Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
duh_sa_sjekirom

#76151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by duh_sa_sjekirom »

Tomahawk11 wrote: 17/02/2020 12:56 Aca objasnio, još PreCjednik da ovo danas uzme ko argument...
Makedonka i dvoje stranaca, zajedno s muslimanima donose presudu da imovina koja je predmet restitucije pripadne BiH, a ne RS-u
Naravno, pičkousti namjerno umjesto Bošnjaci koristi izraz "muslimani" ne bi li malo pojačao dojam, u svjetlu sveprisutne islamofobije diljem Europe
Thorgerson

#76152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

"Muslimani su kupili lavove 2014. godine. Pazite, to nije slucajno urađeno. Zasto nisu kupili slona? Zirafu. Ne, kupljeni su lavovi. I onda se pitate zasto srbi ne zele da zive u takvom Sarajevu. ", rekao je Dodik.
Thorgerson

#76153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

duh_sa_sjekirom wrote: 17/02/2020 13:08
Tomahawk11 wrote: 17/02/2020 12:56 Aca objasnio, još PreCjednik da ovo danas uzme ko argument...
Makedonka i dvoje stranaca, zajedno s muslimanima donose presudu da imovina koja je predmet restitucije pripadne BiH, a ne RS-u
Naravno, pičkousti namjerno umjesto Bošnjaci koristi izraz "muslimani" ne bi li malo pojačao dojam, u svjetlu sveprisutne islamofobije diljem Europe
Uh kako je taj namazan, premazan.

I previse vazi sa tom pricom "bitan je mir", "sacuvajmo mir" bla bla i ostale gluposti.

Imam osjecaj da bi poslije imao alibi, eto ja sam govorio stalno mir, mir...al muslimani i šiptari ne zele mir.
Tomahawk11
Globalni moderator

#76154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Friško!!!
Neću s vama da polemišem, jesti vi neki elektronski medij možda :lol:

Ne morate vi sve pitati ima i drugih da pitaju :lol: :lol:

Jeste navalili vi iz Federacije...

...I nosite se dođavola :lol: :lol: :lol:

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... GbtYOtE7vE
155_mm

#76155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

situacija veoma podsjeca na 1991. godinu.

jedino ako milorad igra na kartu da ga smijene i da tako postane svesrpski mucenik. na sta ukazuje ova njegova izjava.
Dodik traži podršku opozicije: Ja ovo neću propustiti, taman mi posljednje bilo
naravno da njegovom iznenadnom smjenom nastaju takodje problemi koje on prizeljkuje. i zato se oklijeva.

idalan izlazak iz politike bi za milorada bila smjena od strane zapada. ispao bi mucenik za sva vremena iako je najvise nastetio velikosrpskoj ideju zapadno od drine.
bingov buraz

#76156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Slabo se raja pali na govedove priče,ima me svagdje,niko da spomene ovo bar u šali,u oba entiteta mislim.

Izlizao se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#76157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

155_mm wrote: 17/02/2020 13:13 situacija veoma podsjeca na 1991. godinu.

jedino ako milorad igra na kartu da ga smijene i da tako postane svesrpski mucenik. na sta ukazuje ova njegova izjava.
Dodik traži podršku opozicije: Ja ovo neću propustiti, taman mi posljednje bilo
naravno da njegovom iznenadnom smjenom nastaju takodje problemi koje on prizeljkuje. i zato se oklijeva.

idalan izlazak iz politike bi za milorada bila smjena od strane zapada. ispao bi mucenik za sva vremena iako je najvise nastetio velikosrpskoj ideju zapadno od drine.
Ma kakvi, PreCjednika nipošto ne smjenjivati...pa da preuzmu ovi izdajnici iz SDS-a i PDP-a :?

PreCjednik je čovjek od riječi, sve što je rekao da neće, on uradi :oops: :mrgreen:
miop

#76158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by miop »

Milorad Dodik 23.01.2019: "Mi imamo napisane sve zakone da u toku noći uspostavimo kontrolu na granicama (Republike Srpske) i sve ostalo. Imamo spreman plan. Imamo napisane zakone, samo trebamo zakazati u toku noći parlament i mi to možemo donijeti."
Od 41:06

