SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#7626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

crno_sa_zlatnim wrote:
- SDP-ov ministar Zoran Mikulić je oslobodio Ilijaševića- Comu, bez da je jednu jedinu rečenicu rekao u svoju odbranu;
- Ilijašević nikad u Hrvatskoj neće biti procesuiran niti će odgovarati za ratne zločine;
-Senad Avdić je napisao knjigu Ilijaševiću i uzeo novac za to, pri čemu je novac naravno od opljačkane bošnjačke imovine pri čemu je vlasnik iste i ubijen te se tijelo nije nikada pronašlo;
- istom Avdiću je supruga imenovana u DKP zahvaljujući SDP-u;
- Avdić je također na platnom spisku Čampara koji preko SB usmjeravaju pažnju onako kako njima odgovara.
- Mikulić je cijelo vrijeme svog mandata uredno omogućio upravniku KPZ Mostar Zelenici (HDZ)da obavlja svoje aktivnosti
Ovo je samo jedna crtica o sprezi kriminala na nivou ministarstava/tužilaštva i vladajućih stranaka, što se ide na niže nivoe izgleda kao okot zmijskog legla.

Znači, nikakav demokratski način, čak ni promjena vlasti nacionalne stranke vs. ljevica neće ništa promijeniti.
Tačno, neće.
Da ne nabrajamo SDP kadrove u pravosuđu koji i dan danas drmaju...

Jadranka Lokmić-Misirača (inače kuma Zlatka Lagumdžije) izabrana za potpredsjednicu VSTV-a BiH
12.10.2016
dječak sa šibicama

#7627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Vidis ti to, problem je sto su nevini ljudi oslobodjeni u slucaju Leutar, nikako nije problem sto politicko-policijske strukture skrivaju prave krivce :-)

Jebiga, pade Lusijina konstrukcija, slabo odradjeno.
Logovan

#7628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/zavrseni-protesti-u-sarajevu-na-samom-kraju-se-dogodio-incident/241446
Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, pri razilasku dogodio se manji incident. Naime, stariji gospodin je pokušao oteti megafon studentima govoreći im kako su uvezana banda koja djeluje širom BiH. Starijeg gospodina privela je policija, javlja reporter našeg portala.

Banda :lol: :lol: Studenti uništavaju državu. :D
Streptokok

#7629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

dječak sa šibicama wrote:Vidis ti to, problem je sto su nevini ljudi oslobodjeni u slucaju Leutar, nikako nije problem sto politicko-policijske strukture skrivaju prave krivce :-)

U toj istrazi su ucestvovale razne polucijske agencije i obavjestajne agencije, ukljucujuci iptf i americki fbi.

Ti ljudi su krivi, samo sto he sud nasao da nema dovoljno dokaza. Hrvati su ubili jozu.

primjera radi sud je oslobodio i covica jer je ptethodno pogubio dokaze. A ovaj pokrao pola drzave.
ultima_palabra

#7631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Da nije opet Svrakic? :mrgreen:
salik79

#7632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

hrasno38 wrote:
suspect_zero wrote:Milano :D

Pa ja citav rat proveo sa Kresevljakovicem u Milanu kao vozac
a brat mu u Zagrebu isto kao vozac. Babuka Svrakic je radio vazne poslove u Turskoj i jedino je Hayatovac bio u Sarajevu ali iza kamere!!! Od zelenih beretki on je samo mozda zelen i nista vise.
Cek', cek', pa je li on onaj sto je rahmetli Muhamedovu Fetku zvao "lopovko"?! :lol: Pa kad bi se ona na to pozalila uslijedilo bi:"Ko, ja?! Boze sacuvaj cika Hamo, pa 'dje bi ja to!?" :D
PM72

#7633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
dječak sa šibicama wrote:Vidis ti to, problem je sto su nevini ljudi oslobodjeni u slucaju Leutar, nikako nije problem sto politicko-policijske strukture skrivaju prave krivce :-)

U toj istrazi su ucestvovale razne polucijske agencije i obavjestajne agencije, ukljucujuci iptf i americki fbi.

