Placen, za sve ili samo za njih..insomnia78 wrote: U fr imas slobodan dan za muslimanske i jevrejske praznike
ako je samo za njih placen, nije posteno..
ako je neplacen, onda je ok...
Placen, za sve ili samo za njih..insomnia78 wrote: U fr imas slobodan dan za muslimanske i jevrejske praznike
Placen za njih. Jbg tako je kako jeanimals wrote:Placen, za sve ili samo za njih..insomnia78 wrote: U fr imas slobodan dan za muslimanske i jevrejske praznike
Pa nije 100% sekularna, ali eto..pustopoljina wrote:Cuj kako?славянин wrote:Kako se jedna vjera (bilo koja) moze inkorporirati u sekularnu drzavu ? Mislim vjera koja ima zakone koji su nerijetko u sukobu sa sekularnim i stremi uspostavi vjerske drzave ?
Religija- OBAVEZAN predmet. Pisala sam ovo- nemaju informatiku, imaju religiju mozda je sad ili u visim razredima da se mozes odjaviti...ali obavezan.
Kriz u svakom razredu, pa u institucijama
Vecina praznika je zapravo vjerska.
@insomnija, a negdje tamo.
Ah da..i ono
.stupaju na duznost u sekularnoj drzavi, ruka na bibliju.
I normala.
A ne ne. Necemo tako. Ja to nigdje nisam rekopustopoljina wrote:Cuj kako?славянин wrote:Kako se jedna vjera (bilo koja) moze inkorporirati u sekularnu drzavu ? Mislim vjera koja ima zakone koji su nerijetko u sukobu sa sekularnim i stremi uspostavi vjerske drzave ?
Religija- OBAVEZAN predmet. Pisala sam ovo- nemaju informatiku, imaju religiju mozda je sad ili u visim razredima da se mozes odjaviti...ali obavezan.
Ah da..i ono
I normala.
Svi nešto grabe da dođu u nju....što li...animals wrote:Pa nije 100% sekularna, ali eto..pustopoljina wrote:Cuj kako?славянин wrote:Kako se jedna vjera (bilo koja) moze inkorporirati u sekularnu drzavu ? Mislim vjera koja ima zakone koji su nerijetko u sukobu sa sekularnim i stremi uspostavi vjerske drzave ?
Ah da..i ono
I normala.
Sta kriz u svakom razredu u FR ne mozes uci u skolu ako nosis kriz i visi ti iz majicepustopoljina wrote:Cuj kako?славянин wrote:Kako se jedna vjera (bilo koja) moze inkorporirati u sekularnu drzavu ? Mislim vjera koja ima zakone koji su nerijetko u sukobu sa sekularnim i stremi uspostavi vjerske drzave ?
Ah da..i ono
I normala.
Nije posteno..jer oni svi koriste i katolicke dane pplacene i slobodno,insomnia78 wrote:Placen za njih. Jbg tako je kako jeanimals wrote:Placen, za sve ili samo za njih..insomnia78 wrote: U fr imas slobodan dan za muslimanske i jevrejske praznike
U austriji je kriz u svakoj ucioniciславянин wrote:Sta kriz u svakom razredu u FR ne mozes uci u skolu ako nosis kriz i visi ti iz majicepustopoljina wrote:Cuj kako?славянин wrote:Kako se jedna vjera (bilo koja) moze inkorporirati u sekularnu drzavu ? Mislim vjera koja ima zakone koji su nerijetko u sukobu sa sekularnim i stremi uspostavi vjerske drzave ?
Ah da..i ono
I normala.U kojim institucijama ???? Sta BA
![]()
Praznici su u korijenu vjerski a sada imaju sa vjerom koliko djed mraz sa zeljezarom zenica
U austriji je kriz u svakoj ucionici[/quote]pustopoljina wrote: Sta kriz u svakom razredu u FR ne mozes uci u skolu ako nosis kriz i visi ti iz majiceU kojim institucijama ???? Sta BA
![]()
Praznici su u korijenu vjerski a sada imaju sa vjerom koliko djed mraz sa zeljezarom zenica
Pa imaju sva gradjanske i vjerske slobode izrazavanja..Bloo wrote:
Svi nešto grabe da dođu u nju....što li...
Je li ti radis u nekoj bosanskoj firmi pa ljudi dolaze kada im se cefne?insomnia78 wrote:Kod mene kolega crMac iz Malija musliman uzeo prvi dan. Niko mu nije a reko. Kad drugi dan nazv’o ujutru kaze preunoran da dodje. Doci ce u podne. Naravno da nije doso. A ima vec preko 40 sati u minusu
Obavezan ?insomnia78 wrote: I u Fr u odredjenim regionima imas vjeronauk
U Austriji imas religiju, sad ne znam, nije obavezna..славянин wrote:Obavezan ?insomnia78 wrote: I u Fr u odredjenim regionima imas vjeronauk
Jok. Sve Francuzi. Firma neki skoro proslavila 90 godina postojanja i da budem skroman medju dvije top firme u svijetu u svom domenuEdin H. wrote:Je li ti radis u nekoj bosanskoj firmi pa ljudi dolaze kada im se cefne?insomnia78 wrote:Kod mene kolega crMac iz Malija musliman uzeo prvi dan. Niko mu nije a reko. Kad drugi dan nazv’o ujutru kaze preunoran da dodje. Doci ce u podne. Naravno da nije doso. A ima vec preko 40 sati u minusu
Imas i u BiH , ne znam dali je u Pakistanu,Siriji i Iranu obavezna doduseanimals wrote:
U Austriji imas religiju, sad ne znam, nije obavezna..
