PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7626 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

ništa od rezanja :lol:
Averus

#7627 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Ne tražim za CPU nego za kućište, prednji i zadnji ventilator :)
avaks

#7628 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

djama wrote: Ne znam sta si ti imao onda jer evo ti

https://www.youtube.com/watch?v=ItcR7GxO2eE
https://www.youtube.com/watch?v=h8aoyBkxBwg

Uredno ide na ultra sa 50 fps... Doduse malo sam sa zajebo sa glat jer glat bi bilo da ima 120 fps al eto dosta je i 50 na ultra ;)
I šta se na klipu vidi:
I nakon hejbet patcheva nema lik 60 fps nego ide od 30 do 90 što nije glat nikako. A i7 mu rig sa 16gb rama.
280x kada popuni 3GB vrama pa pođe neki micro stutter to mene pojede ili kad mi naglo padne na 30-40 dok si u fajtu to je zlo. Treba barem 4GB da si rahat pogotovo sa većim teksturama i onda nema frame dropova. Znači ne govorim za SP jer tu je igra maksimalno ispeglana ali na MP sa 64 igrača me znalo zezati.

I naravno, nikada MP ne igram na ultra postavkama, niti mi znači toliko, ali samo govorim činjenice a to je da:
R9 280x Asus Top Edition sa 3GB vrama + i5 4590 i 8GB rama nije moglo ispoštovati BF1 na Ultra u FHD mada očigledno imamo različit pogled šta je glat i uredno.

Nejse, može na 280 sve na ultra i to u 50fps UREDNO i ne znam što se i raspravljam jbt. Živ ti meni bio i uz brdo brz!
Averus wrote:Ne tražim za CPU nego za kućište, prednji i zadnji ventilator :)
Mislim da su najbolji za ove pare:
https://www.olx.ba/artikal/25202000/arc ... 12-silent/

Ako baš jeftino mora onda se raspitaj oko ovih:
https://www.olx.ba/artikal/20463304/ven ... 20mm-novo/
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7629 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

e kul onda. baš me interesuje kako će ti ispasti :-D
Averus

#7630 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Ae vidjeću, ako ne budem lijen, da postavim slike kad završim
djama

#7631 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

avaks wrote:
djama wrote: Ne znam sta si ti imao onda jer evo ti

https://www.youtube.com/watch?v=ItcR7GxO2eE
https://www.youtube.com/watch?v=h8aoyBkxBwg

Uredno ide na ultra sa 50 fps... Doduse malo sam sa zajebo sa glat jer glat bi bilo da ima 120 fps al eto dosta je i 50 na ultra ;)
I šta se na klipu vidi:
I nakon hejbet patcheva nema lik 60 fps nego ide od 30 do 90 što nije glat nikako. A i7 mu rig sa 16gb rama.
280x kada popuni 3GB vrama pa pođe neki micro stutter to mene pojede ili kad mi naglo padne na 30-40 dok si u fajtu to je zlo. Treba barem 4GB da si rahat pogotovo sa većim teksturama i onda nema frame dropova. Znači ne govorim za SP jer tu je igra maksimalno ispeglana ali na MP sa 64 igrača me znalo zezati.

I naravno, nikada MP ne igram na ultra postavkama, niti mi znači toliko, ali samo govorim činjenice a to je da:
R9 280x Asus Top Edition sa 3GB vrama + i5 4590 i 8GB rama nije moglo ispoštovati BF1 na Ultra u FHD mada očigledno imamo različit pogled šta je glat i uredno.

