta dobrih igraca u ekipi,ali su svi do jednog fizicki nespremni.
- veljaca
#7631 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ne bih bas rekao za Zelju a i Siroki ....rashtiman wrote:Ne samo Sarajevo, tako ce zavrsiti svaki tim koji predstavlja BiH u europi na zalostArteta wrote:Mislim da Sarajevo ima dosta dobrih igraca u ekipi,ali su svi do jednog fizicki nespremni.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#7632 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pogledaj u nazad vase zadnje utakmice u europi, jednostavno nismo taj nivoveljaca wrote:Ne bih bas rekao za Zelju a i Siroki ....rashtiman wrote:Ne samo Sarajevo, tako ce zavrsiti svaki tim koji predstavlja BiH u europi na zalostArteta wrote:Mislim da Sarajevo ima dosta dobrih igraca u ekipi,ali su svi do jednog fizicki nespremni.
Ako odu u Evropu primit ce opet peticu.a puno zavisi i od protivnika ....
- Arteta
#7633 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pogledaj u nazad vase zadnje utakmice u europi, jednostavno nismo taj nivo[/quote]rashtiman wrote:
Ne bih bas rekao za Zelju a i Siroki ....a puno zavisi i od protivnika ....
Ja mislim da jesmo,samo se treba malo jace raditi na treninzima i onda se moze svakog iznenaditi.
- ganjeta
#7634 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
To stoji rastimani, ali ovaj Željo je nešto drugo, za razliku od onog u duelu sa Macabijem ili onim sa Hapoelom. Iskusniji smo dosta, uigraniji, fizički jači...ali džaba opet sve to ako dobijemo Basel ili Spartu Prag. To su ekipe koje jedan Bayern ili Liverpol dobro namuče. Nemamo mi tu šta tražiti iskreno.
Da je nama žrijeb Dinamov od prošle sezone imam osjećaj da bi najmanje igrali baraž za Evropa ligu, pa ni sam plasman nebi bio daleko.
Da je nama žrijeb Dinamov od prošle sezone imam osjećaj da bi najmanje igrali baraž za Evropa ligu, pa ni sam plasman nebi bio daleko.
- Arteta
#7635 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mislim da se sa ekipama kao sto su Maccabi i Sparta ne moze igrati jer su kod njih pola ekipe ili reprezentativci ili bivsi reprezentativci pa imaju puno jacih utakmicama u neogama nego sto ih ima Zeljeznicar ili Sarajevo.ganjeta wrote:To stoji rastimani, ali ovaj Željo je nešto drugo, za razliku od onog u duelu sa Macabijem ili onim sa Hapoelom. Iskusniji smo dosta, uigraniji, fizički jači...ali džaba opet sve to ako dobijemo Basel ili Spartu Prag. To su ekipe koje jedan Bayern ili Liverpol dobro namuče. Nemamo mi tu šta tražiti iskreno.
- Pitarrr82
#7636 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I opet ta Sparta koja je toliko "jaka" muci muku da uzme prvenstvo Ceske, kako stvari stoje mozda i nece...
P.S. Da im je usla jedna od one dvije sanse u prvom poluvremenu sigurno se ne bi onako zavrsilo tamo a i ovdje, plus onaj crnac koji je nama zabio 4, 5kom u dvije tekme je u njihovom prvenstvu zabio 10tak komada ako se ne varam do sada... Problem je uvijek SBB, KBB i nas mentalitet...
P.S. Da im je usla jedna od one dvije sanse u prvom poluvremenu sigurno se ne bi onako zavrsilo tamo a i ovdje, plus onaj crnac koji je nama zabio 4, 5kom u dvije tekme je u njihovom prvenstvu zabio 10tak komada ako se ne varam do sada... Problem je uvijek SBB, KBB i nas mentalitet...
Last edited by Pitarrr82 on 07/05/2012 11:03, edited 1 time in total.
- Arteta
#7637 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ova sad Sparta nije ista ona sto je igrala protiv Sarajeva.Pitarrr82 wrote:I opet ta Sparta koja je toliko "jaka" muci muku da uzme prvenstvo Ceske, kako stvari stoje mozda i nece...
Kod njih najjacu ekipu ima Viktoria Plzen(imaju pet reprezentativaca Ceske) pa je najvece iznenadjenje sto nisu uzeli titulu.
