Sirija
-
sarajevoxxxx
#7626 Re: Sirija
Uništavanje jednog uporišta Hezbollaha u mjestu Es-Sejideh Zejneb u Istočnoj Guti:
https://www.youtube.com/watch?v=5tGa8i-FakU
https://www.youtube.com/watch?v=5tGa8i-FakU
-
flexibila
#7627 Re: Sirija
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Challenger__ wrote:
![]()
Ej, dje je ova vojska da im se prikljucim.![]()
PS: Cheli, daj molim te ipostavi jednu pored druge ovu sliku i sliku one bradate internacionale sto se vrtila na ovoj temi. Nikako mi to ne polazi za rukom.
Last edited by flexibila on 27/10/2013 12:46, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#7628 Re: Sirija
I tako znaci,Assad sam ravna gradove a teroristi siju cvijeće sto se moze vidjeti na videu iznad

-
sarajevoxxxx
#7629 Re: Sirija
- Da ''teroristi'' siju cvijeće, donose mir ako Bog da, najbolji ljudi, primjer ne samo režimskom ološu već i cijelom svijetu u borbi i žrtvovanju.Herr Flick wrote:I tako znaci,Assad sam ravna gradove a teroristi siju cvijeće sto se moze vidjeti na videu iznad![]()
- A režim sirijski, sije smrt, ohole budale, misle da još žive u vremenu kada djecu zovu na ispitivanja, kada su mogli nekažnjeno mučiti, nikad više ako Bog da, i sve su više i sami svijesni toga, pa zato panično priželjkuju bilo kakav sporazum.
- Bijedni glineni golubovi, da je FSA i deset puta manje oružja nego što ga sada imaju, režim bi opet izgubio. Jer pohlepna budala je obični glineni golub, koji čeka da bude skinut. A samo raskošna oholosst kod simpatizera režima im nedozvoljava da vide svoju užasavajuću poziciju u koju su se doveli.
- Herr Flick
#7630 Re: Sirija
Najbolji ljudi
i to na svijetu u borbi i "zrtvovanju" .
Primjer najboljih ljudi kako se zrtvuju da bi ubili sto vise
Primjer najboljih ljudi kako se zrtvuju da bi ubili sto vise
-
Saxtrol
#7631 Re: Sirija
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Challenger__ wrote:
![]()
Ej, dje je ova vojska da im se prikljucim.![]()
PS: Cheli, daj molim te ipostavi jednu pored druge ovu sliku i sliku one bradate internacionale sto se vrtila na ovoj temi. Nikako mi to ne polazi za rukom.
nije slika ali je video
https://www.youtube.com/watch?v=EjACR_O ... r_embedded
prave trebe.
- dječak sa šibicama
#7632 Re: Sirija
E pa kad ne razumijes arhitektonske zamisli bradatih strucnjaka za eksploziv.Herr Flick wrote:I tako znaci,Assad sam ravna gradove a teroristi siju cvijeće sto se moze vidjeti na videu iznad![]()
Oni kad ruse civilne objekte, ruse ih da bi napravili jos ljepse i starije.
-
sarajevoxxxx
#7633 Re: Sirija
Upravo tako. Ruše da budu još ljepši i stariji. Režimska ružnoća je tolika da je cijelu Siriju pretvorila u veliku deponiju, da ni kada sve srušiš jedva da primjetiš razliku između srušene i ''nove'' ulice.dječak sa šibicama wrote:E pa kad ne razumijes arhitektonske zamisli bradatih strucnjaka za eksploziv.Herr Flick wrote:I tako znaci,Assad sam ravna gradove a teroristi siju cvijeće sto se moze vidjeti na videu iznad![]()
Oni kad ruse civilne objekte, ruse ih da bi napravili jos ljepse i starije.
Koje bio u Siriji zna o čemu govorim. Od autobusa iz Drugog svjetskog rata, užasnih puteva, graničnih prelaza, sve im je kao da su pretrpjeli tri bosanska rata. Kod nas nije onako bilo ni u najgorim danima rata. Kako i ne bi kad su režimski vlastodršci ubili u Siriji sve što se moglo ubiti. Od Sirijaca si imao samo tijela koja hodaju, režim im danas uzima i ta tijela, a dušu im je davno zgazio i iščupao.
