Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7626 Re: Android OS

Post by un1ted »

mari_04 wrote:Pozz raja.
Moze li mi neko preporuciti kakav fin telefon ??
od 200 do 250 km ???
Hvala
samsung galaxy s i9000
Djidjimilovich

#7627 Re: Android OS

Post by Djidjimilovich »

kazes imas slusalice od galaxy nexusa... znaci imas nexus 10?
suhveli mi taj LG vazda bio za telefone. To je jedino sto me sprijecava da ga uzmem, jer i ja kao i kolega cekam s4 ali mini :)
Fauja Singh

#7628 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Jedno je tablet Nexus 10 a drugo mobitel Galaxy Nexus :)
Imam Galaxy Nexus i njegove slusalice, uz LG Nexus 4 nisam dobio slusalice a posto je isti dzek onda mogu ih koristiti i na LG-u.
@KvaziExpert
to i planiram, narucit cu sa eBay-a UK.

@King_Eric

koliko kosta, ima li negdje na internetu slika da viidm kako izgleda, moze i na PP

@andr0id

Ma jasta nego leti, ne moze ga se umoriti pa da zalaga, paket mini 15, rata 71,10 KM mjesecno X 12 + PDV (ovu info sam ostao duzan i vukojebini, sorry drug :) )
Djidjimilovich

#7629 Re: Android OS

Post by Djidjimilovich »

ma trznuh se prijatelju, znam da samsung pravi nexus 10 pa kontam da je to to :). trazim da kupim taj tablet vec 2 mjeseca, nema sanse da ga nadjem. kazu jedina opcija preko nekog iz usa ili kanade.

nego kakav je taj LG, valja li ista :-D
bosniamaj

#7630 Re: Android OS

Post by bosniamaj »

Djidjimilovich wrote:ma trznuh se prijatelju, znam da samsung pravi nexus 10 pa kontam da je to to :). trazim da kupim taj tablet vec 2 mjeseca, nema sanse da ga nadjem. kazu jedina opcija preko nekog iz usa ili kanade.

Ovaj LG je ekstra, vjeruj mi :-D

A i prije njega sam, nakon dugo vremena korištenja Sony Ericssona, imao jedan LG s kojim sam bio zadovoljan pravo :)
Fauja Singh

#7631 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Djidjimilovich wrote:ma trznuh se prijatelju, znam da samsung pravi nexus 10 pa kontam da je to to :). trazim da kupim taj tablet vec 2 mjeseca, nema sanse da ga nadjem. kazu jedina opcija preko nekog iz usa ili kanade.

Normala drug ;)
I meni se svidja Nexus 10 (kako i ne bi :D ) , vidim da ima na PIK-u za 1050 KM, covjek sto prodaje ima 53 uspjesne transakcije i povjerenje je dobro, pa eto vidi...

LG Nexus 4 je fakat ekstra, prije svega prelijep telefon, malo je reci da je fluidan, Galaxy Nexus koji sam koristio je takodjer brz i stabilan, ali opet ga je LG Nexus 4 uspio nadmasiti i u tom pogledu.
Kameru nisam nesto previse testirao, vidim da su je kritikovali ali ovih par slika sto sam ja opalio su super ispale (bar za moj ukus i potrebe) pogotovo sa HDR opcijom.
Primjetio sam da se Nexus 4 dosta sporije puni nego Galaxy Nexus, a sto se tice trajanja baterije cini mi se da ova od 2100 mAh nije nadmasila Galaxy Nexusovu od 1750 mAh... ne kazem da je baterija losa, ali ocekivao sam vise...
mada na forumima citam da se baterija pokaze tek nakon nekog vremena te da korisnici uspiju postici i preko 4h upaljenog displeja... nadam se da je tacno, mada i ako ostane ovako nije uopste tragedija.
Djidjimilovich

#7632 Re: Android OS

Post by Djidjimilovich »

vidio sam taj na piku sto se prodaje, iz Banja Luke cini mi se. ne odgovara mi cijena koju je on postavio :) mada u neku ruku ga razumijem jer je tablet pravo tesko naci (fakat ne kontam zasto) ali je malo reci dobar. vidjecu da odradim neku kombinaciju sa kanadom tako da bi brzo to mogao uzeti.

hvala za ovaj kraci review N4.

