UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#7626 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Iduce sezone ce biti jos teze, a tu vec nema izvlakuse ni prva sezona ni ovo ni ono.
A konkurencija zauzela busije.
Klopp vec utvrdio stolicu, Conte ce braniti titulu, Mou u Unitedu, drugi Pochettino u Tot...i stari lisac Arsene, ali on nije vise konkurencija :mrgreen:
Elem, vidjecemo....mala bara, a puno krokodila. Bice pojedenih :oops:
LSD

#7627 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Igracki kadar im je prestar, sve veterani sa preko 30 godina, osim par mlađih De Bruynea, Sterlinga, Stonesa, Sanea, onog mladog Jesusa.
To je smiješno koliko su zapušteni.

Treba ce tu šeik istresti novih 300-400 miliona se sredi ekipa za napada na najvece titule. A i vremena da nadođu sa mladim snagamna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7628 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Igracki kadar im je prestar, sve veterani sa preko 30 godina, osim par mlađih De Bruynea, Sterlinga, Stonesa, Sanea, onog mladog Jesusa.

Treba ce tu šeik istresti novih 300-400 miliona se sredi ekipa za napada na najvece titule. A i vremena da nadođu sa mladim snagamna.
Stones 22, Gundogan 26, De Bruyne 25, Sane 21, Sterling 22, Aguero 28, Jesus 19, Ihenaco 20, Fernando 29, Otamendi 29...Ostalo jeste 30+ :D
LSD

#7629 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
LSD wrote:Igracki kadar im je prestar, sve veterani sa preko 30 godina, osim par mlađih De Bruynea, Sterlinga, Stonesa, Sanea, onog mladog Jesusa.

Stones 22, Gundogan 26, De Bruyne 25, Sane 21, Sterling 22, Aguero 28, Jesus 19, Ihenaco 20, Fernando 29, Otamendi 29...Ostalo jeste 30+ :D
Fernando i Otamendi ce letiti iz Citya, prvom prilikom :mrgreen: Sagna,Clichy, Zabaleta, Kolarov, Yaya, Caballero, Kompany, Navas, Fernandinho - to je sve otpad starog željeza :-) :mrgreen:
Ima tu još kloceva koji su nešto mlađi, na posudbama, a imaju ugovore sa Cityem :lol: Bony, Mangala, Nasri...šta se tim levatima ? gdje sa njima.
Morat ce ih poklanajati, nema druge , jer niko nece kupovati ugovore tih parazita.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7630 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Dobro si, Bony - Dzekina zamjena :mrgreen: :run: i Mangala, stoperska perspektiva :oops: :skoljka:
Imaju oni dosta mladih igraca, kad se to izmiksa sa ovim iskusnim....nemaju ni durge ekipe sve 20-godisnjake :P
Al eto, vidjecemo, ide ljeto, bice kupovne/prodaje/poklanjanja, pa cemo vidjeti 8-)
Tito_i_Partija

#7631 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Ma i on je ba zasr'o sa pojedinim kupovinama. Ne razumijem, mislio sam da je svakom jasno sta dobijas kad kupujes recimo Gundogana: ruski rulet. Znaci odlican igrac, al' racunaj da ce ti bit' van terena minimum 6 mjeseci kad se povrijedi (sto je samo pitanje vremena).

Pa onda Sajin Stones. :lol: Jufka je zakuhana pocetkom sezone, evo jos je cekamo da nadodje. :D

I onda Bravo. Koji je mozda i bio solidan golman dok je bio u Barceloni, al' tip se pogubio totalno u EPL-u.

Sane je trenutno jedini igrac koji je koliko-toliko opravd'o svoju cijenu.
nKrkan

#7632 Re: UEFA Champions League

Post by nKrkan »

Tito_i_Partija wrote:Ma i on je ba zasr'o sa pojedinim kupovinama. Ne razumijem, mislio sam da je svakom jasno sta dobijas kad kupujes recimo Gundogana: ruski rulet. Znaci odlican igrac, al' racunaj da ce ti bit' van terena minimum 6 mjeseci kad se povrijedi (sto je samo pitanje vremena).

Pa onda Sajin Stones. :lol: Jufka je zakuhana pocetkom sezone, evo jos je cekamo da nadodje. :D

I onda Bravo. Koji je mozda i bio solidan golman dok je bio u Barceloni, al' tip se pogubio totalno u EPL-u.

Sane će se samootplatit to je sigurno, ali Pep je drkao qrac jedno tri mjeseca kad su mu Nolito i Navas igrali krila :lol: tek kad je ustalio Sanea na njegovoj poziciji i onog Gabriel Jesusa počeli su pobjedu za pobjedom ,ali ovaj se povredi i zamjeni ga Aguero tri zicera sinoć zaredom promaši :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7633 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Realno gledajuci klub pun nekih flopova upitne upotrebne vrijednosti, igraca na zalasku karijere, nekoliko mladih i talentovanih igraca kojima jos treba brusenja, bez vodje na terenu. Rekao bih klub bez jasne vizije u smislu kako ostvariti ono sto zeli. Ne moze zvucno trenersko ime donijeti instant rezultat.

