Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
DinoKotroman

#7626 Re: Xiaomi mobiteli

Post by DinoKotroman »

skafiskafsnjak wrote:
Lik navodi da je Samsung postao bezobrazan... i navodi podatke Apple .... hahahahahahahahahah. Koji pacenik Boze dragi
reci ne drogama
ako.si nepismen valja ti čitat par puta
dakle, pročitaj moje uvodne rečenice nekoliko puta
valjda ćeš na kraju skontat smisao
sljamsung je posto bezobrazan ko i ajfun

evo kolko realno košta ajfun a kolko zavrću paćenike koji ih kupuju
slično je sa sljamsungom
skafiskafsnjak

#7627 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Odlucio sam da se ne raspravljam, inace ces praviti 56ti nalog na forumu :lol:

Btw sminka ovaj novi mix

deny_s

#7628 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

nlt wrote:
deny_s wrote:Jedno malo glupo pitanje ali eto :D
Dođe mi jučer ono staklo za note 5 iz neke choetech store..
Malo neobično mi je što mu je onaj otvor sa lijeve strane zatvoren..
Da li je to tako ili ga je kinez zaboravio iZbuŠiti :D ...
Ne morate se odmah valjati od smijeha,jbg.prvi put kupujem to staklo :oops:
meni je došlo neko staklo za totalno neki drugi xiaomi, tako da :D dobro premjeri :P
-vratio mi je pare :D :D
Ama,paše staklo,i fino je to ispalo,ali me brine zašto ne probušiše tu rupu.
HardCore

#7629 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Rekoh mu ja da mu je bolje da je ulozio pare u obrazovanje nego u mobitel, nebi se sad prosipao ovdje i nebi skreto s teme s nekim yt linkovima...

Btw diablo jos uvjek mi nisi odgovorio na pitanje sta je fluidnost?
diablobih wrote: EDIT: Mislim da mnogi na forumu ovdje ne znaju ustvari sta je fluidnost, prije svega dileja, pa evo i ovaj hardcore koji misli ako se otvori aplikacija u slicnom momentu kao na nekom drugom da je to to. Valjda bas zato sto nisu koristili fluidne mobitele, nego samo ove prosjecne mobitele.
Moze li mi neko desifrovati ovo, "da je to to", fluidne telefone?? Postoje fluidni telefoni i prosjecni telefoni? Koji su to fluidni a koji prosjecni?

Sta je pisac s ovim gore htjeo reci?
zippoo87

#7630 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

zasraste temu prepucavanjima i glupostima...ko god ne koristi i nema namjeru koristiti xiaomi mobitele,neka preskoci temu ...ne vidim smisao u ovom prepucavanju i spamanju
nekim ljudima ne mozes nesto pokazati i dokazati ni kada je sve crno na bijelo...ne znam sto se palite na necije postove i raspravljate u nedogled
zadnje tri stranice je napisano takvih nebuloza i gluposti,da je dovoljno za cijelu ovu 2019. godinu...ohladite malo
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7631 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

HardCore wrote:Rekoh mu ja da mu je bolje da je ulozio pare u obrazovanje nego u mobitel, nebi se sad prosipao ovdje i nebi skreto s teme s nekim yt linkovima...

Btw diablo jos uvjek mi nisi odgovorio na pitanje sta je fluidnost?
diablobih wrote: EDIT: Mislim da mnogi na forumu ovdje ne znaju ustvari sta je fluidnost, prije svega dileja, pa evo i ovaj hardcore koji misli ako se otvori aplikacija u slicnom momentu kao na nekom drugom da je to to. Valjda bas zato sto nisu koristili fluidne mobitele, nego samo ove prosjecne mobitele.
Moze li mi neko desifrovati ovo, "da je to to", fluidne telefone?? Postoje fluidni telefoni i prosjecni telefoni? Koji su to fluidni a koji prosjecni?

Sta je pisac s ovim gore htjeo reci?

