Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SanskiBiser

#7626 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

drugi profil wrote:Ovo je istina. Ja jucer kod vjetrenjace stao na semafor hocu lijevo preko mosta. Dva kera sjede na plocniku i gledaju okolo. Jedan me ono pogleda u oci kao da me procjenjuje. U to se upali zeleno za pjesake i obojica ko po komandi ustadose i predjose ulicu. Nije bilo pjesaka da mozes reci da su posli za njima. Znaju prepoznati signal na semaforu. Sto govori o inteligenciji i kapacitetu da uce.
Ja ostao smijuci se. Hebena dzukela je ne pametnija, nego civilizovanija od pola gradjana.

a nista novo, u Moskvi koriste metro da se prebacuju iz jednog dijela grada u drugi, znaju stanice i raspored vozova metroa i gdje koji ide, gdje treba uci a gdje presjesti...copori salju male pse koji su slatki da prose hranu od ljudi i onda hranu nose vodjama copora na raspodjelu imas studije o tome ljudi rade doktorate na tome u Rusiji :lol: :-) , u Moskvi su bitan dio urbanog eko sistema i ima ih oko 40000 hiljada, ujedi i napadi na gradjane su u skoro svim slucajevima, ako se gledaju statistike, vezani za napustene rasne pse i uglavnom sinteri tamo hvataju te takve pse - ove sto su generacijama na ulici ne diraju i radi se sistematska sterlizacija tih populacija s ciljem prije svega da se sprijeci porast broja pasa. Bio je pokusaj prije 2 godine da se svi psi iz Moskve prebace u veliki centar van Moskve (nesto ko' Praca :lol: ), inicijativa gradonacelnika, ali su gradjani negodovali i odustalo se od toga.

U drugom videu je prikazana tehnika prosenja hrane od ljudi :D

http://abcnews.go.com/International/Tec ... d=10145833
tututuuuu

#7627 Re: Problem pasa lutalica

Post by tututuuuu »

Ne znam, volim zivotinje i uzasna mi je pomisao da neko ove pse kolje, truje, opet su one najmanje krive, a sigurno pate i osjecaju jer su ocito inteligentne zivotine. Koliko ih je i s obzirom da su gladni cudo da je da tih napada nema i vise. Oko mene je jednom u sred noci citav copor prosao, izletili kao niodkud i dva zadnja su se okrenula i pocela lajati na mene, al kako su ovi produzili tako su i ovi nastavili za njima. Nigdje zive duse, samo ja i sigurno 20 pasa oko mene, tako da mi nije bas bilo svejedno. :D
Last edited by tututuuuu on 20/02/2016 21:56, edited 1 time in total.
AmirBaa

#7628 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

Jel se ovo opet pas (zivotinja inace...) stavlja u isti kos sa covjekom ? Nije odavno mogu vam reci :thumbup: svima koji tako razmisljaju preporucujem da razmisle o posjeti doktoru, nek profesionalna osoba poprica s njima :thumbup:
escobar__

#7629 Re: Problem pasa lutalica

Post by escobar__ »

Užasna je i pomisao da te životinje napadaju ljude, druge životinje, uništavaju privatnu imovinu i sl... Sve to vuče jedno za drugim, ni u kom slučaju ne opravdavam maltretiranje, klanje i trovanje životinja ali kad država ne vodi računa o tome onda će vodit obični ljudi, a oni će to radit onako kako smatraju da treba.

Misliš da ovog lika kojeg @pici pominje, a kojem je rastrgan mačak, boli qratz za činjenicom da su ulični psi "mirni"? Jebi ga, koliko cukoljupci vole te pse, tako je i taj lik volio tog mačka... Hraniš, odgajaš, gotiviš da bi na kraju završio rastrgan od strane čopora... Lijepi metak...
tututuuuu

#7630 Re: Problem pasa lutalica

Post by tututuuuu »

AmirBaa wrote:Jel se ovo opet pas (zivotinja inace...) stavlja u isti kos sa covjekom ? Nije odavno mogu vam reci :thumbup: svima koji tako razmisljaju preporucujem da razmisle o posjeti doktoru, nek profesionalna osoba poprica s njima :thumbup:
Ne stavlja, ali to ne znaci da je glupa ili da ih treba klati.
tututuuuu

#7631 Re: Problem pasa lutalica

Post by tututuuuu »

escobar__ wrote:Užasna je i pomisao da te životinje napadaju ljude, druge životinje, uništavaju privatnu imovinu i sl... Sve to vuče jedno za drugim, ni u kom slučaju ne opravdavam maltretiranje, klanje i trovanje životinja ali kad država ne vodi računa o tome onda će vodit obični ljudi, a oni će to radit onako kako smatraju da treba.

