Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zlata

#7626 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

burekdzijabezmesa wrote:
zlata wrote:
chupacabra wrote:Moral, pravda, medjunarodno pravo, bla, bla. Vi se to nesto ubjedjujete kao da ne znate da je uvijek vazilo pravilo jaceg, a ne nekave hebene rezolucije i apeli tipa "Free Palestine". Znamo kako je nastao Izrael i sta sve rade Palestincima, ali to je posljedica izgubljenih ratova sa Izraelom. Jednostavno, moze im se jer su jaci i to je to. Imaju medjeda (Ameriku) iza ledja, i mogu hebavati koga hoce. To je ono kao u vicu, zeko najjaci u sumi, jer mu je medo iza ledja. Do kada, ne znam, ali za sada su jaci. Palestinci nece dobiti drzavu nikakvim pregovorima, jer Izrael nema motivaciju za pregovore i gradi ona naselja koja ce vremenom potisnuti Palestince iz Zapadne Obale. Mogu oni izglasati ***ac palac u UN-u, ali druze, dok se Izrael ne porazi, nema Palestincima drzave. Do tada, mogu samo tandarati po UN-u, i bacati kucno napravljene rakete na Izrael, pa im ovi uzvrate 100 puta vise i pobiju jadnu djecu. Zakon jaceg. Ne sto ja to volim, nego je tako. Uvijek bilo, i uvijek ce biti.
Moras PRITISKAT Cioniste i njihove POSLUSNIKE
istom silom, istim metodama,
u Londonu, Parizu, Washingtonu, Ottawi, New Yorku..

Ovo njihovo manipuliranje i korumpiranje vlasti, i medija
diljem Zapada
, a i svijeta
nije samo pitanje opstanka Izraela ili Palestinaca.

Za mene je "Palestinsko Pitanje" postalo pitanje opstanka demokracije u Zapadnom Svijetu.

Ne moze i ne smije, jedna privilegirana manjina, u ovom slucaju, to su Cionisti i Zidovi koji ih podrzavaju,

manipulirat medijima, i demokracijom svoje drzave i domovine,
naustrb njezinih interesa,
naustrb pravih interesa drzave u kojoj zive i kruh zaradjuju,
protiv volje vecine njezinih gradjana,

a u ime imperialistickih interesa Izraela,
(ili bilo koje drzave).
imaš ti dokaze za ove svoje tvrdnje ili samo onako pišeš?
Prelistaj moje ranije postove, i postove ostalih ucesnika na ovoj raspravi....
naices na dovoljn linkova po pitanju iste moje tvrdnje

Evo, malo prije sam ti postala link sa Klintonovicom,
kako ide u pohode bogatom Cionisti,
Haimu Sabanu,
i kako mu se udvara...

Valja skupit $$$$ za buducu politicku kampanju....
HOCE ZENA jope bit PRESSSJEDNIK :D

"Haim Saban, a “former cartoon schlepper,” at home in Beverly Park. A major political donor, his greatest concern is to protect Israel."
http://news.muckety.com/2012/12/03/hill ... ideo/39461
http://mondoweiss.net/2012/12/visit-hil ... ement.html
Read more: http://www.newyorker.com/reporting/2010 ... z2E6uXbLBi
Pa imas knjige napisaTe, na tu temu,
od strane ljudi koji su svjetki priznati neucenjaci

A iz osobnog iskustva, kao netko ko je od mladih dana bio skolovan i na Zapadu,
svjedocim, da se HOLOKAUST dogodio SAMO Zidovima,
i da se anti-Semitizam, ili NESTO TAKO SLICNO takodjer samo Zidovima dogadja :-)

Ako zapocnem s'skolskim sistemom...
To bi bio uvod manipuliranja s' drustvom

Nedavno mi je djete proucavalo Holokaust u osnovnoj skoli
Kako kod mene nema politike u kuci (samo na internetu ;-) )
tih 15-ak dana dok su proucavali Holokaust izmejdu Kristallnachta i 45-e,
djete je doslo kuci i pocelo kivit na Njemce, "sta su sve radili Zidovima".

Nakon sto smo malo popricali, bilo mi je jasno, da se nije proucavao holokaust, kao opci pojam,
nesto sto se opet moze dogodit, i nekom drugom, ili trecem,
na nekom drugom kraju svijeta, nego kao specificna, i posebna, iznad svega, "zidovska stvar".