Fluidnost je kad te prodavac opali po ušima, i uzme ti tri puta više love za uredjaj, samo zbog jedne rijeci, premium!!!!! :mrgreen:

Ja bih isto volio da nam se definiše, al' baš, sta je to fluidnost?
stari lisac

#7632 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stari lisac »

Fluidnost ti je kad kupis xiaomi a kinez ti dadne update i sjebe ti telefon.Ovo jos nidje nisam vidio :lol:
Svi gledaju da ga poboljsaju updateom ovi ga sjebu :lol:
l33t

#7633 Re: Xiaomi mobiteli

Post by l33t »

ja mogu samo reci da se xiaomi redmi note 4 /32GB pokazao za 1 godinu koristenja kao predobar telefon

al nisam neki heavy user - igrice i te gluposti na telefonu me ne zanimaju... baterija traje odlicno iako mi se cini da je sa updateom na miui 10 malo slabija

"fluidan" jeste sta god to znacilo a testiranje milisecundi razlika izmedju xiaomi i samsunga je glupost... ono i da ima razlike ja i ? oko cega se ljudi raspravljaju i gube vrijeme i zivce...

i jos ono jedno bitno: draze mi je bilo dati 330KM za xiaomi nego 700+ za iole dobar Samsung... jer one J5 i nekakve sigurno se ne isplati uzeti
HardCore

#7634 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

stari lisac wrote:Fluidnost ti je kad kupis xiaomi a kinez ti dadne update i sjebe ti telefon.Ovo jos nidje nisam vidio :lol:
Svi gledaju da ga poboljsaju updateom ovi ga sjebu :lol:
Kako nisi vidio? Slabo pratis trendove, skupocjeni apple je prvi poceo usporavati telefone zbog sigurnosti baterije, zasto nebi mogli i drugi? Hahhhhhhhahaahhahahahha
zrakomlat

#7635 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zrakomlat »

skafiskafsnjak wrote:Dileja care....zar se ne umoris od registrovanja novih naloga na forumu....
:lol:
duffy_duck

#7636 Re: Xiaomi mobiteli

Post by duffy_duck »

https://www.olx.ba/artikal/28059700/xia ... l-drivers/
https://www.olx.ba/artikal/28059701/xia ... slusalice/

Zanimaju me ove dva modela slusalica koji je bolji jaci i da ima dobar bass ? stavio sam u ovoj temi jel su slusalice pravljene od Xiaomi firme.
skafiskafsnjak

#7637 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ne ocekuj dobar "bass" za 20km :D
duffy_duck

#7638 Re: Xiaomi mobiteli

Post by duffy_duck »

ma znam za dobar bass moras najmanje 100 km dat za sluše, ali kontao sam da su i ove top pošto ih pravi Xiaomi, a telefoni su odlični pa vjerovatno prave i super sluše :thumbup:
skafiskafsnjak

#7639 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Jarane, meni se cini da ti ne znas bi li pisao ili srao :-)
fortaleza

#7640 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

duffy_duck wrote:ma znam za dobar bass moras najmanje 100 km dat za sluše, ali kontao sam da su i ove top pošto ih pravi Xiaomi, a telefoni su odlični pa vjerovatno prave i super sluše :thumbup:
Naruči KZ ATR 16 ohma slušalice iz Kine, najbolje za low budget, već za ispod 10 dollara se mogu naći.

Xiaomi i zvuk nisu baš na ti.
EvoMeneJopet

#7641 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Imam ove piston 3, za 3,5€ pristojne slusalice. Ne mogu se porediti sa Marshallovim Mode,ali su Marshallove i 13x skuplje :mrgreen:
HardCore

#7642 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Imam ja ove JBL Tune500 BT slusalice, nove ne koristene, dat cu ih u pola cijene, nove su 110KM

Wireless Bluetooth slušalice, JBL Pure Bass zvuk, handsfree pozivi, gumb sa mikrofonom, trajanje baterije 16 sati, lagan, udoban i sklopiv dizajn, aktivacija glasovnog asistenta pritiskom gumba.
ferratilis

#7643 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ferratilis »

Panasonic ErgoFit, imam ih vec 4 godine, jos uvijek rade savrseno. Platio ih oko 20 u Imtecu, za te pare imaju odlican zvuk. :thumbup:
duffy_duck

