Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
duffy_duck

#76026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

chakany wrote: Možda vam puste oko ponoći večeras. Na D3 je kanal pušten još u petak, nekad oko 19-20h.
Nadam se da ce pustiti prije. Dobar je kanal.
typeOnegative

#76027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

shalla wrote:
typeOnegative wrote:Jel ima način za pokrenut netflix preko EON boxa? Pitam za prijatelja
Koji mu je TV?
Ja u Sony XD8005 imam integrisan Netflix, uzeo onaj premium paket, navukao sam se samo tako, pregledao u zadnjih mjesec dana par odličnih dokumentaraca u 1080HD :thumbup:
Nema smart, zato i pitam.
I ja koristim preko smart tv aplikacije,inače najbolja moguća opcija sto se mene tiče. sad jedva čekam 16.11.i Narcos Mexico :-D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#76028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

bht 1 hd kod mene ne fercera?
typeOnegative

#76029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

.
Last edited by typeOnegative on 12/11/2018 21:05, edited 1 time in total.
typeOnegative

#76030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

.
chakany

#76031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

suad-sarajevo wrote:bht 1 hd kod mene ne fercera?
Radi sad :-)
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#76032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Radi sada. :thumbup:

I ne cackaj vise nista. :D
fusion_ba

#76033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

duffy_duck wrote:
chakany wrote: Možda vam puste oko ponoći večeras. Na D3 je kanal pušten još u petak, nekad oko 19-20h.
Nadam se da ce pustiti prije. Dobar je kanal.
Je l to ironija? :lol:
afannedim

#76034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Strašan kanal da je bogdo još takvih :-) :-)
Dr_Proka

#76035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote:
suad-sarajevo wrote:Trebam jedan savjet. Naime, imam problem sa youtube aplikacijom na smart TV-u te sam prinuđen da vratim postavke TV-a na fabričke postavke da bi aplikacija opet radila kako treba. S obzirom da se prilikom reseta gube svi kanali, treba mi neki savjet oko skeniranja kanala nakon reseta.

Kartica je u pitanju, nije receiver. TGF paket.

Hvala.
Napraviš automatsko brzo skeniranje sa postavkama: frekvencija: 666 Mhz, modulacija: 64QAM, symbol rate: 6956 K/s, kod zemlje 00387 (ili 387).

Možeš napraviti i potpuno skeniranje, ili ručno skeniranje kanala po frekvencijama: https://bit.ly/2ru9cia
Kome treba za samsung nek se meni javi na pp jer mislim da mogu napraviti backup kanala.
crnivrag

#76036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote:
Kome treba za samsung nek se meni javi na pp jer mislim da mogu napraviti backup kanala.
Ja sam jednom korisniku odradio back-up moje liste kanala, obojica imamo Philips smart televizore koji su proizvedeni prošle godine, i moj back-up kanala se nije htio očitati na njegovom TV-u.
LeonardoAC

#76037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by LeonardoAC »

postoji li trenutno ponuda za postojece korisnike ako produze isti na dodatni period ili su akcije i reklame iskljucivo za nove korisnike ? (istekao obavezni ugovor trajanja) ?
crnivrag

#76038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

LeonardoAC wrote:postoji li trenutno ponuda za postojece korisnike ako produze isti na dodatni period ili su akcije i reklame iskljucivo za nove korisnike ? (istekao obavezni ugovor trajanja) ?
Postoji ponuda za postojeće korisnike koji žele preći na novi EON pakete, kao i one kojima je istekao ugovor, a žele ga produžiti (s tim da produživanjem se mora uzeti neki od EON paketa, jer stari paketi više nisu u ponudi): https://telemach.ba/Binary/10645/USLOVI ... ATNIKE.pdf
typeOnegative

#76039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

crnivrag wrote:
Dr_Proka wrote:
Ja sam jednom korisniku odradio back-up moje liste kanala, obojica imamo Philips smart televizore koji su proizvedeni prošle godine, i moj back-up kanala se nije htio očitati na njegovom TV-u.
za backup, sortiranje i kreiranje listi na USB za LG sam koristio "chansort" . Podržan je još samsung. Panasonic,Hisense i još neki. Odličan programcic za korisnike s modulom btw
chakany

