Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- simonese
#7626 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
bez veze vam prica o igracima iz nase lige
Last edited by simonese on 27/05/2014 18:52, edited 1 time in total.
- Artest
#7627 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Smeta vam Boris jer je rekao da ako ista napravimo to ce biti zasluga igraca, jok Safeta.
Hebi ga, imao je u nevakat povrede, onda je jedno vrijeme bio na ledu. Poslije je, kao, odigrao nesto ali nije stigao da uhvati kontinuitet pred W.C.
Safet je napravio dosta kompromisa u vezi spiska. Ali izgleda da stare zasluge, nisu jedan od njih. To je bilo jasno s nepozivanjem Rahimica i Zahirovica.
- Napravio je kompromis s Ibricicem jer je morao udovoljit glavnim igracima. Da se razumijemo, ako nepozivanje Ibre rezultira gubljenjem fokusa i nezadovoljstvom, konkretno Dzeke i Spahica, onda mogu razumjeti takav potez. Ima smisla.
- Dalje; Safet je napravio kompromis s RS taborom, pozivajuci igraca Borca. Turice im u dzep oko 150 hiljada eura (jel 10.000 po danu?) radi mira u kuci. Svakom je jasno da Avdukic nije zasluzio poziv, jer u ovom trenutku nije ni medju tri golmana bh lige.
- Napravio je kompromis s fahmelijom, pozivajuci u brata mu malog.
- Iznenadni poziv Besicu je kompromis sa sirom javnoscu koja je prizivala njegov povratak.
- Safetov najpickastiji potez jeste nepozivanje Armina Hodzica. Imajuci u vidu okolnosti i perspektivu, Armin bi vjerovatno imao mjesta za poziciju treceg spica. Medjutim, time bi se zamjerio klubu u kojem je napravio karijeru - iako mu se intimno jebe za njima - a sve to moze zabasurit pricom pa nisam nikog pozvao ni iz prvaka.
Armin ce dobiti poziv kad startuje u hrvatskoj Primeri - to je put kojim se odvajkada islo. Jedan Edin Husic je, cini mi se, dobio poziv cim je preplivao Savu i iz Orasja presao u giganta Cibaliju. (Baka selektor, prijateljska)
Pricu oko love, tj. podmazivanja, ne bih uzimao u razmatranje. Nije vrijeme za to.
Samo da se vratim na pocetak. Boris je malo izletio u vezi Kolasinca, koji uopste ne konkurise za njegovo mjesto, vec lijevog beka. A Hrgota je nebitan lik jer ne zeli da igra za Bosnu. Boris se treba zapitati zasto kapiten juniorske selekcije BiH (Maric, Siroki) jedva doceka poziv Hrvatske da prebjegne tamo. Mozes ti njima, Borise, titrat koliko hoces, vecina vas BiH dozivljava kao rezervnu opciju. Takodjer, zamjeram Borisu sto uz austrijsku i madjarsku ligu, nije smio dodati HNL. Nece da se zamjera svojima, jer ko zna, mozda se za par godina vrati u Hajduk.
...bez obzira na sve ovo, mislim da je vise zasluzio otici u Brazil i od Vranjesa i od Sunjevarica. (samo sto se tice od stopera) Pandza sigurno nije nacionalista. Ali da nacionalisticki mediji zele iskoristit njegovno emotivno stanje za ugrozbeni narativ, to je sigurno. Zato, pamet u glavu Borise, okani se teskih rijeci.... Otice i Safet...
Hebi ga, imao je u nevakat povrede, onda je jedno vrijeme bio na ledu. Poslije je, kao, odigrao nesto ali nije stigao da uhvati kontinuitet pred W.C.
Safet je napravio dosta kompromisa u vezi spiska. Ali izgleda da stare zasluge, nisu jedan od njih. To je bilo jasno s nepozivanjem Rahimica i Zahirovica.
- Napravio je kompromis s Ibricicem jer je morao udovoljit glavnim igracima. Da se razumijemo, ako nepozivanje Ibre rezultira gubljenjem fokusa i nezadovoljstvom, konkretno Dzeke i Spahica, onda mogu razumjeti takav potez. Ima smisla.
- Dalje; Safet je napravio kompromis s RS taborom, pozivajuci igraca Borca. Turice im u dzep oko 150 hiljada eura (jel 10.000 po danu?) radi mira u kuci. Svakom je jasno da Avdukic nije zasluzio poziv, jer u ovom trenutku nije ni medju tri golmana bh lige.
- Napravio je kompromis s fahmelijom, pozivajuci u brata mu malog.
- Iznenadni poziv Besicu je kompromis sa sirom javnoscu koja je prizivala njegov povratak.
