Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Madrid

#7626 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Ma tesko je shvatiti i ovaj Bayern :D
Dođe im Dortmund i razvali ih, a onda Bayern onako odigra u Madridu, pa zar je u pitanju stvarno manjak motivacije protiv Dortmunda i onaj njihov trener ne zna izvuci maxsimum iz svojih igraca u svakoj utakmici (Nije u pitanju sam Dortmund, jedan ti tim ne lezi, ok, ali sta je sa ostalim prosutim bodovima?)
Jer jebiga, budimo realni, ovakav Bayern bi trebao ako nista drugo, onda barem ostati do zadnjeg kola u utrci za ligu...

A sad kad glumimo generale poslije bitke, vrlo je jasno da je Real ulazak u finale (naravno osim penala) izgubio u prvoj utakmici sa naglim povlacenjem, jer nije isto igra kao protiv Barce sa kontrama i protiv Bayerna u Minhenu gdje se poslije 1-1 uopste nije pomislilo na napad, a također su bili blagi u produzecima, gdje su mi izgledali svjeziji od Bavaraca...
nemoguce vruce

#7627 Re: Real Madrid C.F.

Post by nemoguce vruce »

Madrid wrote:Ma tesko je shvatiti i ovaj Bayern :D
Dođe im Dortmund i razvali ih, a onda Bayern onako odigra u Madridu, pa zar je u pitanju stvarno manjak motivacije protiv Dortmunda i onaj njihov trener ne zna izvuci maxsimum iz svojih igraca u svakoj utakmici (Nije u pitanju sam Dortmund, jedan ti tim ne lezi, ok, ali sta je sa ostalim prosutim bodovima?)
Jer jebiga, budimo realni, ovakav Bayern bi trebao ako nista drugo, onda barem ostati do zadnjeg kola u utrci za ligu...

A sad kad glumimo generale poslije bitke, vrlo je jasno da je Real ulazak u finale (naravno osim penala) izgubio u prvoj utakmici sa naglim povlacenjem, jer nije isto igra kao protiv Barce sa kontrama i protiv Bayerna u Minhenu gdje se poslije 1-1 uopste nije pomislilo na napad, a također su bili blagi u produzecima, gdje su mi izgledali svjeziji od Bavaraca...
sasvim jednostavno...
trener dortmunda je procito bajerna i skonto da jak defanzivan rad o zestok presing dobija tekmu. cim protivnik ima loptu svih 11 igraca dortmunda su iza lopte.
tu taktiku je bajern koristio protiv reala, bar od 25 minute druge tekme. treba se samo sjetiti gomeza, riberija i robena, koliko su trcali natrag...
ultima_palabra

#7628 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:
ultima_palabra wrote:Ne igra on svezanih nogu, nego nema snage za utakmicu visokog ritma sa trkom u oba smjera... od navalne četvorke samo je Di Maria iole dobar u defanzivi. A protiv jakih protivnika maksimalno jedan igrač može statirati na terenu.

Pogledaj ulogu Kroosa u sinoćnjoj utakmici... nema znanja kao Ozil, ali je uvijek u bloku kad se Bayern brani i uvijek dostupan za pas kad su u napadu.
Brate, Kroos je tip igraca ala Xabi Alonso, ili bar ga takvim prave u Bayernu. Tacno je da je u Leverkusenu na posudbi bio "desetka", ali u Bayernu sve vise igra na taj nacin, dakle kao Alonso, postavljen ne "sesticu" ali sa dosta ofanzivnih zadataka i dijeljenja lopti, on u Schweinsteiger to odlicno rade, tako ce i u finalu sad igrati jer nema Gustava. Kroos je zahvalan igrac, pravi onaj klasicni Svabo ko i Muller, suti i trci, bez puno peglanja, solidan tehnicki, dobar sut, odlican pregled igre i zadnji pas, jucer je sam stvorio 3-4 odlicne sanse. :roll: U poredjenju s npr Mesutom, defanzivno i duel igru dosta jaci od Mesuta, medjutim ofanzivno i tehnicki Ozil je svjetska klasa za Kroosa. :)
Svakako... ja govorim da bi Mesut trebao popraviti trku i postavljanje u odbrani, jer nominalno su obje ekipe igrale u istoj formaciji ali Bayern je uvijek imao 3 na 2 u sredini terena dok nije ušao Granero.
RusmirBurek

#7629 Re: Real Madrid C.F.

