logično je da svako igra za reprezentaciju za koju navija od malih nogu.sve ostalo je računica,matematika,lični interes.....jeza u ledja wrote:Mislim da je logicno da igrac igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je odrastao, gdje je igrao za mlade narastaje i gdje je stasao u profi igraca. Naravno, svaki bira gdje hoce.shake69 wrote:Darijo (Mustafe) Srna, to u zagradi sam propustio napisati, zbog logike CRO otimaca nasih fudbalera 'ako je i jedan roditelj hrvatske krvi'! Malo ko ima toliku bazu za 'ukrasti' igraca kao NSH: osim domov'ne, BiH i hrvatsko iseljenistvo. Lovren iz Zenice, Kovacic iz Kotor Varosi,Corluka i Pranjic (Posavina i Doboj), cak nisu ni Hercegovci i to je sve prirodno da igra za CRO, pa cak i Mustafin sin , bez obzira gdje je rodjen, odakle je, ako je po mogucnosti mu majka katolkinja/Hrvatica.
Corluka je odrastao u Hrvatskoj, Srna je odrastao u Hrvatskoj, Lovren je odrastao u Hrvatskoj, Pranjic ako se ne varam nema veze sa Bosnom (?), a Kovacic je rodjen u Austriji i odrastao u Hrvatskoj. Nisi spomenuo Jelavica, on je bolji primjer od ovih, ali jebiga on je iz Gabele koja je odmah do Metkovica. Tu je jos i Jajalo iz Jajca
, ne znam da li igra za Hrvatsku ali je redovan Bundesligas, no i on je odrastao u Hrvatskoj. Tu su jos i Mateo Pavlovic (Mostar) i Mladen Petric (Brcko). Uglavnom, ako gledamo na taj nacin, vidjeces da je vecina njih svoje kljucne tinejdzerske godine provela u Hrvatskoj. Cak ne znam ni za jednog igraca koji je igrao u BiH malo duze (makar u juniorima), a koji igra trenutno za Hr, a znam obratne slucajeve, kao Spahic ili Mujdza.
Helem, po svemu tome, logicnije bi mi bilo da Halilovic zaigra za Hrvate. Ili haj recimo ovako - ne bi bilo nista manje logicno nego da zaigra za nas.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#7626 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- jeza u ledja
#7627 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sta ako navijas za dvije reprezentacije?and wrote: logično je da svako igra za reprezentaciju za koju navija od malih nogu.sve ostalo je računica,matematika,lični interes.....
Ja znam mnogo takvih.
- and
#7628 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa kad bi te dvije igrale međusobno,moraš se odlučiti za jednu.e za tujeza u ledja wrote:Sta ako navijas za dvije reprezentacije?and wrote: logično je da svako igra za reprezentaciju za koju navija od malih nogu.sve ostalo je računica,matematika,lični interes.....
Ja znam mnogo takvih.
- jeza u ledja
#7629 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A sta ako si u ovoj drugoj proveo cijeli zivot, sva ti raja tamo, igrao od malih nogu s njima, itd?and wrote:pa kad bi te dvije igrale međusobno,moraš se odlučiti za jednu.e za tujeza u ledja wrote:Sta ako navijas za dvije reprezentacije?and wrote: logično je da svako igra za reprezentaciju za koju navija od malih nogu.sve ostalo je računica,matematika,lični interes.....
Ja znam mnogo takvih.
Hocu reci, nije to tako crno-bijelo. Ja znam ljudi koji cak navijaju za drugu zemlju, s kojom nemaju puno veze, a protiv svoje. Jednostavno, u ovoj drugoj zemlji je fudbal mnogo popularniji. Ima svega tako da je na kraju u stvari tesko pausalno ocjeniti. Kako se kome potrefi jebiga.
Ja sam samo pokusao generalizovati sta je najcesci slucaj.
- Bosanski_kralj
#7630 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nema tu puno mudrovanja zbog koje ti reprezentacije srce zatitra, ne možeš jesti dan prije utakmice, i ne možeš doći sebi 7 dana nakon poraza, za tu bi trebao igrati.
Ako ćeš pri odabiru reprezentacije gledati plasmane na SP, svoju karijeru i slične stvari, nije to to. U nekim stvarima emocije trebaju biti prije interesa.
Ako ćeš pri odabiru reprezentacije gledati plasmane na SP, svoju karijeru i slične stvari, nije to to. U nekim stvarima emocije trebaju biti prije interesa.