- Safetov najpickastiji potez jeste nepozivanje Armina Hodzica. Imajuci u vidu okolnosti i perspektivu, Armin bi vjerovatno imao mjesta za poziciju treceg spica. Medjutim, time bi se zamjerio klubu u kojem je napravio karijeru - iako mu se intimno jebe za njima - a sve to moze zabasurit pricom pa nisam nikog pozvao ni iz prvaka.
Armin ce dobiti poziv kad startuje u hrvatskoj Primeri - to je put kojim se odvajkada islo. Jedan Edin Husic je, cini mi se, dobio poziv cim je preplivao Savu i iz Orasja presao u giganta Cibaliju. (Baka selektor, prijateljska)
Pricu oko love, tj. podmazivanja, ne bih uzimao u razmatranje. Nije vrijeme za to.
Samo da se vratim na pocetak. Boris je malo izletio u vezi Kolasinca, koji uopste ne konkurise za njegovo mjesto, vec lijevog beka. A Hrgota je nebitan lik jer ne zeli da igra za Bosnu. Boris se treba zapitati zasto kapiten juniorske selekcije BiH (Maric, Siroki) jedva doceka poziv Hrvatske da prebjegne tamo. Mozes ti njima, Borise, titrat koliko hoces, vecina vas BiH dozivljava kao rezervnu opciju. Takodjer, zamjeram Borisu sto uz austrijsku i madjarsku ligu, nije smio dodati HNL. Nece da se zamjera svojima, jer ko zna, mozda se za par godina vrati u Hajduk.
...bez obzira na sve ovo, mislim da je vise zasluzio otici u Brazil i od Vranjesa i od Sunjevarica. (samo sto se tice od stopera) Pandza sigurno nije nacionalista. Ali da nacionalisticki mediji zele iskoristit njegovno emotivno stanje za ugrozbeni narativ, to je sigurno. Zato, pamet u glavu Borise, okani se teskih rijeci.... Otice i Safet...
Last edited by Artest on 27/05/2014 18:52, edited 1 time in total.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7628 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ajd ozbiljno reci zbog cega je bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije i zasto se zbog toga vodi polemika evo mjesec danaMorski_Pas wrote:Nemoze me niko ubjediti da u Zelji, Sarajevu, Sirokom ili Zrinjskom nema igraca boljih od Vrsajevica, Tina i Hadzica. Pa Hadzic koji se do jucer borio za opstanak u austrijskoj ligi se nije vidio protiv rezervne mlade reprezentacije
uživajte ljudi u ovim prelijepim trenucima za bh fudbal
-
Udbas
#7629 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bitno je, normalno da je bitno. Nisu na ekskurziju krenuli jebo ga ti.Admir_1984 wrote:ajd ozbiljno reci zbog cega je bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije i zasto se zbog toga vodi polemika evo mjesec danaMorski_Pas wrote:Nemoze me niko ubjediti da u Zelji, Sarajevu, Sirokom ili Zrinjskom nema igraca boljih od Vrsajevica, Tina i Hadzica. Pa Hadzic koji se do jucer borio za opstanak u austrijskoj ligi se nije vidio protiv rezervne mlade reprezentacijei ptice na grani znaju da mi imamo maksimalno 15-16 igraca koji mogu dobiti priliku da zaigraju u brazilu, tj imaju kvalitet
- karanana
#7630 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mislis da tino nece vidjeti akcije u brazilu?Admir_1984 wrote:ajd ozbiljno reci zbog cega je bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije i zasto se zbog toga vodi polemika evo mjesec danaMorski_Pas wrote:Nemoze me niko ubjediti da u Zelji, Sarajevu, Sirokom ili Zrinjskom nema igraca boljih od Vrsajevica, Tina i Hadzica. Pa Hadzic koji se do jucer borio za opstanak u austrijskoj ligi se nije vidio protiv rezervne mlade reprezentacijei ptice na grani znaju da mi imamo maksimalno 15-16 igraca koji mogu dobiti priliku da zaigraju u brazilu, tj imaju kvalitet
- House
#7631 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
"Ne želim da me se shvati pogrešno, da sam nacionalist, jer nisam. Imam prijatelja svugdje i svoju zemlju volim kao i bilo tko iz Sarajeva. Ali, još prije dva mjeseca dobio sam informaciju kako u Brazil može ići samo jedan Hrvat i izgleda da će tako biti", za zagrebačke Sportske novosti između ostalog je izjavio nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Boris Pandža.
