Valjda gledaju na adresu a ne na imena. Dzaba drugi ukucani kad vam je svima ista adresa stanovanja, jedino mislim ako raskines ugovor mora proci tri mjeseca (nisam siguran) pa da te racunaju ko novog korisnika kad se opet prijavis za prikljucak.belafonte wrote:Evo jedno rjesenje...kad vec oni nas zajebavaju mozemo i mi njih.
Raskines ugovor i onda potpise novi neko od ukucana...eto benefita eto ludila...![]()
U redu je raskinut ugovor, ali ne znam koja je alternativa?
Odrase onaj jadni BH Telecom, placaju kazne od 50 KM za kriminal od 5 miliona, to je nama nasa borba dala.![]()
Evo ima 3 mjeseca trazim da mi donesu digitalni risiver za onu MMDS uslugu kao njihov korisnik vise od 10 godina - mislis da su se pocesali![]()
Jbg, mogao bi prec na BHT ali avaj nema SK, eto na cemu me uzimaju lopatom![]()
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Rugafet
#76051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- plagijator1975
#76052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Molim vas pošaljite mi račun za 10 mjesec na mail, pošto još nije došao!
- aditon
#76053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@nerminz
ti si u principu rekao ono što niko ne želi sebi da prizna. A to je da nas Telemach presvlači iz dana u dan kako im se hoće
Naravno nije svima ni jasno o čemu pišeš. Sve što si naveo je realnost. Dok je ovaca bit će i vune.
EON i sve oko njega je samo (na prvu) lijepo upakovano sra*e. Ja nisam niti ću pod ovim uslovima ikada preći na EON jer mi nepada na pamet da plaćam više za ljepši interfejs.
Činjenica je da se pravi velika razlika između novih i tzv starih korisnika, a ti si to lijepo iznad objasnio. To mogu i mnogi potvrditi i na ovoj temi, jer ljudi su i ranije zbog sličnih stvari se bunili..naravno, imaš i ove poput duffiya koje je suvišno komentarisati.
Najbolja ti je opcija da ostaneš na paketu na kojem jesi. Najviše ih boli kad ne potpišeš novi ugovor.
ti si u principu rekao ono što niko ne želi sebi da prizna. A to je da nas Telemach presvlači iz dana u dan kako im se hoće
Naravno nije svima ni jasno o čemu pišeš. Sve što si naveo je realnost. Dok je ovaca bit će i vune.
EON i sve oko njega je samo (na prvu) lijepo upakovano sra*e. Ja nisam niti ću pod ovim uslovima ikada preći na EON jer mi nepada na pamet da plaćam više za ljepši interfejs.
Činjenica je da se pravi velika razlika između novih i tzv starih korisnika, a ti si to lijepo iznad objasnio. To mogu i mnogi potvrditi i na ovoj temi, jer ljudi su i ranije zbog sličnih stvari se bunili..naravno, imaš i ove poput duffiya koje je suvišno komentarisati.
Najbolja ti je opcija da ostaneš na paketu na kojem jesi. Najviše ih boli kad ne potpišeš novi ugovor.
- Telemach
#76054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@plagijator1975,plagijator1975 wrote:@Telemach
Primjedba je evidentirana. Račun ćete ubrzo dobiti na e-mail adresu.
- jazzer
#76055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li se zamijeniti dotrajali daljinski upravljac i gdje? Sarajevo je u pitanju.
- Telemach
#76056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@nerminz,nerminz wrote:Da čujem vaše mišljenje.
Kao stari korisnik "Trio grande family" paketa htio sam da pređem na "EON full".
Telefonom sam pozvao "Telemach" i dobio sam informaciju da kao "Stari korisnik" mogu ostvariti popust u smislu da prvih 6mj placam cijenu starog paketa. Pošto mi je to izgledalo potpuno "GLUPO" pitao sam (po meni sasvim logično) šta ako želim "EUN LIGHT" koji je jeftiniji, dali cu tada prvih 6 mj plaćati skuplje. Tu odgovor, naravno izostaje i onda počinje nabrajnje kanala koje imam ili nemam ili ču ih nekad imati u nekom paketu.
Samo BOG moze da razumije i shvati ta sva objašnjenja. Ali ma koliko puta ponovio pitanje, odgovara nema pa nema....
Poslije nekih pola sata razgovora telefonski razgovor je završen bez ikakvog razumnog odgovora.