-
flexibila
#7634 Re: Sirija
Pretjera ga i to skroz...sarajevoxxxx wrote:- Da ''teroristi'' siju cvijeće, donose mir ako Bog da, najbolji ljudi, primjer ne samo režimskom ološu već i cijelom svijetu u borbi i žrtvovanju.Herr Flick wrote:I tako znaci,Assad sam ravna gradove a teroristi siju cvijeće sto se moze vidjeti na videu iznad![]()
- A režim sirijski, sije smrt, ohole budale, misle da još žive u vremenu kada djecu zovu na ispitivanja, kada su mogli nekažnjeno mučiti, nikad više ako Bog da, i sve su više i sami svijesni toga, pa zato panično priželjkuju bilo kakav sporazum.
- Bijedni glineni golubovi, da je FSA i deset puta manje oružja nego što ga sada imaju, režim bi opet izgubio. Jer pohlepna budala je obični glineni golub, koji čeka da bude skinut. A samo raskošna oholosst kod simpatizera režima im nedozvoljava da vide svoju užasavajuću poziciju u koju su se doveli.
-
udrch
#7635 Re: Sirija
Tafas je grad od preko 32.000 stanovnika...vidim na ovoj mapi što postavlja Cheli da je već ofarbana u potpuno zelenu boju, nema ni onog svjetlucanja, borbe završene..
kako se ne veliča ta velika pobjeda SAA, posebno jer je u provinciji gdje konstanto trpe gubitke..
pad Tafasa mogao bi označiti kraj borbi u Daraai..
kako se ne veliča ta velika pobjeda SAA, posebno jer je u provinciji gdje konstanto trpe gubitke..
pad Tafasa mogao bi označiti kraj borbi u Daraai..
-
sarajevoxxxx
#7636 Re: Sirija
- ISIL i Nusra nisu isto. Bar ako možemo kazati da je relevantno ono što izjavljuju njihovi lideri. Za Nusru padom režima džihad u Siriji prestaje, i ne misle se (bar tako oni kažu) mješati u državne stvari, stalo im je da što manje stradaju civili u akcijama (opet ponavljam da se radi o njihovim izjavama). ISIL nastavljaju i dalje borbu u nekoj od zaraćenih zemalja, a i Siriju bi voljeli vidjeti u nekim drugim granicama.Kikibombona wrote: Covjece dragi, jesam igdje i ikad napisao ista pozitivno za Asada i njegov klan?
Mozemo se lako sloziti oko Asada, ali izgleda ne mozemo oko ISILa, Nusre, Live Islam i drugih. Za mene su apsolutni negativci i fasisti, a za tebe?
Kako izbjegavas odgovor i pricu usmjeravas sto dalje od zlotvora na ciju si se stranu svrstao.
- Liva Islam ili Vojska Islama, ne mogu biti legalniji, bolji, ljepši, pravedniji nego što jesu. Jedino ako smatraš relevantnim notorne budalaštine koje im se stavljaju na teret od nekih forumaša.
- Ahraru Šam je nešto drugo. Sastavljena je isključivo od Sirijaca, nema stranaca, naglašeno islamska formacija. Ona i Liva Tevhid. Za mene uz Liva Islam ili sada već Vojsku Islama najbolje organizovane vojne jedinice u vojsci sirijske opozicije. I da Džejš Hur ili FSA se tu gura. Na koncu jedini oni u ovom trenutku nanose ozbiljnije muke režimu. Mislim na ovo zadnje zauzimanje Tafesa gdje su oni bili najdominantniji.
- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno
- Osuđujem zločine koje su počinili pripadnici tih formacija. Osuđujem ISIL-ov rigidni pristup islamskim propisima. Osuđujem njihove šehidske akcije (koje svi odreda praktikuju, pa i sami pripadnici Asadove vojske), ali i tu treba tražiti krivca u njihovim uglađenim ideolozima od Saudije, Jordana, koje naša elita u Bosni nikad nije prozvala (valja iči na hadž, ili prositi donacije), zatim jedan od razloga je i deceniska okupacija Palestine, i ono najbitnije sveopća muslimanska kriza u vjerovanju koja je proizvela razne anomalije, ne samoovu sa šehidskim akcijama, ona je vrh ledenog brijega. Razna su tu pogrešna tumačenja islama, ali ne samo ova radikalna ili vehabiska već uopćeno. Smatram da su danas najradikalniji muslimani često upravo oni sa kravatom koji se ubiše pokazivajući prstom u vehabije, ili Hezbollah.
- Nedavno je jedan forumaš bio frapiran ovom mojom izjavom, pitao sam ga u čemu je problem nije mi odgovorio. Dakle, da ne bude zabune, ne mislim na selefisko pozivanje ispravnoj akidi, već u globalu, muslimani treba da se zapitaju šta je to sa njima. Nema nevinih, svi su duboko u jednom velikom problemu. Kojem ? Zaista ne znam, neka druga tema. Ima veze sa vjerovanjem, akidom, osnovnim temeljima islama, to sigurno.
- Nekih stvari se Karić dotakao u svom zadnjem tekstu u Preporodu, postao sam ga ovdje na temi.
Last edited by sarajevoxxxx on 27/10/2013 14:30, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#7637 Re: Sirija
Jedina legalna vojska na tlu Sirije je Sirijska Arapska Armija.

-
sarajevoxxxx
#7638 Re: Sirija
Oboren režimski MIG u Mehinu, Homs !!!
-
sarajevoxxxx
#7639 Re: Sirija
Dženaza režimskim vojnicima - Dali živote za nastavak monarhije, za ostanak jedne porodice na vlasti, jedne deceniske torture, mračnjaštva, zaostalosti, nepravde, diktature, represije, zatupljivanja.
Zato i mrze sve oko sebe, zato i sa lakoćom bacaju tone TNT-a na svoje gradove - i sa lakoćom ubijaju sami sebe, svoj narod, prijatelje rodbinu - jer u rigidnoj diktaturi su naučili samo i isključivo mrziti, i samoporažavajuće se ponašati.
Asadova vojska - tijela bez duše, bez osječaja, ispunjena mržnjom, i mazohističkom ljubavlju prema jednoj i jadnoj porodici, dali živote za okorjelog Kasapina:

Zato i mrze sve oko sebe, zato i sa lakoćom bacaju tone TNT-a na svoje gradove - i sa lakoćom ubijaju sami sebe, svoj narod, prijatelje rodbinu - jer u rigidnoj diktaturi su naučili samo i isključivo mrziti, i samoporažavajuće se ponašati.
Asadova vojska - tijela bez duše, bez osječaja, ispunjena mržnjom, i mazohističkom ljubavlju prema jednoj i jadnoj porodici, dali živote za okorjelog Kasapina:

- Co0l
#7640 Re: Sirija
Selam bratu sa'voxu 
- Challenger__
#7641 Re: Sirija
- Tvrdilo se i lagalo se da "samo sirijska vlast ima kapacitet za napade hemijskim oružjem". Ova centralna laž je bila osnov za intervencionističke ambicije.
- Ova laž je DEMONTIRANA i UN eksperti traže od tzv. "rebelsa" pristup hemijskom naoružanju koje oni imaju u posjedu:
- The New York Times
- The Ron Paul Institute
- Ova laž je DEMONTIRANA i UN eksperti traže od tzv. "rebelsa" pristup hemijskom naoružanju koje oni imaju u posjedu:
- The New York Times
- The Ron Paul Institute
- Challenger__
#7642 Re: Sirija
Biće zanimljivo vidjet da li će forumski fanovi naoružane opozicije i/ili terorista sada priznatii i reći, "fakat i ovi drugi imaju hemiju, imaju pristup istoj...".
- Kikibombona
#7643 Re: Sirija
Tako, iskreno.sarajevoxxxx wrote:- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno
Mislim, znao sam ja to, samo sam trazio potvrdu.