Umjesto da se iskoristi taj "Holocaust Education" da se djecu nauci o mogucnosti manjinskog manipuliranja
(u ovom slucaju, nacistickog manipuliranja) demokracijom, medijima, propagandom, javni mijenjem,
da ih uce o fasizmu, nacizmu. ksenofobiji....
oni su njih iznad svega ucili, kako su Zidovi bili zrtve. Druge su spominjali, teko onako, u prolazu.

Ne poricem da jesu bili zrtve, ali njihov slucaj nije stavljen u kontekst silnog broja zrtava u Drugom Svjetsom ratu, Hitlervoih nakana i planova vis-a-vis ostalih ne-Germana, niti su djeca naucila da prepoznaju signale "fasizacije" drustva. Mislim da su Ruandu i Bosnu jedva spomenuli.

Jedino sto je bilo bitno, jes' da se na Zidove ne smije dignut glas. (Znaci, ako su onda bili ispod vecine, sad bi mogli-smjeli biti nekako iznad). To se sve meni cini vise kao indoktrinacija, nego skolovanje.

Ako uzmemo u obzir da ce uvijek postojat odredjen broj anti-Semita, takva indoktrinacija meni toliko i ne smeta,
ali danas se ta indoktrinacija koristi da bi opce mase pasivno prihvatale sta sve bivse zrtve, Zidovi, rade i odobravaju u nekadasnjoj Palestini.
Prosjecan papak samo vidi bradatog Arapa, i vjecnu zrtvu, Zidova.
A prosjecan korumpirani politicar samo vidi moc, interes i $$$$.

Osim toga, moramo pasivno prihvatit i njihovo direktno manipuliranje medijima, skolstvom, politikom, inace, bit'cemo prozivani anti-Semitima.
http://www.youtube.com/watch?v=N294FMDok98
http://www.youtube.com/watch?v=XMBvrNOY5eE

Osoba koja mi je bila profesorica povjesti u gimnaziji je americka Zidovka.
Bila je velika ljevicarka. I uvijek je bila "napredna" po pitanju svih zbivanja diljem svijeta,
i politike uopce. I bile smo vrlo prisne. Isla sam u jednu malu, posebnu skolu, u kojoj smo profe zvali imenom, nikad prezimenom. Svake godine su nam organizirali putovanja na neko politicki "vruce" podrucje svijeta,
ali nikad Izrael-Stina. Recimo, isla sam na Kubu, na razmjenu, kao srednjoskolka... :-D

Sad je jedna od glavnih, za proucavanje Holokausta u tamosnjim skolama. Ona manje-vise odredjuje sta ce se i kako proucavat vis-a-vis holokausta, ljudskih prava, itd.

Nedavno sam naisla na clanak u kojem su ju interviewrali (zidovski list na internetu) o toj temi, i izjavila je da nikad nije (100%) cackala po pitanju Palestine-Izraela, "zato sto ta tema izaziva anti-Semitizam",
tj. da se anti-Semiti "lijepe" na to pitanje.

Pa dobro molim vas, jer ja i moje djete ne zasluzujemo kompletno skolstvo, znanje, i prave informacije, unatoc tome
"sto se anti-Semiti" lijepe za pitanje Palestine?
Je'l' se i Cionisti, Filo-Semiti, Islamofobi, Arapo-mrzci, i mnogi krscanski fanatici,
ne lijepe na iste rasprave? o Palestini-Izraelu?

Znaci, ona ima prava nekako cenzurirat sta cu ja ZNATI i naucit?
A to se zbilja meni dogodilo. Isla sam u najprogresivniju i najliberalniju gimnaziju nadaleko, a da NIKAD, ama NIKA nije spomenuto pitanje Palestinaca, njihov status, okupacija. NISTA.
CRNA RUPA u mom poznavanju tog kraja svijeta i te teme.
A bila sam naucila na'pamet kako se i GDJE se sve, Che Guevara muvao, sa prelijepom Njemicom, po bolivijskoj dzungli.
Napamet znam, svaki detalj kubanske revolucije, koliko brucki Fidel Kastro ima oko medjunoznjaka, sta se sve dogadjalo u Juznoj Americi od pamtivijeka do Pinochetttta..... :lol:
zlata

