PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

biske

#7626 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

L u c i f e r wrote:
Janjicar wrote: Eto kako se izbori u Tuzli odrzavaju :D

Inace u ovim vrecama su listici koje samo CIK smije otvoriti, vidis sta se radi na parkingu, po pravilima ne smiju imati olovke itd...
imaju razne stranke svoje posmatrače i članove komisije
a i stranci šmekaju
izbori nemaju alternativu
šta ima posmatrač. jednom sam bio za dnevnicu od 50 KM. na brojanju glasova tražio od predjsednika komisije da se sklone olovke sa stola.
odgovor komplet komisije i ostalih posmatrača prenosim u slikovitoj formi
:shock: :shock: :? :shock: :shock: :shock: :shock: :?
:shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :shock: :shock: :shock:
Janjicar

#7627 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

L u c i f e r wrote:

Inace u ovim vrecama su listici koje samo CIK smije otvoriti, vidis sta se radi na parkingu, po pravilima ne smiju imati olovke itd...
a i stranci šmekaju
Stranaca nema uopste na birackim mjestima i ako ima ima ih malo negdje...

Bio sam posmatrac na izborima i znas kako ide ?

Moj brat se kandiduje na listu, ja sam ispred neke druge stranke posmatrac ili clan komisije, drug mi ispred druge, rodjak ispred trece itd.
Zakljuca se biracko mjesto sjedemo hemijske olovke u ruke i deri :D

Slucaj na jednom birackom mjestu. Biracko mjesto zatvoreno Uzeli listice i na onom ko je zaokruzio stranku komisija samo jos zaokruzi clana koji je iz njihovog mjesta :D

Alternative vjerovatno nema ali samo zelim da ti kazem da izbori nisu relevantni, desava se to svugdje samo u manjoj mjeri nego u BiH ;)
Symantec

#7628 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Symantec »

Ma gotovo je ovo. Čim su političari dobili priliku da otvore usta više niko od njih ne može doći do riječi.
A nema im premca u zajebavanju i politikanstvu.
Eno Konaković još unaprijed prijeti svakom potencijalnom pregovaraču.
Treba mu nogom usta zatvoriti i njemu i svim seronjama.
insomnia78

#7629 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Eniac wrote:
L u c i f e r wrote:
guber90 wrote: Ove cetiri vlade koje padose se ne slazu sa tobom.
a iduća vlada se neće slagati s tobom
ko se zadnji smije
najslađe se smije ;-)
Liberte, egalite, fraternite nije doslo izborima nego nasiljem i giljotinom.
Prije kolko godina?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
rajvosa1

#7630 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rajvosa1 »

]
StupskaBitanga wrote:
red evil wrote:
JoseMujica wrote:i da dodam par konkretnih zahtjeva:

1 legalizacija marihuane
2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama
3. legalizacija gey brakova u ilegali
4. zabrana Vau-mau udruga
5. izbacivanje Sarajeva :D u drugu ligu
6. Zakonska zabrana emitovanja indijskih serija.
7. odlazak uredničke i voditeljske garniture sa FTV izuzev Aide Mujan
8. besplatna vijagra za penzionere
9. besplatno povećanje čune za sve one ispod 15 cm[/quote]

10. besplatni ljekarski pregled kod Sebije Izetbegovic za sve gradjane KS
L u c i f e r

#7631 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

:lol:
raskopusa

#7632 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by raskopusa »

L u c i f e r

#7633 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote:
L u c i f e r wrote:

a i stranci šmekaju
Stranaca nema uopste na birackim mjestima i ako ima ima ih malo negdje...

Bio sam posmatrac na izborima i znas kako ide ?

Moj brat se kandiduje na listu, ja sam ispred neke druge stranke posmatrac ili clan komisije, drug mi ispred druge, rodjak ispred trece itd.
Zakljuca se biracko mjesto sjedemo hemijske olovke u ruke i deri :D

Slucaj na jednom birackom mjestu. Biracko mjesto zatvoreno Uzeli listice i na onom ko je zaokruzio stranku komisija samo jos zaokruzi clana koji je iz njihovog mjesta :D

Alternative vjerovatno nema ali samo zelim da ti kazem da izbori nisu relevantni, desava se to svugdje samo u manjoj mjeri nego u BiH ;)
zloupotreba SVEGA uvijek ima
a ne samo izbora
alternative izbora nema
Breathless

#7634 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Breathless »

Ova FTV je pokazala da je i paljanska SRNA u odnosu na njih cisti amaterizam, a da stvar bude gora, svi mi ih finansiramo kroz tv pretplatu da bi bili neovisni i u sluzbi naroda, ukljcujujci i one najsiromasnije slojeve. Kakva propagandna masinerija u sluzbi vladajucih elita za koju one jadne dede sa svojom mizerijom od penzije izdvajaju da bi oni imali plate!

