Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
un1ted wrote:
Ovo je normalno i logicno, stvaraju se guzve. Ostalo ne mogu komentarisati
Eh pa jeste logicno.
Samo sto ce se sada praviti guzva opet. Tacnije na oba kruzna toka. Jer sada na glavnoj ulici, koja je u vrijeme spice opterecena maksimalno i koja veze dva kruzna toka, ce biti prekinut tok saobracaja radi male bocne ulice koja ce dobiti prvenstvo.
Sa zabranom se slazem ali sa prvenstvom ne. bice bas belaj.
un1ted wrote:
Ovo je normalno i logicno, stvaraju se guzve. Ostalo ne mogu komentarisati
Eh pa jeste logicno.
Samo sto ce se sada praviti guzva opet. Tacnije na oba kruzna toka. Jer sada na glavnoj ulici, koja je u vrijeme spice opterecena maksimalno i koja veze dva kruzna toka, ce biti prekinut tok saobracaja radi male bocne ulice koja ce dobiti prvenstvo.
Sa zabranom se slazem ali sa prvenstvom ne. bice bas belaj.
Pojasni na osnovu čega će mala bočna ulica dobiti prvenstvo? Zbog toga što ti moraš zaustaviti vozilo ispred pružnog prijelaza?
direstraits0078 wrote:
Pojasni na osnovu čega će mala bočna ulica dobiti prvenstvo? Zbog toga što ti moraš zaustaviti vozilo ispred pružnog prijelaza?
Da
Stoji znak "stop"
Znaci zaustavi i propusti sve koji dolaze sa tvoje lijeve strane ako se ukljucuju u svoje lijevo tj prema kruznom na ch vili.
Ne znam da li je ista situacija i u suprotnom smjeru.
direstraits0078 wrote:
Da
Stoji znak "stop"
Znaci zaustavi i propusti sve koji dolaze sa tvoje lijeve strane ako se ukljucuju u svoje lijevo tj prema kruznom na ch vili.
Ne znam da li je ista situacija i u suprotnom smjeru.
Da nema kojim slucajem neki znak i iz Dr. Fetaha Becirbegovica?
Klasika za pruzni prijelaz bez branika. Cak i za prijelaze s branicima. Ovi iz Dr. Fetaha Becirbegovica nemaju velike veze s ovim znakom. Oni imaju drugo saobracajno pravilo po kojem se ravnaju i ne dobijaju prednost nad ovima koji voze ulicom Alije Kucukalica. Znak stop nije isto sto i znak ukrstanje s putem s pravom prvenstva.
direstraits0078 wrote:Klasika za pruzni prijelaz bez branika. Cak i za prijelaze s branicima. Ovi iz Dr. Fetaha Becirbegovica nemaju velike veze s ovim znakom. Oni imaju drugo saobracajno pravilo po kojem se ravnaju i ne dobijaju prednost nad ovima koji voze ulicom Alije Kucukalica. Znak stop nije isto sto i znak ukrstanje s putem s pravom prvenstva.
Ali eto treba prouciti malo novonastalu situaciju.
Nisam se zadavao danas puno da li ima znakova jos na nekom mjestu.
direstraits0078 wrote:Klasika za pruzni prijelaz bez branika. Cak i za prijelaze s branicima. Ovi iz Dr. Fetaha Becirbegovica nemaju velike veze s ovim znakom. Oni imaju drugo saobracajno pravilo po kojem se ravnaju i ne dobijaju prednost nad ovima koji voze ulicom Alije Kucukalica. Znak stop nije isto sto i znak ukrstanje s putem s pravom prvenstva.
Ali eto treba prouciti malo novonastalu situaciju.
Nisam se zadavao danas puno da li ima znakova jos na nekom mjestu.
To je ono sto instruktori uce kandidate, da gledaju znakove, a ne djevojke koje dzogiraju na kisi u majicama na bretele. To je duznost instruktora (i ovo zadnje).
