Sirija vol. 2
- Krokodajl
#76026 Re: Sirija vol. 2
Znamo da nema dv ije, ima i treća, ona što navija za Kurde 
- sunceKOtepsija
#76027 Re: Sirija vol. 2
times12 wrote:Kakav jebitačno precizan nazivdječak sa šibicama wrote: Saudijci ne mogu na kraj izaci sa "sako i sandale armijom" iz Jemena, ulazu milijarde u americko oruzje ali ne bije boj oruzje.

- fosna2014
#76028 Re: Sirija vol. 2
Danas je SAA ispalio preko 100 projektila na pobunjenicki dio grada, a koliko ce do veceras je samo pitanje. Interesantno je da je najvise projektila palo na istocni dio grada koji drze pobunjenici.Krokodajl wrote:Ako ne krenu do večeras, onda piši propalo za ovu sedmicu, jučer su kao trebali, ali i dalje su pristizale jedinice u grad, Bog zna koliko su dovukli dole snaga, mislim da SAA nikada nije veću koncentraciju snaga imala u Deri, pa čak ni za vrijeme pobunjeničke ofanzive iz 2015, a ni za vrijeme oslobađanja Šejk Miskina.fosna2014 wrote:BREAKING: U narednim satima krece ofanziva SAA na Daraa-u. Iz vise izvora sa terena dolaze iste vijesti.
- fosna2014
#76029 Re: Sirija vol. 2
SAA liberate 6th farm, Khirbet Anzi, al-Makhzoum, Mastaha al-Makhzoum, Aziziyah, al-Haj Saleh & al-Qaramtah in east Aleppo countryside
- GIVI
- GIVI
-
sarajevoxxxx
#76032 Re: Sirija vol. 2
Dera - 04.07.2017. od jutros pa do sada:
- 118 projektila zemlja-zemlja
- 52 barel-bombe
- 18 zračnih udara
- Vojno vijeće grada Naime u Deri osnovalo vojnu komandu za odbranu grada u koju su se uključile vojne formacije FSA: "Firka Faludže Horan" i "Firka usud suneh", zatim "Liva Mu'tesim billah", "Ahrar Horan", "Džejš sevreh", "Topnička pukovnija".
“فرقة فلوجة حوران”، “فرقة أسود السنة”، “لواء المعتصم بالله”، “أحرار حوران”، “جيش الثورة”، و”فوج المدفعية
- Danas su linije u gradovima Naime i Dera Al Balad mirovale. Režim je pokrenuo veliki napad na kamp Dera i Tarik Sed u istočnom dijelu Dere, tu su se vodile žestoke borbe. Portali opozicije pišu o velikim gubicima režima i u današnjem neuspjelom napadu.
- Isil u Deir Ez-Zouru nastavio napredovati, danas su zauzeli policijsku školu u blizini Panorame u južnoj okolini 137. brigade.
- 52 barel-bombe
- 18 zračnih udara
- Vojno vijeće grada Naime u Deri osnovalo vojnu komandu za odbranu grada u koju su se uključile vojne formacije FSA: "Firka Faludže Horan" i "Firka usud suneh", zatim "Liva Mu'tesim billah", "Ahrar Horan", "Džejš sevreh", "Topnička pukovnija".
“فرقة فلوجة حوران”، “فرقة أسود السنة”، “لواء المعتصم بالله”، “أحرار حوران”، “جيش الثورة”، و”فوج المدفعية
- Danas su linije u gradovima Naime i Dera Al Balad mirovale. Režim je pokrenuo veliki napad na kamp Dera i Tarik Sed u istočnom dijelu Dere, tu su se vodile žestoke borbe. Portali opozicije pišu o velikim gubicima režima i u današnjem neuspjelom napadu.
- Isil u Deir Ez-Zouru nastavio napredovati, danas su zauzeli policijsku školu u blizini Panorame u južnoj okolini 137. brigade.
- habanero68
-
sarajevoxxxx
#76034 Re: Sirija vol. 2
90 % vijesti pišem na mobitelu. Često neku vijest napišem i ne stignem objaviti, ova vijest da je američka vojska Kurdima poslala 218 kamiona vojne pomoći je jedna od tih, i to je sve.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:Nema dvije smjene, mislio sam da nisam objavio vijest. Neke vijesti napišem iz nekog razloga ne stignem objaviti, mislio sam da je ta jedna od tih, mrsko mi bilo provjeravati. Ali simpatični ste što jest jest.
Hašd se ogradio od postupka njihovog vojnika Ejub Falih Er-Rebii koji je poznat i po nadimku "Ebu Azrail". "Ebu Azrail" je na video snimku spalio bradu i mrtvo tijelo vjerovatno jednog od pripadnika Isila. "Ketaib imam Ali" formacija kojoj pripada "Ebu Azrail" ogradila se i osudila taj čin.
https://www.enabbaladi.net/archives/153995![]()
![]()
![]()
![]()
Krok Kurdi dok su god protiv režima ok je.