-
palermo
#7638 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Hmmm....gledao sam Želju u subotu u Mostaru, i mislim da je to najbolji tim koji je u Mostar gostovao u prethodnih petanest godina. Ali , pretpostavljam za razliku od većine željovaca, ne mislim da je to sad produkt nekog iznimnog kvaliteta igrača (dobro ima tu par igrača, Zeba, Kvesić, možda Svraka) koliko fizičke spreme, uigranosti, jednom riječju trenerskog rukopisa Amara Osima.ganjeta wrote:To stoji rastimani, ali ovaj Željo je nešto drugo, za razliku od onog u duelu sa Macabijem ili onim sa Hapoelom. Iskusniji smo dosta, uigraniji, fizički jači...ali džaba opet sve to ako dobijemo Basel ili Spartu Prag. To su ekipe koje jedan Bayern ili Liverpol dobro namuče. Nemamo mi tu šta tražiti iskreno.
E sad, ako se vratimo na ove dvije zadnje godine željinog učešća u Evropi, meni se čini da ima tu jedna konstanta, oba puta je Željo prilično nespreman ulzaio u ove duele. Mislim da je to bio i nekakav odabir Osima, jednstvo želja da se forma tempira za prvenstvo, njen dugi ritam itd. I nekako mi se čini da bi ovaj put Osima trebao, možda i morao, da malo drugačije posloži kockice, i da pokuša da tempria formu, makar fizičku spremu za početak takmičenja u Evropi. To bi jasno imalo svoje reperkusije u prvenstvu, nužno bi došla kriza, ne bi se bilo nadmoćno, ali uvijek se neke cijene plaćaju.
Željo u punoj formi, ovoj što sada prikazuje, može da igra i sa Spartom i Bazelom. Da igra, hoće li proći je nešto sasvim drugo,ali ne mislim da bi se unaprijed tu trebalo položiti oružje.
Željo fizički nepsreman, onaj koji iz trenažnog procesa ide na megdna Macabiju, je autsajder protiv svake ekipe.
Dakle, rekao bih , Željo u Evropi je u dobroj mjeri odluka i Osima i rukovodtsva, i volje i želje da se preuzme rizik.
- ganjeta
#7639 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa to više govori o jačini Češke lige, nego osamoj jačini Sparte. Plzen je igrao grupe i imao remi sa Milanom, pametnom dosta.
Smiješno je govoriti da Željo može igrati sa Baselom. Pa oni hladno klepe Utd, Bayern a mi da igramo sa njima.
Možemo mi igrati i primiti petaka hladno.
Smiješno je govoriti da Željo može igrati sa Baselom. Pa oni hladno klepe Utd, Bayern a mi da igramo sa njima.
Last edited by ganjeta on 07/05/2012 11:07, edited 1 time in total.
- Pitarrr82
#7640 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Arteta wrote:Ova sad Sparta nije ista ona sto je igrala protiv Sarajeva.Pitarrr82 wrote:I opet ta Sparta koja je toliko "jaka" muci muku da uzme prvenstvo Ceske, kako stvari stoje mozda i nece...
Kod njih najjacu ekipu ima Viktoria Plzen(imaju pet reprezentativaca Ceske) pa je najvece iznenadjenje sto nisu uzeli titulu.
Viktoria je igrala LP, ne moze se od njih ocekivati isto i ove sezone...
- Arteta
#7641 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Izmedju ostalog i to.ganjeta wrote:Pa to više govori o jačini Češke lige, nego osamoj jačini Sparte. Plzen je igrao grupe i imao remi sa Milanom, pametnom dosta.
- Arteta
#7642 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jos je smijesnije govoriti da ne moze igrati.ganjeta wrote: Smiješno je govoriti da Željo može igrati sa Baselom. Pa oni hladno klepe Utd, Bayern a mi da igramo sa njima.
I Basel kad je isao Unitedu ocekivalo se da primi peticu i uspjeli su iznenaditi.
Tako treba i Zeljo igrati strpljivo pa pokusati iznenaditi.
