Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#76051 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#76052 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Dosao je period kada je svaka utakmica na noz i kada pratis pored svojih i svaku utakmicu konkurenata. Mrzim taj period, to stanje u bod, u dva...

Kako sam rahat ispratio proslu sezonu... :zzzz:
vaučer

#76053 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ništa ja druge ne pratim. Vidim rezultat i dosta. Dok pobjeđujemo, sve je ok, drugi rezultati nisu bitni.
AmiĐa_Idriz

#76054 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Da, za to se zanimam tek tamo od 30og kola pa dalje, do tada je fokus na sopstvenom akumuliranju bodova.
BHF_Manijak

#76055 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma vidite, vec je 26. kolo, nema vise zajebancije, sada je svako kao posljednje.

City ima par na papiru jebenijih utakmica, ako to prezive, nemas svakako sta pratiti od 32.-33. kola. Mada sve su im te utakmice na Etihadu osim s Liverpoolom, tako da iskreno ne vidim kako ih ni Chelsea ni Arsenal, a posebno United mogu zaustaviti. Vratili im se svi, sad je onaj njihov prepoznatljivi beast mode.

Arsenal isto tako ima nimalo lagan raspored, ako prezive to sve, svaka im cast. Ostale su im sve jebene utakmice + navedeneo gostovanje na Etihadu.
vaučer

#76056 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne gledam ja tako. Možda jer još uvijek ne uzimam za ozbiljno napad na naslov, posebno sad kad nam je pola ekipe ozljeđeno i bolesno. Iako svi romantiziramo i sanjarimo o naslovu za Kloppa u zadnjoj sezoni, realnost je da je naslov za dopingirane mutante iz Citya puno prikladnija priča za svijet u kojem živimo. Tko zna koji naslov u nizu osvaja tim koji je pod istragom za sistemsko varanje i korupciju - definitvno odgovarajuća priča za današnje društvo. Tako da, ne bih se puno zamarao s tim još uvijek.

Mislim da ću razmišljati ozbiljno o naslovu ako pobjedimo sve utakmice do Citya i ne izgubimo na Anfieldu protiv njih. Dajem nam solidne šanse da nećemo izgubiti protiv Citya, ali bi me iskreno prilično iznenadilo da uspijemo pobjediti u nizu Brentford, Luton i Forest - dvije od ovih u gostima. Ne mislim da imamo trenutno dovoljnu širinu za to i mislim da će nas dohvatiti pritisak u jednom trenutku i to je to. Onda kad ti dođe City moraš na pobjedu obavezno i tu si ga popušio.
MMM1977

#76057 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

vaučer wrote: 12/02/2024 09:10 Ne gledam ja tako. Možda jer još uvijek ne uzimam za ozbiljno napad na naslov, posebno sad kad nam je pola ekipe ozljeđeno i bolesno. Iako svi romantiziramo i sanjarimo o naslovu za Kloppa u zadnjoj sezoni, realnost je da je naslov za dopingirane mutante iz Citya puno prikladnija priča za svijet u kojem živimo. Tko zna koji naslov u nizu osvaja tim koji je pod istragom za sistemsko varanje i korupciju - definitvno odgovarajuća priča za današnje društvo. Tako da, ne bih se puno zamarao s tim još uvijek.

Mislim da ću razmišljati ozbiljno o naslovu ako pobjedimo sve utakmice do Citya i ne izgubimo na Anfieldu protiv njih. Dajem nam solidne šanse da nećemo izgubiti protiv Citya, ali bi me iskreno prilično iznenadilo da uspijemo pobjediti u nizu Brentford, Luton i Forest - dvije od ovih u gostima. Ne mislim da imamo trenutno dovoljnu širinu za to i mislim da će nas dohvatiti pritisak u jednom trenutku i to je to. Onda kad ti dođe City moraš na pobjedu obavezno i tu si ga popušio.
Mi i ovako moramo ići na pobjedu protiv njih jer, kada se uzme u obzir njihova utakmica manje, ispred nas su.

