Referendum(i) u RS-u
-
benjen
#7627 Re: Referendum(i) u RS-u
Ambroziju..PeppermintSA wrote:U korijenu sasjeći šta?benjen wrote:U korijenu sasjec po bilo koju cijenu.PeppermintSA wrote: I sve to zato što tebe vrijeđa nekakav praznik. Haj dobro.
Danas praznik sutra ko zna sta.
Nepostivanje odluka Ustavnog suda koje vode ka daljnjem raslojavanju Drzave.
I ovakve pokusaje minimizaranja vrhovne sudske instance u Drzavi treba sasjeci u korijenu odakle god dolazili.
Na kraju dana jel cijela medjunarodna zajednica u krivu a samo dodo u pravu?
-
PeppermintSA
#7628 Re: Referendum(i) u RS-u
Šta je svrha referenduma? Da preispitaju teren za neke buduće mega-giga secesionističke projekte?dezurni_ucenik wrote:PeppermintSA wrote:I onda se neko čudi kad napišem da su i ovdje svi zadojeni.BHCluster wrote: #тракторијада
Nek si ti zato pametan, satro naivcina koji ne zna sta je svrha referenduma. Idi furaj nekog drugog
Boli mene na Bjelavama racku šta slave i šta preispituju.
Znaš koji je jedini način da se nikad tako nešto pokuša? Da ih ignorišeš, okreneš se isključivo sebi kao da ne postoje, digneš ekonomiju, od sebe napraviš turističku Meku, prestaneš kao zajednica lupetati po forumima, čekati da Tito uskrsne i kukati o ratu već se opredijeliti za inovatvinost i onda ih se nećeš moći riješiti i da hoćeš.
Ne vole nas? Kupi ih. Sve ovo ostalo je idiotizam.
-
dezurni_ucenik
#7629 Re: Referendum(i) u RS-u
PeppermintSA wrote:
Šta je svrha referenduma? Da preispitaju teren za neke buduće mega-giga secesionističke projekte?
Znaš koji je jedini način da se nikad tako nešto pokuša? Da ih ignorišeš, okreneš se isključivo sebi kao da ne postoje, digneš ekonomiju, od sebe napraviš turističku Meku, prestaneš kao zajednica lupetati po forumima, čekati da Tito uskrsne i kukati o ratu već se opredijeliti za inovatvinost i onda ih se nećeš moći riješiti i da hoćeš.
Ciji si tako pametan
- Danguba
#7630 Re: Referendum(i) u RS-u
To danas?pici wrote:
U BOOJJJJJJJ
Kontra onih u Banja LuKi...
Jos ako znamo da poslije njih ide konjica, ima da ih razbiju k'o zvecke.
- 512MB
#7631 Re: Referendum(i) u RS-u
Jebote, nebi mi bilo svejedno da mi prijeti SAD, i da je sala neka sasro bi se coek 
Last edited by 512MB on 17/09/2016 20:27, edited 1 time in total.
- BHCluster
#7632 Re: Referendum(i) u RS-u
Zasto?PeppermintSA wrote:I onda se neko čudi kad napišem da su i ovdje svi zadojeni.BHCluster wrote: #тракторијада
- Sanjarko
#7633 Re: Referendum(i) u RS-u
Nema veze to sa Hrvatskom i Hrvatima.commendatore wrote:pa ne - ukoliko hrvati zaista zele da im nestane velike srbije na granicama onda se zna sta im je cinit.... a ne da im opet moze srpski snajper i minobacac gadjat Dubrovnikjao_situacije wrote: onog dana kad su ambasadori došli u titovu i rekli nema od referenduma ništa, nemojte se igrati
kum dragan je shvatio sve i okrenuo ploču
Nema od tog vise nista. Od velike Srbije. Od one sto su Srbi Htjeli.
Ne da se izgubit nesto drugo Hrvatima sto odavno predpostavljam.
Nije sve za telefona pa cune rec sta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7634 Re: Referendum(i) u RS-u
@PeppermintSA, Katalonija ima status autonomne pokrajine, otkad oni pricaju o referendumu, ali samo pricaju, jer ustavni sud kaze svoje i mogu se slikati.
Dakle, stvari su jasne, nema ignorisanja krsenja odluke ustavnog suda.
Dakle, stvari su jasne, nema ignorisanja krsenja odluke ustavnog suda.