-
palermo
#7643 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja stvarno ne mogu vas željovce da shvatim. Naravno da ne biste bili favoriti, ali što se ne bi mogla igrati sa Bazelom jedna prilično ravnopravna utakmica u kojoj uz dozu sreće možeš i proći.ganjeta wrote:
Zaista ste mi nejasni.
- Arteta
#7644 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Istog sam misljenja.palermo wrote:Ja stvarno ne mogu vas željovce da shvatim. Naravno da ne biste bili favoriti, ali što se ne bi mogla igrati sa Bazelom jedna prilično ravnopravna utakmica u kojoj uz dozu sreće možeš i proći.ganjeta wrote:
Zaista ste mi nejasni.
Veca je razlika u kvalitetu ekipe izmedju Uniteda i Basela,nego izmedju Basela i Zelje.
- ganjeta
#7645 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
E jbg, vi pričate kao da mi to nebi voljeli. Mi smo samo svjesni kvaliteta pomenutih ekipa i sasvim realni. Ovo što kaže palermo je djelimično tačno, nemamo dovoljno snage za prosječne evropske ekipe. Mada prošle godine smo se nosili dobro sa Šerifom i izbacili ga, sa Macabijem isto tako, bolji bili 60. minuta ali popušili 0-2. Revanš je nešto drugo.
Slažem se isto tako da naše ekipe pa i repka nema taj pobjednički mentalitet, mi kad primimo gol to je ende. Polako lai sigurno mi se izdižemo iznad toga zahvaljujući AMARU, jer niko nikad nije dominirao ovom ligom kao što mi trenutno dominiramo. Evo palermo je ostao bez teksta
a igrali smo sa šarenim sastavom bez Smajića, Bešlije, Patricka, Kerle i Bekrića. Možeš zamisliti da smo imali sve ove igrače u konkurenciji na šta bi to ličilo.
Ja sam ubjeđen da ako, neko, nekada napravi iskorak u Evropi da će to biti Željo.
Slažem se isto tako da naše ekipe pa i repka nema taj pobjednički mentalitet, mi kad primimo gol to je ende. Polako lai sigurno mi se izdižemo iznad toga zahvaljujući AMARU, jer niko nikad nije dominirao ovom ligom kao što mi trenutno dominiramo. Evo palermo je ostao bez teksta
Ja sam ubjeđen da ako, neko, nekada napravi iskorak u Evropi da će to biti Željo.
- Charuga
- Globalni moderator
#7646 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja imam dvije zelje: da svi ovi igraci ostanu za evropske utakmice i neku NORMALNU zemlju za gostovanja ... 
Ne vjerujem u neki veci uspjeh a nadam se normalnim utakmica i rezultatima, bez nekog trpanja. Sreca je pa prvak Izraela nema dovoljno bodova za nosioca ...
Ne vjerujem u neki veci uspjeh a nadam se normalnim utakmica i rezultatima, bez nekog trpanja. Sreca je pa prvak Izraela nema dovoljno bodova za nosioca ...
-
palermo
#7647 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa sad, ne biste bolje igrali ni sa ovim potcrtanim igračimaganjeta wrote:E jbg, vi pričate kao da mi to nebi voljeli. Mi smo samo svjesni kvaliteta pomenutih ekipa i sasvim realni. Ovo što kaže palermo je djelimično tačno, nemamo dovoljno snage za prosječne evropske ekipe. Mada prošle godine smo se nosili dobro sa Šerifom i izbacili ga, sa Macabijem isto tako, bolji bili 60. minuta ali popušili 0-2. Revanš je nešto drugo.
Slažem se isto tako da naše ekipe pa i repka nema taj pobjednički mentalitet, mi kad primimo gol to je ende. Polako lai sigurno mi se izdižemo iznad toga zahvaljujući AMARU, jer niko nikad nije dominirao ovom ligom kao što mi trenutno dominiramo. Evo palermo je ostao bez tekstaa igrali smo sa šarenim sastavom bez Smajića, Bešlije, Patricka, Kerle i Bekrića. Možeš zamisliti da smo imali sve ove igrače u konkurenciji na šta bi to ličilo.
Al bitno je ovo, nema iskoraka u Evropu ako u njega ne vjeruješ.
Mislim, gledao sam Hajduk par puta ove godine, uvjeren sam da je Željo bolji od njega. Sutra da Hajduk izvuče Spartu iz Praga za protivnika, hladno bi preuzeli ulogu favorita. A vi ovdje već skiuili gaće pred Spartom.
ma daj.....