Mada ja ne mislim da oni mogu dobiti sve do kraja mimo nas. Ako mogu onda jbg, i zaslužuju titulu. Ko je nama kriv pa smo remizirali i sa Arsenalom i Unitedom kući
vaučer

#76058 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

MMM1977 wrote: 12/02/2024 12:03
Mi i ovako moramo ići na pobjedu protiv njih jer, kada se uzme u obzir njihova utakmica manje, ispred nas su.

Mada ja ne mislim da oni mogu dobiti sve do kraja mimo nas. Ako mogu onda jbg, i zaslužuju titulu. Ko je nama kriv pa smo remizirali i sa Arsenalom i Unitedom kući
Ma neće dobiti sve, ali mislim da su sposobniji dobiti više.
Zato je nama potreban savršen skor prije utakmice sa City-em i onda pobjeda protiv njih.
To nam garantira dva boda prednosti, dakle ovisno o gol razlici nam jedan remi, prije finiša sezone.
Što je daleko od bilo čega, ali je maksimum kojem se sad možemo nadati.
no_sekirli

#76059 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Jebga, ako ne dobijemo ove do Shitija, čemu se imamo nadati protiv njih onda. Imamo direktno finale protiv njih, tako da sve je u nogama naših igrača. Uz ovo, City i Arsenal igraju međusobno, tako da će i ta tekma odlučiti dosta toga.

Ne može se do titule, ako se ne pobjeđuju direktni protivnici.
AmiĐa_Idriz

#76060 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Derbiji su stvarno jako loše odrađeni ove sezone, samo pobjeda protiv Chelsea skoro, ostalo blijedi remiji ili porazi.

Mislim da nije realno da ni City ni Arsenal ni Liverpool pobjede sve do kraja, ili bar budupobjede sa kojim remijem. Biće tu proklizavanja, samo je pitanje ko će imati najbolje gume.

A Anfield protiv Citya, mislim da bi se to moglo uzeti u onom heavy metal stilu. Ima da gori Anfield :)
BHF_Manijak

#76061 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 12/02/2024 12:55 Derbiji su stvarno jako loše odrađeni ove sezone, samo pobjeda protiv Chelsea skoro, ostalo blijedi remiji ili porazi.

Mislim da nije realno da ni City ni Arsenal ni Liverpool pobjede sve do kraja, ili bar budupobjede sa kojim remijem. Biće tu proklizavanja, samo je pitanje ko će imati najbolje gume.

A Anfield protiv Citya, mislim da bi se to moglo uzeti u onom heavy metal stilu. Ima da gori Anfield :)
Ma vala ako krenu kao protiv Uniteda i Arsenala, bolje im je da sami izadju nakon 15 minuta... :roll:

Fali onaj stimmung i ekipe i tribina kao protiv Barcelone 4:0, kao protiv Citya u Ligi prvaka, protiv Citya kad se 2:0 vodilo nakon 20 minuta itd...
Toga je nekako falilo u derbijima ove sezone.
Protiv Uniteda je najslicnije tome bilo, ali svi su se ugasili nakon 15minuta.

Posmatram sve 3 ekipe i cini mi se da Liverpool u najgorem mogucme periodu pocinje "kasljucati". Nije to toliko ni zbog povreda, bilo ih je prije 1-2 mjeseca i vise, ali je ekipa djelovala nabrijanije.
Zadnje 2-3 utakmice me brinu iskreno.

Poredim Liverpool, City i Arsenal. City kao po pravilu losije ulazi u sezonu, ima krizni i los period oko novembra-decembra, ali onda od januara ide uragan. Cini mi se da je i ove sezone to slucaj!
Arsenal je mislim najgore pregrmio prije 3-4 sedmice, kada su i poraze zaredali, lose igrali, sad po ovome sto gledamo - mislim da je taj los period iza njih.
I na kraju Liverpool - kako rekoh, cini mi se da su lose tempirali formu/energiju. Izgledalo je sve top, ali kao da je ekipa ispuhala. Hoce li imati snage uhvatiti ponovo zalet na ciljnoj ravnini, vidjet cemo, ali mislim da sad polahko kriziraju sa formom i igrom. Nadam se da su u stanju da se dignu kroz 2-3 kola.
vaučer

