Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
AleksoMKD

#7626 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Pandakonda wrote:
AleksoMKD wrote:Hm, na 1:17-18 ko da se sakupila vojska u srebrenim oklopima i da se sprema da pokolje sparow-e.

Tyrelovi (barem Loras) su nosili srebrene oklope.
To kod 1:17-18 se predpostavlja da će bit bitka kod winterfella, jonova vojska protiv boltonovih, vjerovatno si mislio na 1:19 ovi srebreni sa pikeovima ? To bi mogli bit Tyrelovi.
Bas na to sam mislio.

Izgleda da ce biti klanica sa ISISovcima na jednoj strani i Tyrelovima na drugoj.
Al jedva cekam sta ce biti kada krenu ISISovci na zombi Gregora :evil:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7627 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Ovaj put navijam za fanatike...

Image

Jon je ziv garant... ona crvena vjestica se nije vratila bez veze a neko treba boltone poderat... bice klanja sa derikozama ovu sezonu izgleda citavu...
Tito_i_Partija

#7628 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

:thumbup:

Imaju jako dobre ideje. Izgleda da ono u traileru nije bio Theon, vec Euron, sto govori da vjerovatno on preuzima Zeljeznicar.

Spletka oko Jon-a se nastavlja. Svi ga traze po traileru da ga vide zivog, al' ga nema. Ne vjerujem da bi HBO bio bas toliko glup da oda njegov povratak tek tako. :wink:

Da li ce Dany obrnut' konjanike da krenu sa njom u bitku protiv Westerosa? Ja mislim da hoce. Nekako.

I jos nesto: dok se Jon ne vrati, Davos ce bit' i babo i majka pozitivcima u sjeveru. Volio bih ga vidjet' k'o neku vrstu savjetnika Jon-u, jer mi je jako drag lik.
zlaataan

#7629 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

Tito_i_Partija wrote:

Imaju jako dobre ideje. Izgleda da ono u traileru nije bio Theon, vec Euron, sto govori da vjerovatno on preuzima Zeljeznicar.

Spletka oko Jon-a se nastavlja. Svi ga traze po traileru da ga vide zivog, al' ga nema. Ne vjerujem da bi HBO bio bas toliko glup da oda njegov povratak tek tako. :wink:

Da li ce Dany obrnut' konjanike da krenu sa njom u bitku protiv Westerosa? Ja mislim da hoce. Nekako.

I jos nesto: dok se Jon ne vrati, Davos ce bit' i babo i majka pozitivcima u sjeveru. Volio bih ga vidjet' k'o neku vrstu savjetnika Jon-u, jer mi je jako drag lik.
Mogao bi ovo on biti :D http://pokit.org/get/?ac9b27c316b28022e ... 433be3.jpg
karanana

#7630 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

davos je beton.
sa stannisom moji miljenici.

zasto je denny prljava i nekakva jadna? zar ona nije kraljica dothrakija? ovo ispade kao da su je zarobili i kao da je zarobljenica ili robinja njihova.
Idemedosumom

#7631 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Pa bila je kraljica Drogovom Khalasaru, koji se nakon njegove smrti raspao. Ono je vjerovatno neki drugi khalasar, pod vodjstvom nekog drugog khala.
skafiskafsnjak

#7632 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by skafiskafsnjak »

Definitivno cu morati bar zadnju sezonu ponovo gledati...duga godina, zaboravio sve
Capajebo

#7633 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

karanana wrote: zasto je denny prljava i nekakva jadna? zar ona nije kraljica dothrakija? ovo ispade kao da su je zarobili i kao da je zarobljenica ili robinja njihova.
"You are nobody. The millionth of your name. Queen of nothing."

Eto sta kal misli o njoj :mrgreen:
AleksoMKD

#7634 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Capajebo wrote:
karanana wrote: zasto je denny prljava i nekakva jadna? zar ona nije kraljica dothrakija? ovo ispade kao da su je zarobili i kao da je zarobljenica ili robinja njihova.

Pa realno ona je ptrebala posle smrti Kala da ode u Vaes Dotrak i pridruzi se savetu starica koje su sve udovice kalova.
To su one koje su pevae ono prorocanstvo kada je ona jela srce konja.

Prekrsila je tradiciju.
annoy

#7635 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Biti ce zanimljivo vidjeti Daenerys opet u potlacenoj ulozi. Zamisljala sam da ce njezin susret s tim khalasarom drugacije zavrsiti.

Davos uz Neda najdrazi lik.
Nikog mi nije zao kao Neda, jos ga ne mogu preboliti :cry:
AleksoMKD

#7636 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Sjever pamti teeeeeee, Starku Edardeeeeee*

* ovo je obrada narodne pesme koju je jedan kolega ovde vec postavio o Robu Starku posle crvene svadbe. Samo sam zamenio imena, nikakva namera prisvajanja intelektualne svojine.

Ali da, najvise mi je zao Neda.
Tito_i_Partija

#7637 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:
Capajebo wrote:

Pa realno ona je ptrebala posle smrti Kala da ode u Vaes Dotrak i pridruzi se savetu starica koje su sve udovice kalova.
To su one koje su pevae ono prorocanstvo kada je ona jela srce konja.

