SDA-All about

Post Reply
Co0l

#7601 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

tvsabina wrote:
Ne ne insistiram. I ne gledam odbranu kroz stranačku prizmu - ni najmanje , samo sam replicirala na slijedeće :
udrch wrote:odličan potez SDA..
trebaju raditi svoj posao kao što su i radili do 2008. godine..
pustiti ove šupljatore da pričaju šta žele, a SDA treba raditi..polahko očistiti stranku od onih za koje je kriminal dokazan i nastaviti dalje na jačanju države Bosne i Hercegovine..
ako to ne uradi SDA i neće neko drugi..zato SDA treba da se bori za vlast, jer neko mora i raditi..
za razliku od SDA koja je organizirala nezavisnost države, pa odbranila državu, pa je podigla iz pepela, pa polahko joj vraćala nadležnost ostali nisu uradili ništa..
SDA je to sve uradila u okruženju u kojem je svi mrze i svi su joj neprijatelji i svi su radili protiv interesa države i bošnjačkog naroda..
gdje sam negirala da su jedini zaslužni za odbranu od agresije , pa ste me vi "ispravili" da "nisu jedini" ali da su "najzaslužniji" za odbranu od agresije pa vas opet ispravljam i tvrdim da ne mogu biti ni najzaslužniji u bilo kom obliku , već da su za odbranu zaslužni svi oni koji su stali u njenu odbranu bezrezervno i hrabro a vi i opet navodite statističke podatke o broju glasača te partije početkom devedesetih kao releventan izvor za "najzaslužnijeg" što je potpuno besmisleno i irelevantno , jer glasač nije član , on se ne bori za partijske nego za državne ideje a čak se i najzagriženiji članovi bore naravno prvo za državne pa tek onda za partijske ideje. Vi dokazujete da je najveći broj glasača SDA bio za nezavisnu BiH ali to nikako ne dokazuje da je ista partija "najzaslužnija" za nezavisnost i odbranu.
Stoga ću Vas zamoliti da ne tvrdite ono što nisam rekla a nikako nisam "insistirala na tome".
Ne tvrdim ja to nego tebi objasnjavam sta drugi tvrde a sta ne tvrde jer je bilo ocito da brkas dva razlicita pojma:) Ono sto ja tvrdim i sto treci put ponavljam,je da je pogresno gledati na odbranu kroz stranacku prizmu a sa cim si se,vidim, konacno slozila sa mnom.Moze se i tako posmatrati odbrana,kroz gradaciju zasluga stranaka,ali to nas nigdje ne bi odvelo.
Damir_5

#7602 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

JoseMujica wrote:Amerika nikada ne bi bombardovala položaje ARBiH jer nije imala nikakvog razloga, niti moralnog opravdanja.

ps

Damir_5 da se došlo do BL ne bi sigurno bilo nikakvog četničkog čišćenja od strane ARBiH. Za to bi se već pobrinuo SDS, kao što su i odradili Sarajevska naselja nakon Daytona. Eto. ima li iko pametan u bh. politici da Dodiku, kad počne guslati o Sarajevu-Teheranu i kako sad ovdje živi više Kineza nego Srba, kaže pa mamlaze jedan vi ste redom sve Srbe iselili.
Hajde nemoj zajebavati, kad je Hare odgovorao na svaku Dodikovu, kadrovi SDP i SDA su trazili da se Dodik i Hare smijene, jedan je bacao BiH zastave, a drugi to nije mogao svariti? Ja sam uvjeren da si i ti prvi ovdje zagovarao smijenjivanje Hareta, kao sto je i Komsic Bosanac u nesluzbenim kontaktima sa strancima trazio ne samo smijenu onog koji je bacao BiH zastave, nego i onog koji se kako tako borio za BiH.

Sad kad nema Hareta, e sad ne valja sto nema niko da kaze Dodiku?

Bez obzira sto me vec neki optuzuju da sam "proHaretovac", ali svejedno, dosta vas ne zna da li bi kakilo ili piskilo. SDP, SDA, FTV Bakira Hadziomerovica ekipa su upravo rusili Hareta na tim odgovorima Dodiku. Jer jedno je kad se on pokaki, pa mu drugi kaze, halo nemoj kakiti tu, smrdi, a drugo je kad on to uradi, ono smrdi, a niko nista.
Last edited by Damir_5 on 10/03/2013 13:03, edited 1 time in total.
vivaldi