Ti ljudi su krivi, samo sto he sud nasao da nema dovoljno dokaza. Hrvati su ubili jozu.

primjera radi sud je oslobodio i covica jer je ptethodno pogubio dokaze. A ovaj pokrao pola drzave.
Na suđenju Leutaru su rekli da je naručilac ubistva neki Andabak a da je bombu postavio njegov vozač.To im ispričao izvjesni budalaš sa Alipašinog a šatro zaštićeni KLJUČNI svjedok,uzeo im pare i sad ga nema nigdje.Popišam im se i na svjedoka i na sud.

Najgluplja konstrukcija i teorija je bila da je vozač Leutara unio bombu i stavio je u kasetu.Linafo ga ubijedili da njemu neće biti ništa a da će Jozo otići u helać.E ja se pitam ima li ijedna normalna osoba da bi upravljala autom kad bi mu ubacili petardu a kamoli MRUD ? Vozač Leutara nije bio nimalo ni glup ni nesposoban ( a familijarno su bili vezani).Epilog suđenja je bio da je zaštićeni krunski svjedok Merim Galijašević potrošio 250 000 KM nagrade a sudio se za ostalih 750 000 KM od obećanog miliona.Ja čisto sumnjam da bi taj glupan bio u stanju skontati tako nešto nego su ga amateri iz AID-a navratili i svašta naobećavali a on progutao udicu kao som.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

salik79 wrote:
hrasno38 wrote:
suspect_zero wrote:Milano :D

Pa ja citav rat proveo sa Kresevljakovicem u Milanu kao vozac
a brat mu u Zagrebu isto kao vozac. Babuka Svrakic je radio vazne poslove u Turskoj i jedino je Hayatovac bio u Sarajevu ali iza kamere!!! Od zelenih beretki on je samo mozda zelen i nista vise.
Cek', cek', pa je li on onaj sto je rahmetli Muhamedovu Fetku zvao "lopovko"?! :lol: Pa kad bi se ona na to pozalila uslijedilo bi:"Ko, ja?! Boze sacuvaj cika Hamo, pa 'dje bi ja to!?" :D
Osim da je kuso spagete cijeli rat (citaj proveo i Italiji) te pojedinosti i dogodovstine stvarno ne znam.
Streptokok

#7635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
Streptokok wrote:

Na suđenju Leutaru su rekli da je naručilac ubistva neki Andabak a da je bombu postavio njegov vozač.To im ispričao izvjesni budalaš sa Alipašinog a šatro zaštićeni KLJUČNI svjedok,uzeo im pare i sad ga nema nigdje.Popišam im se i na svjedoka i na sud.

Najgluplja konstrukcija i teorija je bila da je vozač Leutara unio bombu i stavio je u kasetu.Linafo ga ubijedili da njemu neće biti ništa a da će Jozo otići u helać.E ja se pitam ima li ijedna normalna osoba da bi upravljala autom kad bi mu ubacili petardu a kamoli MRUD ? Vozač Leutara nije bio nimalo ni glup ni nesposoban ( a familijarno su bili vezani).Epilog suđenja je bio da je zaštićeni krunski svjedok Merim Galijašević potrošio 250 000 KM nagrade a sudio se za ostalih 750 000 KM od obećanog miliona.Ja čisto sumnjam da bi taj glupan bio u stanju skontati tako nešto nego su ga amateri iz AID-a navratili i svašta naobećavali a on progutao udicu kao som.
Gle, jedno je znati a drugo to isto dokazati.
nije u kasetu nego je odvukao auto pislije posla na mjesto gdje su ugradili bombu.
ne, ne postoji normalna osoba ali zanemarujes cinjenicu da nisu svi ljudi normalni.
bomba jeste bila sa ysmjerenim dejstvom i vozac je ipak prezivio tako da to nije bilo bas naivno vjerovati u to.
PM72

#7636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

nije u kasetu nego je odvukao auto pislije posla na mjesto gdje su ugradili bombu.
ne, ne postoji normalna osoba ali zanemarujes cinjenicu da nisu svi ljudi normalni.
bomba jeste bila sa ysmjerenim dejstvom i vozac je ipak prezivio tako da to nije bilo bas naivno vjerovati u to.
A AID je sve to dokazao? :-)