Odnosno moze, ali mora ti se milion stvari poklopiti. Kao Zidanu, Di Mateu. Ili usprkos zvucnom trenerskom imenu uvijek ti moze falilti taj jedan ili dva koraka do snova (Gus Hidink, Van Gal u Bajernu, Ranieri u Romi).

Ovo i jeste najveci test za Gvardiolu i bice zanimljivo pratiti kako ce on reagovati i sta ce napraviti od Sitija.

Inace misljenja sam da trener multipraktik ne postoji, svaki od top 5 najboljih trenera danasnjice ima uslove u kojima se osjeca kao riba u vodi i u kojima donosi rezultat. I one druge manje povoljne gdje se ne snalaze.

Murinjo u Realu, Gvardiola u Bajernu (ako uzmemo da je osvajanje LP neuspjeh), Anceloti i neosavajanje Primere itd....
ultima_palabra

#7634 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Tito_i_Partija wrote:Ma i on je ba zasr'o sa pojedinim kupovinama. Ne razumijem, mislio sam da je svakom jasno sta dobijas kad kupujes recimo Gundogana: ruski rulet. Znaci odlican igrac, al' racunaj da ce ti bit' van terena minimum 6 mjeseci kad se povrijedi (sto je samo pitanje vremena).

I Nolito, tom je Celta vrhunac karijere.
nKrkan

#7635 Re: UEFA Champions League

Post by nKrkan »

A ne treba mu puno vidjet će te 8-) dovest će Henrischa iz Leverkusena 99% ( 19 god) , pa ovog Laportea iz Atheltica i vjerovatno Rudigera iz Rome i ako mu pođe za rukom ,a priča se o tome puno da dovede svog miljenika Bernata iz Bayerna što je dosta teško. Ima tu još nekih imena , pa evo ovo što sam ja nabrojao , enorman ogroman svemirski upgrade u odnosnu na pazi sad Clichy 30+ , Kolarov 30+ Stones i pazi Bacary Sagna 34 :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#7636 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

_BataZiv_0809 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sto implicira da postoji trener koji bi sa postojecim rosterom mogao napraviti nesto vise?
Pellegrini je sa slabijim rosterom prošle sezone igrao polufinale.
U svojoj prvoj sezoni na Etihadu?
Pa kakve to veze ima?

Šta je Conte napravio sa Chelseajem ove sezone sa praktično 2 ili 3 nova igrača u udarnoj postavi?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7637 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Muhamed Đakmić wrote:

Pa kakve to veze ima?

Šta je Conte napravio sa Chelseajem ove sezone sa praktično 2 ili 3 nova igrača u udarnoj postavi?
Mislis da Peps ne bi isto napravio da ne igra LP?
groove

#7638 Re: UEFA Champions League

Post by groove »

conteu je vec mourinho sastavio finu ekipu za defanzivni fudbal.
guardiola je od nule poceo jer ono sto je city prije igrao nema nikakve veze sa njegovim stilom.
omar little

#7639 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

da, conte je bolje prosao u lp od njega. :D

chelsea nije pun tridesetogodisnjih olupina.
Bosanski_kralj

#7640 Re: UEFA Champions League

Post by Bosanski_kralj »

groove wrote:conteu je vec mourinho sastavio finu ekipu za defanzivni fudbal.
guardiola je od nule poceo jer ono sto je city prije igrao nema nikakve veze sa njegovim stilom.
Zar kad je sjedao na klupu Barce nije zatekao gore stanje nego kad je dolazio u Siti?
groove

#7641 Re: UEFA Champions League

Post by groove »

Bosanski_kralj wrote:
groove wrote:conteu je vec mourinho sastavio finu ekipu za defanzivni fudbal.
Zar kad je sjedao na klupu Barce nije zatekao gore stanje nego kad je dolazio u Siti?
mislim na igrace koje ima na raspolaganju i ono sto mu je potrebno za svoju igru.
AmiĐa_Idriz

#7642 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

omar little wrote:a, ta njihova akademija, ima li tamo kakvih talenata i perspektiva mladjarnih?
Siti ima najbolju akademiju u Engleskoj, najvise ulozeno trening centri ko spejs šatlovi, vrhunsko treneri, pa eto legende Uniteda svoju djecu tamo upisuju kud ces dalje :mrgreen: e sad pitanje je kakva ih budućnost ceka. U Sitiju, sumnjam.
AmiĐa_Idriz

#7643 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:Ma pola Monaca nek uzme, nema greske :thumbup:
...ne bih se ja ipak zalijetao toliko. A jos Monaco, nece oni ni jednog onog iapod 50m pustat garant :mrgreen:
omar little