-
PeppermintSA
#7635 Re: Referendum(i) u RS-u
Sama Federacija je prekršila blizu 100 odluka ustavnog suda pa se apsolutno ništa nije desilo. Međunarodna zajednica se digla zbog ovoga zahvaljujući činjenici da su naši političari od toga napravili aman-zaman stvar je se nijhovo glasačko tijelo tobože vrijeđa.benjen wrote: Ambroziju..
I ovakve pokusaje minimizaranja vrhovne sudske instance u Drzavi treba sasjeci u korijenu odakle god dolazili.
Poenta jeste da se u državi u kojoj je SVE korumpirano, u kojoj SVI krše SVE vrhuška dozvoli potpunu političku krizu koja može imati dalekosežne posljedice zbog jebenog praznika.
- BHCluster
#7636 Re: Referendum(i) u RS-u
Isto tako onda ignorisi forum i sta je ovdje napisano i zdraooo...PeppermintSA wrote:
Šta je svrha referenduma? Da preispitaju teren za neke buduće mega-giga secesionističke projekte?
-
kowalski1
#7637 Re: Referendum(i) u RS-u
pa krši se stalno. ovi iz rs će ti danima pričati o rušenju dejtona iz sarajeva. sada je razlika samo što je referendum krupna riječ i što slijede izbori.It_is_a_Leclerc wrote:kowalski1 wrote:suština je da je dejton prvi mirovni sporazum u historiji koji nije podijelio već pokušao ponovo da inkorporira zaraćene strane pod jedan krov. to je u startu ogroman forte za bosansku stranu (ako takva postoji).
taj fakat je uzet zdravo za gotovo i konstruiran je mit o nepravdi dejtona. i naravno idiotska ideja da će stranci ispraviti tu nepravdu. to je matrica ovdašnje politike i ne moraš biti puno pametan da shvatiš koliko je to pogrešno.-Dejtonski mirovni sporazum je međunarodni mirovni sporazum čije osporavanje ne može proći bez posljedica.
-
Juliuscezar
#7638 Re: Referendum(i) u RS-u
Kad ti zaprijete 3 grmalja dimenzija 2 x 2m tad se saseres, kad ti zaprijeti amerika tad se pocnes udarat sam i kad ti kazu da prestanes udaris se jos par puta za svaki slucaj .512MB wrote:Jebote, nebi mi bilo svejedno da mi prijeti SAD, i da je sala neka sasro bi se coek
-
PeppermintSA
#7639 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako se tebi ćuna diže na pomisao da žene, starci i djeca sjednu na raspadajuće traktore i završe preko Drine u kolektivnim smještajima onda si i više nego zadojen.BHCluster wrote:Zasto?PeppermintSA wrote:I onda se neko čudi kad napišem da su i ovdje svi zadojeni.BHCluster wrote: #тракторијада
- BHCluster
#7640 Re: Referendum(i) u RS-u
Gdje sam ja to napisao da mi se dize?PeppermintSA wrote:
Ako se tebi ćuna diže na pomisao da žene, starci i djeca sjednu na raspadajuće traktore i završe preko Drine u kolektivnim smještajima onda si i više nego zadojen.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7641 Re: Referendum(i) u RS-u
bhnapoleon1 wrote:Kad ti zaprijete 3 grmalja dimenzija 2 x 2m tad se saseres, kad ti zaprijeti amerika tad se pocnes udarat sam i kad ti kazu da prestanes udaris se jos par puta za svaki slucaj .512MB wrote:Jebote, nebi mi bilo svejedno da mi prijeti SAD, i da je sala neka sasro bi se coek
- Banksy
#7642 Re: Referendum(i) u RS-u
Pokušaj da se, ne poštujući ustav i zakone BiH, institucionalizira paralelni sistem odlučivanja na jednom teritoriju kojem se tako daju atributi državnosti, a što taj teritorij direktno vodi u neovisnot i izdvajanje iz države u kojoj je.PeppermintSA wrote:U korijenu sasjeći šta?benjen wrote:U korijenu sasjec po bilo koju cijenu.PeppermintSA wrote: I sve to zato što tebe vrijeđa nekakav praznik. Haj dobro.
Danas praznik sutra ko zna sta.
Nažalost ne postoji izbor. ''Sasjecanje'' ili pokušaj izdvajanja koji bi vodio direktno u novi oružani sukob.