Je li ti radis u nekoj bosanskoj firmi pa ljudi dolaze kada im se cefne?Edin H. wrote:insomnia78 wrote:Kod mene kolega crMac iz Malija musliman uzeo prvi dan. Niko mu nije a reko. Kad drugi dan nazv’o ujutru kaze preunoran da dodje. Doci ce u podne. Naravno da nije doso. A ima vec preko 40 sati u minusu
Pa zali se covjece?animals wrote:Pa imaju sva gradjanske i vjerske slobode izrazavanja..Bloo wrote:
Svi nešto grabe da dođu u nju....što li...
a religija odvojena od drzave..
ostala je tradicija..
nije kao kod muslimana da se vjerske vodje uplicu u drzavu..
Kod mene cak smiju klanjati par minuta za vrijeme radnog vremena, dok ja radim..
a ja se nemam pravo moliti Bogu
Da. Obavezan. Kad je Alzas nakon revolucije vracen od Njemacke ponudjeno im je da zadrze neke zakone na koje su navikli a koji su u medjuvremenu promjenjeni. Izmedju ostalog tu je i vjeronaukславянин wrote:Obavezan ?insomnia78 wrote: I u Fr u odredjenim regionima imas vjeronauk
Katolicki vjeronauk obavezan za djecu jeli to mi pokusavas reci ?insomnia78 wrote:Da. Obavezan. Kad je Alzas nakon revolucije vracen od Njemacke ponudjeno im je da zadrze neke zakone na koje su navikli a koji su u medjuvremenu promjenjeni. Izmedju ostalog tu je i vjeronaukславянин wrote:Obavezan ?insomnia78 wrote: I u Fr u odredjenim regionima imas vjeronauk

U Engleskoj se zale roditelji muslimanske djece sto moraju uciti o LGBT zajednicama, protestovali, pa im sada opalili zabranu prilasku skoli, jer ometaju nastavu, ali oni i dalje protestuju, ali dalje od skoleinsomnia78 wrote:Da. Obavezan. Kad je Alzas nakon revolucije vracen od Njemacke ponudjeno im je da zadrze neke zakone na koje su navikli a koji su u medjuvremenu promjenjeni. Izmedju ostalog tu je i vjeronaukславянин wrote:Obavezan ?insomnia78 wrote: I u Fr u odredjenim regionima imas vjeronauk
Une heure de religion (soit catholique, soit protestante, soit israélite) est inscrite dans les emplois du temps de l’école publique, du CP à la terminale, en Alsace et en Moselle.славянин wrote: Katolicki vjeronauk obavezan za djecu jeli to mi pokusavas reci ?
Znaci dosli u u zemlju gdje sa garantuju slobode gradjana pa i homoseksualaca i onda protestvuju protiv toga i smeta im ?Edin H. wrote:
U Engleskoj se zale roditelji muslimanske djece sto moraju uciti o LGBT zajednicama, protestovali, pa im sada opalili zabranu prilasku skoli, jer ometaju nastavu, ali oni i dalje protestuju, ali dalje od skole
ovo je interesting: e point du droit local n’a jamais intégré le culte musulman, qui n’était pas statutaire à l’époque.insomnia78 wrote: Une heure de religion (soit catholique, soit protestante, soit israélite) est inscrite dans les emplois du temps de l’école publique, du CP à la terminale, en Alsace et en Moselle.
Hérité de l’annexion allemande, durant laquelle ces trois départements ne se sont pas vus appliquer les lois de Jules Ferry sur la laïcité, ce point du droit local n’a jamais intégré le culte musulman, qui n’était pas statutaire à l’époque.
Code: Select all
sta ba? jesi ti svjestan sta si ovdje gore rekao?CPT wrote:Bosne to nije vec dugo i to nema veza sa ovim ljudima. Usput, Bosna nema "nedostatak kvalifikovane radne snage" jer inace ne bi ni odlazili. Ima nedostotak posla za takvu snagu.Bloo wrote:Znaš li da je u Bosni i Hercegovini isto tako pad nataliteta i nedostatak kvalifikovane radne snage?CPT wrote: pa ne bi bilo prvo put, pogotovo za Njemacku ako smo vec kod toga
Ali mi nismo "obećana" zemlja.