Ti zaista vjeruješ da bi neko pristao da mu drekne MRUD na 20 cm s ubjeđenjem da mu neće ništa biti? Ne poznajem nijednog čovjeka koji bi stisnuo muda pa ostao u autu kad bi mu ubacio topovski udar.Možda bi našli nekog mentalno retardiranog ali Leutarov vozač nije bio ni retardiran ni lud ,čak naprotiv.
Svi AID-ovi dokazi su se temeljili na priči klošara i narkomana Galijaševića.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Sjo ekipe na FTV :zzzz:
Streptokok

#7638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
A AID je sve to dokazao? :-)

Ti zaista vjeruješ da bi neko pristao da mu drekne MRUD na 20 cm s ubjeđenjem da mu neće ništa biti? Ne poznajem nijednog čovjeka koji bi stisnuo muda pa ostao u autu kad bi mu ubacio topovski udar.Možda bi našli nekog mentalno retardiranog ali Leutarov vozač nije bio ni retardiran ni lud ,čak naprotiv.
Svi AID-ovi dokazi su se temeljili na priči klošara i narkomana Galijaševića.
nise sami aid. Bili su tu i inspektori fbi imnogestrane obavj slyzbe.

uvjeren sam da su ga hrvati ubili, a to sto ovi nisu mogli pronaci adekvatne dokaze drugi je par opanaka i govori o stanju u policiji i kvaliteti danasnjih inspektora da zavrsenim difom.
Streptokok

#7639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

Tomahawk11 wrote:Sjo ekipe na FTV :zzzz:
Kad vidim ahica hocu povracati. Frajer nema veze sa kriminalustikom. Bisera turkovic ga dpvela sa politickih.A sto je dusmra rijecima se ne moze opusati.
pirpa

#7640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

Streptokok wrote:

uvjeren sam da su ga hrvati ubili, a to sto ovi nisu mogli pronaci adekvatne dokaze drugi je par opanaka i govori o stanju u policiji i kvaliteti danasnjih inspektora da zavrsenim difom.
covjek ti fino objasni a ti se ponovo pravis sveznalica...
Streptokok

#7641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

pirpa wrote:
Streptokok wrote:

covjek ti fino objasni a ti se ponovo pravis sveznalica...
objasnio je tebi i takvima ko ti. U predmet sam dovoljno upucen. Šetaj.
pirpa

#7642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

upucen si ti u slucaj kao mara u krivi ....
Streptokok

#7643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

Šu
pirpa

#7644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

De ti nama reci kad si upucen. koju je funkciju obavljao pokojni Jozo tokom rata ...
Streptokok

#7645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

Zaista mislis da cu se tebi dokazivati?
Banksy

#7646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Streptokok wrote:
objasnio je tebi i takvima ko ti. U predmet sam dovoljno upucen. Šetaj.
De, ne provaljuj se. To je najveća poslijeratna pravosudna montaža, blamaža i sramota, bolje da se svi uključeni ušima poklope...

Image

svi navodi optužnice zasnivali na iskazu jednog jedinog zaštićenog svjedoka,

odnosno Merima Galijatovića, čiji je iskaz ocijenjen kao nepouzdan i kontradiktoran.

Galijašević je poznat po brojnim kaznenim djelima.

ucijenjeni kriminalac Merim Galijatović, kojemu je sloboda obećana za lažno svjedočenje.

Ovom svjedoku obećano je milijun KM za informacije i svjedočenje o atentatu na Leutara. Isplaćeno mu je 250.000 KM, a Galijatović je svojedobno tražio isplatu još 750.000 KM.

PM72

#7647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Streptokok wrote:Zaista mislis da cu se tebi dokazivati?
Ne trebaš nikom ništa dokazivati a za tvoju informaciju,pokojni Jozo mi je bio u kući prije rata.Znači,znam o njemu više nego ti.
Streptokok

#7648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

Naravno, sa pozicije hdz fasista.
PM72

#7649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Streptokok wrote:Naravno, sa pozicije hdz fasista.
da li je to meni upućeno?
Streptokok

#7650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
Streptokok wrote:Zaista mislis da cu se tebi dokazivati?
Ne trebaš nikom ništa dokazivati a za tvoju informaciju,pokojni Jozo mi je bio u kući prije rata.Znači,znam o njemu više nego ti.
Isuse al si ga sad odalamio. Dakle znao si ga prije rata, a ovaj je tada znap za svoje buduce ubustvo pa ti unaprijed ispricao?
Post Reply