Misliš da ovog lika kojeg @pici pominje, a kojem je rastrgan mačak, boli qratz za činjenicom da su ulični psi "mirni"? Jebi ga, koliko cukoljupci vole te pse, tako je i taj lik volio tog mačka... Hraniš, odgajaš, gotiviš da bi na kraju završio rastrgan od strane čopora... Lijepi metak...
Ne, ja razumijem. Samo kazem opet da ne znam sta raditi. I sta ce na kraju taj dobiti? Macka sigurno nece, ubiti ce koju zivotinju koja ne radi to iz zlobe u vecini slucajeva, a broj ce im nastaviti rasti, promijeniti nista nece osim sto se iziviti nad par zivotinja.

slabo ovo pratim. Ali mislim da je sustavna sterilizacija najbolji put. Ne znam da li je to radjeno...
Nanananana

#7632 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

tututuuuu wrote:slabo ovo pratim. Ali mislim da je sustavna sterilizacija najbolji put. Ne znam da li je to radjeno...
Evo ih Dogs Trustovci sterilisu 4 godine pa nema pomaka.
U azilu do mjesec dana, ko ga ne udomi eutanazija. Tako rade vani pa se ljudi ne bune, jedino kod nas hajku prave.
escobar__

#7633 Re: Problem pasa lutalica

Post by escobar__ »

Nanananana wrote:
tututuuuu wrote:slabo ovo pratim. Ali mislim da je sustavna sterilizacija najbolji put. Ne znam da li je to radjeno...
Evo ih Dogs Trustovci sterilisu 4 godine pa nema pomaka.
U azilu do mjesec dana, ko ga ne udomi eutanazija. Tako rade vani pa se ljudi ne bune, jedino kod nas hajku prave.
Ovdje svakakva bolest koju ne mogu progurat tamo može proć, pa tako i ta s psima. Od gradova se cirkus pravi, jebo divljinu. Nije dovoljno što dvonožni divljaci hodaju čaršijom, još samo fale ovi na četiri noge pa da bal može počet.
Nepass

#7634 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nepass »

MJAU - da wrote:
L u c i f e r wrote:
kažu da ovo niko nije smio uraditi, bez obzira na to koliko su im smetali psi
:izet:
Pitanje, ne moraš odgovoriti naravno, ali evo nešto me interesuje baš tvoj stav. Ja imam mačka, kućni, ne zna dalje od balkona. Desi se zemljotres, nekim čudom završi na ulici, gladan, dođe do tvoje kuće i mjaukne ti, traži da mu daš da nešto pojede (jer ne zna i loviti). Šta bi uradio, da li bi ga otrovao?
Nebi ti niko otrovao macku ali bi poceo kad bi bilo 200 macaka oko kuce a grad nista ne radi da ih ukloni.
Holms

#7635 Re: Problem pasa lutalica

Post by Holms »

-LIBERO- wrote:
hakazvaka wrote:

Nije tacno, ne stavljam znak izmedju pasa lutalica i ljudi, nego izmedju pasa lutalica i ljudi lutalica, cigana. Ne kazem da treba potrovati normalnu bijelu djecu koja imaju roditelju, nego cigansku sirocad za koju je samo pitanje dana kada ce nekoga izbosti, zapaliti staricu i sl.