#7627 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

jefferson wrote:
zlata wrote:
chupacabra wrote:Moral, pravda, medjunarodno pravo, bla, bla. Vi se to nesto ubjedjujete kao da ne znate da je uvijek vazilo pravilo jaceg, a ne nekave hebene rezolucije i apeli tipa "Free Palestine". Znamo kako je nastao Izrael i sta sve rade Palestincima, ali to je posljedica izgubljenih ratova sa Izraelom. Jednostavno, moze im se jer su jaci i to je to. Imaju medjeda (Ameriku) iza ledja, i mogu hebavati koga hoce. To je ono kao u vicu, zeko najjaci u sumi, jer mu je medo iza ledja. Do kada, ne znam, ali za sada su jaci. Palestinci nece dobiti drzavu nikakvim pregovorima, jer Izrael nema motivaciju za pregovore i gradi ona naselja koja ce vremenom potisnuti Palestince iz Zapadne Obale. Mogu oni izglasati ***ac palac u UN-u, ali druze, dok se Izrael ne porazi, nema Palestincima drzave. Do tada, mogu samo tandarati po UN-u, i bacati kucno napravljene rakete na Izrael, pa im ovi uzvrate 100 puta vise i pobiju jadnu djecu. Zakon jaceg. Ne sto ja to volim, nego je tako. Uvijek bilo, i uvijek ce biti.
Moras PRITISKAT Cioniste i njihove POSLUSNIKE
istom silom, istim metodama,
u Londonu, Parizu, Washingtonu, Ottawi, New Yorku..

Ovo njihovo manipuliranje i korumpiranje vlasti, i medija
diljem Zapada, a i svijeta
nije samo pitanje opstanka Izraela ili Palestinaca.

Za mene je "Palestinsko Pitanje" postalo pitanje opstanka demokracije u Zapadnom Svijetu.

Ne moze i ne smije, jedna privilegirana manjina, u ovom slucaju, to su Cionisti i Zidovi koji ih podrzavaju,

manipulirat medijima, i demokracijom svoje drzave i domovine,
naustrb njezinih interesa,
naustrb pravih interesa drzave u kojoj zive i kruh zaradjuju,
protiv volje vecine njezinih gradjana,

a u ime imperialistickih interesa Izraela,
(ili bilo koje drzave).
I sta bi kad si se probudila?
A gdje su tu arapske drzave na tom spisku kojima nije bas mrska para i zlato kao i taj isti sistem?
Jaro, nicije nije DO ZORE! :-D

NE ZABORAVI da je coJEK,
27 dugih godina, TUC'O KAMEN
na ovom otoku
Image
da bi svoj narod i svoju zemlju, oslobodio od nasilja i nepravde.

Jedini politicar, kojeg sam otisla "vidjet uzivo", i odvela famEliju, da ga isto vide,
ako nikako, bar iz daleka.
Da se mogu u stare dane pohvalit da su vidjeli MANDELU.

I dalje su njegovi Crnci siromasniji, nazadniji, zaostaliji, ALI NISU VISE NICIJI ROBOVI.
Nisu vise gradjani petog reda. Danas i ONI odlucju o svojoj zemlji, i svojoj sudbini.
mmaar

#7628 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mmaar »

Prigovarati stanovnicima okupirane Palestine na nedostatku obrazovanja ili bilo cemu drugom, jeste isto prigovarati stanovnicima Ausvica, sto nisu dovoljno ulagali u obrazovanje, i to moze samo idiot, i to bolestan idiot, bas kao sto samo bolestan idiot moze pronalaziti hiljadu i jedan razlog kako bi opravdao i relativizirao cionisticke zlocine i okupaciju! Ne zaboravite, cionizam je od strane OUN-a i zvanicno proglasen rasistickom ideologijom, izguglajte malo o tome, i svi koji podrzavaju taj zlocinacki rasisticki rezim i njegove zlocine, jesu rasisti, i to bolesni idioti rasisti! U Palestini vise ne postoji gotovo niko, ni jedna generacija, koja pamti slobodu ni vrijeme prije cionisticke okupacije, a zivjeti i odgajati djecu u konc logoru, pod stalnom prijetnjom da cete postati zrtvom cionistickog kolektivnog kaznjavanja, cak i bez svijesti o tome kako bi slobodan zivot mogao izgledati, ne ni mi koji smo prezivjeli agresiju to ne mozemo zamisliti.
jefferson

#7629 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

NE ZABORAVI da je coJEK,
na ovom otoku
Image

Jedini politicar, kojeg sam otisla "vidjet uzivo", i odvela famEliju, da ga isto vide,