Challenger__ wrote:
Ako prema nekome gajim simpatije u ovom sukobu, onda su to Kurdi.
Zanimljivo je da Saxxx i drustvo izbjegavaju komentarisati sukob sa Kurdima. Na cijoj li su strani i zasto?
- Kikibombona
#7644 Re: Sirija
Je li to grad koji se nalazi na jugu provincije Homs? Kako su uspjeli uci u grad kada je ogruzen gradicima koje kontrolise SAA?sarajevoxxxx wrote:Homs: FSA zauzela mjesta Saded, El-Hades, Havarin, Mehin, i En-Niamijeh u istočnoj okolici Homsa !!!
Režimske snage žestoko granatiraju civilne objekte u gradu Saded te postoji opasnost od novih civilnih žrtava. Mjesto Saded broji oko 3000 stanovnika, skoro svi stanovnici su kršćani, revolucionari čine sve da zaštite stanovnike Sadeda, od kojih je do sada na desetine poginulih i ranjenih od posljedica režimskog granatiranja.
http://orient-news.net/?page=news_show&id=5914
http://en.wikipedia.org/wiki/Cities_an ... r_Crossing
- husein_kapetan
#7645 Re: Sirija
Odvadiš pola od pola i ono što je ostalo uzmeš sa rezervom.....Kikibombona wrote:Je li to grad koji se nalazi na jugu provincije Homs? Kako su uspjeli uci u grad kada je ogruzen gradicima koje kontrolise SAA?sarajevoxxxx wrote:Homs: FSA zauzela mjesta Saded, El-Hades, Havarin, Mehin, i En-Niamijeh u istočnoj okolici Homsa !!!
Režimske snage žestoko granatiraju civilne objekte u gradu Saded te postoji opasnost od novih civilnih žrtava. Mjesto Saded broji oko 3000 stanovnika, skoro svi stanovnici su kršćani, revolucionari čine sve da zaštite stanovnike Sadeda, od kojih je do sada na desetine poginulih i ranjenih od posljedica režimskog granatiranja.
http://orient-news.net/?page=news_show&id=5914
http://en.wikipedia.org/wiki/Cities_an ... r_Crossing
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7646 Re: Sirija
smrt asadu sloboda narodu
- Kikibombona
#7647 Re: Sirija
Free Kurdistan!japin_mutapi wrote:smrt asadu sloboda narodu
-
sarajevoxxxx
#7648 Re: Sirija
Jučer najveći napad iračkih snaga na granični prijelaz Al Jarabija od početka sirijskog rata rata, tačnije 30 tenkova, i 5 borbenih vozila, parkirali su ispred prelaza i počeli sa žestokim granatiranje. Čeka se potvrda vijesti, tj šta se desilo sa prelazom. Koliko sam upratio i jedni i drugi su suzdržani u izvještavanju.Kikibombona wrote:
Ako prema nekome gajim simpatije u ovom sukobu, onda su to Kurdi.
Zanimljivo je da Saxxx i drustvo izbjegavaju komentarisati sukob sa Kurdima. Na cijoj li su strani i zasto?
Danas 12 autobombi u Bagdadu, također jedan od najkrvavijih dana u Bagdadu.
Slučajnost ili ne, ali činjenica je da se sirijski rat proširio na Irak u mnogo većem obimu nego što to mediji prenose.
Imali smo libanonsko otvoreno uplitanje u sirijski sukob, sada imamo iračko. Iranci su tu sa logistikom i svojom gardom, plaćenicima, vjerskim fanaticima, da ne spominjemo Ruse hehehe
Šta ono kaza Buti ''velika sirijska Armija se bori protiv cijelog svijeta''.
U stvari potpuno suprotno: Velika sirijska diktatorska armija sa stotinama aviona, helikoptera, skudovima, i hiljadama tona TNT-a upregla cijelu planetu da ih odbrani od ljudi u patikama i trenerkama.
Pola planete šalje oružje, ljudstvo, logistiku sirijskom režimu ostatak planete drži fige Asadu i sa leđa zadaje niske udarce sirijskoj opoziciji.
