Bezveze lokacija, kako za njih, tako i za grad.mk ultra wrote:zato će najvjerovatnije biti podzemna garaža u novoj zgradi
mene samo zanima koji debil pravi autosalon u pola groblja na stupu![]()
jbt od ilidže do rakovice pa i ovamo prema hadžićima i hrasnici milion boljih lokacija za autoservis, jel baš autoservis mora biti na glavnoj cesti
kakvo je to razmisljanje?
treba mi kamion doći, ne može da se okrene čestito, ali sam u groblju i blizu
Sarajevo Construction
- Logovan
#7626 Re: Sarajevo Construction
- Haris.ba
#7627 Re: Sarajevo Construction
Ja mislio siri se groblje.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7628 Re: Sarajevo Construction
vidio sam to i pitao se sta li ce to biti,da nije kia ?mk ultra wrote:
- Dosadno mii
#7629 Re: Sarajevo Construction
Gdje ovo?mk ultra wrote:
- славянин
#7630 Re: Sarajevo Construction
Pitanje:mk ultra wrote:
Ako sondiranje sada rade - to znaci da glavni projekt uopste nije zavrsen - Ili grijesim ?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7631 Re: Sarajevo Construction
Pežovbitanga_sa_otesa wrote:vidio sam to i pitao se sta li ce to biti,da nije kia ?mk ultra wrote:
- nepass1
#7632 Re: Sarajevo Construction
mislim da ce stanari dobiti te podzemne garazeVladaFBiH wrote:par stotina neće sigurnodrug_profi wrote:Postaće parking zlata vrijedan. Ove promjene će odnijeti par stotina parking mjesta.a dobit ćeš i neki prostor na mjestu stare zgrade tako da će gubitak biti minimalan s tim da sam nekad/negdje pročitao da će zgrada imati podzemne garaže što bi bilo super rješenje jer bi se mogao dio gradnje otplatiti kroz njih
-
Gray
#7633 Re: Sarajevo Construction
mk ultra wrote:Pežovbitanga_sa_otesa wrote:vidio sam to i pitao se sta li ce to biti,da nije kia ?mk ultra wrote:
Hahahaha, haos. Bolje bi im bilo da su se otišli u Rajlovac ili Šip gdje su ostali saloni.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7634 Re: Sarajevo Construction
Ako mislis da ce ih dobiti gratis, ne bih rekao... 
- DaffyDuck
#7635 Re: Sarajevo Construction
+1Haris.ba wrote:Ja mislio siri se groblje.
Jedino logicno...Al Bosna je ovo
- DaffyDuck
#7636 Re: Sarajevo Construction
славянин wrote:Pitanje:mk ultra wrote:
Ako sondiranje sada rade - to znaci da glavni projekt uopste nije zavrsen - Ili grijesim ?
Ali, sudeci po izjavama nadleznih u posljednje vrijeme, oni prvo planiraju nalraviti kruzni na toj raskrsnici i zavrsiti ono malo prosirenja od "kruznog" do ceste prema Zeljinok, a zgrada jos visi u zraku.
-
mistek
#7637 Re: Sarajevo Construction
Kružni tok su trebali praviti uporedo sa kružnim tokom kod Asa. Pa, i Zagrebačku su trebali završiti sve do spoja sa Grbavičkom.
- mayab
#7638 Re: Sarajevo Construction
Jeste, vidio sam i ja da je Peugeot, Blok doo, a vala gdje se sada nalaze u pi_di materinoj, ovo im je premium mjesto , uočljivo , prometno, na glavnoj cesti , mada meni djeluje kao prilicno malen prostormk ultra wrote:Pežovbitanga_sa_otesa wrote:vidio sam to i pitao se sta li ce to biti,da nije kia ?mk ultra wrote:
- mayab
#7639 Re: Sarajevo Construction
Ha ha ha, dobiti ih sigurno neće, moći će kupiti naravno!nepass1 wrote:mislim da ce stanari dobiti te podzemne garazeVladaFBiH wrote:par stotina neće sigurnodrug_profi wrote:Postaće parking zlata vrijedan. Ove promjene će odnijeti par stotina parking mjesta.a dobit ćeš i neki prostor na mjestu stare zgrade tako da će gubitak biti minimalan s tim da sam nekad/negdje pročitao da će zgrada imati podzemne garaže što bi bilo super rješenje jer bi se mogao dio gradnje otplatiti kroz njih
Nego, ako se ja dobro sjećam , ovde negdje na forumu se vec pisalo o toj famoznoj zgradi kad je prvi zastoj nastao, i ako se ne varam, neko napisa da je zastoj nastao zbog zahtjeva opštine, valjda, da svi stanari moraju doplatiti neke iznose , jer će preseliti u potpuno nove i modernije stanove iz ovih starih (koliko ima godina zgrada , barem 40, 50?), hajmo reći donekle logično, ali praktično je za mnoge to neprihvatljivo , ili neizvodivo!