#76062 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne znam, ne slažem se da nešto naročito kašljucamo u formi. Posebno s obzirom da nismo sastavili dvije utakmice u zadnjih deset da igra ista ekipa. Stalno je neki kurac i stalno se mjenja situacija. Prvi bekovi su daleko od potrebne forme, napad solidno radi a fali nam najbolji strijelac i igrač, vezni red pojma nemaš tko će biti spreman da igra koju utakmicu. Stalno neko krpanje ovdje, krpanje ondje, nikako imati dovoljno igrača. Uboli smo jednu utakmicu protiv Chelsea da smo imali dobrih 11 i dobru klupu - ubili boga u njima. Nakon tog nove ozljede, bolest, ovo ono.

Mislim da naši rezultati, počevši od naredne utakmice, 100% ovise o povratku igrača. Raspored je brutalan, nema više prostora za puno manevriranja, treba nam svaki igrač kako bi mogli rotirati. Inače je samo pitanje vremena kad će se fasovati neki 'neočekivan' poraz. Isto je bilo s Arsenalom, odigrali 3-4 utakmice više od njih u tjednima prije - nove ozljede i dođe na naplatu.
drug_profi

#76063 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Da se Bredli vrati i da bude dobre glave.
Da je bio protiv Arsenala, ne bi poraz bio sigurno.
BHF_Manijak

#76064 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kad bi se Bradley i Salah vratili za Brentford, a Dominik i Trent za Chelsea, puna saka brade.
Dosta je upitno u kakvom ce stanju Bradley biti, ipak mlad je to momcic. Vidjet cemo...

Robertson je solidno izgledao ovo protiv Burnleya, za razliku od Trenta. Meni je Arnold bas los bio, sa nedefinisanom ulogom na terenu.

Helem, nadamo se svi skorom povratku citave ekipe, mada ovo ne raduje i ne hrabri nikako "osjetio je nesto, zbog toga nije trenirao".

Ziva mi je mistika kako se to skoro po defaultu uvijek Liverpoolovim igracima desava. :roll:
Ne pamtim kad je neki igrac Citya imao toliko problema s hamstringom ili Arsenala.
Kod njih su povrede povrede, ali hamstring samo kosi Liverpool. :zzzz:
AmiĐa_Idriz

#76065 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz wrote: 14/01/2024 17:19 Kamara bi bio top pojačanje za ovu ekipu.

:roll: :(
AmiĐa_Idriz

#76066 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ovaj ko iz vode raste :-)
BHF_Manijak

#76067 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Na kraju ce ga umjesto Matipa nazad stavit. :lol: :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#76068 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz wrote: 15/01/2024 12:46 Sven-Göran Eriksson je objavio da boluje od karcinoma pankreasa, kaže da mu je po prognozama doktora ostala najviše godina života. S obzirom na to da je fan Liverpoola od djetinjstva i da je više puta izjavljivao kako mu je jedina stvar u karijeri za kojom žali ta da nije imao sreće biti trener Liverpoola, Fowler je izjavio kako će u klubu gledati da osiguraju Erikssonu da bude trener Liverpoola za humanitarnu utakmicu legendi na Anfieldu u martu protiv legendi Ajaxa.
AmiĐa_Idriz

#76069 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer

#76070 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Hm, mogao sam uzeti karte za taj Charity meč.
Odvesti kćer koju puca neka stvar za Liverpool. :D
BHF_Manijak

#76071 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Eh jos procitat da se Salah prikljucio treninzima i puna saka brade.
Szoboszlai i Trent do Chelsea da budu spremni i aferim.
AmiĐa_Idriz

#76073 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 13/02/2024 14:08 Eh jos procitat da se Salah prikljucio treninzima i puna saka brade.

Kupim muštuluk... 8-)
BHF_Manijak

#76074 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

E k´o da sam znao mame mi, a nisam! :lol: :mrgreen:

Moze vala mustuluk, reci koja tekma i pijes 90 minuta na moj racun, sta god. :)
vaučer

#76075 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

K’o da se prije dvije godine ošišao a još ga nismo vidjeli u crvenom dresu s novom zurkom. 🥰
Post Reply