@bosniamaj u opticaju su N4, S4 mini (kojeg cekam), a za iphone 5 bi me u mahali bilo stid reci da sam uzeo. :) pozdrav !
Maharadza

#7633 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Evo zanimljiv video: Lik kao stari korisnik iOS-a prešao na 30 day trial sa Android OS-om i to na novome HTC One-u pa će snimati redovno i postavljati iskustva, kako pozitivna tako i negativna! :thumbup:

iSwitched to Android Blog 30 Day Challenge Linus Tech Tips

quarterback

#7634 Re: Android OS

Post by quarterback »

koristio sam razne mobilne os-ove, od palma, symbiana, windows mobilea, androida, iosa pa ponovo androida i mogu reci da mi je ios bio ubjedljivo najvece razocarenje

dobio sam iphone 4 na poklon, ocekivao stvarno puno od tog razvikanog telefona i gorko se razocarao, toliko gorko da sam se brze bolje vratio na android cim je kum rekao da mi nece zamjeriti da njegov poklon zamjenim uz doplatu za s2...

katastrofa, osjecao sam se kao da me je neko zatvorio u sobu bez prozora a zidovi se svaki dan primicu jedan drugom malo po malo, sta god zelis da uradis sa telefonom - ne moze

ako ces slati smsove, pricati i surfati - to je ok, ako zelis nesto customizirati, koristiti drugacije nego je apple zamislio - zaboravi, to je tolika patnja da nije normalno

ako se dobro sjecam postupka pokusacu ilustrovati kako je islo dodavanje weather widgeta na ekran iphoena 4

iphone mora biti rootan
moras imati instaliranu cydiu i cini mi se installous
moras imati na pcu instaliran ne znam kako se vise zove software koji omogucava pristup ios file systemu
instaliras weather widget cini mi se preko cydie
onda je bio neki hack da se on pojavi na ekranu ali ga iphone ne registruje jer je hack pa stavi ikonice programa preko njega
radi toga imas drugi program koji pravi prazne ikonice kako ios ikonice ne bi bile preko widgeta, fakticki tim ikonicama malo pogura iosove
onda udjes editorom u cini mi se js konfiguracioni fajl od weather widgeta i tamo rucno editujes lokaciju, mjerne jedinice i ostalo

dakle ovo je postupak za ono sto na androidu uradimo tako sto pritisnemo malo duze na widget i potom ga spustimo na zeljeno mjesto na ekranu...

iphone - NIKAD VISE, grozno
BadBoy

#7635 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Ma N4 mora da leti ti je butter, nema bloat aplikacija, quad core :D Nek je sretan druže!
Mate Simmons

#7636 Re: AW: Android OS

Post by Mate Simmons »

@quarterback
Zbog toga ja prezirem iOS
Android je i bolji, a i mobiteli raznih kompanija koji koriste Android izgledaju fenomenalno. Sve ti dopuste,da skines app sa bilo koje stranice. Imaš apk installer koji instalira crackovane aplikacije kad ih prebaciš na mob. Pa tu ie i Aptoide gdje možeš naći apps koje koštaju, totalno besplatno! Ma sve dopuštaju od prebacivanja preko kompa (muzike i slike) I to sve za minut dva, dok na iOS ti nedaju da prebaciš slike, muzike na mob :mrgreen:

A Interface im se nije mjenjao od 3g ako i ne od prvog
Djubre_

#7637 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Svi su dobri.. ali jedan je najbolji!

http://www.bhtelecom.ba/mobile_portal_n ... 0f4e6.html

Ovi sto navijaju za LG kompaniju.. molim vas procitajte prvu recenicu na ovom linku.. ;-)

Sent from my GT-i9001
BadBoy

#7638 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Kako se ti onda razlikuješ od Apple fanboya?
Djubre_