Radovan Karađić 1993. godine na 38. sjednici Narodne skupstine RS Karadzic
"Mi smo imali devet do deset poteza koje smo napravili, izmozgali smo ih svi zajedno, ali ih nismo lansirali sve odmah, nego kako Alija napravi grešku - mi lansiramo potez. Pa onda Muslimani psuju njemu mater, a ne nama."
Sve je pripremljeno kao i 1992, samo se ceka povod (Apelacija za Dan RS, Zemljište,...) i prilika da se okrivi neko drugi...
Maraschino

#76159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Lupaju samo da nesto kazu,
sinoc saltam kanale i na Pinku onaj novinar Vucicevic pored jos dvoje u studiju i voditeljice, veli on, zamislite tamo neki Ustavni sud(i onda nabraja isto sto i Vucic) donijelo odluku da poljoprivreno zemljiste sa RS uknjize na Federaciju BiH. Covjek se provaljuje do obdanista a da niko ne reaguje da ga ispravi...
...e sada, onaj koji vodi emisiju ne zna o cemu se radi ali bi da se raspravlja, gosti u studiju ne znaju gdje se kreten provaljuje da ga isprave i takva informacija ode do gledaoca koji shvati kako su stvarno Srbi u BiH ugrozeni i kako im se otima sve zivo i mrtvo i upisuje na Federaciju.
Maraschino

#76160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

duh_sa_sjekirom wrote: 17/02/2020 13:08
Sve se to namjerno radi od strane djikana i cetnika.
Novinar prenosi sve sta on izjavi pa se to proslijedjuje agencijama i od svega usi para ''muslimani'' jebali mu oni sve mrtvo i zivo.
daddy-kool

#76161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Vi se ovdje na ovom muslimanskom forumu šprdate sa Guardianom, a on je zadnja brana šumske u ovoj vještačkoj tvorevini. Poslije poljoprivrednog zemljišta, US će uzeti šume, rijeke, potoke, škole, obdaništa, igraonice, vjetar, ptice, proljeće, sunce, porodični život... Dobro je Aca rekao nekave muslimanske sudije, dvojica stranaca i jedna Makedonka (ona nije stranac :D ) da nešto presuđuju i određuju Šumskoj. No pasaran!

Pa majku im njihovu, hoće da ukinu srpsku crkvu! Traže 10.000 KM po mrtvom čovjeku za održavanje!! Kopaj grobove i premještaj!
Đe su mošti da se pronosaju? :?
Benjo34

#76162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Benjo34 »

Po prvi put mislim da fkt Bakir nema veze sa ovom krizom, jednostavno Đikan je previše zagrizo, zna da mu je ovo najbolji trenutak i da bolji neće imati od ovog, posljednji voz pred ulaz u Nato
DonieBrasco

#76163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DonieBrasco »

Danas ce ovaj mali plasljivi mis u tjelu ruskog medvjeda poznatiji kao Milorad Dodi da okrene sasvim drugu prcu jer nema on ono nesto da ucini radikalan, krucijalan pokret u svojoj politici. Nema on znate cega da najavi referendum, da konkretno nesto ucini na odcjepljenju entiteta, nema on aposlutno nikakav mehanizam da danas nesto ucini po pitanju Ustavnog suda, Nato-a i ostalog.

Pa hajde frajeru ucini nesto konacno, nemoj samo da se trese gora a rodi mali mis.
statixx

#76164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Sta li ce Dodik danas izvuci iz svog arsenala i podvaliti u NSRS, jos jedna deklaracija, rezolucija, zakljucak, misljenje.

Rederndumom ih Dodoni... :lol:
Nespin

#76165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nespin »

Ojhaaa, udri hin Mileeeee hujuuuujjjj!! :D
L u c i f e r

#76166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

Maraschino wrote: 17/02/2020 12:50
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je zakon o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo, prema kojem bi oko 13.000 srpskih grobova u Sarajevu trebalo prekopati, a posmrtne ostatke ekshumirati i kremirati, pokušaj da se zatre svaki trag Srba.On je sinoć za ATV naglasio da ovim zakonom kantonalne vlasti traže da se plaća održavanje grobnih mjesta u kojima su sahranjeni sarajevski Srbi, ali da su Srbi otišli iz tog grada i da nemaju novac da plate održavanje grobova, a to je 10.000 KM po čovjeku.

"I to je razlog zašto mi ne treba da budemo u BiH. Mi treba da se organizujemo da pokupimo naše kosti u Sarajevu, kao što je urađeno nakon Dejtona kada su iznesene kosti naših stradalih na Sokolac. Bolje i mi to da uradimo, nego oni da nam preturaju kosti", rekao je Dodik, prenosi Srna.
Lud covjek.

