HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
chakany

#7626 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Super je ovaj Cinema TV, još samo kada slika ne bi ovako treperila kad ide film, oči me zabole.
rizibizi

#7627 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Dobra vam je ova akcija,ja svaki mjesec kesnem kid 22 kupio modem u startu potpisao ugovor,redovno placam i sto neko gore rece u akciji dobijem duplo golo.Kod staraca isto kid 22 isto sve vec xy godina redovne platise plus kupili dodatni stb i nista.Fakat mislite na postojece korisnike ... drama a placamo skoro stoju svaki mjesec.Akcije su vam do jaja sreca pa nisu tako ceste,pisnuo bih od srece svaki put kad cujem da je akcija.
kemox

#7628 Re: HS kablovska

Post by kemox »

MH i HS kablovska wrote:JESEN DIGITALNE TELEVIZIJE

Nova jesenska akcija kablovskih televizija M&H, HS i HKBnet.

POGODNOSTI ZA NOVE KORISNIKE:

1. Svi novi korisnici koji priključe kablovsku televiziju + Internet imaju pravo na 3 MJESECA BESPLATNOG GLEDANJA digitalne televizije. Opremu za digitalnu televiziju (resiver ili CI modul) korisnik dobija besplatno na korištenje. Ukoliko korisnik kupi modem za internet, uz besplatnu digitalnu televiziju dobije i 3 mjeseca gratis HBO kanale.

2. Svi novi korisnici koji priključe KID paket dobijaju 4 MJESECA GRATIS HBO kanale. Digitalni resiver ili CI modul, kao i modem za internet korisnik dobija besplatno na korištenje.

POGODNOSTI ZA POSTOJEĆE KORISNIKE:

1. Postojeći korisnici kablovske televizije koji u toku trajanja akcije priključe uslugu digitalne televizije, dobijaju 3 MJESECA BESPLATNOG GLEDANJA digitalne televizije i HBO kanala.

PRELAZAK NA KID PAKET

1. Postojeći korisnici koji imaju uslugu kablovske televizije i interneta (uz vlastiti modem), prelaskom na jedan od KID paketa dobijaju 3 MJESECA BESPLATNO digitalnu televiziju i HBO kanale.

2. Postojeći korisnici kablovske televizije i interneta, a koji vrše najam modema, prelaskom na KID paket dobijaju 2 MJESECA BESPLATNO digitalnu televiziju i HBO kanale.

Potpisivanjem ugovora za KID paket korisniku se ukida naknada za najam modema i daje mu se na besplatno korištenje.

NAPOMENA: AKCIJA TRAJE OD 18.09. DO 18.12.2013.

Vaša kablovska televizija
Ovo stvarno nema nigdje da se na tuđem forumu reklamirate i koristite ga kao svoj :evil: :run: :evil:
Imate svoju "mega posjećenu" facebook stranicu i idite tamo :evil: :run: :evil:

P.S.
Kad ćete mi popraviti frekvenciju 634 :evil: :run: :evil:
Last edited by kemox on 20/09/2013 12:20, edited 1 time in total.
The Realist

#7629 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

alchak.ba wrote:a mi koji imamo KID paket + telefon dobijemo duplo golo, ha?
A ovakvo nešto ne možemo ni dobiti, jer teoretski si mogao potpisati ugovor tokom akcije, pa tu iskoristiti pogodnosti, pa onda opet sada, što je dupla pogodnost.

Samo što nas ima dosta koji smo uletjeli u periodu kada nikakvih pogodnosti nije bilo.

Ja kada sam priključivao, rekli jedan mjesec besplatno, dođu do mene i kažu, ali to samo u zgradama, tako da ni to nisam dobio.
MH i HS kablovska

#7630 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

bull21 wrote:Hoće li analogni dobiti ikada ovaj famozni HRT 3? I ima li gdje vidjeti raspored ovog cinema TV-a? Koliko vidim prikazuju filmove od prije 4-5-6+ godina. A ako im je takav program sad, kakav će biti tek kad "isfuraju" ovih par filmova što valjaju... pih.
Poštovanje. Što se tiče HRT 3 kanala nema nikakvih planova za analognu programsku šemu zbog popunjenosti frekvencija. A što se tiče rasporeda programa na Cinema TV, na stranici http://mojtv.hr/kanal/tv-program/358/cinema-tv.aspx možete vidjeti isti. Lijep pozdrav
Last edited by MH i HS kablovska on 19/09/2013 15:10, edited 2 times in total.
winnie

#7631 Re: HS kablovska

Post by winnie »

Akciju kao da ste smislili za mene :)
Odmah sam se prijavio i najvjerovatnije ću i ostati na KID jer sam planirao da pređem i ranije.