#7644 Re: Xiaomi mobiteli

Post by duffy_duck »

ferratilis wrote:Panasonic ErgoFit, imam ih vec 4 godine, jos uvijek rade savrseno. Platio ih oko 20 u Imtecu, za te pare imaju odlican zvuk. :thumbup:
Onda im je i bass sigurno odlican?
HardCore

#7645 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Evo izaso F1 long term review...

https://m.gsmarena.com/pocophone_f1_lon ... w-1879.php

Performance and smoothness

Read "Snapdragon 845" on the Pocophone's spec list and you're obviously expecting the phone to be very fast, stutter-free, and perform very well no matter what task you throw at it. And you'd be right. That is exactly the case. The device is a joy to use because it's so fast, and we haven't seen any disturbing lags or stutters at all in our long-term evaluation of it. At all.

The fingerprint sensor on the back is one of the fastest we've ever used, and also one of the most reliable. We've had maybe 4-5 mishaps with it where it didn't instantly recognize our fingers. That's 4-5 out of literally hundreds, if not thousands, of unlock attempts
Humljanin

#7646 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Nekim trolovima na temi je izgleda jedina referentna točka je li neki mobitel flagship to je li izrađen od plastike ili nije.

Šta moderatori rade na ovoliko stranica smapanja?
Ja svako malo zaradim ban što komentiram moderaciju, pa ću evo i sada iskoristiti priliku jednako da ukorim nerad moderacije. Hvala na razumijevanju :D 8-)
skafiskafsnjak

#7647 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Flagship = staklo :mrgreen: . A ti se spremi za Banovice :D

A ozb...pored ostalih stvari, mora da ima kvalitetnu izradu. Ta izrada podrazumjeva staklo, a ne plastiku.
marktwenbl

#7648 Re: Xiaomi mobiteli

Post by marktwenbl »

HardCore wrote:Evo izaso F1 long term review...

https://m.gsmarena.com/pocophone_f1_lon ... w-1879.php

Performance and smoothness

Read "Snapdragon 845" on the Pocophone's spec list and you're obviously expecting the phone to be very fast, stutter-free, and perform very well no matter what task you throw at it. And you'd be right. That is exactly the case. The device is a joy to use because it's so fast, and we haven't seen any disturbing lags or stutters at all in our long-term evaluation of it. At all.

The fingerprint sensor on the back is one of the fastest we've ever used, and also one of the most reliable. We've had maybe 4-5 mishaps with it where it didn't instantly recognize our fingers. That's 4-5 out of literally hundreds, if not thousands, of unlock attempts
Jedan od najbrzih senzora otiska prsta..hmmmm...nisam siguran u to. Odavno je poznato da Oneplus ima najbrze senzore. Koristim trenutno Mi 8(senzor je vjerovatno isti kao i kod F1), a koristio sam i dosta Oneplus telefona. Otkljucavanje na Oneplus-u je momentalno, dok na Xiaomi flagshipu je ipak sa malom zadrskom.
skafiskafsnjak

#7649 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Neki su placeni da hvale... ne samo Xiaomi nego Samsung i druge. Zato ne gledam njih ako kupujem telefon, nego citam iskustva obicnih ljudi
HardCore

#7650 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:Flagship = staklo :mrgreen: . A ti se spremi za Banovice :D

A ozb...pored ostalih stvari, mora da ima kvalitetnu izradu. Ta izrada podrazumjeva staklo, a ne plastiku.

Ti ne znas ni sta znaci flagship - evo da te malo obrazujem...

First theeaning of flagship is - the best product which is produced by a company or in a class ever.

Now talking about flagship smartphones we have flagships and flagship killers.

Flagship smartphones will have

Great cameras(the best in class highest rated cameras).
Great display.
Great processor(flagship processor).
Flagship design.
Water resistance,fast charging,wireless charging which are termed as flagship specifications.
They will be good in everything if budget is not an issue.

So there exists flagship killers which are made by tier 2 brands or the companies which are going to become tier 1 brands and all these killers will be in midrange segment(350$-550$).

Remember every company has there own flagship smartphone,but currently tier 1 brands can make true flagships i.e, the best in class smartphones irrespective of brands.
Post Reply