#7603 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:nisu je ostavili oni već Alija....nije Holbruk pregovarao u ime RBiH već je bio moderator
ma nemoj zajebavati jose. jah eto srbi su sami sebe "izmodelirali" iz sarajeva, brckog, hrvati iz mrkonjica i sipova, bosnjaci se odrekli srebenice i mnogo cega jos...a hoolbrok bio samo zapisnicar :-)
Damir_5

#7604 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

vivaldi wrote:
JoseMujica wrote:nisu je ostavili oni već Alija....nije Holbruk pregovarao u ime RBiH već je bio moderator
ma nemoj zajebavati jose. jah eto srbi su sami sebe "izmodelirali" iz sarajeva, brckog, hrvati iz mrkonjica i sipova, bosnjaci se odrekli srebenice i mnogo cega jos...a hoolbrok bio samo zapisnicar :-)
Hoolbroke je imao deadline da zavrsi te pregovore sto prije zbog izbora u Americi i isao je onom klasicnom, zavrtanjem ruku dobrim momcima. Nazalost potpuno je uspjeo. Srbi jesu vecinom sami otisli iz Sarajeva, ako i kazemo da su otisli, a ne da je danas Sarajevo teritorijalno manje par puta nego Sarajevo 1991 godine, jer Sarajevu 1991 godine kao opcina su pripadale i Pale, a danas to apsolutno nije slucaj.
vivaldi

#7605 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

@ damire

ti mi bas i nisi jasan. cini mi se da s tobom ne vrijedi diskutovati jer ne znam kakva te frustracija pokrece posto dnevno otvaras po 5 tema, ali samo da te pitam jednu stvar

Damir_5 wrote:Meni se cini da bi velika vecina onih iz takozvane medjunarodne zajednice zeljeli Bosnu upravo kakva je danas, sa dodatkom da onaj daytonski frtalj Bosne koji je k'o fol "pripao" Bosnjacima, bude zapravo zajednicki, a ostatak iskljucivo srpski i hrvatski.
Ako kazes da se i tebi samom cini da je cijeli svijest protiv bosnjaka, pa koji klinac onda zamjeras sda i aliji?

Jel to samo hare ima neke magicne moci da pobjedi sve njih i okrene tocak buducnosti?
Paranoid

#7606 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JohnnyS wrote:
-LIBERO- wrote:Nagradno pitanje: Koja je cijena ove tasne, dame, prve u Bosnjaka, robne marke Louis Vuitton???

Napomena, radi se o brojci sa 4 cifre ;-)

Image

Samozatajna i skromna bosnjacka vlastela..a narod im nema hljeba da jede.

Fuj, nemoralna gamad!!!

Mene više brine kakva je ovo država u kojoj i pripadnici navijačkog pokreta znaju prepoznati dizajnera ženske torbe i znaju cijenu iste... neće na dobro :D

Bakir je u ovom slučaju bio ipak "štedljiv".... :lol:

Image

Mogao je sigurno kupiti ovu torbu, ....međutim

Image

Ipak se odlučio za ovu jeftiniju varijantu..a sjećam se da su se veoma dobre kopije mogle kupiti i u pola cijene..(kao što je i Deen, svoj LV kačket kupio kod indijaca u Dubai-u)

Šta reći, osim, poklonu se ne gleda u zube / kopče... 8-)
Damir_5

#7607 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

Genije wrote:ja sam za republiku bosnu
una-drina-sava-neum
članica eu brezbeli

al političkim putem
pametno
mudro
državnički
radom i trudom

samo oni koji pameti nemaju
nasilju pribjegavaju
Samo ti izrazi zelju, sad ce drugi civilizirati cetnike i napraviti tebi RBIH, sve mirnim putem. Cak ce se cetnici odreci 49% BiH kad su skontali da si ti za RBIH. Nemoj da bi se ti slucajno oznojio.

Drzava se pravi, ona se ne dobije na poklon!
It_is_a_Leclerc

#7608 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

DŽEVAD MAHMUTOVIĆ, KANDIDAT SDA ZA MINISTRA U VLADI RS: Nisam nosilac Zlatnog ljiljana, to je dio propagande kako ne bih ušao u Vladu!
Tako je Dževade... Pravdaj se, reci kako ti nisi faking Zlatni ljiljan, kako ti ne voliš BiH, kako si ti Srbin islamske vjeroispovijesti... Ionako je politika tvoje stranke . "Državu za fotelju".