Mislim, ono, u nedostatku drugih rjesenja. Necemo valjda izdvajati sredstva iz budzeta kako bi sanirali problem sa njima?! Sve pobit!
A sta cemo, tek, ako se dokaze da je veci broj napada na ulicama tipa: covjek - covjek, nego : pas - covjek?
:-) :-)
relativizacija s ciljem očuvanja postojećeg stanja.
a iza svega lova, lova
nekad je bolje šutjeti
MJAU - da

#7636 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

tututuuuu wrote:
escobar__ wrote:Užasna je i pomisao da te životinje napadaju ljude, druge životinje, uništavaju privatnu imovinu i sl... Sve to vuče jedno za drugim, ni u kom slučaju ne opravdavam maltretiranje, klanje i trovanje životinja ali kad država ne vodi računa o tome onda će vodit obični ljudi, a oni će to radit onako kako smatraju da treba.

Ne, ja razumijem. Samo kazem opet da ne znam sta raditi. I sta ce na kraju taj dobiti? Macka sigurno nece, ubiti ce koju zivotinju koja ne radi to iz zlobe u vecini slucajeva, a broj ce im nastaviti rasti, promijeniti nista nece osim sto se iziviti nad par zivotinja.

slabo ovo pratim. Ali mislim da je sustavna sterilizacija najbolji put. Ne znam da li je to radjeno...
Pas koji rastrga mačku je bijesan pas i isto tako može rastrgati sutra i drugog psa, pa ne daj bože osobu. vrlo jednostavno, psi koji su željni krvi su agresivni, nisu to vukovi i prirodna staništa, pa da se sama priroda pobrine za ravnotežu. Radi se ta tzv. sterilizacija, koja je čisto pranje para, našli kravu muzaru, pa pogledajte samo gdje operiše taj isti Dogs trust i sve će biti jasno. Jedino rješenje je uvođenje humanog uspavljivanja uz određeni rok, dok se stanje u ovoj usranoj državi iole ne promijeni, onda se može ići na doživotne penzionerske domove za pse, ali ne preko leđa građana, nego finansiranje iz dobrovoljnih donacija, ljubitelja i svih kojima su draga ta bića.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7637 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

AmirBaa wrote:Jel se ovo opet pas (zivotinja inace...) stavlja u isti kos sa covjekom ? Nije odavno mogu vam reci :thumbup: svima koji tako razmisljaju preporucujem da razmisle o posjeti doktoru, nek profesionalna osoba poprica s njima :thumbup:
sve vam je to isto
sve su to ideologije koje manjina namece vecini

ima ih jos svi znamo koje su
Nanananana

#7638 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Sa kartonskih kutija i duseka su presli na drvene kucice:
Image
Iduce nek im naprave i privatni bazen.
hakazvaka

#7639 Re: Problem pasa lutalica

Post by hakazvaka »

Pa to i ja govorim, samo me prozivaju da sam lud i da stavljam zivotinje i ljude u isti kos.

Imamo problem, drzava ne zeli da nam ga rijesi, sasvim je logicno da se mi sami pobrinemo za taj problem, uzmemo pravdu u svoje ruke. I svako pojedinacno odluci koga cemo zaklati a ko zasluzuje da prezivi.
Evo, naprimjer, ja smatram da cigani ne zasluzuju da zive jer zbadaju nozevima ljude i pale starice po ulici. I zato sto drzava nista ne radi po tom pitanju, uzecemo svi stvari u svoje ruke i potrovati/poklati sve cigane po ulici.

Kako se moj prijedlog i poziv na nasilje razlikuje od vaseg?
AmirBaa

#7640 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

hakazvaka wrote:

Pa to i ja govorim, samo me prozivaju da sam lud i da stavljam zivotinje i ljude u isti kos.

Imamo problem, drzava ne zeli da nam ga rijesi, sasvim je logicno da se mi sami pobrinemo za taj problem, uzmemo pravdu u svoje ruke. I svako pojedinacno odluci koga cemo zaklati a ko zasluzuje da prezivi.
Evo, naprimjer, ja smatram da cigani ne zasluzuju da zive jer zbadaju nozevima ljude i pale starice po ulici. I zato sto drzava nista ne radi po tom pitanju, uzecemo svi stvari u svoje ruke i potrovati/poklati sve cigane po ulici.