Post by RusmirBurek »

CR7 je nekada bio skroman: Gdje sam ja od Ronalda, on je moj stvarni idol
http://www.index.hr/sport/clanak/cr7-je ... 12095.aspx
newphoenix

#7630 Re: Real Madrid C.F.

Post by newphoenix »

kory_galaktikos

#7631 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

@kory_galaktikos

Slažem se za Sahina 100% :thumbup: Upravo bi on mogao biti ta karika koja bi im donijela potrebnu uravnoteženost na sredini terena. Khediru uvoditi u igru u 2. poluvremenu kada se ima dobar rezultat ali NE da bi se potpuno zatvorili, već samo da se malo osjveži i defanzivno učvrsti vezni red.

P.S. Nisam u toku je li Diarra povrijeđen ili šta... ali mislim da bi im on sinoć bio mnogo korisniji od Khedire na sredini. ;-)[/quote]
ma ja sam siguran da je Sahin ogroman potencijal,prava klasa,igracina samo treba mu malo podrske dat,vise prilike..jbg koliko je utakmica odigro ove godine ja sam gledo 3-4 i vazda bio medju boljim pojedincima..treba probat mislim da bi on sa alonsom mogao dobro proc,il jbg skontaj neku formaciju novu nedobijas dzaba oko 11 mill godisnje hehe..

a i LASS je sila po meni,bolji i Khedire al et ja se nepitam nizasta hebiga..
ultima_palabra

#7632 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Marca spominje Vidala kao pojačanje... Me gusta :)
Madrid

#7633 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Onog Lucasa sam na Fifi 12 doveo u Madrid i prije pocetka ovih špekulacija, ne bi mi bilo mrsko da se događaj sa igre preseli u stvarnost, mali bar na igri razvaljuje :lol:
ruud

#7634 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

danas pročitah na SA-X :sax: kao moguće pojačanje se spominje i J. Martinez iz Bilbaoa on je meni vrh u vezi ;)
a moguce je da ce ici H.Altintop, Lassana i Kaka. Haj odlazak ovog prvog mi je i razmuljiv al od ove dvojice drugih barem jedan da ostane. :roll:
ultima_palabra

#7635 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:
ultima_palabra wrote:Marca spominje Vidala kao pojačanje... Me gusta :)
Ko je taj, nisam ga upratio?
Spominje li se jos neko od potencijalnih pojacanja?

Fali Realu po jedan igrac iz napada, odbrane i veznog reda... Vezni red narocito bitan, neki kreativac sa dobrim pregledom igre. A dvojica bi bila optimalna. :D
Desni bek skripi, Pepe je dobar ALI cesto zna biti nepouzdan, Khedira ogranicen kao balkon i ofanziva NULA, Higuain dobar, ali povrijedi se i belaj...
http://en.wikipedia.org/wiki/Arturo_Vidal
kory_galaktikos

#7636 Re: Real Madrid C.F.

ma nevjerujem da ce juce dat vidala,bar ne tako lgano i oni kroje tim za europe napokon a cujem od jarana( koji navijaju za juve) da je vidal jedan od najboljih igraca ove godine
East_side

#7637 Re: Real Madrid C.F.

Post by East_side »

kory_galaktikos wrote:ma nevjerujem da ce juce dat vidala,bar ne tako lgano i oni kroje tim za europe napokon a cujem od jarana( koji navijaju za juve) da je vidal jedan od najboljih igraca ove godine
Uz Pirla i Marchisia jedan od ključnih igrača ove sezone :thumbup:

Također sam simpatizer Juventusa i nerado se sjećam onog gola Mijatovića... :evil: :mrgreen:
kory_galaktikos

#7638 Re: Real Madrid C.F.