Hvala!
respo

#7632 Re: HS kablovska

Post by respo »

al ovaj hladno ignorise ovo oko kid paketa i pogodnosti za postojece korisnike
ili nas je stavio na ignore listu pa i ne vidi
cpu_fan

#7633 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

A što umiju da ignorišu 8) . Svaka im čast
The Realist

#7634 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

respo wrote:al ovaj hladno ignorise ovo oko kid paketa i pogodnosti za postojece korisnike
ili nas je stavio na ignore listu pa i ne vidi
Mogu ti i ja odgovoriti. Ništa nema za nas :D.
respo

#7635 Re: HS kablovska

Post by respo »

MH i HS kablovska wrote:
bull21 wrote:Hoće li analogni dobiti ikada ovaj famozni HRT 3? I ima li gdje vidjeti raspored ovog cinema TV-a? Koliko vidim prikazuju filmove od prije 4-5-6+ godina. A ako im je takav program sad, kakav će biti tek kad "isfuraju" ovih par filmova što valjaju... pih.
Poštovanje. Što se tiče HRT 3 kanala nema nikakvih planova za analognu programsku šemu zbog popunjenosti frekvencija. A što se tiče rasporeda programa na Cinema TV, na stranici http://mojtv.hr/kanal/tv-program/358/cinema-tv.aspx možete vidjeti isti. Lijep pozdrav
Ne postovanje
Hocete li ikad odgovoriti na pitanja oko postojecih kid paket korisnika i pogodnosti koje idu sada?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7636 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

respo wrote: Ne postovanje
Vidi ovog... :D
respo

#7637 Re: HS kablovska

Post by respo »

-LIBERO- wrote:
Vidi ovog... :D
nesto nije jasno?
MH i HS kablovska

#7638 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Hocete li ikad odgovoriti na pitanja oko postojecih kid paket korisnika i pogodnosti koje idu sada?
Poštovani, kao što ste mogli pročitati u opisu akcije, trenutno je akcija bazirana na novim korisnicima digitalne televizije i novim korisnicima KID paketa. Žao nam je ako spadate u grupu korisnika koji ne mogu iskoristiti pogodnosti navedene akcije, ali naravno ovo nije jedina akcija koja će biti, te se nadamo da ćete u narednoj moći iskoristiti određene pogodnosti. Lijep pozdrav
kemox

#7639 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Do kraja mjeseca telekom će položiti optički kabal u mojoj mahali i najvjerovatnije ću ponovo da pređem kod njih
ovi iz hs-a su 100% gori od njih
već godinu dana ne mogu da pratim kanale na frekvenciji 634 dolazili su i nisu ništa riješili prave se ludi
Izgleda da je telekom u ovom trenutku povoljniji od ovoh žohara HS-ovaca :kiss: internet+IPTV( za razliku od kablovske mogu imati dosta više kanala u ponudi nisu ograničeni frekvencijom)+telefon :evil: :run:
Vozdrica HS :evil: :run:

Sinoć oko 00:00 svi pink kanali su bili nedostupni :shock:
respo

#7640 Re: HS kablovska

Post by respo »

MH i HS kablovska wrote:
Poštovani, kao što ste mogli pročitati u opisu akcije, trenutno je akcija bazirana na novim korisnicima digitalne televizije i novim korisnicima KID paketa. Žao nam je ako spadate u grupu korisnika koji ne mogu iskoristiti pogodnosti navedene akcije, ali naravno ovo nije jedina akcija koja će biti, te se nadamo da ćete u narednoj moći iskoristiti određene pogodnosti. Lijep pozdrav
Jedine dvije akcije u kojoj su da kazem hajrovali stari korisnici su kad je prvi put promijenjen kid paket i kad je povecano sa ne znam koliko na 22 i to je sve

Pa akcije su uvijek bazirane na nove korisnike a kad postanes izgleda da je politika ko te hebe sto si post'o

Posebno oni prvi koji su uveli kid kad je tek i napravljen koji se tada zvao full a najgore su prosli oni sa paketom 3 koji je i najskuplji bio
jastuk1

#7641 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Znači ovo je nesto kreirano za mene koji je još na analogiji i internetu i telefonu sve ODVOJENO.

Int i analogija je 15 + 13,9 - 29 x 15 mjeseci (trajanje ugovora ako se pređe na KID) = 435 KM
Prelaskom na KID to je 36,3 x 13 mjeseci (2 mjeseca besplatno) = 472 KM

Razlika 37 KM.

Nova ponuda im je pravo providna. Možda je cool za potpuno nove korisnike, ali zašto da prelazim na KID kad me kanali NE INTERESUJU????
The Realist

#7642 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

jastuk1 wrote:Znači ovo je nesto kreirano za mene koji je još na analogiji i internetu i telefonu sve ODVOJENO.

Int i analogija je 15 + 13,9 - 29 x 15 mjeseci (trajanje ugovora ako se pređe na KID) = 435 KM
Prelaskom na KID to je 36,3 x 13 mjeseci (2 mjeseca besplatno) = 472 KM

Razlika 37 KM.

Nova ponuda im je pravo providna. Možda je cool za potpuno nove korisnike, ali zašto da prelazim na KID kad me kanali NE INTERESUJU????
Pa vjerovatno je i napravljeno za korisnike koje interesuju kanali :)?