Nejse, može na 280 sve na ultra i to u 50fps UREDNO i ne znam što se i raspravljam jbt. Živ ti meni bio i uz brdo brz!
Mislim da su najbolji za ove pare:
https://www.olx.ba/artikal/25202000/arc ... 12-silent/

Ako baš jeftino mora onda se raspitaj oko ovih:
https://www.olx.ba/artikal/20463304/ven ... 20mm-novo/
pa ja ti govorim jer si ti rekoa na pocetku da ne moze podrzati ultra nego high - medium.
a evo ti moj setup s kojim ja igram na 50 fps MP.

https://imgur.com/a/VfGUN

sto se tice shuttera to je cisto do igri GTX 1080 se to desava redovno na Titanfall 2. Problem nasaje u tome sto su neke igre uvijek vise optimizovane za pojedine grafike. BF 1 je 100% optimizovan za Nvidia jer primarmo koristi HBAO i tek kad ti prebacis na ssv onda dobijas rezultate sa ATI karticama.

Witcher od kakko je izasao je maximalno optimizovan za Nvidia dok je ATI do sada izbacio samo dva patcha da poboslja performanse ATI kartica.

Ne znam kakav si sa starim grafikama ali ako si imao priliku igrati nesto na nvidia seriji 4 tacnije 4 TI onda ti ce ti sve biti jasno 128 mb kartica , 128 bitna.
relevantan

#7632 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by relevantan »

Averus wrote:Preporuka za što jeftinij, što tiši 12cm hladnjak/ventilator? :D

Ali da nije LED :oops:
Od ovoga što se kod nas po razumnoj cijeni može nabaviti (tu naravno odmah križamo noctua ventilatore koji su bez premca), ovi mi nekako imaju najbolji omjer cijene i preformansi: https://www.ue.ba/product.php?item=16044 znači Loop Dynamic Bearing (LDB) sistem ležajeva predviđeni za 160.000 radnih sati.
Postoje 3-pinske i 4-pinske (pwm) verzije a sviđa mi se što sa obje verzije u kutiji dolazi molex adapter te 4 gumena pina s kojima ih vežeš za kućište umjesto šarafa i time eliminišeš potencijalne vibracije. Ovo nisu klasični "case fan" ventilatori kao recimo Noctua S12 serija, nego su više allround. Vrlo su tihi i odličan protok zraka imaju.
Dobru recenziju možeš pročitati ovde: http://www.dvtests.com/cooler-master-si ... nd-review/
Averus

#7633 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Hvala drug, ovo mi djeluje kao pun pogodak! :thumbup:
avaks

#7634 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

djama wrote: pa ja ti govorim jer si ti rekoa na pocetku da ne moze podrzati ultra nego high - medium.
Dobar ti je setup :thumbup:
I nikada nisam rekao da ne može podržati nego da ne možeš ništa novije igrati na ultra da si rahat osim ako ne ide do 50 fps (a to može biti i 20-30) :thumbup:
I jebo vas ultra, ide mi Fallout 2 svakako na high :evil:
djama

#7635 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

avaks wrote:
djama wrote: pa ja ti govorim jer si ti rekoa na pocetku da ne moze podrzati ultra nego high - medium.
Dobar ti je setup :thumbup:
I nikada nisam rekao da ne može podržati nego da ne možeš ništa novije igrati na ultra da si rahat osim ako ne ide do 50 fps (a to može biti i 20-30) :thumbup:
I jebo vas ultra, ide mi Fallout 2 svakako na high :evil:
De mi samo reci jel' vrijedi to poigrat :)
avaks

#7636 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Koje "to" ?! :-)
aditon

#7637 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

fallout je jedna od najboljih franšiza...svakako vrijedi :thumbup:

nekome su detalji bitni, nekome nisu, nekome je bitna fluidnost, nekome sve pobrojano ali činjenica je da su max postavke na igrama tu da bi se dobio potpuni vizuelni ugođaj, odnosno kako nVidia kaže "the way it's ment to be palayed"
inače mnogo veće razlike između vizuelnog užitka su bile na igrama od prije 15-20 godina i mnogi stariji gameri se i dalje vode tim iskustvom..jbg prije je drastična razlika bila između high i medium odnosno low...danas, moraš znati na šta da pažnju obratiš kod različitih video setupa da bi znao naći razlike...
avaks