To je ono sto instruktori uce kandidate, da gledaju znakove, a ne djevojke koje dzogiraju na kisi u majicama na bretele. To je duznost instruktora (i ovo zadnje).
Samo u stvarnosti i na mapi nije bas ovolika razlika izmedju pruge i ruba f.becirbegovica.
MAN-lion's coach wrote:Ja ovdje stalno prolazim kolima , biće zeznuto , ionako se jedva čovjek uključi , još kad navale iz Buća potoka biće kršenja na sve strane...
Razumijem da se tesko ukljuciti u saobracaj ako prolazis kolima. Same konstrukcijske karakteristike zapreznog vozila kojim upravljas utjecu na ubrzanje, i posljedicno, na ukljucenje u saobracaj.
Za automobile vec, tu je lako. Za one koji iz Dr. Fetaha Becirbegovica zele prema Dzemala Bijedica, ako vec nije zabranjeno skrenuti direktno ulijevo preko dvije trake, ja bih preporucio skretanje udesno (tu treba da vas pusti samo jedan automobil) i prolazak kruznim tokom i izlaz prema Dz. Bijedica. Easy peasy.
Samo u stvarnosti i na mapi nije bas ovolika razlika izmedju pruge i ruba f.becirbegovica.
MAN-lion's coach wrote:Ja ovdje stalno prolazim kolima , biće zeznuto , ionako se jedva čovjek uključi , još kad navale iz Buća potoka biće kršenja na sve strane...
Razumijem da se tesko ukljuciti u saobracaj ako prolazis kolima. Same konstrukcijske karakteristike zapreznog vozila kojim upravljas utjecu na ubrzanje, i posljedicno, na ukljucenje u saobracaj.
Za automobile vec, tu je lako. Za one koji iz Dr. Fetaha Becirbegovica zele prema Dzemala Bijedica, ako vec nije zabranjeno skrenuti direktno ulijevo preko dvije trake, ja bih preporucio skretanje udesno (tu treba da vas pusti samo jedan automobil) i prolazak kruznim tokom i izlaz prema Dz. Bijedica. Easy peasy.
Amare, akoš samo meČat ote lolove s otijem taĆkama, nemoj me kvotati, tako ti ćukundede vraĆa i retorti moje bivše apotekarke. Eto, da te zamolim, molimlijepo.
direstraits0078 wrote:
Amare, akoš samo meČat ote lolove s otijem taĆkama, nemoj me kvotati, tako ti ćukundede vraĆa i retorti moje bivše apotekarke. Eto, da te zamolim, molimlijepo.
Sarajevo - Jednosmjeran saobraćaj u ulici Radićeva do 24. jula
Izmjena režima saobraćaja će trajati će do 24. jula ove godine i do tada će saobraćaj biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopćeno je iz Press službe KS
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo saopćilo je da je na snazi izmjena režima saobraćaja u ulici Radićeva. To podrazumijeva da je ta ulica postala jednosmjerna iz pravca ulice Obala Kulina bana prema ulici Mis Irbina sa dvije kolovozne trake od kojih je lijeva traka za skretanje u ulicu Mis Irbina dok je desna traka namijenjena za kretanje pravo prema ulici Maršala Tita.
Izmjena režima saobraćaja će trajati će do 24. jula ove godine i do tada će saobraćaj biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopćeno je iz Press službe KS.
Riječ je testnoj fazi izmjene režima saobraćaja koja se provodi prema Elaboratu izmjene režima saobraćaja u ulici Radićeva koji je izradio Institut za saobraćajnice Građevinskog fakulteta u Sarajevu na zahtjev Ministarstva saobraćaja KS, a radi sprječavanja blokade saobraćaja na glavnoj saobraćajnici Obala Kulina bana usljed dugih kolona vozila u ulici Radićeva.
Ukoliko se efekti ovakve izmjene režima saobraćaja pokažu pozitivnim taj režim saobraćaja će ostati stalan sa adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, navode iz Ministarstva.