-
sarajevoxxxx
#7649 Re: Sirija
Saopćenje vojnih formacija sirijske opozicije:
U ime Allaha Milostivog Samilosnog
- Mi vojne formacije potpisnice ovog saopćenja obavještavamo sve da Ženeva 2 nije bila niti će biti izbor našeg naroda, niti naše revolucije. Naprotiv, smatramo je samo jednom u nizu zavjera usmjerenih prema narodnoj revoluciji u Siriji čiji je cilj njeno potpuno sputavanje.
- Potvrđujemo da bilo koje riješenje koje ne donosi odlazak Asada zajedno sa cijelim njegovim komandnim kadrom, zločinačkom vojskom i policijom, i suđenje svima koji su na bilo koji način učestvovali u državnom terorizmu, takvo riješenje će u potpunosti biti odbijeno.
- Smatramo da je odlazak i prisustvovanje mirovnoj konferenciji Ženeva 2 i pregovaranje sa režimom u suprotnosti sa ranije spomenutim, i trgovina sa krvlju naših poginulih boraca i šehida, i izdaja čijim će počiniocima biti suđeno.
Vojne formacije potpisnice saopćenja:
Elvije Sukuru Šam
Hareketu Ahraru Šam Al Islamije
Lival Tevhid Haleb
Vojska Islama
Elvije Ahfadu Er-Resul
Liva Mudžahidi Eš-Šam fi Hama
Liva El-Hak fi Homs
Ketaib Ensar Eš-Šam
Tedžemua Ketaib ve Elvije Šuheda Surija
El-Firkatu Es-Sanije el-Firkatu et-Tasia ašer
Edžnadu Eš-Šam
Liva Davud
Fevdž El-Fatihine Homs
Elvije ve Ketaib el-Habib el-Mustafa
Elvije ve Ketaib Es-Sahabe
Ketaib Šebab El-Huda
Ketaib Nurudin Ez-Zenki
Liva Deru El-Asime
Elvije El-Furkan
Liva Šuheda el-Islam
http://islam-army.com/subject/show/501
U ime Allaha Milostivog Samilosnog
- Mi vojne formacije potpisnice ovog saopćenja obavještavamo sve da Ženeva 2 nije bila niti će biti izbor našeg naroda, niti naše revolucije. Naprotiv, smatramo je samo jednom u nizu zavjera usmjerenih prema narodnoj revoluciji u Siriji čiji je cilj njeno potpuno sputavanje.
- Potvrđujemo da bilo koje riješenje koje ne donosi odlazak Asada zajedno sa cijelim njegovim komandnim kadrom, zločinačkom vojskom i policijom, i suđenje svima koji su na bilo koji način učestvovali u državnom terorizmu, takvo riješenje će u potpunosti biti odbijeno.
- Smatramo da je odlazak i prisustvovanje mirovnoj konferenciji Ženeva 2 i pregovaranje sa režimom u suprotnosti sa ranije spomenutim, i trgovina sa krvlju naših poginulih boraca i šehida, i izdaja čijim će počiniocima biti suđeno.
Vojne formacije potpisnice saopćenja:
Elvije Sukuru Šam
Hareketu Ahraru Šam Al Islamije
Lival Tevhid Haleb
Vojska Islama
Elvije Ahfadu Er-Resul
Liva Mudžahidi Eš-Šam fi Hama
Liva El-Hak fi Homs
Ketaib Ensar Eš-Šam
Tedžemua Ketaib ve Elvije Šuheda Surija
El-Firkatu Es-Sanije el-Firkatu et-Tasia ašer
Edžnadu Eš-Šam
Liva Davud
Fevdž El-Fatihine Homs
Elvije ve Ketaib el-Habib el-Mustafa
Elvije ve Ketaib Es-Sahabe
Ketaib Šebab El-Huda
Ketaib Nurudin Ez-Zenki
Liva Deru El-Asime
Elvije El-Furkan
Liva Šuheda el-Islam
http://islam-army.com/subject/show/501
-
_majevica_
#7650 Re: Sirija
Boze podari narodu pamet i sabur u Siriji.