SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Troll_Happens

#7626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

-LIBERO- wrote:Pa sta bi na kraju?? Je l' u pucackim igricama bio i Hankin sin ili nije?????
apsolutno

U pucnjavi u Sarajevu u noći između četvrtka i petka ranjen je Mirzad Brkić, sin popularne pjevačice Hanke Paldum.
Kako se saznaje, Brkić je pogođen u potkoljenicu ali nije teže ranjen. Policiji nije želio kazati ni gdje ni kako je došlo do pucnjave niti ko je pucao na njega.

Brkić je i ranije poznat po kriminalu te po konzumiranju droga, pišu banjalučke Nezavisne novine.

U kolovozu 2005. godine zajedno sa Mevludinom Velagićem teško je ozlijeđen u masovnoj tuči ispred noćnog kluba “Boemi” u centru Sarajeva.

Mevludina i Mirzada su, prema informacijama koje je tada policija priopćila, pretukli Edin Bašić i Almir Bajrović, izbacivači u “Boemima”.

Velagić i Brkić su se, zajedno s prijateljem Amelom Čengićem, pred 'Boeme' dovezli oko 4.30 ujutru. Pokušali su na silu ući u objekat. Nakon što su započeli kavgu, pretukli su ih radnici siguranja, kazao je dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon što su prebili pijane mladiće, radnici osiguranja su demolirali i automobil kojim su se trojica mladića dovezla pred klub.
Prilikom tuče najteže je stradao Mirzad Brkić, koji je zadobio povrede lica.

Njegov prijatelj Mevludin teško je ozlijedio oko, dok su izbacivači prošli skoro neokrznuto, s lakšim ozlijedama.

Policajci su nakon tuče pretraživali parkove i prilaze u blizini u potrazi za odbačenim oružjem. Niko od aktera ove tuče nije uhićen.
zonbirile

#7627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Jedan001 wrote:
-LIBERO- wrote:Pa sta bi na kraju?? Je l' u pucackim igricama bio i Hankin sin ili nije?????
apsolutno

U pucnjavi u Sarajevu u noći između četvrtka i petka ranjen je Mirzad Brkić, sin popularne pjevačice Hanke Paldum.
Kako se saznaje, Brkić je pogođen u potkoljenicu ali nije teže ranjen. Policiji nije želio kazati ni gdje ni kako je došlo do pucnjave niti ko je pucao na njega.

Brkić je i ranije poznat po kriminalu te po konzumiranju droga, pišu banjalučke Nezavisne novine.

U kolovozu 2005. godine zajedno sa Mevludinom Velagićem teško je ozlijeđen u masovnoj tuči ispred noćnog kluba “Boemi” u centru Sarajeva.

Mevludina i Mirzada su, prema informacijama koje je tada policija priopćila, pretukli Edin Bašić i Almir Bajrović, izbacivači u “Boemima”.

Velagić i Brkić su se, zajedno s prijateljem Amelom Čengićem, pred 'Boeme' dovezli oko 4.30 ujutru. Pokušali su na silu ući u objekat. Nakon što su započeli kavgu, pretukli su ih radnici siguranja, kazao je dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon što su prebili pijane mladiće, radnici osiguranja su demolirali i automobil kojim su se trojica mladića dovezla pred klub.

Njegov prijatelj Mevludin teško je ozlijedio oko, dok su izbacivači prošli skoro neokrznuto, s lakšim ozlijedama.

Policajci su nakon tuče pretraživali parkove i prilaze u blizini u potrazi za odbačenim oružjem. Niko od aktera ove tuče nije uhićen.
--------------------------------------
Nedime šta nam ovo rade?
respo

#7628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

1906 wrote:c.vila 2 je cijela gradacacka, a to su zgrade pocev od bosmala do merkura :)
i ona spada u novi grad
tu spada i ilije engela
al to je c vila
c vila jedan je od dzemala bjedica prema buca potoku a c vila 2 od dzemala bijedica prema tramvaju
to sam bar vidio na karti koju sam nasao
e sada kako se koji dio zove ni oni sami ne znaju
admir_adoo

#7629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by admir_adoo »

Sad prodjoh preko stupa, kakva je ono havarija? Jedno auto na tr sinama slupano i 2-3 pored udarena :?
perfect_guy

#7630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by perfect_guy »

admir_adoo wrote:Sad prodjoh preko stupa, kakva je ono havarija? Jedno auto na tr sinama slupano i 2-3 pored udarena :?
od tog golfa što je na šinama samo hrpa lima ostala
Urban B.

