FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zipoo
#76201 Re: FK Željezničar
Zasto uvijek 1-2 kapitalca, bas neambiciozno, zast ne bi sada pokusali sa 11 
- rumenige_brajtner
#76203 Re: FK Željezničar
Oplakahultima_palabra wrote:mali_milojica wrote:Ja bih sad na zimu pokusao nesto sto nismo nikada probali.
Novi trener svakako dolazi.
Otjerati 10 igraca, dovesti novih 10, od toga 4 kapitalca ( u svakoj liniji po jedan) i izboriti evropu.
-
Alfa_i_Omega
#76204 Re: FK Željezničar
ultima_palabra wrote:mali_milojica wrote:Ja bih sad na zimu pokusao nesto sto nismo nikada probali.
Otjerati 10 igraca, dovesti novih 10, od toga 4 kapitalca ( u svakoj liniji po jedan) i izboriti evropu.
A bez zayebancije, koga vi vidite kao igraca koji bi potencijalno mogao igrati u nekom sampionskom timu? Da je solidan igrac, ne preskup i kao jedan od glavnih preduvjeta sportista sa apetitima i zdravim motivom.
Neka moja analiza ovoga sto imamo. Veca na golu, mlad je, ima jos vremena za prodaju i u zdravijoj atmosferi mogli bi za njega uzeti pristojnu cifru. Bekovi Sinisa i Pavic, onako, ne odusevljavaju me ali ok su igraci, mogu proci. Dva mlada stopera Kemo i Rodin kojima bi trebali prikljuciti jednog iskusnijeg, komadanta odbrane. Veza skripi. Anel i Hajdar su nasi ali ne mogu iznijeti sami, fali jedan igrac slicno kao u odbrani. Eventualno dva. Od cetiri krila, realno ja ne vidim ni jednog kao.neku prevagu, svi mi vise lice na.igrace za rotacije iako bi se tu moglo kombinovati pa pametnim radom nabiti konkurentni odnos i izvuci maximum iz ovoga sto imamo. Zajmovic kao.neki potencijal za prodaju ali ima rada na na njemu koliko hoces. Spic Krpic, ako ne ode i fali nam na toj poziciji zamjena.
Znaci min tri igraca su prijeko potrebna ako ne bude nenadanih odlazaka. Ima tu jos par juniora kojima bi najpametnije bilo na posudbu jer ne moze ih se pet gurat, vec imamo gore nabrojana dva. Mozda jos jedan ako pokaze veliki napredak na pripremama.
Rijesio bih se Vranjesa, Curjurica, Bakraca i vjerovatno Blagog, njemu se pretpostavljam vise ni ne igra ovde.
Onako ugrubo to bi bilo to. Ne bih pametovao koga dovesti, trziste je jako.slabo i ne.vidim neke igrace koji bi se mogli uklopiti da budu na nivou za sampionsku ekipu. Bar od ovih koje bi kao mogli dovesti.
-
jagugu
#76205 Re: FK Željezničar
Za odbranu nemam šta dodat na to što si napisao, Bakrač bar prema medijskim natpisima bi nas mogao napustiti ove zime. U vezi znači nemamo više Arežine, Jovana i vjerovatno Vranješa.Alfa_i_Omega wrote:ultima_palabra wrote:mali_milojica wrote:Ja bih sad na zimu pokusao nesto sto nismo nikada probali.
Otjerati 10 igraca, dovesti novih 10, od toga 4 kapitalca ( u svakoj liniji po jedan) i izboriti evropu.![]()
A bez zayebancije, koga vi vidite kao igraca koji bi potencijalno mogao igrati u nekom sampionskom timu? Da je solidan igrac, ne preskup i kao jedan od glavnih preduvjeta sportista sa apetitima i zdravim motivom.