Last edited by sarajevoxxxx on 04/06/2017 18:16, edited 1 time in total.
- GIVI
#76035 Re: Sirija vol. 2
Ahrar Horan če uskoro zaratiti sa Firka Holan.Firka Holan če se pokačiti sa Liva Mutesim i Firka Suneh.Firka Suneh če zaratiti sa Ahrar Horanom ali če i dalje trgovati sa Liva Mutesimom.topnička pukovnija če pak ratovati sa svima osim Firka Horanom.sarajevoxxxx wrote:Dera - 04.07.2017. od jutros pa do sada:
- 52 barel-bombe
- 18 zračnih udara
- salik79
#76036 Re: Sirija vol. 2
I ja pisem preko mobitela, ili tableta, 100% svih upisa. I uvijek znam sta sam napisao i postavio, pogotovo ako je rijec o skorasnjim upisima. Zato, mojne menisarajevoxxxx wrote:90 % vijesti pišem na mobitelu. Često neku vijest napišem i ne stignem objaviti, ova vijest da je američka vojska Kurdima poslala 218 kamiona vojbe pomoći je jedna od tih, i to je sve.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:Nema dvije smjene, mislio sam da nisam objavio vijest. Neke vijesti napišem iz nekog razloga ne stignem objaviti, mislio sam da je ta jedna od tih, mrsko mi bilo provjeravati. Ali simpatični ste što jest jest.
Hašd se ogradio od postupka njihovog vojnika Ejub Falih Er-Rebii koji je poznat i po nadimku "Ebu Azrail". "Ebu Azrail" je na video snimku spalio bradu i mrtvo tijelo vjerovatno jednog od pripadnika Isila. "Ketaib imam Ali" formacija kojoj pripada "Ebu Azrail" ogradila se i osudila taj čin.
![]()
![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#76038 Re: Sirija vol. 2
Predsjednik privremene vlade dr. Dževad Ebu Hatab za Enab beledi:
- Prilikom zadnje posjete sjedištu EU-a u Briselu vodili su se razgovori o neophodnosti izdavanja ličnih dokumenata i pasoša u izbjegličkim zemljama.
- Zajedno sa predsjednikom SNC-a Rijad Sejf, sa čelnicima EU-a razgovarali smo o neophodnosti izdavanja 10 miliona pasoša za Sirijce koji su u nemilosti sirijskog režima.
- Želimo da dobijemo međunarodnu podršku za izdavanje pasoša, prije toga ne možemo ništa uraditi. Naši evropski prijatelji su pozdravili tu inicjativu, prihvatili su prijedlog, i vodili smo ozbiljnu raspravu na tu temu.
- Trenutno sa EU realizujemo nekoliko projekata na polju obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, i unutrašnjih poslova odnosno izdavanja ličnih karti i pasoša.
- Prilikom zadnje posjete sjedištu EU-a u Briselu vodili su se razgovori o neophodnosti izdavanja ličnih dokumenata i pasoša u izbjegličkim zemljama.
- Zajedno sa predsjednikom SNC-a Rijad Sejf, sa čelnicima EU-a razgovarali smo o neophodnosti izdavanja 10 miliona pasoša za Sirijce koji su u nemilosti sirijskog režima.
- Želimo da dobijemo međunarodnu podršku za izdavanje pasoša, prije toga ne možemo ništa uraditi. Naši evropski prijatelji su pozdravili tu inicjativu, prihvatili su prijedlog, i vodili smo ozbiljnu raspravu na tu temu.
- Trenutno sa EU realizujemo nekoliko projekata na polju obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, i unutrašnjih poslova odnosno izdavanja ličnih karti i pasoša.
-
solar7
#76039 Re: Sirija vol. 2
I kao sto se moze vidjeti pocela ruska ofanziva na Deru.Nedaju ruje svoje Sirije nikome a tigrici vec napreduju.
- salik79
#76040 Re: Sirija vol. 2
Vakat da se Izrael umijesa i kaze:" STOP, u oko nam darni, al' u Deru jok!".solar7 wrote:I kao sto se moze vidjeti pocela ruska ofanziva na Deru.Nedaju ruje svoje Sirije nikome a tigrici vec napreduju.
- muhafuca
#76041 Re: Sirija vol. 2
malo dobrih vijesti iz DeZ-a
Panorama roundabout koji je juce prijavljen kao zauzet od strane IS-a
jos uvijek je u rukama NDF-a
Panorama roundabout koji je juce prijavljen kao zauzet od strane IS-a
jos uvijek je u rukama NDF-a
NDF at Panorama roundabout south of DeirEzzor, under heavy attack by IS for a few days
Code: Select all
https://twitter.com/sayed_ridha/status/871399176801615873- sunceKOtepsija
#76042 Re: Sirija vol. 2
nije vazno kojeg.moze i irackog, iranskog, pa i turskogsarajevoxxxx wrote:90 % vijesti pišem na mobitelu. Često neku vijest napišem i ne stignem objaviti, ova vijest da je američka vojska Kurdima poslala 218 kamiona vojne pomoći je jedna od tih, i to je sve.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:Nema dvije smjene, mislio sam da nisam objavio vijest. Neke vijesti napišem iz nekog razloga ne stignem objaviti, mislio sam da je ta jedna od tih, mrsko mi bilo provjeravati. Ali simpatični ste što jest jest.
