Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#7626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

bato99 wrote:
van helsing wrote:Zatamnjuju nam sve sportske sadrzaje koje emituje Hrt. Pa makar to bili i sportski sadrzaji iz domace produkcije hrt-a.

Tapatalk 2
e jebiga brate to jest tuga,neznam šta im smetaju hrvatski sportaši pa su tako alergični...ja mislim da se u hrvatskoj bez problema gleda BH sport

niko nije rekao da im smetaju nego da to rade pod izgovorom da to moraju zatamniti,a zatamne samo u sarajevu i zenici,bar koliko ja znam
seoBIH

#7627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

I koliko sam ja upucen, taj zatjev dodje od HRT-a i ne zatamnjuju oni na svoju ruku. Takodjer, zahtjev dodje i od domacih vlasnika prva (npr FTV,OBN, HAYAT) ukoliko taj sadrzaj oni prenose, pa se zatamni jer su oni vlasnici prava za BIH:
kakavdanakneiskustvu

#7628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

123456789 wrote:I koliko sam ja upucen, taj zatjev dodje od HRT-a i ne zatamnjuju oni na svoju ruku. Takodjer, zahtjev dodje i od domacih vlasnika prva (npr FTV,OBN, HAYAT) ukoliko taj sadrzaj oni prenose, pa se zatamni jer su oni vlasnici prava za BIH:

ma to na jednu stranu,i tu ima puno nejasnoća,bilo je slučajeva da niko ne traži zatamnjivanje nekih sportskih prenosa a Telemach to zatamni,mislim šta ćeš zatamniti tekmu hrvatske rukometne lige koju niko na svijetu vjerovatno ne prenosi osim HRT,ali ovo što sam čuo je bezobrazluk Telemacha,o RAK-u da ne pričamo,ne zatamniti tekme hrvatska-škotska i hrvatska-portugal u nekim gradovima a u nekim zatamniti,politika je tu umiješala prste i to duboko,rekao sam ja na ovoj temi da ako u srednjoj bosni počnu zatamnjivati HRT 2 za vrijeme prenosa hrvatske repke da će revolucija izbiti
DON_eARL

#7629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Ti ako misliš da ima nepravilnosti, pokreni fino sudski postupak protiv RAK-a, Telemach-a, HRT-a, i bilo koga drugog, za koga smatraš da krši zakon.

Gnjaviš bezveze svako malo spamanjem teme. Nećeš ništa postići postovima, ili se ganjaj na sudu ili odustani od borbe sa vjetrenjačama. :wink:
seoBIH

#7630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Ti !? Valjda mislis MI :) , jer MI placamo za uslugu koja je dostupna kod nekoga, a kod nekoga ne :) Da trazimo svi povrat novca (pa makar to bio i 1KM) jer nije radio neki kanal druga bi prica bila, zatamnjivali bi svima ili nikome.
kakavdanakneiskustvu

#7631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

DON_eARL wrote:Ti ako misliš da ima nepravilnosti, pokreni fino sudski postupak protiv RAK-a, Telemach-a, HRT-a, i bilo koga drugog, za koga smatraš da krši zakon.

Gnjaviš bezveze svako malo spamanjem teme. Nećeš ništa postići postovima, ili se ganjaj na sudu ili odustani od borbe sa vjetrenjačama. :wink:

pa očito je da ima nepravilnosti,pokušavao sam,slao mailove,odgovori su niđe veze,ili nema nikakvih odgovora
doff

#7632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Svako malo se raspravlja o istoj temi iako se već dao odgovor na to pitanje.

Emitovanje programa (u ovom slučaju HRT) se cenzuriše iz više razloga:
1. Ukoliko je to HRT-ova produkcija - oni šalju zahtjev da se njihov program cenzuriše jer im se direktno nanosi šteta (draže im je prodati vlastitu produkciju nego gratis emitovati velikom broju gledalaca)
2. Ukoliko neka tv stanica na području BiH ima otkupljena prava za prikaz programa a koji se istovremeno emituje na HRT, ima pravo zatražiti cenzuru jer se njima nanosi šteta na prihod od marketinga.

