Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laik1981 wrote: ↑14/07/2022 17:18
KM ni u filmovima ne moze rasti, kao ni padati, u odnosu na euro.. KM je fiksno vezana za euro..
Covjek je pitao za kredite i kamatu ,a ne za rast konvertibilne marke
Pitao je kad raste Euro raste u kamata, pa shodno tome ako je pao Euro hoce li spadati kamatna stopa
ilkbahar wrote: ↑14/07/2022 17:14
1 euro je danas 1.96 KM, sto znaci da euro blago pada u odnosu na KM.
Da li to znaci da krediti koji su vezani za euroibor ce da rastu ili padaju, ako iko zna da protumaci kako ce se ova promjena vrijednosti odraziti na kredite za promjenjivom kamatjok stopom
ilkbahar wrote: ↑14/07/2022 17:14
1 euro je danas 1.96 KM, sto znaci da euro blago pada u odnosu na KM.
Da li to znaci da krediti koji su vezani za euroibor ce da rastu ili padaju, ako iko zna da protumaci kako ce se ova promjena vrijednosti odraziti na kredite za promjenjivom kamatjok stopom
Km vezana za euro, ne moze euro padati u odnosu na KM. A kamate ce rasti, vec najavljeno
SmokingMan wrote: ↑14/07/2022 22:24
Ide gratis cijena gasa za bezrezervnu podršku Mr.Zelenskom. Uraaaaaaaaaaaaa.
ja nisam shvatio tako, rekose na telki radi dolara ide povecanje 23%, samo kako 23% niko da objasni, nit je dolar toliko skocio, niti su govorili da ce poskupljivati, govorili imaju dugorocan ugovor s Rusijom, i da nece cijena rast
blago se Tuzlacima, jos da novu termalku izgrade, na konju bi bili
ja nisam shvatio tako, rekose na telki radi dolara ide povecanje 23%, samo kako 23% niko da objasni, nit je dolar toliko skocio, niti su govorili da ce poskupljivati, govorili imaju dugorocan ugovor s Rusijom, i da nece cijena rast
Privremeni povratak fosilnih goriva na velika vrata, mada mi je drago što je licimjerna green agenda popustila pred izazovima ekonomije sunovrata bez povratka, kojoj će istorija ionako suditi samo ako kritpovalute u bliskoj budućnosti zaista budu služile svojoj svrsi. Monetaran poltika je ionako neodrživa sa ovim prekomjernim fantomskim novcem u opticaju.
laik1981 wrote: ↑14/07/2022 17:18
KM ni u filmovima ne moze rasti, kao ni padati, u odnosu na euro.. KM je fiksno vezana za euro..
Covjek je pitao za kredite i kamatu ,a ne za rast konvertibilne marke
Pitao je kad raste Euro raste u kamata, pa shodno tome ako je pao Euro hoce li spadati kamatna stopa
Kamatna stopa ce rasti, jer smo vezani za Euro. Cim ovakva valuta devalvira na globalnom trzistu, a mi smo vezani za istu, kamatne stope rastu. Naravno za kredite koji nemaju fiksnu kamatnu stopu.
Tariguz 24 komada u megamarketu Gračanica 3.95 KM. U amko hiperu najjeftiniji 6.95 KM.
Dove, rexona dezodoransi po 2.75 KM, schogetten po 1 KM, persil 5 kg 12 KM,....ko da nema nikakve globalne krize gledajući cijene.
Da nije ono 23% simbolika sto se provlaci u komentarima da je 23% teritorije ostalo bosnjacima
Rekordne su dobiti za prvih 6 mjeseci, bar ovo firmi sto sam upoznat, cijene su pumpane I gdje treba I gdje nema nikave potrebe, jednostavno jer se moze I rezultati su tu
Ali sve se to moze okrenuti, ako krene recesija, pojeftiniti ce stosta, mada I to ne mora biti katastrofa, jer neki dan naletim na klip koji tvrdi da idemo u recesiju, ali potpuno drugaciju
Dva bi mogla biti glavna faktora, bomersi idu u penziju I zbog krize 2007 I dodatno korone je upumpano toliko para, da su se boje rastopile