I dalje su njegovi Crnci siromasniji, nazadniji, zaostaliji, ALI NISU VISE NICIJI ROBOVI.
Nisu vise gradjani petog reda. Danas i ONI odlucju o svojoj zemlji, i svojoj sudbini.
Problem je sto palestina nema svog Mandelu, a i da ima mnogima ne bi odgovaralo(Hamas, Iran, S. Arabija itd, itd).
jefferson

#7630 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

mmaar wrote:Prigovarati stanovnicima okupirane Palestine na nedostatku obrazovanja ili bilo cemu drugom, jeste isto prigovarati stanovnicima Ausvica, sto nisu dovoljno ulagali u obrazovanje, i to moze samo idiot, i to bolestan idiot, bas kao sto samo bolestan idiot moze pronalaziti hiljadu i jedan razlog kako bi opravdao i relativizirao cionisticke zlocine i okupaciju! Ne zaboravite, cionizam je od strane OUN-a i zvanicno proglasen rasistickom ideologijom, izguglajte malo o tome, i svi koji podrzavaju taj zlocinacki rasisticki rezim i njegove zlocine, jesu rasisti, i to bolesni idioti rasisti! U Palestini vise ne postoji gotovo niko, ni jedna generacija, koja pamti slobodu ni vrijeme prije cionisticke okupacije, a zivjeti i odgajati djecu u konc logoru, pod stalnom prijetnjom da cete postati zrtvom cionistickog kolektivnog kaznjavanja, cak i bez svijesti o tome kako bi slobodan zivot mogao izgledati, ne ni mi koji smo prezivjeli agresiju to ne mozemo zamisliti.
Naravno da njima ne mozes, ali mozes ostaloj arapskoj "braci" koja je fakat zaostala, dok su im vladari obrazovani na najboljim fakultetima.
zlata

#7631 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

jefferson wrote:

NE ZABORAVI da je coJEK,
na ovom otoku
Image

Problem je sto palestina nema svog Mandelu, a i da ima mnogima ne bi odgovaralo(Hamas, Iran, S. Arabija itd, itd).
Palestina je puna ljudi, koji NISTA nisu duzni nasilnicima, sovinistima i lazovima kao ti.

http://www.youtube.com/watch?v=gMcWLyUGZHU

Tebe slijeduje isto k'o Afrikanera. Da im budes zahvalan ;-)
ako te ostave na miru.

Problem je sto se tvojoj strani "ne'da"
nimalo popustit. :lol:

Zajahali, pa k'o nekad juznoafricki Afrikaneri,
OSILILI SE,
mislite da ste ufatili "Boga za onu stvar".

Hvala Bogu, pa jos ima iskrenih i postenih ljudi.
Nisu svi lazovi k'o ti

http://www.youtube.com/watch?v=sIWvcBzb ... ults_video

Samo da ti razjasnim jednu stvar.
Mozda je u tvojoj perverznoj masti,
Palestinac terorista zato sto bori za povratak na SVOJU zemlju,

na svoju djedovinu.....

Ali VECINA SVIJETA tebe smatra lazovom, nasilnikom i rasistom.
Tvoje odkucava.
Palestinci se mnoze i radjaju, unatoc groznim uvjetima zivota.

Mozete im uskratit zdravu ishranu,
normalna djetinjstva, pristup normalnom drustvu i skolstvu, ali ne mozete ih zatrati, jer su VITALNIJI i MORALNIJI od tvoje nasilnicke fele.

Ne otimaju nicije. Samo zele SVOJE.
Ne treba im ni Tora ni Biblija da bi legitimizirali svoje pravo. Njihovo pravo je prirodno.

Svaki od njih zna gdje mu se rodio djed, pradjed, pra-pra-pradjed. I budali dosta.

http://www.truthdig.com/report/item/200 ... ving_gaza/
"The tactic is clear: Israel and the United States will strangle Gaza by cutting off all money and goods, including fuel and most food, to reduce one of the most densely populated places on the planet to an impoverished ghetto. Hunger and anarchy, they hope, will motivate Gazans to turn on Hamas"

http://www.washingtonpost.com/world/mid ... story.html
"Hamas leaders emerge stronger than ever, Palestinians say"

What Exactly Would Israel Like to Do With Its Palestinian Population?
http://www.truthdig.com/report/item/wha ... n_2012120/

http://www.youtube.com/watch?v=obKbBSCemmo
chupacabra

#7632 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by chupacabra »