Pomislio sam da će razgovor licem u lice biti drugačiji i sutradan sam otisao u ispostavu u Lukavcu (vođen mišlju da možda nešto nisam dobro shvatio).
Aroganciju, neljubaznost ... čak bezobrazluk koji sam tu doživio neh poželio nikome i opet slična priča, nabrajanje kanala, nemam pravo na popust koji dobijaju novi korisnici isl... Objanjenja koja sam dobio su u najblažem smislu "NIĐE VEZE".
Onda sam (kad sam shvatio da ovi u PODRŠCI ili neznaju šta rade ili nas svjesno prave budalama) odlučio da ubuduće pitanja postavljam isključivo email-om i zahtijevam pismeni odgovor.
E tad počinje prava zabava.
Moje osnovno pitanje:
Kako i pod kojim uvjetima mogu da pređem sa "Trio grande family" na "EON FULL".
Prvi odgovor je da odem na stranicu i prijavim se.
Uradio sam to, ali vidi vraga. Tamo postoji samo opcija z nove korisnike (32,90KM za prvih 12 mj uz ugovor na 2 god).
Nema veze, ispunim ja to sve i sutradan slijedi tel poziv i slična objšnjenja. Ja kao stari korisnik nemam pravo na popust jer sam taj popust već iskoristio prilikom potpisivanja prvog ugovora.....
OK, to mi je bilo sasvim logično i ispravno, ali to nije sve, ja kao "Stari korisnik" nemam pravo popust koji dobijaju "Novi korisnici" ali svejedno moram potpisati "Novi ugovor" kojim ponovo imam "Ugovornu obavezu" u trajanju od 2 god.
E sad ja pitam: "Šta ja dobijam time što potpišem novi ugovor" i opet slijedi odgovor "Arena sport ili tako nesto" ... opet "NIĐE VEZE".
Da i sad više nepostoji opcija da plačam stari paket prvih 6 mjeseci.....
Elem, kad se sve sabere i oduzme, volio bih vidjeti onoga ko bi mogao shvatiti sve što su oni meni napričali i napisali.
Naravno, da je sve ovo 100% tačno mogu dokazati u svako doba. Usmeni razgovor nemogu ali manje-više sve sto sam napisao imam i u email-porukama.
1- Ako "stari klient" zeli da promijeni paket usluga, logicno je da ne ostvaruje popust, ali je takođe logicno i da nema "ugovornu obavezu".
2- Ako "Stari korisnik" ima potpisan "UGOVOR" i sad se od njega traži da potpiše "NOVI UGOVOR", potpisivanjem "NOVOG UGOVORA" se valjda poništava "STARI UGOVOR".
3- Ako se "STARI UGOVOR" poništi, tada shvatam da "UGOVORNA OBAVEZA" koja je tim ugovorom ispunjena više ne vrijedi i da slijedi "NOVA UGOVORNA OBAVEZA" ali onda ne više ne vrijedi ni "POPUST" koji je po tom istom ugovoru iskorišten.
Ovo što oni rade je BESMISLICA, oni sad nama "STARIM KORISNICIMA" priznaju "STARI UGOVOR" u dijelu u kojem smo iskoristili "POPUST" a istovremeno nam daju "NOVI UGOVOR" u kojem nam ponovo kače "UGOVORNU OBAVEZU".
Bojim se da je ovo previše opširno i da će izgledati malo konfuzno ali šta da radim, ovoliko gluposti koliko sam se ja od njih naslušao nije moguće napisati u par rečenica.
U svakom slučaju suština je u tome da:
"Nas Telamach pravi BUDALAMA, vrijeđa naš ZDRAV RAZUM!"
Trudimo se udovoljiti prijedlozima svih korisnika. Žao nam je ukoliko je nastao nesporazum u komunikaciji sa kolegama iz kontakt ili korisničkog centra. Također, provjerom je ustanovljeno da ste detaljne odgovore na upit dobili putem e-maila. Ukoliko ne želite ili nemate potrebe za prelaskom na neki od EON paketa i dalje možete koristiti trenutni paket. Potrudit ćemo se da u budućnosti budete zadovoljni našim načinom poslovanja.
- Telemach
#76057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@jazzer,jazzer wrote:Moze li se zamijeniti dotrajali daljinski upravljac i gdje? Sarajevo je u pitanju.
