iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shin

#7626 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Nemoj zajebavati, četri jezgre su haman trocifren broj :lol:
Chuckie

#7627 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

@Alfons

3Gs sa pola jezgre na 600Mhz radi tecnije od dvije jezgre SGS2, a u paru sa cetiri jezgre SGS3. Cetvorku, 4S i peticu ostavimo na stranu. :D
Alfons Kauders

#7628 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

shin wrote:Nemoj zajebavati, četri jezgre su haman trocifren broj :lol:
ne zajebajem druze - sjecam se da si ne tako davno ostavljao bencheve kad si se svadjao s qlerom... :D i da su rezultati kod mene na androidu bili isti... :D pa ti muzafere vidi... :D

sad mozes reci da su i to neke suhoparne cifre, ali sto si ih onda sam koristio kao argument? :D
lozze

#7629 Re: iPhone - All about

Post by lozze »

Svi nesto ne vole iPhone a na forumu su stalno gdje se pise o iPhone-u i vidim u toku su sta se desava. Ljudi idite. A Android temu i hvalite svoj uredjaj!

Za dobrim konjem se se prasina dize, uvijek bilo i ostalo!

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
shin

#7630 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Ja sam mislio na GUI lag i koliko jezgri treba da se ne vuće za prstima.
Revolucionar ★

#7631 Re: iPhone - All about

Post by Revolucionar ★ »

shin wrote:
Revolucionar ★ wrote:
SGSIII osim u cjenovnom, iPhonea dere i u svakom drugom pogledu, jer Android je mati za iOS. Mozda se vama Apple fanboysima ne svidja moje misljenje , ali uvazite gospodo, normalan dijalog podrzavam a ne da mi mentol odmah nabija Bosnu na nos. Frajeru, Bosna je drzava gdje zivim, nije centar svijeta, ali naravno da mene interesuje nase trziste i cijene na njemu. Ti plovi na Karibe i uzmi tamo Iphone ako ti odgovara.
U kojem to rangu dere SGS iphonea 4s

Ja vidim samo jednu stavku, a to je lista suhoparnih specifikacija na papiru. Ima veći ekran, i kretensku pentile matricu kao gratis. Da ne kakneš na kameru u sledećem postu, koriste isti CCD chip od Sonya oba. Grafički čip izsiluje onaj u SGSIII pošteno, procesor je brži na SGSIII, ali znamo kakav je user experience na androidu, i da ti treba trocifren broj jezgri da sve radi kako treba.

Gdje je tu deranje stručnjak?

Da nije možda android deranje jer je free? Iako sam ne možeš definisati šta si ti to kao krajnji korisnik dobio free od Samsunga ili Googlea, možda nagradno džabno snifanje podataka? Oba su stručnjak napisana na Unixu, iOS i Andoird, oba trebaju jailbreak iliti rootanje da bi se igrao sa dubljim postavkama. Možda misliš da je prednost Androida flashanje divljih romova samo da bi ti telefon dobio mogučnost normalnog rada? Ili su nekako aplikacije nastale na java frameworku bolje od lowlevel programiranih aplikacija koje lete iOS-u, bolje?

Da ne zaboravim project butter :lol:
Dobro, ti si zagrizeni Apple fanboy i ne vidis dalje od nagrizene jabuke. Volio bih vise od svega vidjeti da specifikacije koje si naveo, da iPhone dominira u istim, onda bi levitirao nad zemljom od ponosa, vjerovatno dobro ispran sjajnom marketinskom pricom koja prati Apple. Sve stoji, ali tebi odgovara to sto ti nabiju za velike pare, zadovoljavas se ogranicenoscu operativnog sistema. Brat bratu, na SGSIII sve radi kako treba, nema zapinjanja i toga sto kazes, jer telefon posjedujem. Mijenjanje ROM-a je samo nesto sto moze koristiti, ta opcija nije prvobitno ni ostavljena radi obicnog korisnika, nego za developere. Sta iOs od toga nudi, promjene pozadine, melodije i vibracije a ? Sasvim je do licnog izbora hoces li mijenjat ROM, jer JB je stabilan i odlican OS u ovom trenutku. Sta to cini user experience toliko naprednim na iPhoneu - naprdjavanje sa Siri . Sto se tice hardvera, o 5ci sad ne mogu nista govorit dok ga ne probam, prijasnje verzije su imale defekte sa signalom - pa koji ce ti qrac telefon kojeg moras nosat po kuci da ufati signal - i ovo je potvrdjen problem od Applea. Onda nabrijavanje o marsovskoj kvaliteti ekrana, a svako malo zapinjanje ostavlja trag, brat bratu laze svaka kompanija o tome, ali Apple pravi od toga blockbuster a od krajnjih korisnika mozes cuti da je karna kao i ostali. Kamera je svojervrsno bila sranje i na iPhone, a podugo se nacekalo i na jebeni blic . Sve u svemu, do korisnika je za sta ce se odlucit, za vise opcija i manje pare, il za manje opcija i vece pare, ali pobogu to je iPhone, to se kuje od zeljeza na Olimpu, a Posejdon licno obitava iOS
Alfons Kauders