-
benjen
#7643 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa neka i Dodo digne frku jer neko uz Federacije ne postuje Drzavu.PeppermintSA wrote:Sama Federacija je prekršila blizu 100 odluka ustavnog suda pa se apsolutno ništa nije desilo. Međunarodna zajednica se digla zbog ovoga zahvaljujući činjenici da su naši političari od toga napravili aman-zaman stvar je se nijhovo glasačko tijelo tobože vrijeđa.benjen wrote: Ambroziju..
Poenta jeste da se u državi u kojoj je SVE korumpirano, u kojoj SVI krše SVE vrhuška dozvoli potpunu političku krizu koja može imati dalekosežne posljedice zbog jebenog praznika.
Prvi cu podrzat njegovu akciju za postivanje odluka Ustavnog suda...
-
PeppermintSA
#7644 Re: Referendum(i) u RS-u
Jah...BHCluster wrote:Gdje dsam ja to napisao?PeppermintSA wrote:
Ako se tebi ćuna diže na pomisao da žene, starci i djeca sjednu na raspadajuće traktore i završe preko Drine u kolektivnim smještajima onda si i više nego zadojen.
- Sanjarko
#7645 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa i jest i nije.PeppermintSA wrote:Može li meni napokon neko objasniti zašto je uopšte bitno šta i kad slave?
Idiotizam je uopšte obazirati se na bilo šta što se dešava u RS-u.
Problem je Krsna Slava.
Nametnuli svim ostalim Krsnu Slavu svoju.
Cak i Rimo-katolicima svim, Ateistima, Agnosticima itd.
Hrvatima i Bosnjacima kao Konstitutivnim Narodima u Bosni i RS-u.
-
oakville
#7646 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa ne bi bilo loše da pojasnimo gledaocima da je Dejton stvarala Amerika i da ona određuje ko ga krši. U ovom slučaju je uprla prstom vrlo jasno. Šta će o tome misliti u RS-u baš i nije bitno.kowalski1 wrote:pa krši se stalno. ovi iz rs će ti danima pričati o rušenju dejtona iz sarajeva. sada je razlika samo što je referendum krupna riječ i što slijede izbori.It_is_a_Leclerc wrote:kowalski1 wrote:suština je da je dejton prvi mirovni sporazum u historiji koji nije podijelio već pokušao ponovo da inkorporira zaraćene strane pod jedan krov. to je u startu ogroman forte za bosansku stranu (ako takva postoji).
taj fakat je uzet zdravo za gotovo i konstruiran je mit o nepravdi dejtona. i naravno idiotska ideja da će stranci ispraviti tu nepravdu. to je matrica ovdašnje politike i ne moraš biti puno pametan da shvatiš koliko je to pogrešno.-Dejtonski mirovni sporazum je međunarodni mirovni sporazum čije osporavanje ne može proći bez posljedica.
- and
#7647 Re: Referendum(i) u RS-u
ima li kakav vanredni press?
- BHCluster
#7648 Re: Referendum(i) u RS-u
Znaci izmisljas. Ako ti je tesko zbog odluke prdni bice ti lakse a nemoj ovako muljati.PeppermintSA wrote:Jah...BHCluster wrote:Gdje dsam ja to napisao?PeppermintSA wrote:
-
L u c i f e r
#7649 Re: Referendum(i) u RS-u
Nemaju kadand wrote:ima li kakav vanredni press?
Ponovo mijenjaju gaće
Usrali su i novi par
Last edited by L u c i f e r on 17/09/2016 20:38, edited 1 time in total.
- Danguba
#7650 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije istina.kowalski1 wrote:
pa krši se stalno. ovi iz rs će ti danima pričati o rušenju dejtona iz sarajeva. sada je razlika samo što je referendum krupna riječ i što slijede izbori.
Ako US nesto konstatuje da nije u skladu sa Ustavom, automatski se stane sa aktivnostima. Vidis li razliku izmedju krsenja Ustava i neispunjavanja odluka US.
Ako manji entitet po odluci suda proba(pa makar to trajalo 5 god) da otkloni nedostatke, znaci da rade na tome da otklone krsenje a ako idu jos dalje u to krsenje, onda je stavljanje prsta u oko toj instituciji ili ignorisanje odluke.
Vidis da ima razlike.
U pederaciji je mnogo neispunjenih odluka ali se ne ide u dublje krsenje i ocekuje se ispunjavanje odluka US.