Zamjena, fizički ispravnog daljinskog, je besplatna i vrši se u korisničkom centru. Dostavite nam u pp broj Ugovora kako bismo Vam omogućili precizne informacije.
- jazzer
#76058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fizicki je ispravan, al' otislo par dugmica.Telemach wrote:@jazzer,jazzer wrote:Moze li se zamijeniti dotrajali daljinski upravljac i gdje? Sarajevo je u pitanju.
Zamjena, fizički ispravnog daljinskog, je besplatna i vrši se u korisničkom centru. Dostavite nam u pp broj Ugovora kako bismo Vam omogućili precizne informacije.
Mogu li ga zamijeniti vikendom u BBI?
- crnivrag
- TheWatcher
#76060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
isto tvrdim odavnonerminz wrote:Da čujem vaše mišljenje.
Kao stari korisnik "Trio grande family" paketa htio sam da pređem na "EON full".
Telefonom sam pozvao "Telemach" i dobio sam informaciju da kao "Stari korisnik" mogu ostvariti popust u smislu da prvih 6mj placam cijenu starog paketa. Pošto mi je to izgledalo potpuno "GLUPO" pitao sam (po meni sasvim logično) šta ako želim "EUN LIGHT" koji je jeftiniji, dali cu tada prvih 6 mj plaćati skuplje. Tu odgovor, naravno izostaje i onda počinje nabrajnje kanala koje imam ili nemam ili ču ih nekad imati u nekom paketu.
Samo BOG moze da razumije i shvati ta sva objašnjenja. Ali ma koliko puta ponovio pitanje, odgovara nema pa nema....
Poslije nekih pola sata razgovora telefonski razgovor je završen bez ikakvog razumnog odgovora.
Pomislio sam da će razgovor licem u lice biti drugačiji i sutradan sam otisao u ispostavu u Lukavcu (vođen mišlju da možda nešto nisam dobro shvatio).
Aroganciju, neljubaznost ... čak bezobrazluk koji sam tu doživio neh poželio nikome i opet slična priča, nabrajanje kanala, nemam pravo na popust koji dobijaju novi korisnici isl... Objanjenja koja sam dobio su u najblažem smislu "NIĐE VEZE".
Onda sam (kad sam shvatio da ovi u PODRŠCI ili neznaju šta rade ili nas svjesno prave budalama) odlučio da ubuduće pitanja postavljam isključivo email-om i zahtijevam pismeni odgovor.
E tad počinje prava zabava.
Moje osnovno pitanje:
Kako i pod kojim uvjetima mogu da pređem sa "Trio grande family" na "EON FULL".
Prvi odgovor je da odem na stranicu i prijavim se.
Uradio sam to, ali vidi vraga. Tamo postoji samo opcija z nove korisnike (32,90KM za prvih 12 mj uz ugovor na 2 god).
Nema veze, ispunim ja to sve i sutradan slijedi tel poziv i slična objšnjenja. Ja kao stari korisnik nemam pravo na popust jer sam taj popust već iskoristio prilikom potpisivanja prvog ugovora.....
OK, to mi je bilo sasvim logično i ispravno, ali to nije sve, ja kao "Stari korisnik" nemam pravo popust koji dobijaju "Novi korisnici" ali svejedno moram potpisati "Novi ugovor" kojim ponovo imam "Ugovornu obavezu" u trajanju od 2 god.
E sad ja pitam: "Šta ja dobijam time što potpišem novi ugovor" i opet slijedi odgovor "Arena sport ili tako nesto" ... opet "NIĐE VEZE".
Da i sad više nepostoji opcija da plačam stari paket prvih 6 mjeseci.....
Elem, kad se sve sabere i oduzme, volio bih vidjeti onoga ko bi mogao shvatiti sve što su oni meni napričali i napisali.
Naravno, da je sve ovo 100% tačno mogu dokazati u svako doba. Usmeni razgovor nemogu ali manje-više sve sto sam napisao imam i u email-porukama.
1- Ako "stari klient" zeli da promijeni paket usluga, logicno je da ne ostvaruje popust, ali je takođe logicno i da nema "ugovornu obavezu".
2- Ako "Stari korisnik" ima potpisan "UGOVOR" i sad se od njega traži da potpiše "NOVI UGOVOR", potpisivanjem "NOVOG UGOVORA" se valjda poništava "STARI UGOVOR".