Kao prvo zasto sviju ovdje prozivas da pozivaju na nasilje protiv pasa ? Kao drugo ako vec hoces razliku, ti zelis da ubijes covjeka, svoju vrstu :) ako ces vec u detalje i biti povrsan toliko, ti ubij covjeka ja cu psa pa cemo vidjeti ko ce vise zatvora dobiti jel moze ? A ako ces jos vise sitnicav biti, ja ne volim lutalice i ne zelim ih na ulicama ali sam udomio jednog psa i prije ovog problema i kod mene je umro od starosti. E hajd sad ti usvoji jednog cigana (kako vidim volis biti sarkastican pa tako nazivas tu populaciju ljudi) koji nema novca za normalan zivot i brini se o njemu do njegove smrti. Jel moze ?
Zastozato

#7641 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Ovaj problem se razvuko samo zato sto neko ima koristi od njega. Narod se svakako nista ne pita a da se pita pasa ne bi bilo na ulicama.
Adriatic

#7642 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

AmirBaa wrote:
hakazvaka wrote:

Kao prvo zasto sviju ovdje prozivas da pozivaju na nasilje protiv pasa ? Kao drugo ako vec hoces razliku, ti zelis da ubijes covjeka, svoju vrstu :) ako ces vec u detalje i biti povrsan toliko, ti ubij covjeka ja cu psa pa cemo vidjeti ko ce vise zatvora dobiti jel moze ? A ako ces jos vise sitnicav biti, j<script id="gpt-impl-0.9809318368604765" src="http://partner.googleadservices.com/gpt ... </script>a ne volim lutalice i ne zelim ih na ulicama ali sam udomio jednog psa i prije ovog problema i kod mene je umro od starosti. E hajd sad ti usvoji jednog cigana (kako vidim volis biti sarkastican pa tako nazivas tu populaciju ljudi) koji nema novca za normalan zivot i brini se o njemu do njegove smrti. Jel moze ?
:thumbup: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7643 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Nisam za ubijanje bilo koga, ljudi, macki, pasa....ne volim ubijanje, prozivio sam rat, sit sam krvolocnosti koja je trajala 4 godine.
Ako ima neko drugo rijesenje, ali klanje, trovanje....sta kaze, nema veze, nije covjeka zaklao/otrovao :-)
Pa eto, ima i onih koji love iz sporta, zivotinje naravno, treba i njima :thumbup:
A ako cemo iskreno, najvece zvijeri na ovom svijetu dolaze upravo iz ljudskog roda. I, vidi ironije, ljudi kad sude tim zlocincima, opet traze razloge zasto da ih ne ubiju :-) zato se zivotinje ubijaju bez ikakvog razloga i povoda, moze nam se, mi smo visa vrsta 8-)
Sad ce doci ovi sto bi sve podavili, potrovali i prozvati me ludim....ne treba, ako cu se diferencirati od takvih - lud sam :)
escobar__

#7644 Re: Problem pasa lutalica

Post by escobar__ »

Tomahawk11 wrote:Nisam za ubijanje bilo koga, ljudi, macki, pasa....ne volim ubijanje, prozivio sam rat, sit sam krvolocnosti koja je trajala 4 godine.
Ako ima neko drugo rijesenje, ali klanje, trovanje....sta kaze, nema veze, nije covjeka zaklao/otrovao :-)
Pa eto, ima i onih koji love iz sporta, zivotinje naravno, treba i njima :thumbup:
A ako cemo iskreno, najvece zvijeri na ovom svijetu dolaze upravo iz ljudskog roda. I, vidi ironije, ljudi kad sude tim zlocincima, opet traze razloge zasto da ih ne ubiju :-) zato se zivotinje ubijaju bez ikakvog razloga i povoda, moze nam se, mi smo visa vrsta 8-)
Sad ce doci ovi sto bi sve podavili, potrovali i prozvati me ludim....ne treba, ako cu se diferencirati od takvih - lud sam :)
Nego šta ćeš sa stotinama i hiljadama pasa? U azile? Ko će to platit?
Tomahawk11
Globalni moderator

