Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bianconeri1988

#7626 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

To je to. Još jedno savršentvo od taktike koju nam je ponudio mister Antonio Conte. :dance:

Juventus još jednom pokazao zašto je prije svega pravi tim i zašto je fudbal timska igra.

Kasnije ću neki opširniji komentar ostaviti, još uvijek sam pod emocijama.
Verocious

#7627 Re: Juventus

Post by Verocious »

Posao odradjen, 1/4 finale dolazimo 8-)

Forza Conte!!! Forza Juve!!!
Atticus Finch

#7628 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Image :dance:

Ru(tiMski)! :D
Son1

#7629 Re: Juventus

Post by Son1 »

Kao prvo, htio bih da kazem da je ovo bila utakmica iz nekog popularno zvanog "paralelnog univerzuma".

Kontrola prepusena Celticu, nasi napadaci ne znaju da fule, Pirlo ocajan, Peluso igrac utakmice :D

Conte je kod drugog gola slavio i cini mi se da sam mu procitao s usana "Matri, Matri" :D
Strasna odluka da stavi njega u igru, gol i asistencija, nevjerovatno.

Gigi i odbrana savrseno odigrali, Celtic je imao prilika, ali su sprjeceni u svakom naumu.

Za mene je kao sto sam gore i napisao Peluso igrac utakmice (pomalo subjektivno zbog mog odusevljenja njegovom igrom), odigrao je bez greske, a u konkurenciji su mu jos i Barza, Marchisio i Matri.

Divna noc.
hypko_nurko

#7630 Re: Juventus

Post by hypko_nurko »

lichstajner pretrcao 12 kilometara. i cuvao je onog iz celtica, nije mu dao maci :thumbup:
Son1

#7631 Re: Juventus

Post by Son1 »

hypko_nurko wrote:lichstajner pretrcao 12 kilometara. i cuvao je onog iz celtica, nije mu dao maci :thumbup:
Po meni su svi odlicno odigrali, osim Pirla koji nije bio svoj veceras.

Padoin masina poceo akciju kod drugog gola i uzeo loptu kod treceg.

Fkt vise ne znam ko je bolje odigrao veceras u ovoj za Juve nekarakteristicnoj igri :lol:

Vidal u 90. minuti pokusao da ocisti zuti, al' nije uspio. To sam mu zamjerio :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#7632 Re: Juventus

Post by I am Happy »

A jesu mesari ovi iz celtica :-)

Lekcija ocitana:D mada nisu bili losi
Bianconeri1988

#7633 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Marchisio postigao 700. gol za Juventus u europskim takmičenjima. Po tome Juventus je najuspješnija italijanska ekipa.

Šta reći za utakmicu?! Taktički perfektno odrađeno. Conte je mudro prepustio loptu Celticu jer je znao da će visoko pritiskati, a i da su tehnički itekako limitirani, a i loše se postavljaju, Juve je već u prvom napadu iskoristio priliku i zabio gol. Besmisleno bi bilo se upustiti u trku sa bilo kojom škotskom ekipom, zato su se naši nakon vodećeg gola svjesno povukli i čekali priliku. U posljednjih 20 minuta oni su ostali bez snage i samim tim pala im je koncentracija što je rezultiralo sa dva gola Juventusa.

Odbrana večeras fakat perfektna, Celtic je imao ne znam ni ja koliko kornera, centaršuteva i ostalog, a samo su jednu priliku stvorili, a i to je Gigi s lakoćom ufatio, ostatak su bezopasni šutevi sa 20+ metara koji su mačiji kašalj za najboljeg golmana svih vremena.

Bilo je očekivano da će se vezni red večeras patiti, Pirlo je konstantno pritiskan zato nije bio na nivou, Vidal je imao nekih poteškoća, ali je u defanzivi bio odličan. Juventus uz Barcu ima najjači vezni red u Europi, to se i večeras vidjelo. Ukoliko zaustaviš dvojicu, trećeg sigurno nećeš. Marchisio je radio šta mu je volja, igrač utakmice definitivno, šteta zbog bespotrenog žutog kartona pred sami kraj.

Fulbekovi su odigrali sasvim solidno. Licht je puno pretrčao, prava lokomotiva. Standardno za njega. Peluso je već iznenađenje, odmah na početku asistencija što mu je podiglo moral i do kada je imao snage fakat je odlično igrao, kako u odbrani tako u napadu. Još uvijek se adaptira i pred sami kraj sezone steći će on optimalnu formu da izdrži svih 90 minuta.

Sve dok napadači postižu golove nema razloga da budu kritikovani. Večeras Matri gol i asistencija, Vučinić gol. Vršili su konstantan presing, pomagali su odbrani, pokazali pravi timski duh. Matri u posljednjih 6 igranih utakmica 6 golova. Svaka čast!