Zlato, kako ono kazu Ameri: "preaching to the choir", ili prevedeno na bosanski, ubjedjivanje ubijedjenih. Svi smo mi svjesni da je Izrael to sto jeste, i da na oci cijelog svijeta ugnjetava jedan cijeli narod, i to pored UN-a, savjeta sigurnosti i ostalih da izvines svjetskih ***aca palaca, ukljucujuci i bracu im Arape. Izrael je tu gdje jeste, zato sto ga drzi veliki medo zvani USA. Palestinci ce jedino dobiti drzavu ako na svoju stranu nekim cudom dobiju Ameriku. To je trenutno nemoguca misija, jer Zidovi kontrolisu Ameriku, i to je valjda svim pametnim jasno. To da ce poput Juznoafrikanaca izganjati drzavu je prica za malu djecu. To ti je od mene, onako vis-a-vis, na Francuskom.
halidaga

#7633 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by halidaga »

sumirprimus wrote:zlata,bošnjaci bi trebali i morali učiti od židova...
židovi su zaista jedinstven narod u sviejtu,nikad se nisu odrekli svoje zemlje...
ni skoro 2 milenija nisu izbljedjela sjećanje i želju za obećanom zemljom!
makar,prenosili priče o njoj s koljena na koljeno,kroz običaje,jezik,otkupljivali je ,ratovali za nju i šta sve ne...
Hajde ne laprdaj....
Kontinuitet, biblijsko prorocanstvo i ostali bullshit.......sta Bosnjaci imaju uciti od cionista? Kako falsificirati historiju i biti tiranin?
Tzv. "zidovi Izraelicani" u Izraelu su 90% Askenazi. Askenazi nisu nikakav kontinuitet nicega, obisna bajka za maloumne. Askenazi nisu Semiti nego su potomci Kazara, dakle jedan od turskih naroda centralne Azije. U 3 stoljecu su stvorili carstvo Khazariu i primili judaizam kao religiju. Sa izvornim Izraelicanima nemaju apsolutno nista niti sa Bliskim Istokom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars
Najezdom Mongola, carstvo je unisteno a nasi su judeo Turci pomjereni prema Evropi. Tu su se uglavnom asimilirali dok ih nije reaktivirala teorija "povratka" (tamo gdje nikad nisu ni bili).

A pravi potomci starih Izraelicana?
Pa Rimljani nisu rastjerali kompletan narod...samo je malobrojna elita raseljena (tocnije pobjegla).
Ostali su nastavili zivjeti tamo i vremenom uglavnom primili Islam. I da....najveci dio njihovih potomaka su ....PALESTINCI. :cry:
Ebem ti historiju i ironiju. :evil:
sumirprimus

#7634 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Znači,nemojte da mi stavljate u usta nešto što nisam rekao,a pogotovu nemojte da miješate našu borbu i otpor agresiji na bih,sa teroristima koji dižu autobuse,avione u zrak,namjerno gađaju civilne ciljeve jer su ko pizde nemoćni prema vojnim!!!
Ima finih analiza,koje pokazuju kolika je zabluda da mirni otpor palestinaca ne urađa plodom,za razliku od tzv terorističkog otpora.
sumirprimus

#7635 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

halidaga wrote: Hajde ne laprdaj....
Kontinuitet, biblijsko prorocanstvo i ostali bullshit.......sta Bosnjaci imaju uciti od cionista? Kako falsificirati historiju i biti tiranin?
Tzv. "zidovi Izraelicani" u Izraelu su 90% Askenazi. Askenazi nisu nikakav kontinuitet nicega, obisna bajka za maloumne. Askenazi nisu Semiti nego su potomci Kazara, dakle jedan od turskih naroda centralne Azije. U 3 stoljecu su stvorili carstvo Khazariu i primili judaizam kao religiju. Sa izvornim Izraelicanima nemaju apsolutno nista niti sa Bliskim Istokom.
Najezdom Mongola, carstvo je unisteno a nasi su judeo Turci pomjereni prema Evropi. Tu su se uglavnom asimilirali dok ih nije reaktivirala teorija "povratka" (tamo gdje nikad nisu ni bili).