#7632 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Chuckie wrote:@Alfons

3Gs sa pola jezgre na 600Mhz radi tecnije od dvije jezgre SGS2, a u paru sa cetiri jezgre SGS3. Cetvorku, 4S i peticu ostavimo na stranu. :D
jap... i ja sam zato prodo 3gs za tri stoje... jer je bio bolji od novog telefona od milju...

da ne grijesim dusu, galaxy 2 nisam koristio i ne gotivim ga nimalo - em je ruzan, em je plastika krsh...
amidzazeher

#7633 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Ja rekoh i posebnu temu otvorise da ga na miru pljuju :lol:

http://www.klix.ba/forum/novi-iphone-5- ... .html-f=21
Alfons Kauders

#7634 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

shin wrote:Ja sam mislio na GUI lag i koliko jezgri treba da se ne vuće za prstima.
gui lag je bio itekako izrazen u gingerbreadu... sad vise nije... dakle na jednoj jezgri, ne na dvije ili cetiri...

doduse, to je subjektivni dojam... kad neko da milju za telefon, tesko ce priznati da je telefon od pet stoja haman pa isti po performansama... sta se moze... :D
new_york

#7635 Re: iPhone - All about

Post by new_york »

SGS3>>>ovo

Izgleda ko oklagija
Chuckie

#7636 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

amidzazeher wrote:Ja rekoh i posebnu temu otvorise da ga na miru pljuju :lol:

http://www.klix.ba/forum/novi-iphone-5- ... .html-f=21
Taman da im puknem reply na temu kad ono otisla, joj pacenika.
Chuckie

#7637 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

new_york wrote:SGS3>>>ovo

Izgleda ko oklagija
Onaj plasticni saFun? Ha ha ha
shin

#7638 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Revolucionar ★ wrote:
Dobro, ti si zagrizeni Apple fanboy i ne vidis dalje od nagrizene jabuke. Volio bih vise od svega vidjeti da specifikacije koje si naveo, da iPhone dominira u istim, onda bi levitirao nad zemljom od ponosa, vjerovatno dobro ispran sjajnom marketinskom pricom koja prati Apple. Sve stoji, ali tebi odgovara to sto ti nabiju za velike pare, zadovoljavas se ogranicenoscu operativnog sistema. Brat bratu, na SGSIII sve radi kako treba, nema zapinjanja i toga sto kazes, jer telefon posjedujem. Mijenjanje ROM-a je samo nesto sto moze koristiti, ta opcija nije prvobitno ni ostavljena radi obicnog korisnika, nego za developere. Sta iOs od toga nudi, promjene pozadine, melodije i vibracije a ? Sasvim je do licnog izbora hoces li mijenjat ROM, jer JB je stabilan i odlican OS u ovom trenutku. Sta to cini user experience toliko naprednim na iPhoneu - naprdjavanje sa Siri . Sto se tice hardvera, o 5ci sad ne mogu nista govorit dok ga ne probam, prijasnje verzije su imale defekte sa signalom - pa koji ce ti qrac telefon kojeg moras nosat po kuci da ufati signal - i ovo je potvrdjen problem od Applea. Onda nabrijavanje o marsovskoj kvaliteti ekrana, a svako malo zapinjanje ostavlja trag, brat bratu laze svaka kompanija o tome, ali Apple pravi od toga blockbuster a od krajnjih korisnika mozes cuti da je karna kao i ostali. Kamera je svojervrsno bila sranje i na iPhone, a podugo se nacekalo i na jebeni blic . Sve u svemu, do korisnika je za sta ce se odlucit, za vise opcija i manje pare, il za manje opcija i vece pare, ali pobogu to je iPhone, to se kuje od zeljeza na Olimpu, a Posejdon licno obitava iOS
Haha, butthurt already :lol:

Kakav apple marketing? :lol: Osim par youtube klipova ja nisam vidio nigdje apple da se reklamira (da dodamo superbowl reklame). Baš bi volio da vidim official banner applea negdje na internetu, ili pop-up add da mi iskoči u lice.