Neka moja analiza ovoga sto imamo. Veca na golu, mlad je, ima jos vremena za prodaju i u zdravijoj atmosferi mogli bi za njega uzeti pristojnu cifru. Bekovi Sinisa i Pavic, onako, ne odusevljavaju me ali ok su igraci, mogu proci. Dva mlada stopera Kemo i Rodin kojima bi trebali prikljuciti jednog iskusnijeg, komadanta odbrane. Veza skripi. Anel i Hajdar su nasi ali ne mogu iznijeti sami, fali jedan igrac slicno kao u odbrani. Eventualno dva. Od cetiri krila, realno ja ne vidim ni jednog kao.neku prevagu, svi mi vise lice na.igrace za rotacije iako bi se tu moglo kombinovati pa pametnim radom nabiti konkurentni odnos i izvuci maximum iz ovoga sto imamo. Zajmovic kao.neki potencijal za prodaju ali ima rada na na njemu koliko hoces. Spic Krpic, ako ne ode i fali nam na toj poziciji zamjena.
Znaci min tri igraca su prijeko potrebna ako ne bude nenadanih odlazaka. Ima tu jos par juniora kojima bi najpametnije bilo na posudbu jer ne moze ih se pet gurat, vec imamo gore nabrojana dva. Mozda jos jedan ako pokaze veliki napredak na pripremama.
Rijesio bih se Vranjesa, Curjurica, Bakraca i vjerovatno Blagog, njemu se pretpostavljam vise ni ne igra ovde.
Onako ugrubo to bi bilo to. Ne bih pametovao koga dovesti, trziste je jako.slabo i ne.vidim neke igrace koji bi se mogli uklopiti da budu na nivou za sampionsku ekipu. Bar od ovih koje bi kao mogli dovesti.
Ordagić napušta Brann, tako da bi mi on bio jedan od onih koje bih volio vidjeti u Želji. Dosta mobilan igrač i mislim da bi bio idealna zamjena za Jovana budući da i on umije povući loptu itekako. Uz to za ne daj bože može pokriti desno krilo. Mislim da će nam strašno pojačanje biti povratak Sinana Ramovića. Što bi profa Wenger rekao "like a new signing". Sinan bi mi uvijek prije Čurjurića igrao jer je igra dosta brža i tečnija sa njim, a i njegova prodornost je dodatni bonus. Nije sad Čurjurić krampa ali Sinan je bolji igrač po meni.
Krila su takva da možda prvi put poslije nekoliko sezona nemamo tu nekog igrača prevage ili ako ništa da se koliko toliko ističe. Evo u posljednje 3 godine smo imali Đelmića, Miru, Zakarića. Svaki od njih je bio jedan od nosioca ekipe. Sad imamo situaciju da imaš jednog Zeca koji po meni nije krilo. Iskreno po meni nema tu prodornost i dribling koje jedno krilo treba da ima, vidi se da je juniorski staž, a bogami i poprilično dugo i u seniorima odradio na poziciji špica. On ima recimo dobar osjećaj za utrčavanje u prostor, zna gdje treba biti ali za krila po meni nije. Zajim ko Zajim. Svi smo vidjeli koliko zna, odnosno koliko ne zna. Na trenutke pokaže fakat majstorske poteze, ali onda zna da ga usere da valja. Mislim da bi Amar (ukoliko dođe) mogao od njega napraviti finog igrača. Amar je Zajima vodio na pripreme u ljeto 2013. Za Jazvića nemam pojma šta bih rekao, frajer je većinu polusezonu povrijeđen. Mada eto ima na kontu 1-2 gola ali nisam za sada ništa posebno u njemu vidio ali kao što rekoh uzorak utakmica nije dovoljno velik.
Veseli mi se najviše sviđa od svih naših krila, dobar dribler, nezgodan za čuvanje pa zna da iznudi dosta faulova. Iznudio je sigurno bar 2 penala ove polusezone. Za špica dileme nema, samo možda taj backup špic da se dovede jer još ne znamo da li je Zuban spreman za seniorski fudbal.
Iz naše lige fakat nemam blage koga dovesti, tanka ponuda ili mi se samo čini.
