Ama neka je "isfrezaju", makar to da urade, biće bolje nego ovo sada.Logovan wrote:Pa Halida Kajtaza je prva transverzala, ne mogu je raditi.Naslovnica wrote:Ma idioti.Logovan wrote:Navodi da bi se radovi izvodili od 9 do 15 sati, poslije jutarnjih i prije popodnevnih gužvi
Ovaj izgleda pod rotacijom svaki dan pa ne primijeti gužve između 9 i 3.
Bit će određen rok od 30 dana za završetak radova
Čuj 30 dana.
Umjesto da urade rekonstrukciju Drinske, Halida Kajtaza, Džemala Bijedića...retardi će raditi Bulevar (koji uopšte nije u lošem stanju, osim ukrštanja s tramvajskim šinama) i to u periodu 09-15 jer "nema gužve".
Hebo mater, ovo isto kao da se neko zajebava sa nama, kao da pravi sarajevski Monty Python, zaista nevjerovatno kakve im ideje padaju na pamet i kakve izjave daju, kao da ne žive i ne voze se u Sarajevu?!?!
IDIOTI!
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
Naslovnica
#7626 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
neki
#7627 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bulevarom dnevno prodje 120 000 vozila, gore nabrojanim ulicama 5-20 000...jasno je šta je prioritetNaslovnica wrote:Istina je da ima problema, ima rupa, šahtova, svega, ali u poređenju s gore nabrojanim ulicama, Bulevar ne da nije loš, nego je pista.BadBoy wrote:Ovo je sve tačno osim dijela da Bulevar nije u lošem stanju. Zadnjih par godina baš je primjetno propao, a naročito na dijelovima na kojima su idioti kopali (prije svega Vodovod). Potez od Skenderije do Čaršije je katostrofa, lijeva traka je skroz potonula zbog Vodovoda, a u desnoj gdje su šine su mjesečevi krateri. U drugom smjeru, krajnja desna traka je skroz propala, što zbog šahtova tako i zbog krpljenja. Dodatno, većina šahtova u svim trakama su propali, a na potezu između Otoke i Alipašinog toliko zvone da samo čekam kad će poklopac izletiti iz ležišta.Naslovnica wrote: Ma idioti.
Umjesto da urade rekonstrukciju Drinske, Halida Kajtaza, Džemala Bijedića...retardi će raditi Bulevar (koji uopšte nije u lošem stanju, osim ukrštanja s tramvajskim šinama) i to u periodu 09-15 jer "nema gužve".
Hebo mater, ovo isto kao da se neko zajebava sa nama, kao da pravi sarajevski Monty Python, zaista nevjerovatno kakve im ideje padaju na pamet i kakve izjave daju, kao da ne žive i ne voze se u Sarajevu?!?!
IDIOTI!
Ali, to je samo moje subjektivno mišljenje.
-
Naslovnica
#7628 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Logikom količine prometa, Bulevar je prioritet.
Logikom "odrona od ceste" - nabrojane ulice su davno bile na redu za generalku.
Logikom "odrona od ceste" - nabrojane ulice su davno bile na redu za generalku.
- Cossack
-
Naslovnica
#7630 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da li je bio tender, da li je izabran izvođač, zna li neko?!Cossack wrote:https://sa-c.net/news-archive/infrastru ... u-sarajevo
- JavierBosnia
#7631 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo je smijesno. Zavrsit ce tu sanaciju i jebi me ako iko primjeti neka poboljsanja neke razlike.
Zakrpit ce malo oko šina i to ce propast za 2 mjeseca.
Sahtove nece ni dirati. Dio ceste koja je potonula nece dirati jer to je veci posao.
Ocekujem popunjavanje rupica i neko sredjivanje oko trotoara koje nikom ne smeta
A preko Aneksa, Drinske, dole Halilovica ce se tockovi odvaljivati jos dugi niz godina
Sahtove nece ni dirati. Dio ceste koja je potonula nece dirati jer to je veci posao.
