FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
itekako
#76001 Re: FK Željezničar
smijesan odgovor @Alfa
kredita je uvijek bilo i bice. pozajmnica takodjer.
poenta je da li se oni redovno servisiraju ili ne, za sta su namjenjeni i da li su opravdani.
kredit sam po sebi nije zlo. zlo i neznanje je prikazati ga takvim bez obzira na njegovu namjenu.
primjer su led reklame. zaduzio si se sa nesto sto donosi prihod. vremenom ce sami sebe otplatiti.
ili recimo za igradnju tribine. zaduzio si se ali si time stvorio 2000m2 poslovnih prostora i novih 4000 sjedecih mjesta. sve ce to donositi prihod. vremenom ce tribina sama isplatiti.
da li su krediti zlo i u takvim situacijama, kako ti to zelis prikazati!?
poenta je da li se oni redovno servisiraju ili ne, za sta su namjenjeni i da li su opravdani.
kredit sam po sebi nije zlo. zlo i neznanje je prikazati ga takvim bez obzira na njegovu namjenu.
primjer su led reklame. zaduzio si se sa nesto sto donosi prihod. vremenom ce sami sebe otplatiti.
ili recimo za igradnju tribine. zaduzio si se ali si time stvorio 2000m2 poslovnih prostora i novih 4000 sjedecih mjesta. sve ce to donositi prihod. vremenom ce tribina sama isplatiti.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#76002 Re: FK Željezničar
Realno, ne vidim problem u kreditu. Veci je problem poreski dug iz Zujinog vremena koji nam visi nad glavom. I da rata za vraćanje sa 10k,koju vec plaćamo zbog Zuje i njemu sličnih, ne skoci na 20-30k.
- Radio Sarajevo
#76003 Re: FK Željezničar
Meni je potpuno nevjerovatno da uopšte i postoji ikakva polarizacija, kada se uzme u obzir da je na jednoj strani čovjek sa deset trofeja, a drugi sa jednim.
Taj drugi čovjek je dobro radio sve osim onog zbog čega fudbalski klub postoji, i nevjerovatno mi je da neki biraju to u odnosu na titule, radost, evropske utakmice...
Meni Miske ne smeta, ali mi smeta njegova diktatura, procedure, pizde materine... Eno spisak igrača i trenera, više od toga ne treba.
Taj drugi čovjek je dobro radio sve osim onog zbog čega fudbalski klub postoji, i nevjerovatno mi je da neki biraju to u odnosu na titule, radost, evropske utakmice...
Meni Miske ne smeta, ali mi smeta njegova diktatura, procedure, pizde materine... Eno spisak igrača i trenera, više od toga ne treba.
-
Alfa_i_Omega
#76004 Re: FK Željezničar
Nije problem u tribini, ledu, kreditu. Problem je sto si skrsio milione na ublehe od igraca i trenera, doveo nas u situaciju da prisilno igramo sa juniorima a za novce koje smo trosili mogl smo otplatiti i sadasnje i bivse dugove.itekako wrote:smijesan odgovor @Alfa
Problem je sto se blate bivsi i njihovi dugovi su transparentni a sadasnji niti znamo da postoje niti koliko ih ima.
Evo sad ce dvije godine kako cekamo poslovne na istoku, takozvane generatore prihoda. Gdje zapelo?
Gdje jug sto je najavljen prosle godine? Kamp? Sredjivanje sjevera? Nema love?
-
itekako
#76005 Re: FK Željezničar
ja smatram da klub moze napredovati samo ako ima finansijsku stabilnost, a to znaci izvore prihoda koji ne ovise iskljucivo od rezultata.
imali smo titule, bili dominantni pa smo i pored toga dosli u finansijsku dubiozu zbog koje smo i ostali bez jednog od tri najveca trenera koja smo ikada imali.
nije Amar otisao zato sto je bilo med i mlijeko, nego sto se nije moglo vise tako.
dakle nije dovoljno imati samo rezultat sto smo vec vidjeli, kao sto nije dovoljno imati samo radisnu Upravu sto trenutno gledamo.
imali smo titule, bili dominantni pa smo i pored toga dosli u finansijsku dubiozu zbog koje smo i ostali bez jednog od tri najveca trenera koja smo ikada imali.
nije Amar otisao zato sto je bilo med i mlijeko, nego sto se nije moglo vise tako.
dakle nije dovoljno imati samo rezultat sto smo vec vidjeli, kao sto nije dovoljno imati samo radisnu Upravu sto trenutno gledamo.