Vidim kao i u ranijim postovima objektivnost ti je ograničena , možda treba da je rootamo? :lol:

Rootanje je za developere, dok je jailbreakanje ograničenost sistema? :lol: uhuuhuhhuhu

Opet ponavljam, iOS je napisan na Unixu, samo je nebo granica. Ustvari, granica je došla upravo na Mars,

Image

Evo ti slikica malo naprednijeg iOS-a, i sletanja rovera na mars. Nisam baš vidio ChromeOS tablete u ovoj sali :(

Ne moraš se naprđivati sa Siri, ima Google Voice, taman je profuran kada je Siri napravio voice assistant gimmick, pa smo dobili razne G-Voice, S-Voice, itd klonove.

Deathgrip problemi na iPhoneu su i veći hejteri od tebe probali napraviti pa im nije pošlo za rukom, stvar je prenapuhana do bola.

Pitat ću te za godinu dana gdje će biti podrška za tvoj SGSIII kada dođe nova verzija Androida, ustvari gdje je sada 4.1 za SGSII? :lol: Telefon koji košta kao iPhone 4S nema podršku, jer Samsunga boli korejska kara za vas fandroidaše, jer ste zadovoljni sa mislima da ste nešta dobili džaba. Ustvari, svi ste vi developeri, pa će jedan root leći da bis e nabacio divlji 4.1 koji će vjerovatno crashati chrome browser u landscapeu, uz sjetu kako je sve radilo fino prvog dana kada je izašao telefon 8-) :cry:
alenthekiller

#7639 Re: iPhone - All about

Post by alenthekiller »

jedno pitanje, razmisljam bijeli ili crni. Imao sve crne do sad, ali... Na kojem ce bolje stajati alumnijum ? :D A vec je odluceno da se kupuje 64 GB sim free o'ma cim bude dostupno. Smatrajte me retardiranim i svim i svacim ali kupujem. Jedan je iPhone, nije ni sgs3 los ali za moj izbor je iPhone. A ovo je samo iz suplje u prazno... :D
Qler

#7640 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Symbian je zakon :D
:run:
Revolucionar ★

#7641 Re: iPhone - All about

Post by Revolucionar ★ »

Dobro, potegni sad sve sto imas, i iPad, iPhone, Macove i ostalu galanteriju iz Applea. Tebi je trn u oku sto stvar koja kosta znatno manje para sasvim nadjebaje iPhone u mnogocemu, a izasao je i osjetno prije vaseg bijelog viteza. Za svoje kratko radno vrijeme Android je digao smartphone trziste u euforiju, pa trka i dalje traje. I dalje ostajem pri svome, najvise sto se na iPhone korisnicki moze napravit je promjena oklopa .
Chemist

#7642 Re: iPhone - All about

Post by Chemist »

Jedina stvar koja bi me mogla odvratiti od kupovine 5 i zadrzavanja na 4S je to sto su promijenili konektor, a posijao sam kablove i dockove na vise mjesta, i sad to postaje suvisno i neupotrebljivo. Universal dock je jako korisna stvar, tako da se iskreno nadam da ce naci neki nacin da se koristi dosadasnji uz nekakav adapter, u tom slucaju, iP 5 ce sletjeti prvom prilikom...
Qler

#7643 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Meni nije jasno sto nisu, kad su vec mijenjali konektor, uzeli USB. Sav normalan svijet ga koristi, mini USB, olaksali bi zivot ljudima itekako.

Jedino opravdanje za ovo mi je da uzmu pare. Jer drugog nema. Ja kuci imam jedan usb kabal, ustekan u komp i sa njim spajam HDD, mobitel (WP7 i Symbian i Android), fotoaparat, i sta ja znam sta jos...
Qler

#7645 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

novikorisnik

#7646 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Da su mu nabacili novi dizajn skino bi im kapu i plako sto ne mogu da ga kupim. Ovako, ne znam imal smisla mijenjati cetvorku? Ne mogu im halaliti sto izgleda ko istegnuta cetvorka...
robert treniro

#7647 Re: iPhone - All about

Post by robert treniro »

iphone?

haj ba nemojte se zajebavat.

Image
Chuckie

#7648 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Fulio si temu, sljam je na drugom mjestu.
vukojebina

#7649 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

evo upravo sam procacko malo ovaj ajfoun 5, i laga brate, ma lagaaaaa, neda otvorit nista..zapinje...uzas...

:D :D :D :D :D :sax: :sax:
robert treniro

#7650 Re: iPhone - All about

Post by robert treniro »

Chuckie wrote:Fulio si temu, sljam je na drugom mjestu.
ma ja...sto posto.
Post Reply