Emitovanje HRT se ne cenzuriše ni u jednom slučaju samo u dijelovima gdje je program moguće pratiti običnom antenom, dakle cenzura na kablovskom ili IPTV sistemu nema nikakvu svrhu. Drugo je sad pitanje zašto se negdje program HRT-a može gledati običnom antenom a negdje ne. Odgovor treba tražiti od RAK-a a ne od kablovskog ili IPTV operatera
leptirica27

#7633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leptirica27 »

Neznam da li je pravo mjesto za ovo pitanje ali probat ću. U mom gradu će se uskoro otvoriti Telemach centar i zna li neko koliko se kreću plate kod njih? :?
DON_eARL

#7634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

123456789 wrote:Ti !? Valjda mislis MI :) , jer MI placamo za uslugu koja je dostupna kod nekoga, a kod nekoga ne :) Da trazimo svi povrat novca (pa makar to bio i 1KM) jer nije radio neki kanal druga bi prica bila, zatamnjivali bi svima ili nikome.
Niko vam ne može zabraniti da se udružite i ispravite nepravdu. :D Postovi, mailovi, zivkanje neće nikakvu promjenu donijeti. Samo tužba može dovesti do provođenja zatamnjivanja na čitavoj teritoriji BiH, ili do ukidanja istog svima.

Čisto sumnjam da će Telemach podleći nekom pritisku, jer ovako mogu izgubiti par pretplatnika, a ako ne zatamne svima, RAK ih opali po ušima sa mnogo većom kaznom. Kontra opcija, ako zatamne svima, gube mnogo korisnika, a RAK ih ne dira.

Ima i ona opcija da se skupljaju potpisi, pa da se uputi u parlament amandman na zakon koji to uređuje, pa da ga oni promijene. Angažujte advokata i ganjajte potencijalne metode.
Mustang1

#7635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Kolike god da su vjerujem da su male u poredjenju sa onim koji ce ti jebavati mater svaki dan :D
leptirica27

#7636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leptirica27 »

Znači šefovi zeznuti :evil:
van helsing

#7637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Nije shefovi, nego korisnici :mrgreen:
Mustang1

#7638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Vuce mi se konekcija evo sat .. I jel jos nekome nema EPG.a .. Vec duze vrijeme nema sve kontam doci ce :-)
Telemach

#7639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SwatkiMawi13 wrote:Vuce mi se konekcija evo sat .. I jel jos nekome nema EPG.a .. Vec duze vrijeme nema sve kontam doci ce :-)
Dostavite nam korisničke podatke, kako bismo odmah provjerili Vašu internet uslugu.
Mustang1

#7640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Sad je dobro evo :D Samo sta je sa EPG.om ? Njega nema vec duze vrijeme .. Ja mislio nestalo i doci ce kad otac kaze nema 20.ak dana

I ja sam Bubalo :D Imate podatke :D
Telemach

#7641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Silent.Hunter wrote:Danas stig'o racun :D 1.5.-31.5
Eh problem je u tome sto sam ja u maju bio pretplatnik Vineta, tacnije do 30.5, tada sam raskinuo ugovor sa Vinetom i potpisao sa Telemachom. Postavljaju nove linije/kablove i cekam da dodju do moje kuce :D Valjda su blizu :D
Ali problem je u tome sto je meni dosao racun od 15KM, ali u mene kanali od Vineta(11.5KM). Znaci placam nesto sto maltene nemam :D Nije meni problem 15KM :D, ali problem je sto placam nesto sto nisam imao :D
Oni kazu da ce ovaj "zahtjev" proslijediti kolegama u finansijama, pa cu ih nazvati sljedece sedmice :D
Je li neko imao slican "problem"?
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox, kako bismo provjerili i preciznije odgovorili na Vaš post.
kakavdanakneiskustvu

#7642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

doff wrote:Svako malo se raspravlja o istoj temi iako se već dao odgovor na to pitanje.

1. Ukoliko je to HRT-ova produkcija - oni šalju zahtjev da se njihov program cenzuriše jer im se direktno nanosi šteta (draže im je prodati vlastitu produkciju nego gratis emitovati velikom broju gledalaca)
2. Ukoliko neka tv stanica na području BiH ima otkupljena prava za prikaz programa a koji se istovremeno emituje na HRT, ima pravo zatražiti cenzuru jer se njima nanosi šteta na prihod od marketinga.

Emitovanje HRT se ne cenzuriše ni u jednom slučaju samo u dijelovima gdje je program moguće pratiti običnom antenom, dakle cenzura na kablovskom ili IPTV sistemu nema nikakvu svrhu. Drugo je sad pitanje zašto se negdje program HRT-a može gledati običnom antenom a negdje ne. Odgovor treba tražiti od RAK-a a ne od kablovskog ili IPTV operatera

nekad se zatamni i tekma koju niko osim HRT ne prenosi,niko

slažem se,do RAK-a je,neće da rade svoj posao
kakavdanakneiskustvu

#7643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

DON_eARL wrote:
123456789 wrote:Ti !? Valjda mislis MI :) , jer MI placamo za uslugu koja je dostupna kod nekoga, a kod nekoga ne :) Da trazimo svi povrat novca (pa makar to bio i 1KM) jer nije radio neki kanal druga bi prica bila, zatamnjivali bi svima ili nikome.
Niko vam ne može zabraniti da se udružite i ispravite nepravdu. :D Postovi, mailovi, zivkanje neće nikakvu promjenu donijeti. Samo tužba može dovesti do provođenja zatamnjivanja na čitavoj teritoriji BiH, ili do ukidanja istog svima.