#76040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

U posljednje vrijeme na RTL Living kanalu često se vrte najave za RTL Passion i RTL Crime kanale.
Sve se nekako nadam da možda imaju u planu proširiti tržište sa tim kanalima izvan Hrvatske, pogotovo sa RTL Crime kanalom.
typeOnegative

#76041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Crime je odličan ,imao sam ga preko plaćenih IPTV listi dok sam koristio. I ja se nadam da će ga ubaciti u ponudu.
Dr_Proka

#76042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote:
Dr_Proka wrote:
Ja imam dva samsung televizora i kod mene može, pa zato, samo što taj drugi nema smart tv opciju.
shalla

#76043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

@telemach

Odavno nisam peglao ali samo da provjerim šta se desilo sa nalogom koji je vaš tehničar "odmah poslao kao hitno" kada mi je bio na adresi (prije 15ak dana)? Problem je u slabosti dolaznog signala, iz kutije dolazi stari kabal koji je tanji od ovih koji se danas upotrebljavaju (u pravu je, ima mu 11 godina) i rekao mi je da će neko doći da mi pruži skroz novi kabal što bi trebalo riješiti problem slabijeg interneta (paket 200, meni ne može preko 90 ni da mu život o tome ovisi)...

Hvala
Lp
typeOnegative

#76044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Prije godinu dvije imao sam sličan problem. Signal dolazio s kabla koji je postavljen kad sam uveo kabelsku 2001. Slika se kockala , prekidi neta i slične gadarije. Postavili novi, sve poletilo.
Zahtjevaj da to zavrse što prije.
nerminz

#76045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nerminz »

Da čujem vaše mišljenje.
Kao stari korisnik "Trio grande family" paketa htio sam da pređem na "EON full".
Telefonom sam pozvao "Telemach" i dobio sam informaciju da kao "Stari korisnik" mogu ostvariti popust u smislu da prvih 6mj placam cijenu starog paketa. Pošto mi je to izgledalo potpuno "GLUPO" pitao sam (po meni sasvim logično) šta ako želim "EUN LIGHT" koji je jeftiniji, dali cu tada prvih 6 mj plaćati skuplje. Tu odgovor, naravno izostaje i onda počinje nabrajnje kanala koje imam ili nemam ili ču ih nekad imati u nekom paketu.
Samo BOG moze da razumije i shvati ta sva objašnjenja. Ali ma koliko puta ponovio pitanje, odgovara nema pa nema....
Poslije nekih pola sata razgovora telefonski razgovor je završen bez ikakvog razumnog odgovora.
Pomislio sam da će razgovor licem u lice biti drugačiji i sutradan sam otisao u ispostavu u Lukavcu (vođen mišlju da možda nešto nisam dobro shvatio).
Aroganciju, neljubaznost ... čak bezobrazluk koji sam tu doživio neh poželio nikome i opet slična priča, nabrajanje kanala, nemam pravo na popust koji dobijaju novi korisnici isl... Objanjenja koja sam dobio su u najblažem smislu "NIĐE VEZE".
Onda sam (kad sam shvatio da ovi u PODRŠCI ili neznaju šta rade ili nas svjesno prave budalama) odlučio da ubuduće pitanja postavljam isključivo email-om i zahtijevam pismeni odgovor.
E tad počinje prava zabava.
Moje osnovno pitanje:
Kako i pod kojim uvjetima mogu da pređem sa "Trio grande family" na "EON FULL".

