FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tvrtko II Kotromanić

#7626 Re: FK Zeljeznicar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

memlija wrote:Nisam nešto upratio je li svirala Himna na početku pošto sam malo Okasnio na prenos....?
himna, naravno, izvizdana...
iznenadio bi se da su kulturno sutili tih 2 min
Joey Tribbiani

#7627 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

memlija wrote:Nisam nešto upratio je li svirala Himna na početku pošto sam malo Okasnio na prenos....?

himna je svirala ali niko sa imalo ostecenim sluhom je ne bi mogao cuti jer su "navijaci" borca zvizdali ko zadnji indijanci. Uz to su mnogi drzali podignuta 3 prsta. Ocekivano.

O prijemu i ostalom ce pricati momci koji su bili tamo.

EDIN VIŠĆA!!! :thumbup:
memlija

#7628 Re: FK Zeljeznicar

Post by memlija »

Brko, Brkoooooooooooooooooooooo, Brkoooooooooooooooooooo

Image

Rodila te tvoja Asima.... :D
Idemo lagano sportski..... 8-) :dance:
perke

#7629 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

'ta ce borac.... oni nekom konkurenti :oops: eto im i sudija i domaci teren i opet tanko

vidimo se za dvije hefte u Dolini, da vas ispratimo u oblivion i ostavimo bez ijednog trofeja :thumbup:

dotad cemo ove gradske rivale, Olimpik i saraj'vo, pocastiti svojim prisustvom i otici na +6 :D

jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi
Šibicar

#7630 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Sreća naša i hvala Amaru što smo fizički 3 puta spremniji od Borca i što u 80-oj minuti ganjamo loptu k'o da je tekma tek počela,pomislio sam u drugom da ga nećemo zabiti do prekosutra,ali srećom Višća me oraspoložio. :thumbup: Sudija :-) U revanšu očekujem demonstraciju sile i pobjedu od 3-4 gola razlike. :)
LSD

#7631 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Rezultat je vrlo dobar ,ali nisam zadovoljan igrom...igrali smo ispod prosjeka, Svraka podbacio u vezi, ali Amar je reagovao i na poluvremenu ubacio Višću koji se pokazao kao pun pogodak.
Odbrana mi djelovala nesigurno (Kerla koljenima izbijao lopte u par navrata),Bajić nabijao lopte bezveze prema naprijed i samo poklanjao im lopte...Ćulum je dosta griješio u predaji (onaj njihov gol je njegov poklon) ali taj covjek ima i previše kredita za ovu sezonu.
Bekrić pokazao zašto je najjaci igrac lige :thumbup: , Bešlija - svaka mu cast za onaj bijeg po desnoj strani i asistenciju :thumbup: Bućan isto pokušavao ali su ga tukli citavo vrijeme.
Borac ništa posebno - solidna ekipa koja ima par dobrih igraca, ali mislim da smo mnogi jaci kao tim.
U revanšu ocekujem pun stadion i 3 komada u njihovoj mreži 8-)
Šibicar

#7632 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

LSD wrote:Rezultat je vrlo dobar ,ali nisam zadovoljan igrom...igrali smo ispod prosjeka, Svraka podbacio u vezi, ali Amar je reagovao i na poluvremenu ubacio Višću koji se pokazao kao pun pogodak.
Odbrana mi djelovala nesigurno (Kerla koljenima izbijao lopte u par navrata),Bajić nabijao lopte bezveze prema naprijed i samo poklanjao im lopte...Ćulum je dosta griješio u predaji (onaj njihov gol je njegov poklon) ali taj covjek ima i previše kredita za ovu sezonu.
Bekrić pokazao zašto je najjaci igrac lige :thumbup: , Bešlija - svaka mu cast za onaj bijeg po desnoj strani i asistenciju :thumbup: Bućan isto pokušavao ali su ga tukli citavo vrijeme.
Borac ništa posebno - solidna ekipa koja ima par dobrih igraca, ali mislim da smo mnogi jaci kao tim.
Upravo tako drug,i meni je igra u većini utakmice djelovala bezidejno,zato kažem sreća pa smo fizički nadmoćni nad svim ekipama iz BiH,pa nam je to većinom i donosilo bodove. :thumbup:
campa_xxx