Ako ništa u onoj Krupi i Radniku je vazda bilo finih mladih igrača Vukotić, Jašarević, Dujaković, Redžić, Koljić, Obradović, Memišević, Peco itd. Haman odoše svi ovi, tako da sam prinuđen razmišljat o opcijama poput Nukića iz Tuzle, Kulovića iz GOŠK-a i slično.
-
Alfa_i_Omega
#76206 Re: FK Željezničar
Peco je klasicni primjer kako ne trebamo raditi. Ja ti nabrajam, imamo cetiri krilna, ne znas ko od njih valja i spominje se igrac koji je prvo bio jako dugo povrijedjen, nije dokazan, vec u godinama da ga ne mozes vise uciti i ispravljati, 22 ako se ne varam. Dovesti ga je rizik, ne unaprjeduje igru, nije prevaga, nije klasa vec neki potencijal a ne moze da se nametne u smijesnim ekipama a kamoli Zelji gdje ce sada svaki igrac biti pod duplom lupom. Jedan go cini mi se dao ove sezone.
Tako da, moje misljenje, zaobidjimo u sirokom luku. Nek se dokazuje negdje drugo. Prije tri godine mozda, sada, ne hvala.
Tako da, moje misljenje, zaobidjimo u sirokom luku. Nek se dokazuje negdje drugo. Prije tri godine mozda, sada, ne hvala.
-
jagugu
#76207 Re: FK Željezničar
Ma nisam ni rekao da ga sad treba dovest, nego sam rekao da je bilo finih mladih igrača. Sadašnji Peco teško da će napraviti karijeru kakvu se u početku očekivalo.Alfa_i_Omega wrote:Peco je klasicni primjer kako ne trebamo raditi. Ja ti nabrajam, imamo cetiri krilna, ne znas ko od njih valja i spominje se igrac koji je prvo bio jako dugo povrijedjen, nije dokazan, vec u godinama da ga ne mozes vise uciti i ispravljati, 22 ako se ne varam. Dovesti ga je rizik, ne unaprjeduje igru, nije prevaga, nije klasa vec neki potencijal a ne moze da se nametne u smijesnim ekipama a kamoli Zelji gdje ce sada svaki igrac biti pod duplom lupom. Jedan go cini mi se dao ove sezone.
-
zipoo
#76208 Re: FK Željezničar
Pare, pozitivnu atmosferu, navijace. Imali smo sve uvjete za pozitivnu pricu i neki iskorak. Ali jbg ne da vrag mira. Reputacija srozana, prije je Zeljo bio najveca odskocna daska. Danas su to Krupa, Radnik. I sa juniorima da izadjemo niko se nije usudio najaviti 3 boda, danas je to obrnuto. Kroz ligu je proslo kamaru mladih igraca koje smo mogli dovesti, iskoristiti i prodati. Da je Misimovic klixov forum otvorio uzeo bi jednu titulu.
Previse smo izgubili, nisu to samo trofeji. Zbog cega? Misimovic je umislio da je najpametniji i dalje misli da je najpametniji. Sto je najgore i Misimovicev odlazak znaci Amarov dolazak.
Ne mozemo 2 dobra sastaviti, a smijali smo se pitarima i njihovim kinezima. Iskreno poravnio sam i za u daleku buducnost
Previse smo izgubili, nisu to samo trofeji. Zbog cega? Misimovic je umislio da je najpametniji i dalje misli da je najpametniji. Sto je najgore i Misimovicev odlazak znaci Amarov dolazak.
Ne mozemo 2 dobra sastaviti, a smijali smo se pitarima i njihovim kinezima. Iskreno poravnio sam i za u daleku buducnost
- campa_xxx
#76209 Re: FK Željezničar
Iznenadit cete se da Amar i Miske mogu zajedno i to mozda vec sljedece sedmice!