Prvi odgovor je da odem na stranicu i prijavim se.
Uradio sam to, ali vidi vraga. Tamo postoji samo opcija z nove korisnike (32,90KM za prvih 12 mj uz ugovor na 2 god).
Nema veze, ispunim ja to sve i sutradan slijedi tel poziv i slična objšnjenja. Ja kao stari korisnik nemam pravo na popust jer sam taj popust već iskoristio prilikom potpisivanja prvog ugovora.....
OK, to mi je bilo sasvim logično i ispravno, ali to nije sve, ja kao "Stari korisnik" nemam pravo popust koji dobijaju "Novi korisnici" ali svejedno moram potpisati "Novi ugovor" kojim ponovo imam "Ugovornu obavezu" u trajanju od 2 god.
E sad ja pitam: "Šta ja dobijam time što potpišem novi ugovor" i opet slijedi odgovor "Arena sport ili tako nesto" ... opet "NIĐE VEZE".
Da i sad više nepostoji opcija da plačam stari paket prvih 6 mjeseci.....
Elem, kad se sve sabere i oduzme, volio bih vidjeti onoga ko bi mogao shvatiti sve što su oni meni napričali i napisali.

Naravno, da je sve ovo 100% tačno mogu dokazati u svako doba. Usmeni razgovor nemogu ali manje-više sve sto sam napisao imam i u email-porukama.

1- Ako "stari klient" zeli da promijeni paket usluga, logicno je da ne ostvaruje popust, ali je takođe logicno i da nema "ugovornu obavezu".
2- Ako "Stari korisnik" ima potpisan "UGOVOR" i sad se od njega traži da potpiše "NOVI UGOVOR", potpisivanjem "NOVOG UGOVORA" se valjda poništava "STARI UGOVOR".
3- Ako se "STARI UGOVOR" poništi, tada shvatam da "UGOVORNA OBAVEZA" koja je tim ugovorom ispunjena više ne vrijedi i da slijedi "NOVA UGOVORNA OBAVEZA" ali onda ne više ne vrijedi ni "POPUST" koji je po tom istom ugovoru iskorišten.

Ovo što oni rade je BESMISLICA, oni sad nama "STARIM KORISNICIMA" priznaju "STARI UGOVOR" u dijelu u kojem smo iskoristili "POPUST" a istovremeno nam daju "NOVI UGOVOR" u kojem nam ponovo kače "UGOVORNU OBAVEZU".

Bojim se da je ovo previše opširno i da će izgledati malo konfuzno ali šta da radim, ovoliko gluposti koliko sam se ja od njih naslušao nije moguće napisati u par rečenica.

U svakom slučaju suština je u tome da:

"Nas Telamach pravi BUDALAMA, vrijeđa naš ZDRAV RAZUM!"
duffy_duck

#76046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

shalla wrote:@telemach

Odavno nisam peglao ali samo da provjerim šta se desilo sa nalogom koji je vaš tehničar "odmah poslao kao hitno" kada mi je bio na adresi (prije 15ak dana)? Problem je u slabosti dolaznog signala, iz kutije dolazi stari kabal koji je tanji od ovih koji se danas upotrebljavaju (u pravu je, ima mu 11 godina) i rekao mi je da će neko doći da mi pruži skroz novi kabal što bi trebalo riješiti problem slabijeg interneta (paket 200, meni ne može preko 90 ni da mu život o tome ovisi)...

Hvala
Lp
I meni isto kabal je od 1999 godine nisam ni gledao nesto extra ali vidim da na eon boxu pise da je kvaliteta signala na svakom kanalu 31 32 posto
Na D3 resiveru imao sam 86 87 posto na HD a na SD 79-83 varirao je. I sad i mene zanima da li je do tog kabla jel telemach kad je dosao u moju zgradu nisu nista mjenjali vec samo pustili signal svoje kablovske.
duffy_duck

#76047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

nerminz wrote:
Sta bi ti tacno zelio ? Iz ovog posta mogu zakljuciti da je Telemach na sve nacine u pravu i benefite ti daju koje ti trazis.
Onda sto se tice tih u korisnickoj podrsci meni su sve objasnili lijepo i fino i uzmem lijepo Eon Premium.
Na koji broj si zvao ?
Sto se tice Toga Face to Face nikad nikakvih problema nisam nikad imao znaci sve je bilo dobro.
E sad molim te da mi kazes sta tacno zelis i sta su ti rekli kao benefite?
duffy_duck