#7633 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

koga interesuje evo snimka utakmice na RTRS-u
ultima_palabra

#7634 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:
LSD wrote:Rezultat je vrlo dobar ,ali nisam zadovoljan igrom...igrali smo ispod prosjeka, Svraka podbacio u vezi, ali Amar je reagovao i na poluvremenu ubacio Višću koji se pokazao kao pun pogodak.
Upravo tako drug,i meni je igra u većini utakmice djelovala bezidejno,zato kažem sreća pa smo fizički nadmoćni nad svim ekipama iz BiH,pa nam je to većinom i donosilo bodove. :thumbup:
Pa jest bilo bezidejno dosta...a imali smo dominaciju, sve nekako kad treba zadnji pas odigrati, spetljaju se.
Ali akcija je za 10 :thumbup:
Jesenas sam bio među rijetkim na forumu koji je podržavao Bekrića :-D
Cyrax

#7635 Re: FK Zeljeznicar

Post by Cyrax »

Masala za rezultat a ovakvu losu igru sumnjam da cemo ikad vise ponoviti .Mozda je i umor malo svoje uradio helem idemo trobojnim jos da klepimo prvenstvo i lagano se LP ceka 8-)
elSaik

#7636 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Postaje dosadno... :-?
scorpion7

#7637 Re: FK Zeljeznicar

Post by scorpion7 »

Ma nije meni sto smo mi izvukli dobar rezultat, nego mi je kako ce ovi iz torpeda to da prezive :D :D :D
krig

#7638 Re: FK Zeljeznicar

Post by krig »

Borac bio nešto bolji večeras, a Željo daleko spremniji. Moram priznati i da je Željo u ovom trenutku bolji tim, Borac je sjenka onog tima od jesenas. Dupla kruna zasluženo ide Želji,ali evo da vidimo i taj revanš...
Pokerboy11

#7639 Re: FK Zeljeznicar

Post by Pokerboy11 »

Da i akobogda u revnsu jos vise nego onda onih 15 h napunimo GRBAVICU!!!!
smurf

#7640 Re: FK Zeljeznicar

Post by smurf »

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Petit_Beurre

#7641 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

elSaik wrote:Postaje dosadno... :-?
Vratite nam Faruka da postane zanimljivo :mrgreen:
krig

#7642 Re: FK Zeljeznicar

Post by krig »

Joey Tribbiani wrote:

himna je svirala ali niko sa imalo ostecenim sluhom je ne bi mogao cuti jer su "navijaci" borca zvizdali ko zadnji indijanci. Uz to su mnogi drzali podignuta 3 prsta. Ocekivano.

Što se tiče zviždanja, bio sam na istoku, dijeljeni su pamfleti na kojima je pisalo kada počne himna BiH,da se krene pjevati Bože pravde i stavljen je tekst himne. A ljudi su počeli zviždati već kada je počela muzika za najavu utakmice, dakle nema veze sa BH himnom. A, ono mislim naša posla, pa melodija himne je totalno OK, i komponovao je Srbin, ako ćemo već u detalje.

Što se tiče atmosfere, postignut je napredak u odnosu na prije nekoliko godina, više NEMA organizovanog vrijeđanja tipa ubij tu.... Po meni to sporo ide, ali moramo priznati da ipak ide naprijed.
ARmAn1i

#7643 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

krig wrote:
Joey Tribbiani wrote:

Što se tiče zviždanja, bio sam na istoku, dijeljeni su pamfleti na kojima je pisalo kada počne himna BiH,da se krene pjevati Bože pravde i stavljen je tekst himne. A ljudi su počeli zviždati već kada je počela muzika za najavu utakmice, dakle nema veze sa BH himnom. A, ono mislim naša posla, pa melodija himne je totalno OK, i komponovao je Srbin, ako ćemo već u detalje.

Što se tiče atmosfere, postignut je napredak u odnosu na prije nekoliko godina, više NEMA organizovanog vrijeđanja tipa ubij tu.... Po meni to sporo ide, ali moramo priznati da ipak ide naprijed.
Dobro BL je ipak grad :thumbup: za razliku od nekih drugih sredina, a i ljudi(opcenito u BiH) polahko dolaze sebi i malo mjenjaju psiholosku formu i shvatanje svega.