3- Ako se "STARI UGOVOR" poništi, tada shvatam da "UGOVORNA OBAVEZA" koja je tim ugovorom ispunjena više ne vrijedi i da slijedi "NOVA UGOVORNA OBAVEZA" ali onda ne više ne vrijedi ni "POPUST" koji je po tom istom ugovoru iskorišten.
Ovo što oni rade je BESMISLICA, oni sad nama "STARIM KORISNICIMA" priznaju "STARI UGOVOR" u dijelu u kojem smo iskoristili "POPUST" a istovremeno nam daju "NOVI UGOVOR" u kojem nam ponovo kače "UGOVORNU OBAVEZU".
Bojim se da je ovo previše opširno i da će izgledati malo konfuzno ali šta da radim, ovoliko gluposti koliko sam se ja od njih naslušao nije moguće napisati u par rečenica.
U svakom slučaju suština je u tome da:
"Nas Telamach pravi BUDALAMA, vrijeđa naš ZDRAV RAZUM!"
- crnivrag
#76061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TelemachTelemach wrote:
Stvarno ste neozbiljni.
Izgleda da vam korisnici novih EON paketa ništa ne znače, a učinili ste sve da nas navučete na ove pakete.
Naime, kanal "Hayat Plus", još uvijek nije dostupan korisnicima EON box uređaja, iako bi vam ovi korisnici sada trebali biti prioritet.
Također mi nikad nije isporučen ni elektronski račun.
- aditon
#76062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po kojoj logici bi korisnici eon paketa trebali biti prioritet?
Daj mi to pojasni? Jesu to tvoje pare vrijednije od mojih ili bilo koga drugog? Tebe nisu imali potrebe navlačiti, dovoljno je bilo da spomenu EON paketi i ti se navukao
Daj mi to pojasni? Jesu to tvoje pare vrijednije od mojih ili bilo koga drugog? Tebe nisu imali potrebe navlačiti, dovoljno je bilo da spomenu EON paketi i ti se navukao
- afannedim
#76063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po čemu bi ti bio prioritet u odnosu na ostale, daj ba vrag ne zajebavaj i ti
- Telemach
#76064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@jazzer,jazzer wrote:Fizicki je ispravan, al' otislo par dugmica.Telemach wrote:@jazzer,jazzer wrote:Moze li se zamijeniti dotrajali daljinski upravljac i gdje? Sarajevo je u pitanju.
Mogu li ga zamijeniti vikendom u BBI?
Ukoliko je raspoloživ, naravno da možete izvršiti zamjenu. Zato smo Vam zamolili za podatke kako bismo provjerili.
- Telemach
#76065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag,crnivrag wrote:@TelemachTelemach wrote:
Stvarno ste neozbiljni.
Izgleda da vam korisnici novih EON paketa ništa ne znače, a učinili ste sve da nas navučete na ove pakete.
Naime, kanal "Hayat Plus", još uvijek nije dostupan korisnicima EON box uređaja, iako bi vam ovi korisnici sada trebali biti prioritet.
Također mi nikad nije isporučen ni elektronski račun.
Račun će Vam biti ispostavljena na e-mail ubrzo. Kada je u pitanju kanal Hayat Plus, zamolit ćemo za malo strpljenja.
- Telemach
#76066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@shalla,shalla wrote:@telemach
Odavno nisam peglao ali samo da provjerim šta se desilo sa nalogom koji je vaš tehničar "odmah poslao kao hitno" kada mi je bio na adresi (prije 15ak dana)? Problem je u slabosti dolaznog signala, iz kutije dolazi stari kabal koji je tanji od ovih koji se danas upotrebljavaju (u pravu je, ima mu 11 godina) i rekao mi je da će neko doći da mi pruži skroz novi kabal što bi trebalo riješiti problem slabijeg interneta (paket 200, meni ne može preko 90 ni da mu život o tome ovisi)...
Hvala
Lp
Primjedba je proslijeđena.
- crnivrag
#76067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Još jedna primjedba: Nakon redizajna web stranice ste izgubili pristup javnom imeniku na web stranici.Telemach wrote:
- MTV
#76068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravu je. Nije mislio da je on prioritet vec ovi novi EON paketi. EON reklame iskacu iz pastete samo EON EON EON a onda im ga suknu pa nisu imali izjednacenu shemu (arene HD i neki lokalci) a sada novi kanal prije dobiju korisnici starih paketa a novi paketi ga nemaju. Samo u Bosni ovog ima.afannedim wrote:Po čemu bi ti bio prioritet u odnosu na ostale, daj ba vrag ne zajebavaj i ti
Last edited by MTV on 13/11/2018 10:37, edited 1 time in total.