![]()
![]()
![]()
sarajevoxxxx wrote:
Vidiš da su Kurdi i režim jedna ekipa to sam što puta ponovio. .
sarajevoxxxx wrote:Samo zbog ovog gore bombardovanja i iživljavanja treba dragog Boga moliti i dan i noć da pukne Kurdistan od mešrika do magriba.
Dao Bog dragi najljepšu zemlju na Bliskom istoku po imenu Kurdistan. Sve sastavljenu od Turske, Sirije, Irana i Iraka. Da bude najsnažnija, najbolja, najpravednija i najblistavija. Amin ja rabi.
- fosna2014
#76043 Re: Sirija vol. 2
Nikakav napad jos nije pokrenut od strane SAA. Samo arteljerija djeluje.
-
zrakomlat
#76044 Re: Sirija vol. 2
nije vazno kojeg.moze i irackog, iranskog, pa i turskogsunceKOtepsija wrote:...................
sarajevoxxxx wrote:
Vidiš da su Kurdi i režim jedna ekipa to sam što puta ponovio. .
sarajevoxxxx wrote:Samo zbog ovog gore bombardovanja i iživljavanja treba dragog Boga moliti i dan i noć da pukne Kurdistan od mešrika do magriba.
Dao Bog dragi najljepšu zemlju na Bliskom istoku po imenu Kurdistan. Sve sastavljenu od Turske, Sirije, Irana i Iraka. Da bude najsnažnija, najbolja, najpravednija i najblistavija. Amin ja rabi.
I kaže nema ih trojica. Ma ima sedam
Last edited by zrakomlat on 04/06/2017 18:59, edited 1 time in total.
- fosna2014
#76045 Re: Sirija vol. 2
QalaatWhat's coming is a large-scale offensive by Regime w/ Ru support, such as never seen before in Daraa. For Rebels: srategic victory or defeat
- dragma
- Vozim: Pješe
#76046 Re: Sirija vol. 2
Ispade da je od tolike mase stranih vojnika vrlo mali broj njih poginuo pošto si nedavno napisao kako je preko sto hiljada sirijskih mladića (iz skoro svake druge kuće u Hami, Homsu, Alepu itd) poginulo za Assada.sarajevoxxxx wrote: - Strani borci daleko veći broj se borio i još uvijek bori na strani režima nego opozicije. U glavnim borbama u onim u Kusajru, Homsu, enklave Zara i Husn, te naselja Zijabije i Sejjide Zejneb u Damasku bukvalno su bile borbe između Hezbollaha i Sirijaca. Sa jedne strane skoro potpuno strana vojna formacija, sa druge građani Kusajra, Zare, Husna, Zijabije, itd. U glavnim borbama u Halebu stranih vojnika je bilo i na jednoj i na drugoj strani, a na strani režima mislim da je bilo više. U tim danima svaki drugi vojnik koji se borio na strani režima je bio stranac.
-
sarajevoxxxx
#76047 Re: Sirija vol. 2
Režim je u kampu u Deri nakratko napredovao bili su zauzeli cirka 4 kuće, sve je ponovo vraćeno pod kontrolu heroja kampa. Navodno razlog ovog histeričnog bombardovanja (od jutros 160 projektila zemlja-zemlja) su tijela poginulih Asadovaca koja su ostala ispod ruševina.
- salik79
#76048 Re: Sirija vol. 2
Ima i ona stara narodna: "Sa sizofrenijom nikada nisi sam."zrakomlat wrote:nije vazno kojeg.moze i irackog, iranskog, pa i turskogsunceKOtepsija wrote:...................
sarajevoxxxx wrote:
Vidiš da su Kurdi i režim jedna ekipa to sam što puta ponovio. .sarajevoxxxx wrote:Samo zbog ovog gore bombardovanja i iživljavanja treba dragog Boga moliti i dan i noć da pukne Kurdistan od mešrika do magriba.
- dragma
- Vozim: Pješe
#76049 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:
Meni je najdraži ovaj što navija za Sarajevo
-
sarajevoxxxx
#76050 Re: Sirija vol. 2
Salik živ bio, ne vrijeđaj.
Trenutno grad Deru u prosjeku svake minute režim bombarduje sa jednim projektilom zemlja-zemlja.
Trenutno grad Deru u prosjeku svake minute režim bombarduje sa jednim projektilom zemlja-zemlja.