Puj !
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7609 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

vivaldi wrote:
Amerikanci su jedini shvatili o čemu se radi ovdje...da nije problem u BiH već je problem u regionu pa su u Dayton doveli predsjednike tri države....nažalost samo su dvije imale istinske zastupnike

ne zaboravi da je Vašingtonski dogovor već pao godinu ranije
vivaldi

#7610 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

Genije wrote:eto vidite da čoek štedi :lol:
ista takva na carsiji je fake dvije, trije stoje. ali je pojeo govno sta god da je - ako je prava onda se kurci dok narod gladuje, a ako je fake onda je kriv sto kupuje krivotvorenu robu i krsi zakon :D
hzsa22

#7611 Re: SDA-All about

Post by hzsa22 »

Sah mat SDA sa Mahmutovicem. :thumbup: :bih:
Paranoid

#7612 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

It_is_a_Leclerc wrote:
DŽEVAD MAHMUTOVIĆ, KANDIDAT SDA ZA MINISTRA U VLADI RS: Nisam nosilac Zlatnog ljiljana, to je dio propagande kako ne bih ušao u Vladu!
Tako je Dževade... Pravdaj se, reci kako ti nisi faking Zlatni ljiljan, kako ti ne voliš BiH, kako si ti Srbin islamske vjeroispovijesti... Ionako je politika tvoje stranke . "Državu za fotelju".

Puj !
Kad te uhvate...reci da si bio sanitarac, ostalo će da sredi "Boro pekar"... :skoljka:
JoseMujica

#7613 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ma neka se na mene pozove :lol:
Paranoid

#7614 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:ma neka se na mene pozove :lol:
...doduše...ti si onaj što je ostao da "kreči stan".. :lol:
vivaldi

#7615 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:Amerikanci su jedini shvatili o čemu se radi ovdje...da nije problem u BiH već je problem u regionu pa su u Dayton doveli predsjednike tri države....nažalost samo su dvije imale istinske zastupnike

ne zaboravi da je Vašingtonski dogovor već pao godinu ranije
ma znali su to svi jose, ali niko nema moc kakvu imaju ameri. bas kao sto cijeli svijet zna na kojem principu pociva americka politika ali to niko ne smije reci na glas sem ahme i jos ponekog delegata koji ce na kraju i najebat.

sto se tice istinskih zastupnika i to je relativno. hoolbrook je u knjizi naveo da je slobo popio viskija ko smuk tu noc - ne znam da li je pio od muke, ali znam da viski sigurno ne razbistrava um vec naprotiv - uglavnom nije bas za pohvalu.

sto se tice dogovora i vasingtonski i dejtonski su samo jedan od milion kojih je bilo, a koji su poceli cak i prije nego sto se zaratilo. sada retroaktivno je lako izvlaciti neke naznake, paralele itd.
vivaldi

#7616 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:ma neka se na mene pozove :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: nema dalje, sto jes - jes :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#7617 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:

Puj !
Mahmutović je bio gost Dnevnika TV1. On kaže: "Moja ratna prošlost je čista, ponosan sam što sam branio BiH".

Ne kontam fakat, ako zaista nije nosilac "Zlatnog Ljiljana" da je rekao da jeste bilo ba ovdje prica "klasicni kadar SDA, trpa se medju heroje a rat proveo u podrumu", "Ovim SDA pljuje po svim istinskim nosiocima "Zlatnog Ljiljana", itd, itd. Ako covjek kaze da nije nosilac, onda ispada da se pravda Srbima, da pljuje po "Zlatnim Ljiljanima", da se lafo ogradjuje od njih. Uglavnom - donji kako god, za dezurne pljuvace po SDA.

Covjek jasno i javno izjavi kako je ponosan sto je branio BiH. I sta je sada tu problem?
JoseMujica

#7618 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ko što kažu da se nemre pita od govana praviti isto kažu da se s beskičmenjacima neda država praviti

Ma potpisuj Alija neka je ko avlija! Živio aparthejd!
slucajni prolaznik

#7619 Re: SDA-All about

Post by slucajni prolaznik »

Damir_5 wrote:
Genije wrote:ja sam za republiku bosnu...
Samo ti izrazi zelju.. Nemoj da bi se ti slucajno oznojio.

Drzava (BiH) je napravljena jos '45., nastavljena '92., ali su joj dohakali njeni novi tvorci '94. formiranjem Federacije i '95. potpisom u Daytonu.

Ono sto su dobili na poklon, jeftino su prodali, Alija Izetbegovic i njegova SDA klika :-) :(
Opetja033

#7620 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

slucajni prolaznik wrote:
Damir_5 wrote:
Genije wrote:ja sam za republiku bosnu...
Samo ti izrazi zelju.. Nemoj da bi se ti slucajno oznojio.