#7631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

admir_adoo wrote:Sad prodjoh preko stupa, kakva je ono havarija? Jedno auto na tr sinama slupano i 2-3 pored udarena :?
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10226041#1

zensko za volanom :sad:
Riddle

#7632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Riddle »

Pa pobogu kako je uspjela da se sudari sa tramvajem? :shock:
Van Halen

#7633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Van Halen »

Malo off topic ali ja sam moro morroooo :D

U kući Mileve Gavranović u Omarskoj jutros je izbio požar i u toku je intervencija vatrogasaca.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Mile Međed rekao je Srni da su požar dojavili Milevin komšija i jedan policajac iz Omarske u 10.20 sati.

"Prema sadašnjim informacijama, izgleda da je cijela kuća zahvaćena vatrom, a u sklopu kuće nalazi se i ugostiteljski objekat", naveo je Međed.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... z1F4iwkZQa

Joj prezimena haha :dance:
Cafe Camargue

#7634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

Van Halen wrote:Malo off topic ali ja sam moro morroooo :D

U kući Mileve Gavranović u Omarskoj jutros je izbio požar i u toku je intervencija vatrogasaca.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Mile Međed rekao je Srni da su požar dojavili Milevin komšija i jedan policajac iz Omarske u 10.20 sati.

"Prema sadašnjim informacijama, izgleda da je cijela kuća zahvaćena vatrom, a u sklopu kuće nalazi se i ugostiteljski objekat", naveo je Međed.

Izvor vijesti: *** SPAM ***/dogadjaji/57127-Prijedor-pozaru-izgorjeli-kafic-kuca.html#ixzz1F4iwkZQa

Joj prezimena haha :dance:
komandir Međed :lol: :lol: :lol: :lol:
asafa_powell

#7635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by asafa_powell »

Jedan001 wrote:
apsolutno

U želji da provere navode, novinari iz Bosne pozvali su Hanku Paldum, koja je demantovala da je njen sin ranjen.
- Celo veče sam bila sa Mirzedom, on je juče ujutru normalno ustao i otišao na molitvu u džamiju. Vest o ranjavanju mog sina čista je izmišljotina i laž koja će zabavljati javnost - rekla je Hanka.

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/ ... nke-paldum

:lol:
Troll_Happens

#7636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

asafa_powell wrote:
Jedan001 wrote:
apsolutno

U želji da provere navode, novinari iz Bosne pozvali su Hanku Paldum, koja je demantovala da je njen sin ranjen.
- Celo veče sam bila sa Mirzedom, on je juče ujutru normalno ustao i otišao na molitvu u džamiju. Vest o ranjavanju mog sina čista je izmišljotina i laž koja će zabavljati javnost - rekla je Hanka.

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/ ... nke-paldum

:lol:
pa ja covjek u CUM otisao na previjanje izvadili mu metak.... i mirno se vratio kuci u krevet i sa materom doruckovo i kao pravi vjernik otisao poslije u djamiju :lol: :lol: :lol:
nek se ona tjesi i dalje... da ima zlatnog djecaka :zzzz:
Urban B.

#7637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

Jel ovo subota prosla bez belaja il je novinarima dosadilo objavljivat? :D
cigara

#7638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cigara »

Urban B. wrote:Jel ovo subota prosla bez belaja il je novinarima dosadilo objavljivat? :D
Rece mi haver da je bila masovna tuca kod Haciende, 20-ak likova od nekih 15-18 godina se pobilo, izgleda da je neko zboden malo dalje, bila je lokva krvi
Moljito

#7639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Moljito »

Jel neko zna nešto više o lavini na Bjelašnici danas ?? Navodno da su nestala 3 momka ??? Dva helikoptera i gorska služba je na terenu ...
sposa0408

#7640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sposa0408 »