Siri svaki vid mrznje.
Nije on lud
Nego konta:
"Havla se na to lipa"
DonieBrasco

#76167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DonieBrasco »

NSRS neće prihvatati ni sprovoditi nikakve odluke Visokog predstavnika i Ustavnog suda
Hajde da vidimo ovo.
emmir1

#76168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Znači zaključak da se ne poštuju odluke visokog predstavnika i US.

Eto da sada vidimo šta će Zapad da uradi.

Ako ovo nije kršenje mirovnog sporazuma onda ne znam šta jeste.
Ako ga sada puste izgubili su svaki kredibilitet
Styling

#76169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

L u c i f e r wrote: 17/02/2020 14:11
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je zakon o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo, prema kojem bi oko 13.000 srpskih grobova u Sarajevu trebalo prekopati, a posmrtne ostatke ekshumirati i kremirati, pokušaj da se zatre svaki trag Srba.On je sinoć za ATV naglasio da ovim zakonom kantonalne vlasti traže da se plaća održavanje grobnih mjesta u kojima su sahranjeni sarajevski Srbi, ali da su Srbi otišli iz tog grada i da nemaju novac da plate održavanje grobova, a to je 10.000 KM po čovjeku.

"I to je razlog zašto mi ne treba da budemo u BiH. Mi treba da se organizujemo da pokupimo naše kosti u Sarajevu, kao što je urađeno nakon Dejtona kada su iznesene kosti naših stradalih na Sokolac. Bolje i mi to da uradimo, nego oni da nam preturaju kosti", rekao je Dodik, prenosi Srna.
Lud covjek.

Siri svaki vid mrznje.
Nije on lud
Nego konta:
"Havla se na to lipa"
Treba ga prijaviti Tuzilastvu za sirenje govora mrznje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#76170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

NSRS zadužuje Vladu RS-a da započne pregovore s Vladom FBiH u cilju definisanja entitetske granice
Image
L u c i f e r

#76171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

Styling wrote: 17/02/2020 14:14
L u c i f e r wrote: 17/02/2020 14:11

Lud covjek.

Siri svaki vid mrznje.
Nije on lud
Nego konta:
"Havla se na to lipa"
Treba ga prijaviti Tuzilastvu za sirenje govora mrznje.
Pravosudje je veliki dio problema
Otkako odose stranci javasluk i lopovluk
daddy-kool

#76172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

1. NSRS potvrđuje svoju podršku izvornom tekstu Dejtona i Ustava

2. NSRS obavezuje predstavnike RS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH da predlože usvajanje zakona o prestanku mandata stranih i izboru domaćih sudija

3. NSRS zadužuje Vladu RS-a da započne pregovore s Vladom FBiH u cilju definisanja entitetske granice

4. NSRS obavezuje predstavnike RS-a u institucijama BiH da ne učestvuju u donošenju odluka do usvajanja zakona iz zaključka 2.

5. NSRS konstatuje da je RS potpisnica svih aneksa Dejtonskog sporazuma pa i Aneksa 4 koji je Ustav BiH. NSRS potvrđuje da su Ustavni sud i Visoki predstavnici konstantno kršili Dejton i Ustav i time izmijenili politički sistem

6. NSRS neće prihvatati ni provoditi nikakve odluke Visokog predstavnika i Ustavnog suda

7. NSRS traži od predstavnika RS u institucijama BiH da obavijeste o sprovođenju ovih zaključaka
A đe je ferendum? :? :?
Lakat Jebić

#76173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Lakat Jebić »

Ovo je bas eksolicitno krsenje dejtona... Da smo sposobni koliko nismo, imali bi spreman odgovor koji bi iskoristili kao leverage i pritisak na medjunarodnu zajednicu
daddy-kool

#76174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

emmir1 wrote: 17/02/2020 14:13 Znači zaključak da se ne poštuju odluke visokog predstavnika i US.

Eto da sada vidimo šta će Zapad da uradi.

Ako ovo nije kršenje mirovnog sporazuma onda ne znam šta jeste.
Ako ga sada puste izgubili su svaki kredibilitet
Pa šumska skupština i nema šta da sprovodi, to je zakonodavni organ.
Ali pojedinci mogu odgovarati i nema tog imuniteta koji ih može spasiti ako bude volje.
daddy-kool

#76175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Lakat Jebić wrote: 17/02/2020 14:29 Ovo je bas eksolicitno krsenje dejtona...
Po čemu?
Locked