Mada istina, za telefoniju konkretno ništa već nisu podugo uradili.
Ljuba Moljac

#7643 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

Pink 3 je potpuno bespotreban jer to sve ima na PinkBh, a jebo vijesti. Umjesto njega ste na analogiju trebali ubaciti Pedia ili Pink Rock

kako smijesno zvuci pink rock :D
AdrianMole

#7644 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

MH i HS kablovska wrote:
Prijateljski savjet.Problem je u tome što su sve dosadašnje akcije bazirane na nove korisnike,a niti jedna nije tu da zadrži postojeće.Što se sa vjernim korisnicima koji su tu 4-5 godina,a davno im je istekao ugovor i ništa ih više formalno- pravno ne veže za HS ? Zar se ne bi moglo organizirati da i oni dobiju neki popust uz potpisivanje ugovora na 12 mjeseci? Neki dan sam baš uočio dvojicu anketara Telemacha kako vršljaju na Grbavici i mogu Vam reći kako im spisak nije bio prazan. Jednostavno ljudi imaju izbor i koriste to.Ubjediti korisnike da pređu na digitalni paket ne znači samo dati popust nego i u narednih mjesec dana ubaciti barem 3-4 atraktivna kanala u digitalnu shemu kako bi korisnici vidjeli stvarne prednosti digitale.Po meni,to je prava poslovna politika 8)
rizibizi

#7645 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Kanali me ne interesuju nesto specijalno, ali se ne isplati sa KID paketa prelaziti na analognu+internet, jedino kontam da sa 22 (koji i onako nije 22 Mbps) predjem na KID8 (koji garant nece biti 8 Mbps), platim 20 KM za prelazak ali mi je mjesecno manje 11 KM znaci nakon dva mjeseca mi se isplati prelazak. Ionako mi HS nikad nije omogucio ovih 22 Mbps tako da necu puno osjetiti razliku izmedju 8 i 22, a 11 KM manje je solidna usteda na godinu dana. Probao sam sa telekomovim internetom u moja tv paketu ali nije mi odgovaralo.Dok ne promjene odnos prema klijentima od kojih primaju platu i od kojih zive od mene ce dobijati minimalac, a posto nemam adekvatnu zamjenu da ih skroz ukinem umjesto 47,30 dobit ce 36,30 dok ti anketari ne krenu i po mojoj zgradi pa nek hsovci prave akcije za nove korisnike do prekosutra. Nesto ne znam nikoga iz svog okruzenja da zeli preci, ili ima namjeru preci sa recimo Telemacha ili Telekoma na HS, toliko o novim korisnicima. HS moze samo presipati iz supljeg u prazno i natjerati postojece korisnike da prelaze na KID pakete, tako mogu da se varakaju jedno godinu max dok svi ne uzmu KID pakete, a sta onda?
respo

#7646 Re: HS kablovska

Post by respo »

ja sam na 22 i dobivam 22 tako da ti prica ne stoji da ne dobijes nikad 22
rizibizi

#7647 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Ne znam na cemu si ti ali mojih 22 nikad nisu bili 22. 17-18 Mbps max i nikad preko kao nesto do mog rutera, zato sto koristim wi-fi a ne kabl i jos milion i jedna slicna prica ali nikad nije bilo deklarisano i kad su bili oni sretni sati meni je umjesto 30 bilo 24-26 Mbps u najboljem slucaju. Stoji i tek kako prica stoji, isto kao sto stoji prica jos bar 2-3 ljudi koji su na HS-u i koji imaju slicne probleme ali nemaju volje niti vremena da se peglaju sa HS-om i deklarisanom brzinom vec placaju.Isto kao i prica sa 634 frekvencijom sto ljudi imaju problema i kao prica da se programi na jednom kanalu saltaju sami od sebe i nikom nista.
respo

#7648 Re: HS kablovska

Post by respo »

samo rekoh da ti prica ne stoji u globalu ne konkretno kod tebe
ja sam primjer da dolazi 22 od 22 a ne kao kod tebe 14-17 od 22

ostalo je vec druga prica sto ti ne dobivas tih 22 je li to ruter modem kabal u kuci van kuce pojacivac odvijac tester polozaj planeta i slicno
rizibizi

#7649 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Polozaj planeta...manje-vise, al' satelita :roll: Elem, poenta je da ti i ja placamo istu cijenu ti koristis 22, ja koristim 14-17, jel do satelita, planeta, kamiona, aviona, bagera ili viljuskara ne znam znam da inzinjeri HS-a nisu u stanju da rjese problem i da ja placam uslugu koju ne dobijam a najlakse je reci signal je dobar da rutera je, do vas je ili nemamo pojma do cega je. Do cega god da je oni svoj posao rade lose i uslugu koju pruzaju pruzaju je na ho-ruk samo da se progura i da se uzmu pare. Da je drzava ko sto nije ovakva politika poslovanja bi trajala vrlo kratko i HS bi bio najkrace registrovano pravno lice, al eto... :gunjastajl:
necko_hz

#7650 Re: HS kablovska

Post by necko_hz »

Koja je fora sa fiksnom telefonijom, odnosno Quadro paketom ?! Planiram preći na taj paket, i konkretno u vezi telefona, da li moram odjavljivati sa BH telekoma, te da li mogu zadržati broj ili se uzima novi ?!

Hvala.
Locked