- Arteta
#7648 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mislim da bi Hajduk rasuo i one ekipe iz Izraela,a slazem se s tobom da je slabiji od Zelje.palermo wrote:Pa sad, ne biste bolje igrali ni sa ovim potcrtanim igračimaganjeta wrote:E jbg, vi pričate kao da mi to nebi voljeli. Mi smo samo svjesni kvaliteta pomenutih ekipa i sasvim realni. Ovo što kaže palermo je djelimično tačno, nemamo dovoljno snage za prosječne evropske ekipe. Mada prošle godine smo se nosili dobro sa Šerifom i izbacili ga, sa Macabijem isto tako, bolji bili 60. minuta ali popušili 0-2. Revanš je nešto drugo.
Slažem se isto tako da naše ekipe pa i repka nema taj pobjednički mentalitet, mi kad primimo gol to je ende. Polako lai sigurno mi se izdižemo iznad toga zahvaljujući AMARU, jer niko nikad nije dominirao ovom ligom kao što mi trenutno dominiramo. Evo palermo je ostao bez tekstaa igrali smo sa šarenim sastavom bez Smajića, Bešlije, Patricka, Kerle i Bekrića. Možeš zamisliti da smo imali sve ove igrače u konkurenciji na šta bi to ličilo.
Ja sam ubjeđen da ako, neko, nekada napravi iskorak u Evropi da će to biti Željo.. Rekoh, nije Željo igračkom kvalitetom mnogo iznad ostalih, nego jednostavno trenerskim rukopisom Amara Osima.
Al bitno je ovo, nema iskoraka u Evropu ako u njega ne vjeruješ.
Mislim, gledao sam Hajduk par puta ove godine, uvjeren sam da je Željo bolji od njega. Sutra da Hajduk izvuče Spartu iz Praga za protivnika, hladno bi preuzeli ulogu favorita. A vi ovdje već skiuili gaće pred Spartom.
ma daj.....
- ganjeta
#7649 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma džaba im što bi oni uzeli ulogu favorita kad bi ih oni natrpali, kao štu su ih redom trpali Debrecen, Andrelect, AEK i slične ekipe.
Prije svega treba imati kvalitet, pa onda dosta sreće i na kraju što ti reče vjerovati u uspjeh. To je ono što napisa do našeg gubitničkog mentaliteta.
I ja imam iste želje Plavi, da odradimo jedno normalno Evropsko gostovanje. AMIN
Prije svega treba imati kvalitet, pa onda dosta sreće i na kraju što ti reče vjerovati u uspjeh. To je ono što napisa do našeg gubitničkog mentaliteta.
I ja imam iste želje Plavi, da odradimo jedno normalno Evropsko gostovanje. AMIN
- Charuga
- Globalni moderator
#7650 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nyema je najkonstantniji i jedan od 3 najbolja igraca Zelje i sigurno bi sa njim igrali puno bolje. Doduse, Velez nije puno puta prelazio centar ali da je on bio tu, ne bi ona lopta prosla u 92. min. Kerla je 100% bolji stoper od Vasilica i kad je skroz spreman, sigurno medju 5 stopera nase lige. Bekric je bolji igrac od Jamaka, Smajica ne racunam jer je on zakazao skroz a Beslija je bolji od E. Colica koji je usao sa klupe.palermo wrote:Pa sad, ne biste bolje igrali ni sa ovim potcrtanim igračima. Rekoh, nije Željo igračkom kvalitetom mnogo iznad ostalih, nego jednostavno trenerskim rukopisom Amara Osima.
Ono sto je bitno za Zelju je da ima dosta sirok igracki kadar a vecinom su to igraci slicne kvalitete pa se ne primjeti kad nedostaje 4-5 igraca iz prve postave. Barem, kad je nasa liga u pitanju. Tri igraca su odskakala kros sezonu a to su Zeba, Kvesic i Nyema. Odmah iza njih bi stavio Bogicevica i to je to, ostali su zamjenjivi a adekvatne zamjene su tu.
P.S. Zaboravih reci, imamo i Ivicu koji je nezamjenjiv i koji nas gura citavu sezonu ...