- mali_milojica
#76006 Re: FK Željezničar
Nisi ni znao da imamo dugove proslih uprava dok ovi nisu dosli.Alfa_i_Omega wrote:
Nije problem u tribini, ledu, kreditu. Problem je sto si skrsio milione na ublehe od igraca i trenera, doveo nas u situaciju da prisilno igramo sa juniorima a za novce koje smo trosili mogl smo otplatiti i sadasnje i bivse dugove.
Problem je sto se blate bivsi i njihovi dugovi su transparentni a sadasnji niti znamo da postoje niti koliko ih ima.
Evo sad ce dvije godine kako cekamo poslovne na istoku, takozvane generatore prihoda. Gdje zapelo?
Da li ce ostati dugovi iza ovih, ah, vidjet ćemo. Ja se nadam da neće.
Na istoku vjerujem da je zapelo oko krova. Jbg, možda se moglo drugačije. Možda neko koci. Helem nejse.
Za Jug nikada nije najavljen datum izgradnje, nego samo koliko ce kostati, da klub to ne može sam iznijeti itd.
Kamp je jos skuplji od Juga i za to bi trebala zaplatiti zemlja iza zapada, s cime se ne slažem nikako.
Bogami kao da oko grbavice na grani lova raste, a ovi nasi samo treba da uberu, a neće.
Bezveze prica
Pa Bog te mazo Zujo i Zujici eksera ne zakucase. EKSER. Kila 5 KM.
-
itekako
#76007 Re: FK Željezničar
pa onda tako i reci. reci, problem je sto ne uspostavljamo uspjesan sistem vezan za rezultate na terenu. tako ce se svaki navijac Zelje sloziti sa tobom.Alfa_i_Omega wrote:Nije problem u tribini, ledu, kreditu. Problem je sto si skrsio milione na ublehe od igraca i trenera, doveo nas u situaciju da prisilno igramo sa juniorima a za novce koje smo trosili mogl smo otplatiti i sadasnje i bivse dugove.itekako wrote:smijesan odgovor @Alfa
ali jok, ti i u postu ranije spominjes kredite, revolvinge... a onda vec u narednom kazes da nemamo pojma da li postoje i koliko ih imamo. to je neozbiljno prema svim ucesnicima foruma, da ne kazem da je bezobrazno i moguce zlonamjerno.
sto se tice privodjenja kraju zapocetih radova kako na istocnoj i sjevernoj tribini te platou ispred istoka, izgradnji juga... za sve to treba imati i novac i dozvole. nazalost, novca za sve to sad i odmah nemamo a i sa dozvolama nas i dalje jebu. vjerujem ne jos dugo.
- avetinja
#76008 Re: FK Željezničar
Odmah da kažem da će me Osim razočarati ako dođe spašavati guzicu Misimoviću.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
-
Mutivoda
#76009 Re: FK Željezničar
ovo nazivanje svega što su ovi ljudi uradili ovih godina oko stadiona - "šminkanjem" je u rangu ... "amar kupovao titule" - fuj.
niko se nije smeće udostojio pokupit kako treba godinama.
mislim, može im se svašta prigovoriti oko igrača, stručnog štaba, generalno atmosfere u ekipi. to im je daBogačuva. tu se slažem.
al' nema potrebe za omalovažavanjem onoga što su uradili oko Grbavice. i nazivat to tek nekim šminkanjem.
i nisu to radili sebi, nego Želji.
kao što je i titule Amar osvajao.
ne vidim zašto bi jedne morali pljuvati da bi druge izdigli. a rade to obje strane.
niko se nije smeće udostojio pokupit kako treba godinama.
mislim, može im se svašta prigovoriti oko igrača, stručnog štaba, generalno atmosfere u ekipi. to im je daBogačuva. tu se slažem.
al' nema potrebe za omalovažavanjem onoga što su uradili oko Grbavice. i nazivat to tek nekim šminkanjem.
i nisu to radili sebi, nego Želji.
kao što je i titule Amar osvajao.
ne vidim zašto bi jedne morali pljuvati da bi druge izdigli. a rade to obje strane.