Prekrsila je tradiciju.
Tako je. Ona im sad ne znaci nista, mada ce ona vjerovatno svojim "charima" obradit' novog kala i ubrzo ga vrtit' oko malog prsta. :D

Mislim, dvaput je bila udovica...treca sreca, jelde? :D
karanana

#7638 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

AleksoMKD wrote:Sjever pamti teeeeeee, Starku Edardeeeeee*

* ovo je obrada narodne pesme koju je jedan kolega ovde vec postavio o Robu Starku posle crvene svadbe. Samo sam zamenio imena, nikakva namera prisvajanja intelektualne svojine.

oprosteno.
a ja je opet prisvojio od navijaca sarajeva.
AleksoMKD

#7639 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:
AleksoMKD wrote:Sjever pamti teeeeeee, Starku Edardeeeeee*

oprosteno.
a ja je opet prisvojio od navijaca sarajeva.
Ja bih sve pare dao muzici da ovo odsvira u kafani.
AmirBaa

#7641 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AmirBaa »

annoy wrote:Biti ce zanimljivo vidjeti Daenerys opet u potlacenoj ulozi. Zamisljala sam da ce njezin susret s tim khalasarom drugacije zavrsiti.

Isti sam, svi se brinu za Jona i neke druge likove ali najvise me presjeklo kad Neda ubise :(
Ultraviolent

#7642 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ultraviolent »

AmirBaa wrote:
annoy wrote:Biti ce zanimljivo vidjeti Daenerys opet u potlacenoj ulozi. Zamisljala sam da ce njezin susret s tim khalasarom drugacije zavrsiti.

Isti sam, svi se brinu za Jona i neke druge likove ali najvise me presjeklo kad Neda ubise :(
Jarane sjecam se kako sam se bio sjebo, nijedna serija me nije izbila iz cipela tako. Bio sam ubijeđen da Ned nece biti egzekutovan, ono glavni lik i to. Kad ono cap.. :skoljka:
Tad sam shvatio da gledam najjacu seriju ikad :mrgreen:
AmirBaa

#7643 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AmirBaa »

Ultraviolent wrote:
AmirBaa wrote:

Jarane sjecam se kako sam se bio sjebo, nijedna serija me nije izbila iz cipela tako. Bio sam ubijeđen da Ned nece biti egzekutovan, ono glavni lik i to. Kad ono cap.. :skoljka:
Ja ono mrtav hladan gledam scenu i samo cekam kad ce ko strijelom skinuti onog egzekutora, uletiti neko i spasiti Ned-a kad cap ode glava... Tesko mi bude kad se sjetim :D
Tito_i_Partija

#7644 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AmirBaa wrote:
Ultraviolent wrote:
AmirBaa wrote: Isti sam, svi se brinu za Jona i neke druge likove ali najvise me presjeklo kad Neda ubise :(
Ja ono mrtav hladan gledam scenu i samo cekam kad ce ko strijelom skinuti onog egzekutora, uletiti neko i spasiti Ned-a kad cap ode glava... Tesko mi bude kad se sjetim :D
To je bila odlicna scena, mozda cak i najbolja u seriji dosad. Jer nijedan momenat u seriji nije slikovitije objasnio sta znaci bit' u toj "Igri". Mislim da je posle te scene svima bilo jasno o cemu se radi. :wink:
annoy

#7645 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ned je bio preveliki postenjacina i naivcina da izvuce zivu glavu iz Kings Landinga
KB9

#7646 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KB9 »

ned je bio glupan klasicni
Tito_i_Partija

#7647 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:Ned je bio preveliki postenjacina i naivcina da izvuce zivu glavu iz Kings Landinga
U jednu ruku nije njegova krivica, jer je doslovno bacen medju zmije bez ikakve pomoci. Po meni je tu Robert najveci supak isp'o, jer mu nije dao nikakvu predstavu sta ga ceka. A Robert, k'o sto svi znamo, je bio gnjida od kralja: pio, jebav'o i sve dublje tur'o kraljevstvo u dzepove Lannistera bez ikakvog interesa o svemu sto se dogadja u svom domenu.

Al' eto, kriv je i Ned prvo sto je prihvatio taj pos'o, pa onda sto se nije vratio u sjever kad je htjeo da odustane zbog atentata na Dany, tako da... :D
Idemedosumom

#7648 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Pa ja koliko znam ni Robert nije bio svjestan situacije u Kingslandingu, zato je i platio glavom.
Tito_i_Partija

#7649 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pazi, Robert je kriv za mnogo stosta. Robert je taj koji je napravio Cersei u incestoidnu kucku kakva je sad. Robert je taj koji je im'o priliku posle Ludog Kralja da ispravi mnogo gresaka i nepravdi, medjutim on je bio zainteresovan samo za vino i picke, a stavio je k'o pomocnika Jon Arryn-a kontajuci da je to dovoljno sto se tice njegove duznosti u ulozi kralja. I tako dalje.

Znaci jedan totalno neodgovoran i nezainteresovan uhljup koji je zahvaljujuci svom debilizmu uspio da doprinese gotov kompletnom padu i istrebljenju familije Stark, i nestabilnosti citavog kraljevstva u maltene svim regijama osim mozda Zelje.
annoy

#7650 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:
annoy wrote:Ned je bio preveliki postenjacina i naivcina da izvuce zivu glavu iz Kings Landinga
U jednu ruku nije njegova krivica, jer je doslovno bacen medju zmije bez ikakve pomoci. Po meni je tu Robert najveci supak isp'o, jer mu nije dao nikakvu predstavu sta ga ceka. A Robert, k'o sto svi znamo, je bio gnjida od kralja: pio, jebav'o i sve dublje tur'o kraljevstvo u dzepove Lannistera bez ikakvog interesa o svemu sto se dogadja u svom domenu.

Al' eto, kriv je i Ned prvo sto je prihvatio taj pos'o, pa onda sto se nije vratio u sjever kad je htjeo da odustane zbog atentata na Dany, tako da... :D
Slazem se da je Robert kriv dobrim dijelom, da je manje pio, zderao i hodao po bordelima a vise pratio sta mu zena radi i smjera, i bio vise involviran u sve sta se događa, mozda bi ispalo drugacije. Al jebiga, i on je bjezao od svojih demona bivajuci indiferentni supak
Post Reply