Šta kažeš sine Borise
-
Morski_Pas
#7632 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Smjesan argument. Kada neko napise da su Vrso, Hadzic i Tino katastrofalni igraci onda nije bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije. Kada neko napise da su Pandza, Rahimic ili Prcic zbog zasluga (Prcic u mladim reprezentacijama ima 40 nastupa) onda pisete da se ne gledaju zasluge nego kvalitet igraca. Sta ustvari zelite?Admir_1984 wrote:ajd ozbiljno reci zbog cega je bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije i zasto se zbog toga vodi polemika evo mjesec danaMorski_Pas wrote:Nemoze me niko ubjediti da u Zelji, Sarajevu, Sirokom ili Zrinjskom nema igraca boljih od Vrsajevica, Tina i Hadzica. Pa Hadzic koji se do jucer borio za opstanak u austrijskoj ligi se nije vidio protiv rezervne mlade reprezentacijei ptice na grani znaju da mi imamo maksimalno 15-16 igraca koji mogu dobiti priliku da zaigraju u brazilu, tj imaju kvalitet
To da imamo samo 15-16 igraca je cista laz. I Prcic i Arslanagic na primjer bi imali mjesta u kadru Nigerije a bili bi prvotimci u Iranu. Sto Arslanagic u novembru prosle godine nije dobio razgovor? Jer po Susicu nije dovoljno iskusan, sto je Prcic odjeban? Jer igra u Sochauxu
Da nije bitno nebi atmosfera protiv Egipta bila losa. Ako nista, Safet je makar bio duzan nazvati Rahimica i Pandzu i zahvalit im se i objasniti da nece dobiti poziv. I jedan i drugi su saznali da vise nisu dio reprezentacije preko Ava3a. Odvratno.
-
Udbas
#7633 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moj nihoniho, Pandža je mogao naslutiti, jer "Ali, još prije dva mjeseca dobio sam informaciju kako u Brazil može ići samo jedan Hrvat i izgleda da će tako biti"Morski_Pas wrote:Smjesan argument. Kada neko napise da su Vrso, Hadzic i Tino katastrofalni igraci onda nije bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije. Kada neko napise da su Pandza, Rahimic ili Prcic zbog zasluga (Prcic u mladim reprezentacijama ima 40 nastupa) onda pisete da se ne gledaju zasluge nego kvalitet igraca. Sta ustvari zelite?Admir_1984 wrote:ajd ozbiljno reci zbog cega je bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije i zasto se zbog toga vodi polemika evo mjesec danaMorski_Pas wrote:Nemoze me niko ubjediti da u Zelji, Sarajevu, Sirokom ili Zrinjskom nema igraca boljih od Vrsajevica, Tina i Hadzica. Pa Hadzic koji se do jucer borio za opstanak u austrijskoj ligi se nije vidio protiv rezervne mlade reprezentacijei ptice na grani znaju da mi imamo maksimalno 15-16 igraca koji mogu dobiti priliku da zaigraju u brazilu, tj imaju kvalitet
To da imamo samo 15-16 igraca je cista laz. I Prcic i Arslanagic na primjer bi imali mjesta u kadrovima Nigerije a bili bi prvotimci u Iranu. Sto Arslanagic u novembru prosle godine nije dobio razgovor? Jer po Susicu nije dovoljno iskusan, sto je Prcic odjeban? Jer igra u Sochauxu![]()
Da nije bitno nebi atmosfera protiv Egipta bila losa. Ako nista, Safet je makar bio duzan nazvati Rahimica i Pandzu i zahvalit im se i objasniti da nece dobiti poziv. I jedan i drugi su saznali da vise nisu dio reprezentacije preko Ava3a. Odvratno.
Naravno, ako su istinito prenesene njegove riječi.
- House
#7634 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gdje će ovo izjaviti jbt
- drug_profi
#7635 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Neka, ba ne primaj se. Znas novinare. Mozda jeste mozda i nije. Sanse su 50-50.House wrote:Gdje će ovo izjaviti jbt
-
palermo
#7636 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
žao mi je Pandže, žao mi je i Rahimića i Stevanovića, i svakoga ko je dao ovoj reprezenatciji nešto a ipak neće moći da vidi i da sazna šta je svjetsko prvenstvo. Al život je takav......Artest wrote:
ovo što si napisao je jednostavno tako, ali sa tim živimo već dva desetljeća....prva opcija je Hrvatska, druga je tek BiH. I to je jedini razlog zašto samo jedan Hrvat ide u dresu BiH u Brazil. Inače, sasvim sigurno bi bilo mjesta za još neke da su se opredijelili za dres BiH a ne hrvatske.
Rasplinuh se.....htejdoh ovo reći, Boris je u afektu izgovorio stvari koje ne treba i koje nisu tačne...zapravo najtačnije bi bilo da je rekao da jedan Hrvat mora ići...jer je upitno da li i Šunjić ima mjesta (mada ja nisam rpotiv njega, čovjek igra u solidnoj ligi, standardno, i u klubu koji je izborio Evropu), ali ne treba ga sada napadati zbog toga......afekt je čudna stvar,neke stvari je teško prihvatiti pa ih moraš izbaciti iz sebe.
Žao mi je Borisa, želim mu sve najbolje, ali ovaj put nije u pravu.