#7645 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

escobar__ wrote:
Tomahawk11 wrote:Nisam za ubijanje bilo koga, ljudi, macki, pasa....ne volim ubijanje, prozivio sam rat, sit sam krvolocnosti koja je trajala 4 godine.
Pa ne znam, kad drzava/entitet/kanton/opstina ne znaju (a trebali bi, jel), kako onda ja mogu znati kako to rijesiti.
Bili su i azili, pa sta bi? Koristili se za razna potkusurivanja i trpanje u svoje dzepove. Neke opstine su pocele kao nesto raditi na tom pitanju - i na kraju ispade nista.
Nisam za ubijanje, trovanje, mucenje, klanje....imam pravo na to, moje misljenje, moj stav. Neki dan na fb izbaci neki video kako deru zive kune, lisice, zeceve....deru im kozu da bi pravili garderobu....veoma nehumano :( ziva zivotinja bez koze....moras biti monstrum za tako nesto...ili sto su zaklali psa u Hrasnom kod skole, da li je to ok, dijete koje naidje i vidi zivotinju kako se gusi u krvi....
macchiato

#7646 Re: Problem pasa lutalica

Post by macchiato »

Ali zato pretpostavljam jedes meso. :D

Ma da se za pocetak hoce sa ulica ukloniti bolesni, stari i agresivni psi, situacija bi koliko-toliko bolja bila. Ovako se ne mrda sa mjesta, ustvari jos je gore je svako malo pronalazim novo leglo mladunaca i to uredno od onih koji imaju markicu na uhu. :-)
MJAU - da

#7647 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Tomahawk11 wrote:
escobar__ wrote:
Pa ne znam, kad drzava/entitet/kanton/opstina ne znaju (a trebali bi, jel), kako onda ja mogu znati kako to rijesiti.
Bili su i azili, pa sta bi? Koristili se za razna potkusurivanja i trpanje u svoje dzepove. Neke opstine su pocele kao nesto raditi na tom pitanju - i na kraju ispade nista.
Nisam za ubijanje, trovanje, mucenje, klanje....imam pravo na to, moje misljenje, moj stav. Neki dan na fb izbaci neki video kako deru zive kune, lisice, zeceve....deru im kozu da bi pravili garderobu....veoma nehumano :( ziva zivotinja bez koze....moras biti monstrum za tako nesto...ili sto su zaklali psa u Hrasnom kod skole, da li je to ok, dijete koje naidje i vidi zivotinju kako se gusi u krvi....

I možeš ti tako sjediti, oplakivati, a onda dođe jedna Lady Krava, ili ti Kim Kurcprimam ga za lovu, uzor tinejdžerkama i propalim papankama u krznu svježe oguljenom i očara svijet, pa džaba ti sva tvoja samilost.. Kakva država, kanton, općina? Nisu u stanju da srede osnovne ljudske potrebe (npr. voda), a kamo li da brinu tamo o nekoj "paščadi". Biti realan, ne znači biti surov.
escobar__

#7648 Re: Problem pasa lutalica

Post by escobar__ »

Tomahawk11 wrote:
escobar__ wrote:
Ni u kom slučaju ne opravdavam i ne govorim da je nasilje nad životinjama rješenje, štaviše. To šta pominješ da si gledao neće uradit ni jedan normalan čovjek i za takve bih primjenjivao onu "oko za oko, zub za zub". Nehumano ali učinkovito, oguliš dvojicu, trojicu i četvrti će dobro razmislit hoće li.

No isto tako problem se neće riješiti tako što će se hiljade tih pasa skloniti u neke azile, to je prosto nemoguće i o tome ne treba sanjarit. Pse zatvoriti, a nakon određenog roka uspavati i to je to. Nema mučenja, nema maltretiranja, nema napadanja ljudi po ulici (a ni obratno).
MJAU - da

#7649 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

@ L u c i f e r i @AmirBaa :kiss: hvala na odgovorima, nisam manje ni očekivala. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7650 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

MJAU - da wrote:
I možeš ti tako sjediti, oplakivati, a onda dođe jedna Lady Krava, ili ti Kim Kurcprimam ga za lovu, uzor tinejdžerkama i propalim papankama u krznu svježe oguljenom i očara svijet, pa džaba ti sva tvoja samilost.. Kakva država, kanton, općina? Nisu u stanju da srede osnovne ljudske potrebe (npr. voda), a kamo li da brinu tamo o nekoj "paščadi". Biti realan, ne znači biti surov.
Znam, moje misljenje i moj stav ne pije vode, takve stvari ce se i dalje desavati.
Ako je realnost mucenje, onda to znaci i da si surov.
Locked