-
itekako
#76010 Re: FK Željezničar
treci bacaju kosti, a mi se glodjemo. a ima ih.
ko ne vidi, ko dusom to ne osjeti, o Zelju se ocesao nije.
ko ne vidi, ko dusom to ne osjeti, o Zelju se ocesao nije.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#76011 Re: FK Željezničar
Vjerovatno je Misimovic i za ovo kriv (dole u linku), i kriv je sto su u vrijeme Petrovica svirali nepostojeci penal za Zrinjski i oteli titulu, kriv je sto je Adzem u 5 minuta od 0:3 dosao do 3:3, kriv je sto od samog pocetka Odovic dva puta nije stavio istu ekipu da igra...u stvari lazem jeste i tada smo i dobijali utakmice......mislim nidje veze. Ali se u potpusnosti slazem da treba da se ostavi sportskog segmenta i da ge prepusti nekome ko stvarno zna raditi taj posao pa da onda vidimo. Medjutim za sve ostalo u klubu sto je uradio kapa do poda.
http://sportske.ba/zeljeznicar-ponovo-o ... eci-penal/
http://sportske.ba/zeljeznicar-ponovo-o ... eci-penal/
- Charuga
- Globalni moderator
#76012 Re: FK Željezničar
Dok ne saznam(o), sve su to samo neprovjerene informacije.Alfa_i_Omega wrote:Saznat ces, mi smo transparentni taman koliko neko misli da bi trebali biti.
P.S.
Malo si mi kontradiktoran. Znamo li ili ne znamo? Ne znamo zvanično, ali kako si napisao u onom postu, ti mora da znaš, ha spominješ "više od miliona maraka".Alfa_i_Omega wrote:Problem je sto se blate bivsi i njihovi dugovi su transparentni a sadasnji niti znamo da postoje niti koliko ih ima.
-
Alfa_i_Omega
#76013 Re: FK Željezničar
itekako wrote:pa onda tako i reci. reci, problem je sto ne uspostavljamo uspjesan sistem vezan za rezultate na terenu. tako ce se svaki navijac Zelje sloziti sa tobom.Alfa_i_Omega wrote:Nije problem u tribini, ledu, kreditu. Problem je sto si skrsio milione na ublehe od igraca i trenera, doveo nas u situaciju da prisilno igramo sa juniorima a za novce koje smo trosili mogl smo otplatiti i sadasnje i bivse dugove.itekako wrote:smijesan odgovor @Alfa
ali jok, ti i u postu ranije spominjes kredite, revolvinge... a onda vec u narednom kazes da nemamo pojma da li postoje i koliko ih imamo. to je neozbiljno prema svim ucesnicima foruma, da ne kazem da je bezobrazno i moguce zlonamjerno.
sto se tice privodjenja kraju zapocetih radova kako na istocnoj i sjevernoj tribini te platou ispred istoka, izgradnji juga... za sve to treba imati i novac i dozvole. nazalost, novca za sve to sad i odmah nemamo a i sa dozvolama nas i dalje jebu. vjerujem ne jos dugo.
Nemoj izvrtati moje rijeci i brinuti hoce li se navijaci sloziti i trebaju li se sloziti sa mnom.
Imamo preko milion duga po raznim osnovama. Umjesto da smo poslovali savjesno i trosili koliko smijemo i mozemo, mi smo se igrali menagera. Samo u ovoj polusezoni izracunas koliko smo dali za Bakraca, Arezinu, Vranjesa i bude ti sve jasno. Ledovi i kusur da nam vrate.
To nas yebe, ne yebu nas dozvole.