U suštini prava timska pobjeda koja uljeva strah svih ostalim ekipama. 8-)
relativno84

#7634 Re: Juventus

Post by relativno84 »

Lijepo lijepo uzivanje je bilo gledati ovo veceras, da trce ovi mali zeleni ko da su na steroidima al trce u prazno.Mi lagano predjemo centar i go nema praznog hoda ma iskustvo.
A sad odmoriti pa malo vucicu obrukat u vjecnom gradu.
FORZA JUVE !!!
Verocious

#7635 Re: Juventus

Post by Verocious »

Nadam se da Peluso nije nista ozbiljnije povrijedjen, bas je fino poceo da igra. Svidjelo mi se pravo kako u onom jednom napadu probi po lijevoj strani i lijepo posluzi Vucka na vrhu senesterca ciji sut izblokira onaj neki skot :thumbup:
Bianconeri1988

#7636 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Jako mi se svijedlo nešto što reće Viali. Svaki put kad je Juve došao do finala Lige šampiona osvojio je Scudetto. 8-)

Marchisio je odličnom igrom večeras sigurno sebi podigrao cijenu za 10 miliona. :D
Son1

#7637 Re: Juventus

Post by Son1 »

Sta ce Marchisio, prosjek :lol:
Atticus Finch

#7638 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Bez dileme, izdominirao.

Image

Ali i Matri igra fantastično zadnjih nekoliko utakmica. :thumbup:
Son1

#7639 Re: Juventus

Post by Son1 »

Atticus Finch wrote: Ali i Matri igra fantastično zadnjih nekoliko utakmica. :thumbup:
Iz mrtvih se vratio.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#7640 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Ja sam prezadovoljan utakmicom a posebno realizacijom prilika :shock: :shock:
4 Dobre prilike i tri komada :) imao je Vucinic onaj jedan sut, po meni je i ono trebao biti go
elmirčo

#7641 Re: Juventus

Post by elmirčo »

barselona je napadala sve vrijeme i ispušila.
mi smo im dali loptu, u jednom trenutku je bilo 63-37 posjed, ali smo prosli dalje poslije prve utakmice. :mrgreen: :mrgreen:

najveci minus veceras je vidal, kako bolan nisi dobio zuti :x
Bianconeri1988

#7642 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Utakmicu je odlučio naš rani gol, tako to biva u ovakvim utakmicama, odmah taktika i sve trenerske zamisli u vodu.

Celtic je imao jalov posjed lopte, milion kornera, ali ništa im nije prošlo. A i ono što sam sinoć napisao, svi naši štoperi su odlični u skok igri, protiv nas centaršutevi i duge lopte ne prolaze, a i Buffon nije Valdes, Gigi svaku loptu koja ide u peterac s lakoćom pokupi.

Jednostavno, Juventus je bolja ekipa, nema tu neke filozofije.

Mnogi pišu o kukavičkoj igri Juventusa, a kad je Celtic pobjedio Barcu sa samo 16% posjeda lopte svi su ih velićali.
Logovan

#7643 Re: Juventus

Post by Logovan »

S obzirom da u zadnje vrijeme Juventus nije neki, očekivao sam pobjedu manjom razlikom, pa čak me ne bi ni čudilo da su remizirali/izgubili. Juve obezbijedio prolazak.
Matrijev gol. :lol:
Bianconeri1988

#7644 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

http://www.facebook.com/uefachampionsleague?ref=stream

Evo nas na coveru. 8-)

Joj vrijedilo je čekati sve ove godine, nakon 7 godina 1/4 finale.
ortodont

#7645 Re: Juventus

Post by ortodont »

Son1 wrote:Sta ce Marchisio, prosjek :lol:
Motivisani polovnjak kako nekada spomenuše na ringeraja.ba :lol:
Cyrax

#7646 Re: Juventus

Post by Cyrax »

Kakav ciganluk od ovoga Celtica pa to je da ne vjerujes :-)
Jos meni trune danima kako je to gospodski klub kad ono hrpa mesara i padavicara ala Real M.
Juve se treba buniti za zuti karton Lictu jer nije uradio NISTA a onaj je smjenio 3 govnara da ga saketaju svaki korner.
Izjava trenera Celtica :-) .Bijedna imitacija Mourinha, samo sto nije poceo vikati "por que". Jedan Mourinho bar prizna kad ga naguze momacki a ne narancasti anonimus iz Miki Maus lige.
Bianconeri1988

#7647 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Kad vidim ove naše srce mi ko džamija. :D

Il Presidente u ultras fazonu. 8-) :dance:

Image

8-)
Atticus Finch

#7648 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Malo čačkah po forumima, posebno gdje navijači Celtica postaju i ostadoh šokiran. Nakon dobrih 10ak stranica full ozbiljne diskusije kako smo potkupili sudiju večeras, stiže glas razuma, ko bi rek'o! :D

Kaže lik:
I know we are hurting tonight but, c'mon!

Do you think that, in the midsts of this on going Champions League match fixing scandal, Juventus would be stupid enough to bribe a referee?!

Ridiculous.
:lol: :lol: :lol:
Bianconeri1988

#7649 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Pogledaj komentare na zvaničnoj Juventusovoj fb stranci. :lol:

Ima i poštenih Škota koji nam se ljudski i od srca zahvaljuju. :lol:
Cyrax

#7650 Re: Juventus

Post by Cyrax »

Ovo ti je isto kad Zeljo/Sarajevo odu u neku vukojebinu pa se domoroci naostre. Jebo si i sebi i sudiji majku ako pobijedis tj ako se odvazis da domacinu zaprijetis :D
Molis Boga da ti ligamenti prezive "musku igru" :D
Post Reply