#7638 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Fallout 2 još neprevaziđen od Fallout igara, jedino New Vegas od novih može malo da parira pričom i dijalozima :mrgreen:
Još ko voli ove izometrične hehe
djama

#7639 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

Volim igre sa dobrom pricom. Igrao sam novi Wolfenstein i nisam bas nesto pretjerano odusebljen. bacanje para :)
avaks

#7640 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Priču ima, dijaloge ima, genijalne questove ima, grafiku nema :lol:
Ali mi djeca 80tih ne bolujemo toliko od grafike, pa ako baš prži u okice onda ganjaj modove:

Ako voliš RPG, ovo je u samom vrhu.
Mega Man X

#7641 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

djama wrote:Volim igre sa dobrom pricom. Igrao sam novi Wolfenstein i nisam bas nesto pretjerano odusebljen. bacanje para :)
Bolje da si uzeo The New Order i The Old Blood jer The New Colossus ima "meh" priču.
djama

#7642 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

Igrao sam prvi dio al na chapter pet na nekoj zgradi dodjem i zaledi igra i ne mogu dalje od toga i zato sam uzeo novi al meh bas.
DaShip

#7643 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

Mega Man X wrote:
djama wrote:Volim igre sa dobrom pricom. Igrao sam novi Wolfenstein i nisam bas nesto pretjerano odusebljen. bacanje para :)
Bolje da si uzeo The New Order i The Old Blood jer The New Colossus ima "meh" priču.
Wolfenstein se sigurno neće igrati radi priče :lol:
Mega Man X

#7644 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

DaShip wrote: Wolfenstein se sigurno neće igrati radi priče :lol:
Pa neće, ali The New Colossus nema taj šmek kao druga dva navedena kada se sve uzme u obzir.
djama

#7645 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

DaShip wrote:
Mega Man X wrote:
Wolfenstein se sigurno neće igrati radi priče :lol:
Za razliku od pojedinih pucacina koje sam igrao WOlf ima pricu. Npr dosta raje gotivi far cry dok je meni ta igra sto se tice neke price totalna taraba :)
Ultraviolent

#7646 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Ultraviolent »

Nijedan Far Cry nisam presao (osim mozda dvice, ne sjecam se), svaki mi dosadi u pola igre. Ne znam je li do mene ili je takva igrica smor. I ovaj novi FC 5 me uopste ne zanima s obzirom da je isti klinac ko i prethodni. Samo malo nasminkan.
hopi

#7647 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by hopi »

Šta mislite o mehaničkoj, Ms strike pro, vidio sam par stranica ranije koje ste preporučili, ali mi je to stvarno previše, ovo je maksimum što bi dao, (75 KM).
Nisam dosada koristio mehaničku, inače volim duži hod tipki I jače pritisnuti, ova ima neke plave outemu prekidače, jesu li preglasni recimo navečer za igrati, smeta li ostalima?

https://ms-start.com/ms-strike-pro-meha ... vnica.aspx
djama

#7648 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

Meni licno su preglasni pa sam iz tog razloga promijenio i uzeo Razer blackwidow ultimate stealth. a sad vec gledam upgrade da uzmem razer blackwidow chroma stealth.
Sto se tice hoda mehanickih tastatura razlike su jako male kao i pritisak na tipku. Ovi plavi su ubjedljivo najglasniji ali najmanji pritisak traze.
hopi

#7649 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by hopi »

Ma ja vjerujem da je glasna, toga se i bojim, mogu ja nju u radnji probati, ali šta kada dođem kući I navečer skontam da je glasna :?

Vjerujem da ima i tiših, al jbg puno skuplje
djama

#7650 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

Sreca pa sam bio zadrzao staru tastaturu (genius manticore gx gaming), jer mi je zena par puta navecer dobacila sta to lupas u ova doba :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply