Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- male_okice
#76001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
zasto se sa vase web stranice nakon sto se logujem ne mogu skinuti racune? a opet mi nisu dosli ni na email kako su trebali?
zasto se sa vase web stranice nakon sto se logujem ne mogu skinuti racune? a opet mi nisu dosli ni na email kako su trebali?
- Telemach
#76002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo male_okice,male_okice wrote:@telemach
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do propusta u distribuciji e-računa.
Dostavite nam Vaše podatke u pp, poslat ćemo Vam isti na e-mail u što kraćem roku.
Račun za 10/2018, u PDF formatu, još uvijek nije dostupan na portalu.
- typeOnegative
#76003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel ima način za pokrenut netflix preko EON boxa? Pitam za prijatelja
-
DON_eARL
#76004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Računa logično, svaka epizoda serije ima svoj naslov i ne možeš računati 120 sati neke serije kao jedan naslov u poređenju sa filmom od 90 minuta...messilla wrote:Na koji se fazon računa ovih 4000 naslova u video klubu ili eto 12500? Jel se računa svaka epizoda posebno?
https://help.netflix.com/en/node/57688 APK na USB i instaliraš preko ES File Explorera.typeOnegative wrote:Jel ima način za pokrenut netflix preko EON boxa? Pitam za prijatelja
-
hdmintel
#76005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovo je aplikacija za telefon i kao takva je sasvim neprakticna za android box.ali moze da posluzi ko nema drugih opcija.DON_eARL wrote:https://help.netflix.com/en/node/57688 APK na USB i instaliraš preko ES File Explorera.typeOnegative wrote:Jel ima način za pokrenut netflix preko EON boxa? Pitam za prijatelja
originalna app za android tv-box nije podrzana a da li ce ikad i biti veliko je pitanje.
takodje, bilo koju app ( ako je nema na GPS) mozete instalirati bez usb-a.
x-plore app ima opciju wifi file sharing i kad je ukljucite logujete se na box preko ispisane ip adrese, sa racunara , prebacite zeljeni apk fajl u box (najbolje u folder downloads) i onda ga instalirate.
nakon instalacije , ako vam vise nije potreban instalacioni fajl obrisite sa boxa , kako ne bi zagusili ionako siromasnu memoriju.
-
Adi-g
#76006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U pitanju je ovaj tvDON_eARL wrote:Koji model TV-a koristiš? Ja sam vidio kod par prijatelja slučaj gdje zbog starosti TV-a nije moguće obraditi format u kom dolazi signal. TV može da reprodukuje 4k sadržaj sa USB-a/Diska, a ovaj koji ide preko DVB-C ne može...Adi-g wrote: @Telemach
Kako je moguce da imam 4K televizor(i cam modul) da mi stoji poruka kodiran signal. Dolazio je vas tehnicar do mene i rekao da je SK 4k ISKLJUCIVO moguce pratiti preko eon boxa i da je greska u obavjesti na stranici.
https://www.lg.com/hr/televizori/lg-49U ... ltra-hd-tv
Cudno je sto stoji i dalje poruka kodiran kanal. Barem ako ne podrzava video da reproducira audio ali nece ni to.
-
channel10
#76007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad se nesto gleda ispocetka (tv unazad), da li je moguće premotati recimo pola filma unaprijed?
- Radar71
#76008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dachannel10 wrote:Kad se nesto gleda ispocetka (tv unazad), da li je moguće premotati recimo pola filma unaprijed?
- typeOnegative
#76010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj TV ima sve sto je potrebno da bi pokrenuo SK4K , rjesenje moras trazit negdje drugdje.Adi-g wrote:U pitanju je ovaj tvDON_eARL wrote:Koji model TV-a koristiš? Ja sam vidio kod par prijatelja slučaj gdje zbog starosti TV-a nije moguće obraditi format u kom dolazi signal. TV može da reprodukuje 4k sadržaj sa USB-a/Diska, a ovaj koji ide preko DVB-C ne može...Adi-g wrote: @Telemach
Kako je moguce da imam 4K televizor(i cam modul) da mi stoji poruka kodiran signal. Dolazio je vas tehnicar do mene i rekao da je SK 4k ISKLJUCIVO moguce pratiti preko eon boxa i da je greska u obavjesti na stranici.
https://www.lg.com/hr/televizori/lg-49U ... ltra-hd-tv
Cudno je sto stoji i dalje poruka kodiran kanal. Barem ako ne podrzava video da reproducira audio ali nece ni to.
- typeOnegative
#76011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tnxhdmintel wrote:ovo je aplikacija za telefon i kao takva je sasvim neprakticna za android box.ali moze da posluzi ko nema drugih opcija.DON_eARL wrote:https://help.netflix.com/en/node/57688 APK na USB i instaliraš preko ES File Explorera.typeOnegative wrote:Jel ima način za pokrenut netflix preko EON boxa? Pitam za prijatelja
originalna app za android tv-box nije podrzana a da li ce ikad i biti veliko je pitanje.
takodje, bilo koju app ( ako je nema na GPS) mozete instalirati bez usb-a.
x-plore app ima opciju wifi file sharing i kad je ukljucite logujete se na box preko ispisane ip adrese, sa racunara , prebacite zeljeni apk fajl u box (najbolje u folder downloads) i onda ga instalirate.
nakon instalacije , ako vam vise nije potreban instalacioni fajl obrisite sa boxa , kako ne bi zagusili ionako siromasnu memoriju.
Ako mu se bude dalo nek tako koristi . Sva sreca pa ne moram tako i kod sebe , rokn`o bi se u koljeno
btw probavao sam kod sebe cast sa android aplikacije na box , cak i otvori netflix na TVu i vrti one tackice do besvjesti i na kraju izbaci .
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#76012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trebam jedan savjet. Naime, imam problem sa youtube aplikacijom na smart TV-u te sam prinuđen da vratim postavke TV-a na fabričke postavke da bi aplikacija opet radila kako treba. S obzirom da se prilikom reseta gube svi kanali, treba mi neki savjet oko skeniranja kanala nakon reseta.
Kartica je u pitanju, nije receiver. TGF paket.
Hvala.
Hvala.
-
kakaljin
#76013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Spasi na usb listu kanala i poslije restarta vrati tu listu kanalasuad-sarajevo wrote:Trebam jedan savjet. Naime, imam problem sa youtube aplikacijom na smart TV-u te sam prinuđen da vratim postavke TV-a na fabričke postavke da bi aplikacija opet radila kako treba. S obzirom da se prilikom reseta gube svi kanali, treba mi neki savjet oko skeniranja kanala nakon reseta.
Hvala.
- crnivrag
#76014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Napraviš automatsko brzo skeniranje sa postavkama: frekvencija: 666 Mhz, modulacija: 64QAM, symbol rate: 6956 K/s, kod zemlje 00387 (ili 387).suad-sarajevo wrote:Trebam jedan savjet. Naime, imam problem sa youtube aplikacijom na smart TV-u te sam prinuđen da vratim postavke TV-a na fabričke postavke da bi aplikacija opet radila kako treba. S obzirom da se prilikom reseta gube svi kanali, treba mi neki savjet oko skeniranja kanala nakon reseta.
Hvala.
Možeš napraviti i potpuno skeniranje, ili ručno skeniranje kanala po frekvencijama: https://bit.ly/2ru9cia
- typeOnegative
#76015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Brzo ili potpuno skeniranje (po zelji ) , frekvencija 666 MHz , modulacija 64QAM i 387 county code .
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#76016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala obojici na expresnim odgovorima. 
- crnivrag
#76017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novi, moderni javni Telemach EPG sa detaljnim prikazom prošlih, sadašnjih i budućih sadržaja na TV kanalima iz Telemach ponude: https://epg.telemach.ba/
- plagijator1975
#76018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O čemu se radi, ne kontamcrnivrag wrote:Novi, moderni javni Telemach EPG sa detaljnim prikazom prošlih, sadašnjih i budućih sadržaja na TV kanalima iz Telemach ponude: https://epg.telemach.ba/
- crnivrag
#76019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EPG sa detaljnim opisom sadržaja na kanalima iz ponude, za korisnike koji nemaju pristup EON platformi, a žele vidjeti šta se trenutno emituje na određenom kanalu iz ponude (ili šta je već bilo emitovano, odnosno šta će biti emitovano)plagijator1975 wrote:
O čemu se radi, ne kontam
Do sad je taj online EPG izgledao ovako: https://telemach.ba/epg/grid, i imao je samo nekoliko kanala iz ponude sa zaista odvratnim interfejsom.
-
duffy_duck
#76020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad bi trebao Hayat Plus doci u ponudu eon?Telemach
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#76021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
25.11, za Dan državnosti - simbolika
- crnivrag
#76022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trebao je danas u toku dana, tako su mi rekli putem privatne poruke jutros, poslijepodne javno na forumu, i oko 17 sati putem poziva upućenom call centru (tada se trebao kanal pojaviti do 18:00), ali evo nažalost još uvijek nije u ponudi za korisnike EON box-ova i bili koje druge EON platforme.duffy_duck wrote: Kad bi trebao Hayat Plus doci u ponudu eon?
-
duffy_duck
#76023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se da ce brzo bit.
- shalla
#76024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji mu je TV?typeOnegative wrote:Jel ima način za pokrenut netflix preko EON boxa? Pitam za prijatelja
Ja u Sony XD8005 imam integrisan Netflix, uzeo onaj premium paket, navukao sam se samo tako, pregledao u zadnjih mjesec dana par odličnih dokumentaraca u 1080HD
- chakany
#76025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možda vam puste oko ponoći večeras. Na D3 je kanal pušten još u petak, nekad oko 19-20h.crnivrag wrote:Trebao je danas u toku dana, tako su mi rekli putem privatne poruke jutros, poslijepodne javno na forumu, i oko 17 sati putem poziva upućenom call centru (tada se trebao kanal pojaviti do 18:00), ali evo nažalost još uvijek nije u ponudi za korisnike EON box-ova i bili koje druge EON platforme.duffy_duck wrote: Kad bi trebao Hayat Plus doci u ponudu eon?