Čisto sumnjam da će Telemach podleći nekom pritisku, jer ovako mogu izgubiti par pretplatnika, a ako ne zatamne svima, RAK ih opali po ušima sa mnogo većom kaznom. Kontra opcija, ako zatamne svima, gube mnogo korisnika, a RAK ih ne dira.

Ima i ona opcija da se skupljaju potpisi, pa da se uputi u parlament amandman na zakon koji to uređuje, pa da ga oni promijene. Angažujte advokata i ganjajte potencijalne metode.

ali vjerovatno ne zatamne svima prenose hrvatske reprezentacije,bar sam ja tako čuo,u vitezu nisu navodno zatamnili dvije tekme hrvatske reprezentacije na HRT 2 dok su u zenicio zatamnili,vjerovatno i u sarajevu
iceman2010

#7644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

leptirica27 wrote:Neznam da li je pravo mjesto za ovo pitanje ali probat ću. U mom gradu će se uskoro otvoriti Telemach centar i zna li neko koliko se kreću plate kod njih? :?
Izmedju 700 i 800 KM. Pri tome mislim na sve skupa (plata, topli, karta). Znam dosta montera tamo i oni izadju oko 800 ili nesto malo vise, ali oni vec duze rade. Sva ostala radna mjesta za SSS su slicno placena.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
doff

#7645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

kakavdanakneiskustvu wrote:ali vjerovatno ne zatamne svima prenose hrvatske reprezentacije,bar sam ja tako čuo,u vitezu nisu navodno zatamnili dvije tekme hrvatske reprezentacije na HRT 2 dok su u zenicio zatamnili,vjerovatno i u sarajevu

U Vitezu program HRT-a moguće pratiti i običnom antenom dok u Zenici to nije slučaj. Nekad, poslije rata je bilo moguće i u Zenici gledati al onda preko noći je ugašen signal
kakavdanakneiskustvu

#7646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

doff wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ali vjerovatno ne zatamne svima prenose hrvatske reprezentacije,bar sam ja tako čuo,u vitezu nisu navodno zatamnili dvije tekme hrvatske reprezentacije na HRT 2 dok su u zenicio zatamnili,vjerovatno i u sarajevu

U Vitezu program HRT-a moguće pratiti i običnom antenom dok u Zenici to nije slučaj. Nekad, poslije rata je bilo moguće i u Zenici gledati al onda preko noći je ugašen signal

znam da se u vitezu program javne televizije druge države može gledati običnom antenom,što je apsurd
seoBIH

#7647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Poseban je apsurd sto ga ni u hrvatskoj ne mozes pratiti putem analogne TV jer je kod njih samo digitalni signal. Neko "nelegalno" pusta signal HRT-a tamo gdje je hrvatsko stanovnistvo vecinsko.
kakavdanakneiskustvu

#7648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

123456789 wrote:Poseban je apsurd sto ga ni u hrvatskoj ne mozes pratiti putem analogne TV jer je kod njih samo digitalni signal. Neko "nelegalno" pusta signal HRT-a tamo gdje je hrvatsko stanovnistvo vecinsko.

tačno,nelegalno,u tome je problem
kakaljin

#7649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

doff wrote:Svako malo se raspravlja o istoj temi iako se već dao odgovor na to pitanje.

Pa i nemoze ti niko cenzurisati kada ti imas svoju antenu na krovu i primas signal, ali ako taj signal ide kroz kablovski sistem onda ga moraju zatamljivati na cijelom teritoriju BiH bez izuzetaka,

telemach u mostaru ne zatamljuje HRT 2 dok ga u Sarajevu zatamljuje, znaci Telemach diskriminira korisnike u Sarajevu jer placamo isto kao oni u Mostaru a ne dobijamo isto.

Pravila se moraju postovati na cijeloj teritoriju BiH bez izuzetaka, ako ih krsis slijeduju te kazne.
Mustang1

#7650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Dosadio sam i Bogu i narodu ali po ko zna koji put da pohvalim @Telemach .. Jucer sam napisao da mi ne radi epg i evo jutros covjek na vrata dosao .. Nesto je na resiveru cacko i nastimao za 2 minute.. Meni crnjak bio jbt mogao sam i ja to uraditi da mi je neko rekao :D
Locked