Ocekujem popunjavanje rupica i neko sredjivanje oko trotoara koje nikom ne smeta
A preko Aneksa, Drinske, dole Halilovica ce se tockovi odvaljivati jos dugi niz godina
- thekupus
#7632 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Đe si Azira, šta kažu ostale kašikeJavierBosnia wrote:Ovo je smijesno. Zavrsit ce tu sanaciju i jebi me ako iko primjeti neka poboljsanja neke razlike.
-
abdulazizsarajevo
#7633 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
hahahah dobarthekupus wrote:Đe si Azira, šta kažu ostale kašikeJavierBosnia wrote:Ovo je smijesno. Zavrsit ce tu sanaciju i jebi me ako iko primjeti neka poboljsanja neke razlike.
- JavierBosnia
#7634 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kazu da su naivni svi oni koji misle da je ovo iole ozbiljan projekat. Da svake godine ne gledamo isti scenario, ja bih se mozda i ponadao da ce sta biti od ovogthekupus wrote:
Đe si Azira, šta kažu ostale kašike
- mayab
#7635 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
JavierBosnia wrote:Kazu da su naivni svi oni koji misle da je ovo iole ozbiljan projekat. Da svake godine ne gledamo isti scenario, ja bih se mozda i ponadao da ce sta biti od ovogthekupus wrote:
Đe si Azira, šta kažu ostale kašike
Upravo tako, oni će kao nešto krpariti, umjesto da se dalje grade kapitalne dionice, da se poboljša protočnost prometa
-
elk
#7636 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
uradite aneks do svrakina barem picopevci.pa tu gras na lezajevima,amortizerima(ne bih rekao da ovo mijenjaju svakako
) i drugim dijelovima izgubi 12 miliona godisnje.a onda obracunaju da je bilo 20 milki.pa onda vlada od nasih para krpi rupe.i tako stalno.
-
zdruzdjo
#7637 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sinoc prolazim kroz halilovice kod fis-a.
Ah sto su napravili onaj most, boze moj dragi. Nema dalje.
Ali vadi ih sto su to uradili u rekordnom roku.
'ta ce japanci, ni do koljena nam nisu.
Sarkazam
'ta ce japanci, ni do koljena nam nisu.
Sarkazam
- amar1994
- Tesla Edison
#7639 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Narode imam jedno pitanje, ustvari dva 
Prvo se odnosi na cestu Krupac-Kijevo. Ko se god vozio tom cestom iz pravca Krupca prema Kijevu, vjerovatno je primjetio tunel sa desne strane, odmah nakon skretanja sa Bjelašnicu. Taj tunel se ne koristi i zna li neko zbog čega je tunel bio planiran baš na toj dionici te zbog čega nikad nije pušten u promet i da li je taj tunel možda dio prijeratnog plana brze ceste Sarajevo-Goražde? Koliko se da primjetiti, portal tunela je završen kao i prilaz istom.
Drugo pitanje se odnosi na ratni put preko Igmana. Da li neko zna kada je izgrađen, koja mu je prvobitna namjera bila te zbog čega se taj put sad ne proširi i asfaltira? Puno bi se skratilo vrijeme putovanja do Bješnice i Igmana.
Prvo se odnosi na cestu Krupac-Kijevo. Ko se god vozio tom cestom iz pravca Krupca prema Kijevu, vjerovatno je primjetio tunel sa desne strane, odmah nakon skretanja sa Bjelašnicu. Taj tunel se ne koristi i zna li neko zbog čega je tunel bio planiran baš na toj dionici te zbog čega nikad nije pušten u promet i da li je taj tunel možda dio prijeratnog plana brze ceste Sarajevo-Goražde? Koliko se da primjetiti, portal tunela je završen kao i prilaz istom.
Drugo pitanje se odnosi na ratni put preko Igmana. Da li neko zna kada je izgrađen, koja mu je prvobitna namjera bila te zbog čega se taj put sad ne proširi i asfaltira? Puno bi se skratilo vrijeme putovanja do Bješnice i Igmana.