Sad se jos javljaju i lesinari iz Brisela da bi nas jos dublje pokopali, a suorgovorni su za unistenje ove zemlje i njenih naroda.
Janjicar

#7635 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

L u c i f e r wrote: zloupotreba SVEGA uvijek ima
a ne samo izbora
alternative izbora nema
Alternative uopsteno izborima nema ali ovim nasim izborima ima alternative a to su posteni i korektni izbori ;)
StupskaBitanga

#7636 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by StupskaBitanga »

House wrote:
starii wrote:jedan od zakljucaka plenuma je da ce na sljedecoj sjednici plenuma zapjevati poznati sarajevski kotra-autor
Image

kakva prikaza :lol: :lol:
kad i on bude na listi
Image
L u c i f e r

#7637 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

biske wrote:
L u c i f e r wrote:

a i stranci šmekaju
šta ima posmatrač. jednom sam bio za dnevnicu od 50 KM. na brojanju glasova tražio od predjsednika komisije da se sklone olovke sa stola.
odgovor komplet komisije i ostalih posmatrača prenosim u slikovitoj formi
:shock: :shock: :? :shock: :shock: :shock: :shock: :?
:shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :shock: :shock: :shock:
ok
šta predlažeš plenumaš?
StupskaBitanga

#7638 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by StupskaBitanga »

Breathless wrote:Ova FTV je pokazala da je i paljanska SRNA u odnosu na njih cisti amaterizam, a da stvar bude gora, svi mi ih finansiramo kroz tv pretplatu da bi bili neovisni i u sluzbi naroda, ukljcujujci i one najsiromasnije slojeve. Kakva propagandna masinerija u sluzbi vladajucih elita za koju one jadne dede sa svojom mizerijom od penzije izdvajaju da bi oni imali plate!

Sad se jos javljaju i lesinari iz Brisela da bi nas jos dublje pokopali, a suorgovorni su za unistenje ove zemlje i njenih naroda.
ti to sad skontao a kad dodaš tome da im niti jedna prostitutka nije ravna jer u isto vrijeme primaju više njih tj samo da ih plate
Basvod

#7639 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Basvod »

Plenum, pjesma, ples... jesu li to Brkan i Stukan preuzeli demonstracije? :D
Danguba

#7640 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

[quote="rajvosa1]
StupskaBitanga wrote:
red evil wrote:

1 legalizacija marihuane

8. besplatna vijagra za penzionere
9. besplatno povećanje čune za sve one ispod 15 cm
10. besplatni ljekarski pregled kod Sebije Izetbegovic za sve gradjane KS[/quote]

ovako se zajebavaju oni sto nemaju razloga za proteste za razliku od one bijede u zenici. ne znas ko je veca bijeda. tacno vidis da ih je muka natjerala. :(
L u c i f e r

#7641 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote:
a ne samo izbora
alternative izbora nema
Alternative uopsteno izborima nema ali ovim nasim izborima ima alternative a to su posteni i korektni izbori ;)
a jedini mogući način da se to osigura
to su stranački i strani posmatrači
Lakat Jebić

#7642 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lakat Jebić »

StupskaBitanga wrote:
red evil wrote:

1 legalizacija marihuane
8. da aida mujan bude opet aida delic!
daddy-kool

#7643 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

daddy-kool wrote:
emigrazione wrote:Nesto kontam, ovaj Fahro ili je prirodno glup lik ili ima glupe savjetnike...ovo praviti 8 mj. prije izbora i ofirati se bezveze, rizikovati da izgubi i ovo sto ima...ne kontam fakat. Velike su mu sanse bile da na izborima klepi dobar dio ovih glasaca SDA, a ne bi mu ni bilo narocito tesko s obzirom kakvi su im rezultati i kakvu on masineriju vuce za sobom :-)
Odlično pitanje, Fahro je sve samo ne glup - što nameće zaključak da je vjerovatno i on samo igrač u ovome svemu.
Amerikanci?

http://usembassysarajevo.blogspot.com/
Ono što se dešavalo u petak naveče, zgrade javnih institucija u plamenu, sukobi demonstranata i policije, uznemirilo je one koji su živjeli u nasilnoj prošlosti. Mi smo osudili nasilje, kao što je to učinila i velika većina demonstranata. Kao i drugi protestni pokreti, i ovaj prošlosedmični proizveo je brojna pitanja, zabrinutost i mnogo neizvjesnosti. Ono što je jasno i što je sramotno jesu pokušaji političkih lidera iz oba entiteta da zloupotrijebe legitimno pravo građana na demonstracije da bi podstaknuli strahove i etničke tenzije. I vi i ja smo, u proteklih nekoliko dana, čitali smeće u nekim novinama: (1) da su demonstracije pokušaj da se etničke grupe okrenu jedne protiv drugih tvrdnjama da će kantoni i entiteti biti ukinuti, (2) da bi Hrvati i Srbi trebalo da osjećaju opasnost od sugrađana koji traže manje korumpiranu, odgovorniju vlast, i (3) smiješne ideje da su demonstranti obučavani u inostranstvu i naoružavani od međunarodne zajednice da bi pokrenuli haos u BiH.