#7644 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

AmiĐa_Idriz wrote:
omar little wrote:a, ta njihova akademija, ima li tamo kakvih talenata i perspektiva mladjarnih?
Siti ima najbolju akademiju u Engleskoj, najvise ulozeno trening centri ko spejs šatlovi, vrhunsko treneri, pa eto legende Uniteda svoju djecu tamo upisuju kud ces dalje :mrgreen: e sad pitanje je kakva ih budućnost ceka. U Sitiju, sumnjam.
ja znam kakva je i sta je njihova akademija, ja sam pitala ima li konkretno neko ime, dijete, omladinac u kontekstu obnove za iducu sezonu ? neko da se prebaci u prvi tim, o tome se pricalo.
AmiĐa_Idriz

#7645 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

omar little wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
ja znam kakva je i sta je njihova akademija, ja sam pitala ima li konkretno neko ime, dijete, omladinac u kontekstu obnove za iducu sezonu ? neko da se prebaci u prvi tim, o tome se pricalo.
Tesko. Ima mali Maffeo koji je u Gironi na posudbi, on ce mozda vec iduce sezone biti u kombinacijama i Patrick Roberts koji je isto na posudbi u Celticu, fantastican igrac. Ovo ostalo, tesko.
Muhamed Đakmić

#7646 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Pa Kelechiju je ubio karijeru praktično :D

Iheanacho je njihovo dijete, djelovao je kao fin potencijal, prošle sezone 14 golova u svim takmičenjima, sada je pao totalno u drugi plan.

A glede Chelseaja, nije ništa bolji tim ostavljen Conteu nego je u Cityju ostavljen Guardioli u kontekstu stila fudbala koji se želi igrati.

Pa City se još od imenovanja Pellegrinija pripremao na dovođenje Guardiole, doveli su Begiristaina i Soriana da pripreme teren za njega. Pellegrini ne igra isti fudbal, ali igra nešto što se može nazvati sličnim fudbalom.

Mislim da su veće razlike u stilu koji preferira Mourinho u odnosu na Conteov nego između onog što preferira Pellegrini u odnosu na ovo Guardiolino.
Tito_i_Partija

#7647 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Dovedi koga hoces da ti trenira, al' tu skolu mozes macku o rep okacit' sve dok se ne probije jedan i postane regularan prvotimac. Sve ostalo je tipicno englesko prenapuhavanje u smislu "sto vise bacamo para u tom smjeru, to ce sve bit' bolje."
AmiĐa_Idriz

#7648 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Tito_i_Partija wrote:Dovedi koga hoces da ti trenira, al' tu skolu mozes macku o rep okacit' sve dok se ne probije jedan i postane regularan prvotimac. Sve ostalo je tipicno englesko prenapuhavanje u smislu "sto vise bacamo para u tom smjeru, to ce sve bit' bolje."
Vidi tesko da ce i jedan klub u Engleskoj direktno izbaciti igraca u prvi tim, jebi ga valjda im je sigurnije kehnuti milione za vec formiranog igraca. Evo tipa Liverpool, 98% sam siguran da od Gerrarda Liverpool iz svoje akademije nije direktno izbacio igraca u prvi tim. Evo, pocelo je opet sa Kloppom. Ali ti omladinci ce otici u neki manji klub tipa Burnley. 4 od 10 igraca ce sigurno procvjetati i probiti se te opet prodati i bice prica kako je on produkt necije vece skole. Jebi ga, tako je kako je.
NajdraziVodjaa

#7649 Re: UEFA Champions League

Post by NajdraziVodjaa »

nKrkan wrote:A ne treba mu puno vidjet će te 8-) dovest će Henrischa iz Leverkusena 99% ( 19 god) , pa ovog Laportea iz Atheltica i vjerovatno Rudigera iz Rome i ako mu pođe za rukom ,a priča se o tome puno da dovede svog miljenika Bernata iz Bayerna što je dosta teško. Ima tu još nekih imena , pa evo ovo što sam ja nabrojao , enorman ogroman svemirski upgrade u odnosnu na pazi sad Clichy 30+ , Kolarov 30+ Stones i pazi Bacary Sagna 34 :lol: :lol:
Sa krampama poput Rudigera i Bernata ce se bas usreciti.

Lik je ublehas, konstantno se spominje koliko para je Mourinho potrosio a voaj je potrosio 20-30 miliona vise od Mourinha i Monaco ga nabusio jos prevara kaze nemamo iskustva al zato Monaco sve sami veterani desetine finala iza njih :lol: Sad ekspert hoce da napravi veliku cistku potrosi jos par stotina miliona da napravi sve po svom pa kad ispusi iducu sezonu reci ce ekipa je totalno promjenjena treba vremena da se uigra :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#7650 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma Mourinho je na tapeti zbog cinjenice da obara rekorde transfera a igra ko pica :oops:

A Pep pegla u pm.
Post Reply