#76048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

chakany wrote:U posljednje vrijeme na RTL Living kanalu često se vrte najave za RTL Passion i RTL Crime kanale.
Sve se nekako nadam da možda imaju u planu proširiti tržište sa tim kanalima izvan Hrvatske, pogotovo sa RTL Crime kanalom.
Oba kanala su na Kodiu tako da se moze i na njemu pratiti. Iskreno veliki + bi bio Telemachu da omoguci i te kanale prvi bi imali sve RTL kanale u BiH
nerminz

#76049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nerminz »

duffy_duck wrote:
nerminz wrote:
Sta bi ti tacno zelio ? Iz ovog posta mogu zakljuciti da je Telemach na sve nacine u pravu i benefite ti daju koje ti trazis.
Onda sto se tice tih u korisnickoj podrsci meni su sve objasnili lijepo i fino i uzmem lijepo Eon Premium.
Na koji broj si zvao ?
Sto se tice Toga Face to Face nikad nikakvih problema nisam nikad imao znaci sve je bilo dobro.
E sad molim te da mi kazes sta tacno zelis i sta su ti rekli kao benefite?
Nisam ja ni rekao da Telemach nije u pravu. Ja sam rekao da nas "PRAVE BUDALAMA".
Oni osmišljavaju uvjete, kreiraju ugovore i uvjete. Mi možemo da prihvatimo ili NE.

Benefite ja nisam ni tražio, niti mogu da tražim, to oni nude a mi prihvatamo ili NE.

Ovo što oni daju "STARIM KORISNICIMA" po mom mišljenju, znači da nas smatraju BUDALAMA.

"Ugovorna obaveza" se kači uz "benefit", time se dobija sigurnost.
Ovdje za stare korisnike "NEMA BENEFITA" ali ima "UGOVORNA OBAVEZA".

Hoću da kazem slijedeće.
U redu je da stari korisnici nemaju pravo na popust ali ne treba da imaju ni ugovornu obavezu. (promijeni paket i ĆAO).
Ako prelaziš na skuplji ne platiš ništa, ako prelaziš na jeftiniji onda platiš nešto (kao neku naknadu da ljudi tamo ne klikću badava)
Medjutim, od starih korisnika se traži da ponovo prihvate "Ugovornu obavezu" u trajanju od 12mj bez ikakvog benefita ili 24mj za šta kao benefit dobiju Pink i Arene (koje dobijaju i novi korisnici pore popusta)

I ti sad hoćes da kažeš da je to ispravno, a ja mislim da nije.

Ako si ti, kao "stari korisnik" uzeo "EON", pod ovim uvjetima, razmisli malo ...
A što se tiče problema, nisam ih imao ni ja.
To što su TEBI, ljubazno i s osmjehom UVALJALI ugovor na 2 god, to svakako nije PROBLEM. ti si to prihvatio I za to dobio "LJUBAZNOST", možda i osmjeh ako si lično išao u poslovnicu.
Ja to nisam prihvatio i neću prihvatiti.
Ja čekam da se završi prepiska pa ću vidjeti, ako se ne odustane od "ugovorne obaveze". Raskinuću ugovor.

p.s.
Šta misliš zasto ne stave prosječnu cijenu i mj. plaćanje.
Pa zato što ovako uzmu isti iznos novca, nas ubijede kako su nam dali popust a time nas vežu da moramo 2 god da plaćamo.
belafonte

#76050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by belafonte »

Evo jedno rjesenje...kad vec oni nas zajebavaju mozemo i mi njih.
Raskines ugovor i onda potpise novi neko od ukucana...eto benefita eto ludila... :izet:
U redu je raskinut ugovor, ali ne znam koja je alternativa?
Odrase onaj jadni BH Telecom, placaju kazne od 50 KM za kriminal od 5 miliona, to je nama nasa borba dala. :bih:

Evo ima 3 mjeseca trazim da mi donesu digitalni risiver za onu MMDS uslugu kao njihov korisnik vise od 10 godina - mislis da su se pocesali :zjev:

Jbg, mogao bi prec na BHT ali avaj nema SK, eto na cemu me uzimaju lopatom :-) :)
Locked