Zamislite samo nekog penzionera, ili slabo plaćenog radnika, otkud njima sad deset dvaest hiljada , ko će im dati kredit na kraju krajeva , a opet sigurno ima dosta njih koji iz principa ne žele dati ni marke , jbga, situacija je zaista neugodna po stanare
- nepass1
#7640 Re: Sarajevo Construction
ovdje negdje na forumu se pisalo da stanari traze jos dodatno love, kao da ce dobiti stan i garazu, ali nisu bili zadovoljni pa trazili jos para. mozda je i suplja.
- JavierBosnia
#7641 Re: Sarajevo Construction
Ja koliko znam da stanari nece platiti ni marke
- DaffyDuck
#7642 Re: Sarajevo Construction
I nije njihovo da placaju, da se razumijemo.
- JavierBosnia
#7643 Re: Sarajevo Construction
Nije, ali je bezobrazno pored novcate zgrade + jos ako je garaza ukljucena, traziti dodatni novac, a ne sumnjam da su traziliDaffyDuck wrote:I nije njihovo da placaju, da se razumijemo.
Ta nova zgrada podrazumijeva od nove fasade, izolacije, grijanja, instalacija, unutrasnjeg uredjenja, kupatila, i slicno povecava vrijednost nekretnine veoma..
- славянин
#7644 Re: Sarajevo Construction
Nasa posla..JavierBosnia wrote:Nije, ali je bezobrazno pored novcate zgrade + jos ako je garaza ukljucena, traziti dodatni novac, a ne sumnjam da su traziliDaffyDuck wrote:I nije njihovo da placaju, da se razumijemo.
Ta nova zgrada podrazumijeva od nove fasade, izolacije, grijanja, instalacija, unutrasnjeg uredjenja, kupatila, i slicno povecava vrijednost nekretnine veoma..
- Mišo_Kovač
#7645 Re: Sarajevo Construction
Nisu naša posla, nego kapitalizam
Pravi kapitalista ce vazda traziti vise od realne vrijednosti i pokusati oderati kupca maksimalno 
- славянин
#7646 Re: Sarajevo Construction
Ovdje se radi o infrastrukturi.. niko mu nebi ponudio te pare sto trazi za stan - ali zna da treba cesta koja ce opsluzivati koliko ljudi tu da prodje i rijesi jedan od problema saobracaja tako da ucjenjuje a ne trgujeMišo_Kovač wrote:Nisu naša posla, nego kapitalizamPravi kapitalista ce vazda traziti vise od realne vrijednosti i pokusati oderati kupca maksimalno
- Mišo_Kovač
#7647 Re: Sarajevo Construction
Istu stvar na globalnom trzistu se desava s razlicitom robom. Od mikroeletronike do farmacije. Kad imaš nešto što nekom drugom treba, tražiš koliko ti je ćejf. Kapitalizam 
- JavierBosnia
#7648 Re: Sarajevo Construction
Sve stoji, al svako od njih je dobio vrijednosti u povecanju imovine od najmanje 20.000 KMMišo_Kovač wrote:Istu stvar na globalnom trzistu se desava s razlicitom robom. Od mikroeletronike do farmacije. Kad imaš nešto što nekom drugom treba, tražiš koliko ti je ćejf. Kapitalizam
Sve ima granicu, e kad preraste u bezobrazluk onda imjenis plan pa makar i na svoju stetu i napravis mu cestu i sa jedne i sa druge strane zgrade u i nek onda uziva u svom domu
- славянин
- DaffyDuck
#7650 Re: Sarajevo Construction
A ko je spominjao da su trazili novac? Ovdje se spominje da se stanarima trazi da doplate za nove stanove a ne obrnuto.JavierBosnia wrote:Nije, ali je bezobrazno pored novcate zgrade + jos ako je garaza ukljucena, traziti dodatni novac, a ne sumnjam da su traziliDaffyDuck wrote:I nije njihovo da placaju, da se razumijemo.
I ako je garaza ukljucena, i to je ok. Ljudi inaju citav parking na raspolaganju na kojem je planirana nova zgrada...