-
Itakoto
#7637 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U afektu? Kad ga vidim naredni put tako cu mu u afektu samar zvinznut'...
- House
#7638 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
drugi profil wrote:Neka, ba ne primaj se. Znas novinare. Mozda jeste mozda i nije. Sanse su 50-50.House wrote:Gdje će ovo izjaviti jbt
Ako jeste , treba mu zabraniti prilaz reprezentaciji na 200 metara
-
Itakoto
#7639 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne treba mu nista zabraniti jer nije reprezentacija nicija prcija. Treba ga pozvati na razgovor pa neka otvoreno kaze ko mu je javio da samo jedan Hrvat moze ici u Brazil.
-
Dead Man Walking
#7640 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da je zasluzio poziv vise od pojedinih, ali mu se nayebem majke na ove debilne izjave s dozom nacionalizma. Pa karinasu svaki katolik iz Hercegovine koji ista vrijedi (ili 99% takvih) ode u "lipu vasu" a nama ostaju sumnjivci tipa Sunjica. Evo sad i ovaj mali Maric iz Sirokog je odbio nastup za mladu i otisao igrati za Hrvatsku.
- House
#7641 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ipak ovo nije loše .... Sad znamo kakve šupke imamo u reprezentaciji 
-
palermo
#7642 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma jebavat ga, naravno da je izjava pogrešna i netačna, ali zarad one borbenosti u reprezentaciji i nekih prošlih igara ja bih mu halalio ovu izjavu......i ne bih dizao neku galamu oko ovoga.....iako će se naravno neki hrvatski mediji ovoga rado dočepati.....psi laju karavana prolaziItakoto wrote:U afektu? Kad ga vidim naredni put tako cu mu u afektu samar zvinznut'...
- drug_profi
#7643 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ohanite ljudi. Sta ako se ispostavi da je ovo parafrazirana izjava i da je sasvim drugacije zvucalo u originalu?
ne mogu da shvatim da vjerujete odmah na prvu sta novine napisu. Kung-fu Pandza je zasluzio ipak malo povjerenja i da mu se i halali ako je nesto nespretno rekao a ovi iskoristili.
ne mogu da shvatim da vjerujete odmah na prvu sta novine napisu. Kung-fu Pandza je zasluzio ipak malo povjerenja i da mu se i halali ako je nesto nespretno rekao a ovi iskoristili.
- JThomas
#7644 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jebo pandžu, jel moguće da nam reprezentativac - mogući starter nema vizu za prijateljsku utakmicu?
pa bog te maz'o mi ćemo tamo zakasniti na utakmicu i izgubiti službenim rezultatom...
pa bog te maz'o mi ćemo tamo zakasniti na utakmicu i izgubiti službenim rezultatom...
- insaneinthebrain
#7645 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
eno vec se izgubili, nema ih na radaru

-
Itakoto
#7646 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije moguce vec je tako.
Umjesto da se Savez pobrine o ovome oni prepustili igracima pojedinacno da se bave vizama. Hmmm, zasto nisam nimalo iznenadjen!?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7647 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
necekaranana wrote:mislis da tino nece vidjeti akcije u brazilu?Admir_1984 wrote:ajd ozbiljno reci zbog cega je bitno ko ce biti 20, 21, 22 i 23 igrac reprezentacije i zasto se zbog toga vodi polemika evo mjesec danaMorski_Pas wrote:Nemoze me niko ubjediti da u Zelji, Sarajevu, Sirokom ili Zrinjskom nema igraca boljih od Vrsajevica, Tina i Hadzica. Pa Hadzic koji se do jucer borio za opstanak u austrijskoj ligi se nije vidio protiv rezervne mlade reprezentacijei ptice na grani znaju da mi imamo maksimalno 15-16 igraca koji mogu dobiti priliku da zaigraju u brazilu, tj imaju kvalitet
- JThomas
#7648 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a da si već stisnuo i pozvao amidžića, bi li imao srca da ga ne ubaciš u igru? 
ja ne bih
ja ne bih
-
Nuken
#7649 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gdje nestadoše ovi naši sa radara
Inače ovo je normalno na FR da avioni "nestanu" u tom području,tako da no problem
Inače ovo je normalno na FR da avioni "nestanu" u tom području,tako da no problem
-
Mirza007
#7650 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja ga ni u kakvoj formaciji ne vidim na terenu a ni na klupi.JThomas wrote:a da si već stisnuo i pozvao amidžića, bi li imao srca da ga ne ubaciš u igru?
ja ne bih
Ako i zavrsi na klupi, onda sve to skupa stvarno nema smisla ali eto i to bih prezivio jer sada se vec ozbiljno ugrozava ono sto se godinama gradilo zarad iracionalnih razloga.
Ako zaigra.......