-
DON_eARL
#76069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TV je iz 2015. pa je moguće da je isti slučaj kao ovo što sam vidio do sada. Kodiran kanal je poruka koja se javlja ukoliko modul nije ispravno umetnut ili ga nema. Rade li ti svi ostali kanali koji su inače zaključani? Probaj i modul da izvadiš, pa vratiš nazad, ako već nisi.typeOnegative wrote:Taj TV ima sve sto je potrebno da bi pokrenuo SK4K , rjesenje moras trazit negdje drugdje.Adi-g wrote:U pitanju je ovaj tvDON_eARL wrote: Koji model TV-a koristiš? Ja sam vidio kod par prijatelja slučaj gdje zbog starosti TV-a nije moguće obraditi format u kom dolazi signal. TV može da reprodukuje 4k sadržaj sa USB-a/Diska, a ovaj koji ide preko DVB-C ne može...
https://www.lg.com/hr/televizori/lg-49U ... ltra-hd-tv
Cudno je sto stoji i dalje poruka kodiran kanal. Barem ako ne podrzava video da reproducira audio ali nece ni to.
-
DON_eARL
#76070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@hdmintel - Meni je lakše sve na USB odjednom, pa instalirati šta treba. Svakako su mi spržena dva HDMI porta, pa moram šaltati kablove boxa i PC-a i onda usput prebacim USB u box.typeOnegative wrote:Tnxhdmintel wrote:ovo je aplikacija za telefon i kao takva je sasvim neprakticna za android box.ali moze da posluzi ko nema drugih opcija.DON_eARL wrote:
https://help.netflix.com/en/node/57688 APK na USB i instaliraš preko ES File Explorera.
originalna app za android tv-box nije podrzana a da li ce ikad i biti veliko je pitanje.
takodje, bilo koju app ( ako je nema na GPS) mozete instalirati bez usb-a.
x-plore app ima opciju wifi file sharing i kad je ukljucite logujete se na box preko ispisane ip adrese, sa racunara , prebacite zeljeni apk fajl u box (najbolje u folder downloads) i onda ga instalirate.
nakon instalacije , ako vam vise nije potreban instalacioni fajl obrisite sa boxa , kako ne bi zagusili ionako siromasnu memoriju.![]()
Ako mu se bude dalo nek tako koristi . Sva sreca pa ne moram tako i kod sebe , rokn`o bi se u koljeno
btw probavao sam kod sebe cast sa android aplikacije na box , cak i otvori netflix na TVu i vrti one tackice do besvjesti i na kraju izbaci .
Netflix apk sa linka iznad nije prilagođen za box, ali se može koristiti privremeno definitivno. Može u tom slučaju i Cast da radi, ako se dobro sjećam, provjerim kasnije ponovo.
- Telemach
#76071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag,crnivrag wrote:Još jedna primjedba: Nakon redizajna web stranice ste izgubili pristup javnom imeniku na web stranici.Telemach wrote:
Imanik će uskoro biti dostupan na stranici.
- afannedim
#76072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja se izvinjavamako sam vas uvrijedioMTV wrote:Upravu je. Nije mislio da je on prioritet vec ovi novi EON paketi. EON reklame iskacu iz pastete samo EON EON EON a onda im ga suknu pa nisu imali izjednacenu shemu (arene HD i neki lokalci) a sada novi kanal prije dobiju korisnici starih paketa a novi paketi ga nemaju. Samo u Bosni ovog ima.afannedim wrote:Po čemu bi ti bio prioritet u odnosu na ostale, daj ba vrag ne zajebavaj i ti
- crnivrag
#76073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mila rodnica mojaafannedim wrote:
Ja se izvinjavamako sam vas uvrijedio
- MTV
#76074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene nisi, nema razloga. Al fakat EON reklame svugdje iskacu a onda ti korisnici zadnji dobijaju nove kanale.afannedim wrote: Ja se izvinjavam ako sam vas uvrijedio
- afannedim
#76075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jebo reklame svaki korisnik se treba isto tretirati.