Eh sada ti meni reci, zasto smo se upustali u avanture sa klupskim novcem a nismo vratili dug i pravili sistem, pa nas je takvo poslovanje uvalilo u nove dugove? Bonus je sto niko blage nema cak ni da dugovi postoje. Sjetimo se akcije gdje se za svaki dinar objavljivalo na zvanicnoj a sada, stotine hiljada i ni glasa.
Kako to?
-
zipoo
#76014 Re: FK Željezničar
Dok god je Amar blizu kluba, a Misimovic u klubu nema kraja agoniji. Ili obrnuto, sve je to instant "rezultat". Za nas je najbolje da se sklone obojica, manja ce biti steta nego sto je jedan u klubu. To nikako da prihvatite. Bilo je lijepo za vrijeme Amara, a i za vrijeme Mismimovica. Samo nekako sam najrahatniji bio za vrijeme Gredica i Ode na klupi.
- Charuga
- Globalni moderator
#76015 Re: FK Željezničar
Tako mlad, a tako pametno zboriš ...zipoo wrote:Dok god je Amar blizu kluba, a Misimovic u klubu nema kraja agoniji. Ili obrnuto, sve je to instant "rezultat". Za nas je najbolje da se sklone obojice, manja ce biti steta nego sto je jedan u klubu. To nikako da prihvatite. Bilo je lijepo za vrijeme Amara, a i za vrijeme Mismimovica. Samo nekako sam najrahatniji bio za vrijeme Gredica i Ode na klupi.
-
Alfa_i_Omega
#76016 Re: FK Željezničar
'Ne znamo' se odnosi na javnost. Gdje nestala transparentnost?Charuga wrote:Dok ne saznam(o), sve su to samo neprovjerene informacije.Alfa_i_Omega wrote:Saznat ces, mi smo transparentni taman koliko neko misli da bi trebali biti.
P.S.
Malo si mi kontradiktoran. Znamo li ili ne znamo? Ne znamo zvanično, ali kako si napisao u onom postu, ti mora da znaš, ha spominješ "više od miliona maraka".Alfa_i_Omega wrote:Problem je sto se blate bivsi i njihovi dugovi su transparentni a sadasnji niti znamo da postoje niti koliko ih ima.
Uostalom napisao sam ti vec, vidjecemo sve vrlo brzo.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#76017 Re: FK Željezničar
Mene nece, cak sta viseavetinja wrote:Odmah da kažem da će me Osim razočarati ako dođe spašavati guzicu Misimoviću.
UPRAVA NAPOLJE!
-
Mutivoda
#76018 Re: FK Željezničar
pa eto, transparentan smo klub dovoljno, dok ti znaš i za dugove. i za plate. i za svaki kurac vezan oko para. al' samo kad nam ne ide.Alfa_i_Omega wrote: Bonus je sto niko blage nema cak ni da dugovi postoje. Sjetimo se akcije gdje se za svaki dinar objavljivalo na zvanicnoj a sada, stotine hiljada i ni glasa.
Kako to?
- mali_milojica
#76019 Re: FK Željezničar
Nisi znao, ili nisi zelio da znaš, Zujine dugove, a sad te zuljaju Senadovi. Sad znas za plate, za kredite, za revolving, za pm, a tada nisi znao nista ili si se pravio lud. Ukratko, seres ko foka.Alfa_i_Omega wrote:'Ne znamo' se odnosi na javnost. Gdje nestala transparentnost?Charuga wrote:Dok ne saznam(o), sve su to samo neprovjerene informacije.Alfa_i_Omega wrote:Saznat ces, mi smo transparentni taman koliko neko misli da bi trebali biti.
P.S.
Uostalom napisao sam ti vec, vidjecemo sve vrlo brzo.
Milion duga?
Pickin dim, dolazi lova za levate iz predkola od UEFA i sve ce se regulisati.
Samo Zujine cemo vraćati godinama, samo je pitanje Jel 10k/mj ili vise.