Pa Rimljani nisu rastjerali kompletan narod...samo je malobrojna elita raseljena (tocnije pobjegla).
Ostali su nastavili zivjeti tamo i vremenom uglavnom primili Islam. I da....najveci dio njihovih potomaka su ....PALESTINCI. :cry:
nista ne moramo učit,imamo mi pameti i za izvoza,i strućnjaci smo u svemu i za sve!!! 8-)
istorija historija povijst ,pljuc, imamo je u malom nožnom noktu,i ćesto pouke izvućemo zarad boljeg sutra nas i naše djece :dance:
halidaga

#7636 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by halidaga »

sumirprimus wrote:Znači,nemojte da mi stavljate u usta nešto što nisam rekao,a pogotovu nemojte da miješate našu borbu i otpor agresiji na bih,sa teroristima koji dižu autobuse,avione u zrak,namjerno gađaju civilne ciljeve jer su ko pizde nemoćni prema vojnim!!!
Ima finih analiza,koje pokazuju kolika je zabluda da mirni otpor palestinaca ne urađa plodom,za razliku od tzv terorističkog otpora.
Nije zabluda...istina je. Mozes ti palamudit o "peace now" koliko hoces...ali skupi (za voditi protiv njega) i efikasni gerilski rat je jedino sto daje rezultate. Ne bi ni USA ipak pocela da gubi Bliski Istok polako ali sigurno (te u pomoc uskrsnula Tursku da u bliskoj buducnosti uspori taj gubitak) da nisu dobili po guzici u Afganistanu i Iraku. 4 triliona zivih dolara (ne onih virtualnih sa berze) je otislo u nedodjiju a samim time i totalna i bezogranicena vojna moc. Palestina je mala ali i Gaza drzi u grcu cjeli juzni Izrael stalnim raketiranjem. Izrael ne funkcionise normalno..ma koliko se trudio da prikaze suprotno.
I jest efendijo....Izrael je nastao na teroru i ognju...tako ce i nestati.
A drka john tipa John Lennon i Joko Ono ostavi za prodavanje magle budalama tipa"oni su povukli vojsku iz Vjetnama". Nisu....oni su iskoristeni kao dimna zavjesa da se sakrije vojni poraz.
htcxone

#7637 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:Znači,nemojte da mi stavljate u usta nešto što nisam rekao,a pogotovu nemojte da miješate našu borbu i otpor agresiji na bih,sa teroristima koji dižu autobuse,avione u zrak,namjerno gađaju civilne ciljeve jer su ko pizde nemoćni prema vojnim!!!
jarane nemoj se ti sta naljutiti, ali prvi upoređujes nas i izrael, tj kako se trebamo ugledati na njih (FUJ FUJ FUJ daleko bilo) a onda kukas kako neko to upoređuje...
Drugo, nista argumentovano ne znas napisati vec samo laprdaš dosadne ponavljalice iz posta u post ... evo imas post iiznad tvog lijepo ti sve objasnjeno a ti nama ovdje priicas o tori i 2 milenija borbe...
E zamisli ti tu gdje ti je sad kuca (ako si u bosni) i dođe ti neko ko kaze da je BOGUMIL i kako je to od njegove religije zemlja i kako ima knjigu (pa izvadi neki svitak i pokaze ti da pise da se treba tu vratiti i da je to njegova BOEĆANA ZEMLJA) i kaze ti AJD SAD NAPUSTI KUĆU JA SAM SE VRATIO.... i ti fino jel de, spakujes stvari i izađeš :lol: :lol: još ga dobro izljubiš ipak ste vi raja.....
:roll:

viidim odgovorio si .... :lol: :lol: jako argumentovano i nema NIKAKVE VEZE SA SOTOM...opet... :thumbup:
halidaga

#7638 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by halidaga »

sumirprimus wrote:
halidaga wrote: Hajde ne laprdaj....

nista ne moramo učit,imamo mi pameti i za izvoza,i strućnjaci smo u svemu i za sve!!! 8-)
istorija historija povijst ,pljuc, imamo je u malom nožnom noktu,i ćesto pouke izvućemo zarad boljeg sutra nas i naše djece :dance:
Jest....prihvatimo knjige koje kazu da je Hitler ubio 6 miliona Zidova, 3 miliona ih otislo u USA poslije rata a 6 miliona ih je u Izraelu...plus i sad ih ima u Evropi oko 2 miliona.....a 1933 ih je bilo 3 miliona. Ebo te, koja je to matematika?
sumirprimus