Last edited by Tesla Edison on 17/03/2019 17:56, edited 1 time in total.
- thekupus
#7640 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prošao maloprije Kemal-begovom. Svi šahtovi odreda propali već, i na dva mjesta već kopano za instalacije. Koliko je prošlo od asfaltiranja?
-
tec
#7641 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Taj započeti tunel (postoji još jedan gdje je načeto probijanje koje se više i ne vidi od rastinja) je bio dio projekta nove trase magistralne ceste Sarajevo-Podgorica (titograd) sa vezom za Goražde(od koje je napravljen samo most preko rijeke željeznice), započeta izgradnja krajem 70'ih i nakon godinu dana napušten. Produžetak tog puta je naknadno započet krajem 80'ih Brod na drini prema granici od kojeg se vidi dio trase i par vijadukata. Ali to je obustavljeno kada je započeo rat.TESLA_EDISON wrote:Narode imam jedno pitanje, ustvari dva
Prvo se odnosi na cestu Krupac-Kijevo. Ko se god vozio tom cestom iz pravca Krupca prema Kijevu, vjerovatno je primjetio tunel sa lijeve strane, odmah nakon skretanja sa Bjelašnicu. Taj tunel se ne koristi i zna li neko zbog čega je tunel bio planiran baš na toj dionici te zbog čega nikad nije pušten u promet i da li je taj tunel možda dio prijeratnog plana brze ceste Sarajevo-Goražde? Koliko se da primjetiti, portal tunela je završen kao i prilaz istom.
- perfect_guy
#7642 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kako sam ja nekad čuo, obustavljeno je zbog problema s vodom (stijene su valjda takvog tipa)
-
made_in_sarajevo
#7643 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jel.moguce da ce drinsku popraviti, hoce li nas ubiti sta kad budemo vozili drinskom 
- Tesla Edison
#7644 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prvo treba podnijeti inicijativu za promjenu naziva ulice u Šahtara.made_in_sarajevo wrote:Jel.moguce da ce drinsku popraviti, hoce li nas ubiti sta kad budemo vozili drinskom
- Thorgerson
#7645 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa evo ovo pompezno najavise, odradise...i? Prodji ovim ulicama, ja nikakva poboljsanja nisam primjetio.thekupus wrote:Đe si Azira, šta kažu ostale kašikeJavierBosnia wrote:Ovo je smijesno. Zavrsit ce tu sanaciju i jebi me ako iko primjeti neka poboljsanja neke razlike.
Prema ovom dokumentu, planirana je rekonstrukcija dijelova ulica Skenderija,
Hamdije Kreševljakovića, Kranjčevićeva i Koševo. Procijenjena vrijednost ovih radova je 620.000 KM od čega će po 185.000 KM koštati rekonstrukcija dijelova ulica Kranjčevićeva i Koševo, rekonstrukcija dijela Skenderije će koštati 145.000 KM, a Hamdije Kreševljakovića 105.000 KM.
- DrugaGimnazija
#7646 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jesu li ukinuli naizmjenicnu voznju u jednom smjeru?zdruzdjo wrote:Sinoc prolazim kroz halilovice kod fis-a.
- Cossack
- johntra
#7648 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eno, na depou novi tekst o zgradi u Grbavičkoj...hoće sad dvije trake ispod zemlje da prave, da se zgrada ne ruši...ne mogu se stanari dogovoriti šta žele...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7649 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hoče li biti pumpe za ispumpavanje
Dobar fazon ali do prve jace kise...
Dobar fazon ali do prve jace kise...
- VladaFBiH
#7650 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pročitah i sada gledam situaciju na terenu i nije mi jasno kako će provući tunel ispod zemlje jer će biti skretanje pod dosta velikim uglom.johntra wrote:Eno, na depou novi tekst o zgradi u Grbavičkoj...hoće sad dvije trake ispod zemlje da prave, da se zgrada ne ruši...ne mogu se stanari dogovoriti šta žele...