#7639 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Nisam u toku? Pisali ste previse u zadnje vrijeme.. ? Podvlacim samsung vs LG. I hebete me u mozak opet. Sad opet razmisljam izmedju s3 i n4 :x

2 gb rama me privlaci najvise. Imao sam problema i sa racunarom oko rama.. ram me nekako najvise interesuje u ovim danasnjim telefonima.. jer trg play je krcat.. a da bih sve to tjerao.. treba dobrog rama.. a s druge strane.. malo je 8 gb memorije.. aplikacije, slike (s obzirom da su velike slike), video, igrice, browser..ram je tu tito. A 16 gb mislim da je dovoljno.. jer dok se dodje do 15 gb.. uvijek ce se nesto brisati..

Nexus je lud! Ali sam zaljubljenik samsunga vec godinama bem ga..

Da vas ne tusim.. ja sam ocu rekao, s3 ili n4.. cijena je 300-350$ pa sta god dodje necu se ljutiti.. ;-)

A ovom svaka cast a i ostalima.. koji uzmu tel u telecomu.. rate su uzasne zabijem im.. nexus4 70 km rata + 30 moja tv.. samo to dvoje 100 km.. dalje da ne idem..

Aferim decko ;-)

Sent from my GT-i9001
Fauja Singh

#7640 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

andr0id wrote:Svi su dobri.. ali jedan je najbolji!

Ovi sto navijaju za LG kompaniju.. molim vas procitajte prvu recenicu na ovom linku.. ;-)

Sent from my GT-i9001
A moj savjet tebi je da zanemaris taj izbor najboljeg telefona, vec lijepo uzmi oba modela pa sam odluci koji je bolji.
Ja necu reci da je N4 bolji po svim segmentima od S3, ali je za moj ukus N4 puno ljepsi, neuporedivo tecnije radi od S3, dobit ce odmah update nakon predstavljanja 5.0
Te stvari su meni jako bitne, nekome je bitno da moze sam mijenjati bateriju i odmah mu je S3 bolji, bitno mu je da moze prosiriti memoriju i po tome mu je S3 bolji, meni da je S3 bolji budi siguran da bi njega imao a ne N4, ali mi je smijesno da je neko zadrti fan nekog modela jer jer je on proglasen za najbolji, ili sto se najbolje prodaje... A telefon nije ni uzeo u ruke... Uzmi brate oba pa sam odluci.
Drug mi ima S3 i kad je vidio moj N4 zaljubio se u njega, hoce svoj mijenjati za N4 pa eto, govorio si da mozda dobijes N4, javi se na pp ako hoces da mijenjate, ima jos 10 mjeseci pisane garancije ;-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7641 Re: Android OS

Post by un1ted »

Da li mi neko moze reci sta je citniti kada telefon izgubi IMEI !? Rijec je o galaxy s 2 i ne moze ufatiti mrezu, tj imei ne ocitava kada ukucam onaj kod. Neko upustvo ili ga mogu baciti !?
plagijator1975

#7642 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

un1ted wrote:Da li mi neko moze reci sta je citniti kada telefon izgubi IMEI !? Rijec je o galaxy s 2 i ne moze ufatiti mrezu, tj imei ne ocitava kada ukucam onaj kod. Neko upustvo ili ga mogu baciti !?
Meni je neki od costum romova (dok sam imao S2) napravio backup EFS foldera koji sadrži IMEI, pa vidi da nije i kod tebe možda, ako imaš onda potraži na xda kako se vraća.

S' mobitela
un1ted

#7643 Re: Android OS

Post by un1ted »

Na zalost nema tog foldera kao backup. :S Koliko kosta u servisima da se ucita ponove i ima li to gdje u SA !?
plagijator1975

#7644 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

un1ted wrote:Na zalost nema tog foldera kao backup. :S Koliko kosta u servisima da se ucita ponove i ima li to gdje u SA !?

Probaj malo progooglat, evo ja našao ovo

http://androidmeme.com/how-to-restore-i ... -tutorial/

možda pomogne.