#7639 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

jaoooo dvije stvari,efikasni GERILSKI RAT, i ovo brojno stanje mrskih židova :lol: :lol: :-)
pa nema dalje,nije nas rat unazadio,nas je rat uhelaćio skoro pa u nepovrat :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7640 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

koliko se ja psihički umorim pokušavajući objasniti neke stvari na ovom topiku :D
a ljudi dođu čista uma i otvorena srca (ja kažem za takve TABULA BRAZDA :lol: :lol: :lol: :lol: )
i kažu

cionisti mater im njihovu :lol: :lol: :lol: :lol:

to je svo znanje o kompleksnom problemu bliskog istoka :D
sinuhe

#7641 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Koji kompleksni problem bliskog istoka?
htcxone

#7642 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sinuhe wrote:Koji kompleksni problem bliskog istoka?
pa misliš da je lahko dokazati da izrael ne cini genocid ili etničko čišćenje?
naravno da tu treba dosta trudi i mukke
sumirprimus

#7643 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

da iskoristim,dio posta,od uvazenog forumasa chisuma,nadam se da se nece ljutiti(uikoliko bude,onda brisem :D)
Zaista mi nikada nije bilo jasno kako ljudi mogu posmatrati nesto tako slojevito, kompleksno, sa bezbroj tih "kauzalnih lanaca", uzrocno-posljedicih veza koje se nikada ne prekidaju - kao sto je ljudska istorija, na jedan ovako naivan i djetinjast nacin, ne uzimajuci u obzir ni sam kontekst, ni ono sto je prethodilo, a ni ono sto je slijedilo kao neodvojiv dio stvarnosti i istine, kategorija koje nisu su ogranicene vremenom - a jos manje prostorom.
sinuhe

#7644 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

To bas nikakve veze nema sa nastankom Izraela.

Izrael je prica o Lawrencu od Arabije, Balfauru
sumirprimus

#7645 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sinuhe wrote:To bas nikakve veze nema sa nastankom Izraela.
Da,u pravu si u potpunosti,jerbo izrael je kao moderna drzava nastao davne 48-e,a postojao je naravno i tisuciama godinica prije toga :D
cyprus

#7646 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

jefferson wrote:
mmaar wrote:Prigovarati stanovnicima okupirane Palestine na nedostatku obrazovanja ili bilo cemu drugom, jeste isto prigovarati stanovnicima Ausvica, sto nisu dovoljno ulagali u obrazovanje, i to moze samo idiot, i to bolestan idiot, bas kao sto samo bolestan idiot moze pronalaziti hiljadu i jedan razlog kako bi opravdao i relativizirao cionisticke zlocine i okupaciju! Ne zaboravite, cionizam je od strane OUN-a i zvanicno proglasen rasistickom ideologijom, izguglajte malo o tome, i svi koji podrzavaju taj zlocinacki rasisticki rezim i njegove zlocine, jesu rasisti, i to bolesni idioti rasisti! U Palestini vise ne postoji gotovo niko, ni jedna generacija, koja pamti slobodu ni vrijeme prije cionisticke okupacije, a zivjeti i odgajati djecu u konc logoru, pod stalnom prijetnjom da cete postati zrtvom cionistickog kolektivnog kaznjavanja, cak i bez svijesti o tome kako bi slobodan zivot mogao izgledati, ne ni mi koji smo prezivjeli agresiju to ne mozemo zamisliti.
Naravno da njima ne mozes, ali mozes ostaloj arapskoj "braci" koja je fakat zaostala, dok su im vladari obrazovani na najboljim fakultetima.
S tim će se mmar bez problema složiti :-D
sinuhe

#7647 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

A zasto se uvijek povlaci ta prica o neobrazovanosti Arapa?

Jel to opravdava Jevreje ili sta?
htcxone

#7648 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sinuhe wrote:A zasto se uvijek povlaci ta prica o neobrazovanosti Arapa?

Jel to opravdava Jevreje ili sta?
a mi smo ovdje na visokoj nozi sto se tice obrazovanja, gori hala...
gospodo, u malo bogatijim arapskim zemljama, predaju profesori iz japaana,kine,amerike,engleske evrope... ako ne vjerujete provjerite....
hvala
sinuhe

#7649 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Da mi je vidjeti bilo koga pred Jevrejima a rugaju se beduinima, malim poljoprivrednicima i trgovcima.
sumirprimus

#7650 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sinuhe wrote:Da mi je vidjeti bilo koga pred Jevrejima a rugaju se beduinima, malim poljoprivrednicima i trgovcima.
mislim stvarno se trudim,al opet ne kontam poentu ovog posta,pojasni ako možeš :)
Locked