Moljito wrote:Jel neko zna nešto više o lavini na Bjelašnici danas ?? Navodno da su nestala 3 momka ??? Dva helikoptera i gorska služba je na terenu ...
I mene zanima tacno, evo sad sam s Bjelasnice i samo sam cula da su grupa bordera pokrenula lavinu na stazi koja ide s vrha i pruza se desno prema stijenama. Oni su zaobisli stijene po nkoj divljoj stazi jer nisu mogli skakati i dosli tacno ispod njih , a tamo je snijeg lagan. Pokrenula se lavina i trojica bili zatrpani, a od njih jednog je spustila nize, kao pomoc je pozvala osoba koja ih je cekala i nakon sto je uvidjela da ih nema... Vidjela sam dva helikoptera i puno kola hite pomoci, a gorska sluzba je gor vec odavno To se desilo oko 15:30. Uzas... zao mi momaka... :(
Neznam jesu li prezivjeli... Traze ih
Cholina_Lokica

#7641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Kaze teletext da ih je lavina odvukla u provaliju 200m, i da ih traze :-)
Na Bjelašnici je u toku akcija spašavanja bordera, koje je na lokalitetu Kotlovi zatrpala lavina; uskoro više informacija

Prema dosadašnjim saznanjima jedan border je potpuno zatrpan lavinom, dok je drugi zatrpan je do pasa.

Do nesreće je došlo kada je grupa mladića koja je koristila neuređenu stazu na lokalitetu Kotlovi izazvala lavinu, koja ih je odvukla u provaliju duboku 200 metara.

Načelnik sarajevskog GSS-a Adnan Podžo kazao je da je oko 14:30 dobijena informacija da su dvojica boardera zatrpana lavinom i da su životno ugroženi.

Ekipa na terenu, radnici Ski centra Bjelašnica i skijaši uspjeli su spasiti jednog.

Helikopter Oružanih snaga se nije mogao angažovati, kaže on.

Ekipe su i dalje na terenu i tragaju za drugim unesrećenim.
zonbirile

#7642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

sposa0408 wrote:
Moljito wrote:Jel neko zna nešto više o lavini na Bjelašnici danas ?? Navodno da su nestala 3 momka ??? Dva helikoptera i gorska služba je na terenu ...
I mene zanima tacno, evo sad sam s Bjelasnice i samo sam cula da su grupa bordera pokrenula lavinu na stazi koja ide s vrha i pruza se desno prema stijenama. Oni su zaobisli stijene po nkoj divljoj stazi jer nisu mogli skakati i dosli tacno ispod njih , a tamo je snijeg lagan. Pokrenula se lavina i trojica bili zatrpani, a od njih jednog je spustila nize, kao pomoc je pozvala osoba koja ih je cekala i nakon sto je uvidjela da ih nema... Vidjela sam dva helikoptera i puno kola hite pomoci, a gorska sluzba je gor vec odavno To se desilo oko 15:30. Uzas... zao mi momaka... :(
Neznam jesu li prezivjeli... Traze ih
----------------------------------------------
ne znam sada,ali u vrijeme ZOI bile su oznake i ograde na tom dijelu
karanana

#7643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

izgleda je jedan mrtav.
barem tako zvuci po onome sto je ovaj na hayatu sad javio.
StupskaBitanga

#7644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:izgleda je jedan mrtav.
barem tako zvuci po onome sto je ovaj na hayatu sad javio.
da jeste jedan je nažalost poginuo
Sad se TV1 uživo uključila sa Bjelašnice
sposa0408

#7645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sposa0408 »

Jeste... potvrdjeno, nazalost :(

Ovo samo da probudi svjesnost kod skijasa i bordera da ne skijaju po neoznacenim stazama...
StupskaBitanga

#7646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by StupskaBitanga »

Uskoro će biti objavljeno ime
burek_in_space

#7647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

Imaju li negdje imena tih bordera?! :shock:
StupskaBitanga

#7648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by StupskaBitanga »

burek_in_space wrote:Imaju li negdje imena tih bordera?! :shock:
Još nisu objavili
burek_in_space

#7649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

Chim bude, ako mozhe neko da objavi.
Hvala na odgovoru.
sposa0408

#7650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sposa0408 »

Evo pise na komentarima Dule, Muki, Ronald jos neka trojica i Grale ... koji jezatrpan nazalost

Izgleda da se zove Gradimir Krajisnik - Grasak
Locked