S' mobitela
Gray

#7645 Re: Android OS

Post by Gray »

stroga normala wrote:
andr0id wrote:Svi su dobri.. ali jedan je najbolji!

Sent from my GT-i9001
A moj savjet tebi je da zanemaris taj izbor najboljeg telefona, vec lijepo uzmi oba modela pa sam odluci koji je bolji.
Ja necu reci da je N4 bolji po svim segmentima od S3, ali je za moj ukus N4 puno ljepsi, neuporedivo tecnije radi od S3, dobit ce odmah update nakon predstavljanja 5.0
Te stvari su meni jako bitne, nekome je bitno da moze sam mijenjati bateriju i odmah mu je S3 bolji, bitno mu je da moze prosiriti memoriju i po tome mu je S3 bolji, meni da je S3 bolji budi siguran da bi njega imao a ne N4, ali mi je smijesno da je neko zadrti fan nekog modela jer jer je on proglasen za najbolji, ili sto se najbolje prodaje... A telefon nije ni uzeo u ruke... Uzmi brate oba pa sam odluci.
Drug mi ima S3 i kad je vidio moj N4 zaljubio se u njega, hoce svoj mijenjati za N4 pa eto, govorio si da mozda dobijes N4, javi se na pp ako hoces da mijenjate, ima jos 10 mjeseci pisane garancije ;-)

Slažem se, ja sam N4 kupio prije neka dva mjeseca i prezadovoljan sam.
bob sap

#7646 Re: Android OS

Post by bob sap »

mogu li naci negdje ovu aplikaciju crackovanu i ako iam neka stranica gdje su sve aplikacije full verzije? moze pm :)

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1282900
un1ted

#7647 Re: Android OS

Post by un1ted »

http://forum.mobilism.org/viewtopic.php ... t=WifiKill

Inace imam jedna problem sa samsungom infuse 4g il ti ga i997. Kada me neko zove, i to samo s fixnog desi se da ga ja uopce ne cujem :S A kada ja njega na zovem cujem ga odlicno. To se desi nekada, mislim nikada kada me neko zove s mobitela. Nikako da dokucim u cemu je rijec !? Probao vise romova i uvijek isto :S
bob sap

#7648 Re: Android OS

Post by bob sap »

Mate Simmons

#7649 Re: AW: Android OS

Post by Mate Simmons »

bob sap wrote:mogu li naci negdje ovu aplikaciju crackovanu i ako iam neka stranica gdje su sve aplikacije full verzije? moze pm :)

Apkmania.com - Što ti duša poželi
Aptoide (app) Play Store,tamo skidaj crackovane apps odmah na tell i instaliraj(nemoj skidati tamo apps koje imaju puno MB. Jer samo skine .apk fajl)

Skines "APK Installer" sa Play store
Skineš željenu aplikaciju sa apkmania.com staviš .apk file u sdcard/Android/data
A ako bude imalo .obb file to staviš u sdcard/Android/obb (Uglavnom igre kao Batman ili NFS imaju obb fajl)

I igraj :)
bosniamaj

#7650 Re: Android OS

Post by bosniamaj »

Mate Simmons wrote:
bob sap wrote:mogu li naci negdje ovu aplikaciju crackovanu i ako iam neka stranica gdje su sve aplikacije full verzije? moze pm :)

Apkmania.com - Što ti duša poželi
Aptoide (app) Play Store,tamo skidaj crackovane apps odmah na tell i instaliraj(nemoj skidati tamo apps koje imaju puno MB. Jer samo skine .apk fajl)

Skines "APK Installer" sa Play store
Skineš željenu aplikaciju sa apkmania.com staviš .apk file u sdcard/Android/data
A ako bude imalo .obb file to staviš u sdcard/Android/obb (Uglavnom igre kao Batman ili NFS imaju obb fajl)

I igraj :)
Tnx na ovome :smile:

Do sad sam koristio samo aplikacije sa Google Play-a, ali sad sam htio da potrazim kako se ovo radi zbog ovog Tapatalka i vidim tvoje objasnjenje ovdje :grin:

Sent from my Nexus 4
Post Reply