Utakmica kao utakmica po meni opet iznad prosjeka ove lige, kao i svaka nasa medjusobna ove sezone.

Zeljo dosta zrela ekipa sto se veceras bas pokazalo jer i nakon rano primljenog gola nema panike i srljanja, nekako imas osjecaj da se ekipa nadigrava, drzi loptu u svom posjedu, zna se gdje ko stoji...itd itd. Gol u 83, min je plod fizicke spreme igraca i onih nocnih treninga nakon gostovanja, zato oni grizu jer znaju sta ih ceka.

Borac ni 50% one ekipe iz prvog dijela sezone, previse znace odlasci nekih igraca, jer stvarno u prvoj polusezoni bez konkurencije i nekako najjace su izgledali..sad se muce kuci sa travnikom, rudarom i takvim ekipama. Sve u svemu zasluzeno drugo mjesto i finalist kupa. :mrgreen:
zecko_kupuz

#7644 Re: FK Zeljeznicar

Post by zecko_kupuz »

Mene zanima samo gdje je Osim pronašao onu sohu Ćuluma.:lol: Bez uvrede za navijače Želje, ali momak čak ni ne podsjeća na fudbalera, a kamoli da igra kao jedan. Crouch je za njega izmislio V=a*t. :-) :D
Jack Be Nimble

#7645 Re: FK Zeljeznicar

Post by Jack Be Nimble »

Ne znam kako se parovi izvlace u pretkolima LS, ali ako Zeljo uzme BH Ligu volio bi ga onda vidjeti u trecem kolu LS protiv Dinama ili Zvezde (nadam se da ce Zvezda uzeti titulu).
ponovofriendly

#7646 Re: FK Zeljeznicar

Post by ponovofriendly »

Majke mi ozenit cu Zelju....Kad moze Nijemac ozenit macku mogu i ja Zelju!!!
perke

#7647 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

zecko_kupuz wrote:Mene zanima samo gdje je Osim pronašao onu sohu Ćuluma.:lol: Bez uvrede za navijače Želje, ali momak čak ni ne podsjeća na fudbalera, a kamoli da igra kao jedan. Crouch je za njega izmislio V=a*t. :-) :D

nemoj suditi o njemu na osnovu jedne utakmice, momak je tokom citave sezone bio jedan od boljih u Zelji
nosara

#7648 Re: FK Zeljeznicar

Post by nosara »

Zrelo, brate, ko Bajern... 8-)

Nisam vidio dugo da jedna ekipa drzi konce igre cijelu utakmicu kao sinoc... Borac bez snage... Onaj veznjak sa makedonskim prezimenom dobar dok je bilo daha... Organizacija dobra, izuzev onog zvizdanja himni... :-)

Amar je prejak za ovo podneblje... Ljudina je sto uopste hoce da se angazuje...

Posebno cestitke momcima koji su bili gore i navijali cijelu utakmicu... Momci, ovo su vasi uspjesi... :D

Cestitke svima na osvojenom Kupu BiH... :D
ultima_palabra

#7649 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

zecko_kupuz wrote:Mene zanima samo gdje je Osim pronašao onu sohu Ćuluma.:lol: Bez uvrede za navijače Želje, ali momak čak ni ne podsjeća na fudbalera, a kamoli da igra kao jedan. Crouch je za njega izmislio V=a*t. :-) :D
Ćulum zna "zaključati" loptu, da mu je ne možeš uzeti nikako 8-) Napravio je grešku jer je mislio da će mu svirati faul ondje...Al ništa zato :dance: Inače nezamjenjiv na poziciji zadnjeg veznog.
Sad 4 utakmice u Sarajevu, ako ih sve dobijemo, možemo u Trebinje na izlet :D Za ove utakmice bi nam dobro došao Mešanović, Lazo je dobar kad se treba laktat u gostima.
Drago mi je da su momci pred čitavom državom pokazali zašto su najbolji u BiH...zlonamjerni se ponovo mogu zavući u svoje rupe :oops:
Charuga
Globalni moderator

#7650 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Idemo dalje!

Image

Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Nedelja, 09.05. u 20:00!
Last edited by Charuga on 06/05/2010 08:40, edited 1 time in total.
Post Reply