-
todd_smith
#7631 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kada moze Halilovic da se spominje i kada nije nas, moze vala i Samir Radovac za repku. Pokrenite medijski lobi.
-
Dead Man Walking
#7632 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Tako je, igrac koji odbije Bayern i Arsenal ne moze biti truba.
-
todd_smith
#7633 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Klinac je parirao vasem kapitenu, BH reprezentaticu neku vecer pa ti pricaj sta hoces
- Kemal Malovčić
#7634 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
tako ga loše reklamiraš da nikad neće zaigrati za repku ako nastaviš 
-
Dead Man Walking
#7635 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Tode, nadao sam se da ces napisati kako ne znam prepoznati sarkazam, al posto vidim da si ozbiljan ostao sam bez komentara. Tacnije, komentar bi bio : 
-
todd_smith
#7636 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ganjajte vi Halilovice i Seferovice, dok vam avlija propada. 
- Mikady
#7637 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dok je Pape selektor lahko je nama.
- Arteta
#7638 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
todd_smith wrote:Kada moze Halilovic da se spominje i kada nije nas, moze vala i Samir Radovac za repku. Pokrenite medijski lobi.
- Infaze Studio
#7639 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jeli 'ko vidio Ibricicevu "proslavu" postignutog gola?MOSALJOZE wrote:Ibričić pogodio za Kasimpašu.Ušao u 81 minuti.Sesar i Medunjanin odigrali 90 minuta.
- bosnianidiot
#7640 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Postalo pravo moderno spominjati nekom familiju nakon postignutog gola izgledaInfaze Studio wrote:Jeli 'ko vidio Ibricicevu "proslavu" postignutog gola?MOSALJOZE wrote:Ibričić pogodio za Kasimpašu.Ušao u 81 minuti.Sesar i Medunjanin odigrali 90 minuta.
-
matematicar_teski
#7641 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne znam sto nasi portali ne objavljuju naslove bosanski "cavi" radovac, bosanski "suarez" hodzic ko sto hrvati objavljuju za svoje , i onda ih prodaju. Nasi ko tele u sarena vrata gledaju,a ovi klinci su lijepi talenti
-
todd_smith
#7642 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zato sto ne znamo da cjenimo ono sto imamo, lakse je negdje tamo gledati jer jebes ove nase, idemo traziti "nase"
- MOSALJOZE
#7643 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://star.ba/index.php/component/k2/i ... m-gladbach
Bh. internacionalac Branimir Hrgota postigao hettrik za M' Gladbach
Napadač,igrao za Švedsku U-19 I U-21
-
cindrlimindrli
#7644 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije brate, te likove niko ni u bunilu ne spominje u ozbiljnim fudbalskim krugovima jer su teski amateri koji nastupaju u odron amaterskoj ligi.todd_smith wrote:Zato sto ne znamo da cjenimo ono sto imamo, lakse je negdje tamo gledati jer jebes ove nase, idemo traziti "nase"
-
todd_smith
#7645 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa ako jedan Zenit ozbiljno zagrize za klinca, valjda ima tu nesto.
I kakvi su amateri Svraka i Sesar ako su iz ove odron lige zaigrali za repku?
-
cindrlimindrli
#7646 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
E pa vidis oni su iskakali iz tumornog sivila i odmah je neko reagovao.todd_smith wrote:Pa ako jedan Zenit ozbiljno zagrize za klinca, valjda ima tu nesto.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7647 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ovo treba maznuti ako se može....solidan i mlad igrač (20 godina)i u dobrom klubu i ligi...al po transfermarketu ima samo švedsko i hrvatsko državljanstvo, rođen u Jajcu...ko da gledam pušimo gaMOSALJOZE wrote:http://star.ba/index.php/component/k2/i ... m-gladbach
- Baltazar_khan
#7648 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Code: Select all
http://sportsport.ba/ino_fudbal/dinamo-slavio-novi-pogodak-sjajnog-husejinovica/104671-
north
#7649 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kažu hrvatski mediji sa 25 metara nakon solo prodora pogodio rašlje....kockasti ga ne prestaju hvaliti.....napisah ranije da bi mogao ovo biti jedan njegov novi početak....samo neka nastavi, neka neko postavi klip gola ako može...
- Logovan
#7650 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bravo Saide majstore.Baltazar_khan wrote:Code: Select all
http://sportsport.ba/ino_fudbal/dinamo-slavio-novi-pogodak-sjajnog-husejinovica/104671