-
Tromblon
#76020 Re: FK Željezničar
Svaka ti je zlatna Charuga.Charuga wrote:Tako mlad, a tako pametno zboriš ...zipoo wrote:Dok god je Amar blizu kluba, a Misimovic u klubu nema kraja agoniji. Ili obrnuto, sve je to instant "rezultat". Za nas je najbolje da se sklone obojice, manja ce biti steta nego sto je jedan u klubu. To nikako da prihvatite. Bilo je lijepo za vrijeme Amara, a i za vrijeme Mismimovica. Samo nekako sam najrahatniji bio za vrijeme Gredica i Ode na klupi.![]()
-
Alfa_i_Omega
#76021 Re: FK Željezničar
Kakve veze imam ja sa Zujom i sa njegovim dugovima i kakve veze ima Zujo sa novim dugovima?mali_milojica wrote: Nisi znao, ili nisi zelio da znaš, Zujine dugove, a sad te zuljaju Senadovi. Sad znas za plate, za kredite, za revolving, za pm, a tada nisi znao nista ili si se pravio lud. Ukratko, seres ko foka.
Milion duga?
Pickin dim, dolazi lova za levate iz predkola od UEFA i sve ce se regulisati.
Samo Zujine cemo vraćati godinama, samo je pitanje Jel 10k/mj ili vise.
Znaci bio 'jedan' koji nas je uvalio pa sada moze svako ili sta vec koji qurac hoces da kazes?
-
itekako
#76022 Re: FK Željezničar
nista ja ne izvrcem nego se ti petljas u svojoj prici.Alfa_i_Omega wrote:
Nemoj izvrtati moje rijeci i brinuti hoce li se navijaci sloziti i trebaju li se sloziti sa mnom.
Imamo preko milion duga po raznim osnovama. Umjesto da smo poslovali savjesno i trosili koliko smijemo i mozemo, mi smo se igrali menagera. Samo u ovoj polusezoni izracunas koliko smo dali za Bakraca, Arezinu, Vranjesa i bude ti sve jasno. Ledovi i kusur da nam vrate.
To nas yebe, ne yebu nas dozvole.
Eh sada ti meni reci, zasto smo se upustali u avanture sa klupskim novcem a nismo vratili dug i pravili sistem, pa nas je takvo poslovanje uvalilo u nove dugove? Bonus je sto niko blage nema cak ni da dugovi postoje. Sjetimo se akcije gdje se za svaki dinar objavljivalo na zvanicnoj a sada, stotine hiljada i ni glasa.
Kako to?
ima duga, kredit je zlo, ne znamo da ima duga, kredit nije zlo, duzni smo milion po raznim osnovama, niko nema blage veze da dugovi postoje.... svira prica na sve strane.
ja se sjecam da nismo imali zvanicnu, ili poslije kad jesmo, da nismo znali ni ko je zaposlen u klubu, ko je u Skupstini, sta pise u Statutu, koji nam je ziro racun, broj telefona, koliko smo duzni po osnovu PDVa, doprinosa....
sa takvim sjecanjem zaista cijenim ono sto po tim pitanjima imamo danas.
-
zipoo
#76023 Re: FK Željezničar
Ma dok je Mutivoda tu da probam ostaviti dobar utisakCharuga wrote:Tako mlad, a tako pametno zboriš ...zipoo wrote:Dok god je Amar blizu kluba, a Misimovic u klubu nema kraja agoniji. Ili obrnuto, sve je to instant "rezultat". Za nas je najbolje da se sklone obojice, manja ce biti steta nego sto je jedan u klubu. To nikako da prihvatite. Bilo je lijepo za vrijeme Amara, a i za vrijeme Mismimovica. Samo nekako sam najrahatniji bio za vrijeme Gredica i Ode na klupi.![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#76024 Re: FK Željezničar
Tačno sam pomislio na to, kad sam ti odgovarao ... 
- ultima_palabra
#76025 Re: FK Željezničar
Koliko se sjećam, Dobrača je prodavao pomoćni teren na SBF-u bez odluke skupštine kluba. Onda je to privuklo razna pitanja pa je naprasno sklonjeno.
Toliko o transparentnosti.
Toliko o transparentnosti.