Drzava (BiH) je napravljena jos '45., nastavljena '92., ali su joj dohakali njeni novi tvorci '94. formiranjem Federacije i '95. potpisom u Daytonu.

Ono sto su dobili na poklon, jeftino su prodali, Alija Izetbegovic i njegova SDA klika :-) :(
I sve sto je SDA uradila na centralizaciji drzave od Daytona na ovamo (a uradila je mnogo) - SDP pokusava da proda Dodiku i Covicu u onom famoznim dogovorima SDP-SNSD i SDP-HDZ.
JoseMujica

#7621 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

molio bih da nam konkretno pobrojiš šta je SDA uradila na jačanju države....čisto da ne šupljiramo
Co0l

#7622 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Opetja033 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Puj !
Mahmutović je bio gost Dnevnika TV1. On kaže: "Moja ratna prošlost je čista, ponosan sam što sam branio BiH".

Ne kontam fakat, ako zaista nije nosilac "Zlatnog Ljiljana" da je rekao da jeste bilo ba ovdje prica "klasicni kadar SDA, trpa se medju heroje a rat proveo u podrumu", "Ovim SDA pljuje po svim istinskim nosiocima "Zlatnog Ljiljana", itd, itd. Ako covjek kaze da nije nosilac, onda ispada da se pravda Srbima, da pljuje po "Zlatnim Ljiljanima", da se lafo ogradjuje od njih. Uglavnom - donji kako god, za dezurne pljuvace po SDA.

Covjek jasno i javno izjavi kako je ponosan sto je branio BiH. I sta je sada tu problem?
Pa je li nosilac Zlatnog ljiljana ili nije?
Mada je to manje bitno za Dodika,njemu je svako ko je bio u ARBiH 'sumnjive ratne proslosti' imao on Zlatnog ljiljana ili ne tako da ne mjenja to puno situaciju.
slucajni prolaznik

#7623 Re: SDA-All about

Post by slucajni prolaznik »

Genije wrote:ja sam za republiku bosnu...Samo ti izrazi zelju.. Nemoj da bi se ti slucajno oznojio.
Damir_5 wrote:Drzava se pravi, ona se ne dobije na poklon!
slucajni prolaznik wrote:Drzava (BiH) je napravljena jos '45., nastavljena '92., ali su joj dohakali njeni novi tvorci '94. formiranjem Federacije i '95. potpisom u Daytonu.

Opetja033 wrote:I sve sto je SDA uradila na centralizaciji drzave od Daytona na ovamo (a uradila je mnogo) - SDP pokusava da proda Dodiku i Covicu u onom famoznim dogovorima SDP-SNSD i SDP-HDZ.
U kojem vremenu i prostoru ti zivis :shock: :? Ti prvo lazes sebe, pa onda i ovdje sve druge pokusavas ubijediti u nesto sto je nemoguce. Centraliziranu drzavnu vlast Izetbegovic je decentralizirao jos aprila '94., zakljucivanjem sporazuma o formiranju Federacije BiH, cime je priznao politicku i vojnu vlast (do tada) paradrzavne i paravojne RS. To je kasnije i elaborirao medjunarodnim priznanjem u Daytonu. To je toliko jasno da je ponizavajuce slusati necija drugacija ubjedjivanja, fakat kao da smo svi budela, pa ne shvacamo da se radi o klasicnoj izdaji drzave drzavotvornosti BiH, o prevari svih onih patriota i boraca Armije RBiH, koji su ustali u odbranu ustavnog poretka Republike BiH i njenog suvereniteta i nezavisnosti... :(

A i tema je o SDA, nije o SDP ili Covicima.
Doktor29

#7624 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:molio bih da nam konkretno pobrojiš šta je SDA uradila na jačanju države....čisto da ne šupljiramo
Armija, porezna uprava, granicna policija... Mislim da je ave to u mandatu Terzica uradjeno
Paranoid

#7625 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Genije wrote:mene nije izdo neka je potpiso
ne znam ni za jednog borca koji se bunio
samo se podrumaši kurče po forumu brezveze :roll:

----------------------
Doktor29 wrote:
JoseMujica wrote:molio bih da nam konkretno pobrojiš šta je SDA uradila na jačanju države....čisto da ne šupljiramo
Armija, porezna uprava, granicna policija... Mislim da je ave to u mandatu Terzica uradjeno
dobra poenta
LK, pasoši, BH novac (inace se uveliko dinar trosio u šumskoj, a kune u Hercegovini), registarske oznake...
Post Reply