East_side wrote:
kory_galaktikos wrote:ma nevjerujem da ce juce dat vidala,bar ne tako lgano i oni kroje tim za europe napokon a cujem od jarana( koji navijaju za juve) da je vidal jedan od najboljih igraca ove godine

Također sam simpatizer Juventusa i nerado se sjećam onog gola Mijatovića... :evil: :mrgreen:
ma ja znam,uz ove svoje sam cuo puno o njemu mada ga nisam gledo bas..nevolim gledat italijane jbg hehe...i mislim da ce bit tesko dovest ga..koju poziciju igra on,ono sta mu je vrlina?
East_side

#7639 Re: Real Madrid C.F.

Post by East_side »

kory_galaktikos wrote:
East_side wrote:

ma ja znam,uz ove svoje sam cuo puno o njemu mada ga nisam gledo bas..nevolim gledat italijane jbg hehe...i mislim da ce bit tesko dovest ga..koju poziciju igra on,ono sta mu je vrlina?
Ukratko, može igrati sve vertikalne pozicije na sredini terena. Dobar tehničar, lucidan u ofanzivi i nerijetko strijelac a istovremeno "krtica", trkač, dobar u defanzivnim zadacima.
kory_galaktikos

#7640 Re: Real Madrid C.F.

Također sam simpatizer Juventusa i nerado se sjećam onog gola Mijatovića... :evil: :mrgreen:[/quote]
ma ja znam,uz ove svoje sam cuo puno o njemu mada ga nisam gledo bas..nevolim gledat italijane jbg hehe...i mislim da ce bit tesko dovest ga..koju poziciju igra on,ono sta mu je vrlina?[/quote]

Ukratko, može igrati sve vertikalne pozicije na sredini terena. Dobar tehničar, lucidan u ofanzivi i nerijetko strijelac a istovremeno "krtica", trkač, dobar u defanzivnim zadacima.[/quote]
heh a nzm fino to zvuci...ma ko mene sisa to radi don perez i special one...vidjet cemo sta ce bit,bilo bi dobro probat aaa heh ;)
kory_galaktikos

#7641 Re: Real Madrid C.F.

a boze dragi evo opet sahin nije ni pozvana za tekmu haman...ja stvarno neznam sta mou misli sa njim..nece ga se rijesit valjda,treba momku pruzit sansu nece iznevjerit siguran sam
Tomahawk11
Globalni moderator

#7642 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Interesuju se i za onog Brazilca, 19 godina, krilo, Lucas cini mi se.
2407

#7643 Re: Real Madrid C.F.

Post by 2407 »

Cisto sumnjam prosto nevjerujem da ce Juventus dati Vidala, mozda za neku bolesnu cifru al opet ne vjeruje da ce Real izvaliti tolike pare za njega.
ultima_palabra

#7644 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Rani termin, valjda su se naspavali svi :) Evo sastava:
Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Granero, Ozil, Di María, Cristiano y Benzema
Javi Varas; Coke, Fazio, Cala, Navarro; Trochowski, Deivid; Navas, Reyes, Rakitic y Negredo.
ganjeta

#7645 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Ja negdje pročitah da igra Spaha?
ultima_palabra

#7646 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:Ja negdje pročitah da igra Spaha?
Navodno nije dovoljno oporavljen, doputovao je u Madrid, ali nije ni na klupi.
ruud

#7647 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

što je Kasiljasu dobar dres danas pravo 8)
Lakat Jebić

#7648 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

ovo i spanci, po uzoru na zabare, uveli ovaj termin za namjestanje :D
ruud

#7649 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

što Ronaldo pogodi 'štangu' (što bi reko ruski komentator :mrgreen: )
ultima_palabra

#7650 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Kakva kontra :thumbup:
Post Reply