- avetinja
#76210 Re: FK Željezničar
I da se to dogodi, ne bih slavio. Toliko mi se garnituara ljudi u klubu zgradila zbog silnih neuspjeha da nema riječi kojima bih mogao opisati takav utisak. Amar će pasti u očima ako dođe raditi sa njima.
-
FreakyStyley
#76211 Re: FK Željezničar
Nece oni nikad zajedno raditi.
-
salle_eh1986
#76212 Re: FK Željezničar
avetinja wrote:I da se to dogodi, ne bih slavio. Toliko mi se garnituara ljudi u klubu zgradila zbog silnih neuspjeha da nema riječi kojima bih mogao opisati takav utisak. Amar će pasti u očima ako dođe raditi sa njima.
- avetinja
#76213 Re: FK Željezničar
Jače, jače.salle_eh1986 wrote:avetinja wrote:I da se to dogodi, ne bih slavio. Toliko mi se garnituara ljudi u klubu zgradila zbog silnih neuspjeha da nema riječi kojima bih mogao opisati takav utisak. Amar će pasti u očima ako dođe raditi sa njima.
-
zipoo
#76214 Re: FK Željezničar
Oni ako izdrze polusezonu zajedno ja cu go kroz Ferhadijucampa_xxx wrote:Iznenadit cete se da Amar i Miske mogu zajedno i to mozda vec sljedece sedmice!
-
salle_eh1986
#76215 Re: FK Željezničar
avetinja wrote:Jače, jače.salle_eh1986 wrote:avetinja wrote:I da se to dogodi, ne bih slavio. Toliko mi se garnituara ljudi u klubu zgradila zbog silnih neuspjeha da nema riječi kojima bih mogao opisati takav utisak. Amar će pasti u očima ako dođe raditi sa njima.

-
DonieBrasco
#76216 Re: FK Željezničar
Mogli su oni i prije dvije godine ali ...campa_xxx wrote:Iznenadit cete se da Amar i Miske mogu zajedno i to mozda vec sljedece sedmice!
- ultima_palabra
#76217 Re: FK Željezničar
Nema sanse.campa_xxx wrote:Iznenadit cete se da Amar i Miske mogu zajedno i to mozda vec sljedece sedmice!
-
Alfa_i_Omega
#76218 Re: FK Željezničar
Pripremite se za sutra. 
- avetinja
#76219 Re: FK Željezničar
Nije ti lako.salle_eh1986 wrote:
-
mavi
#76220 Re: FK Željezničar
Alfa_i_Omega wrote:Pripremite se za sutra.
-
zipoo
#76221 Re: FK Željezničar
Nece se nista desiti. Moji izvori su tacnijimavi wrote:Alfa_i_Omega wrote:Pripremite se za sutra.
-
salle_eh1986
#76222 Re: FK Željezničar
avetinja wrote:Nije ti lako.
- Radio Sarajevo
#76223 Re: FK Željezničar
Kao i za pojačanje...zipoo wrote:Nece se nista desiti. Moji izvori su tacnijimavi wrote:Alfa_i_Omega wrote:Pripremite se za sutra.
-
Alfa_i_Omega
#76224 Re: FK Željezničar
Bebo, to vise nisam 'foe'? Ti me cinis sretnim.zipoo wrote:Nece se nista desiti. Moji izvori su tacnijimavi wrote:Alfa_i_Omega wrote:Pripremite se za sutra.
"Amar Osim će dobiti šansu i potpuna ovlaštenja da skroji tim po svojoj želji. Dakle, biće vraćen za trenera i niko se neće miješati u njegov rad. Imaće odriješene ruke i apsolutnu podršku svih struktura kluba"
- wewa
#76225 Re: FK Željezničar
Alfa_i_Omega wrote:
"Amar Osim će dobiti šansu i potpuna ovlaštenja da skroji tim po svojoj želji. Dakle, biće vraćen za trenera i niko se neće miješati u njegov rad. Imaće odriješene ruke i apsolutnu podršku svih struktura kluba"