Ove lažne priče uvreda su za građane koji se istinski trude da ova zemlja napreduje uprkos preprekama koje je nametnula politička elita koja je izgubila dodir sa stvarnošću. Ovi protesti se održavaju u određenim dijelovima zemlje, ali sa demonstrantima suosjećaju građani širom BiH. Ove demonstracije ne pripadaju nikome, do građanima koji su se okupili u desecima manjih i većih gradova širom zemlje i pozivaju na političku odgovornost. Već smo to rekli, i opet ponavljamo, demonstracije su utjelovljenje odgovornosti građana u zdravoj demokraciji. Jasno je šta demonstranti traže. Umorni su od retorike podjela, nedjelovanja i izgovora. Umorni su od političara koji ih nikada ne slušaju, koji im lažu i ne nalaze rješenja za probleme. Demonstranti žele da ova zemlja bude funkcionalna. SAD žele to isto. To nije prevelik zahtjev.

Autor današnjeg bloga je otpravnik poslova Ambasade SAD-a u BiH Nicholas M. Hill.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7644 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

staradis wrote: nije trepno covjece fuj :sad:
ved dugo hebem Izmetbegovićima sve živo i mrtvo i ovdje na forumu su mi zbog toga prišili etiketu islamofoba što ne odgovara istini jer ne podnosim ljigave šupčine in general brez obzira jel se busaju da su muslimani, katolici, ateisti homoseksualci, žene, djeca, liberali itd.

naime sve njih veže jedna nit, bez obzira na njihova politička izjašnjavanje, a to je da lažu, i to bezočno, hladno, bezobrazno
Janjicar

#7645 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

L u c i f e r wrote:
Janjicar wrote:
a ne samo izbora
alternative izbora nema
a jedini mogući način da se to osigura
to su stranački i strani posmatrači
Stranacki vec postoje ali nije efikasno...
Recimo ovako ti ne znas da te kradu na izborima i ok ne zelis mijenjati nista
Ja znam da nas pokradu na svakim izborima i kako sada ja bez protesta ili demonstracija ukazem da se krade na izborima?
Prijavljivanje CIK-u iskljuci jer je bilo i toga na kraju nista... Dobijes poziv pitaju te da li si prijavio i stranka preuzima ostalo :D
L u c i f e r

#7646 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Lakat Jebić wrote: 8. da aida mujan bude opet aida delic!
9. da aida delić da luciferu :izet:
miop

#7647 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by miop »

Image
L u c i f e r

#7648 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote: Stranacki vec postoje ali nije efikasno...
Recimo ovako ti ne znas da te kradu na izborima i ok ne zelis mijenjati nista
Ja znam da nas pokradu na svakim izborima i kako sada ja bez protesta ili demonstracija ukazem da se krade na izborima?
Prijavljivanje CIK-u iskljuci jer je bilo i toga na kraju nista... Dobijes poziv pitaju te da li si prijavio i stranka preuzima ostalo :D
prijedlog?
raskopusa

#7649 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by raskopusa »

Image
nedim73m

#7650 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Evo primjera kako treba izgledati Zahtjev.

1. Izmjena Zakona o državnoj službi u FBiH

U članu 19. stav 1. tačka a) riječi "osim u slučaju kada je to odobrio rukovodilac organa državne službe" se brišu

Obrazloženje

Članom 19. stav 1. tačka a) propisano je da "državni službenik ne smije obavljati dodatnu djelatnost za koju se plaća naknada, osim u slučaju kada je to odobrio rukovodilac organa državne službe. Vlada Federacije donosi podzakonski akt kojim se propisuju slučajevi u kojima se može dati ovakvo odobrenje"

S obzirom da rukovodioci organa državne službe vrše zloupotrebu navedenog propisa i činjenice da određeni državni službenici imaju mjesečna primanja veće i od čak 10.000 KM iz razloga što su pored svoje djelatnosti angažirani u nadzornim odborima, odborima za reviziju, komisijama, savjetima, viječima odnosno da pojedinci pored redovne plaće obavljaju djelatnost u pojedinim slučajevima i na desetak drugih djelatnosti. Kako bi se sprijecila dalja zloupotreba koja je išla u korist podobnih stranačkih poslušnika potrebno je da se decidno zabrani bilo kakva dodatna djelatnost državnih službenika, a pogotovo što u mnogim slučajevima obavljaju djelatnosti koje se mogu podvesti u diektni sukob interesa.

Navedenim izmjenama omogučilo bi se novo upošljavanje, te smanjenje nezaposlenosti.

E sad u kaznenim odredbama propisati da u slučaju kršenja zabrane slijedi automatski otkaz.

Druga stvar bi bilo ovo isto predvidjeti u Zakonu o vladinim imenovanjima, kao i drugim zakonima gdje su propisana prava i obaveze izabranim zvaničnicima.

Procjene su da će se na ovaj način na nivou federacije otvoriti novih 1000 radnih mjesta.

E svako imalo pametan može za par sat kristalno izdefinisati barem 10 kvalitetnih Zahtjeva sa kojima bi se bez problema otvorilo najmanje 10.000 radnih mjesta na prostoru FBiH.
Post Reply