Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
seln

#7601 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Denijaz1254 wrote:
seln wrote:
Denijaz1254 wrote:
Na kraju krajeva; kroz arapske i Turske investicije u BiH a pogotovo u Srbiju i Hrvatsku; arapske zemlje i Turska dobijaju uticaja u tim zemljama. I to je jos jedan od 1000 sporednih stvari koji nama idu u korist.
Koje investicije? Izgradnja kuce ili citavog ressorta nije investicija (ili, jeste... u istoj mjeri kao kad moj komsija Hazim gradi kucu).
Investicija je ono sto dugorocno donosi profit.
I ako je OVO investicija, a u zamjenu treba trpiti arapsku nekulturu i aroganciju... neka, hvala.
Pa cijela naselja arapska koja 4 mjeseca dobijaju novac iz najbogatijih zemalja svijeta gdje je prosjecna plata 4000 eura neto i trose taj novac u BiH tokom vrucina u zaljevu. Sta je to nego investicija? To je cisti dolijev kapitala u BiH.
Jasta je. I garaza u Trogiru pretvorena u jednosobni apartman koji donosi dobit vlasniku iste tokom 4 mjeseca ljetne sezone... i to je investicija?
Denijaz1254

#7602 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Denijaz1254 »

seln wrote:
Jasta je. I garaza u Trogiru pretvorena u jednosobni apartman koji donosi dobit vlasniku iste tokom 4 mjeseca ljetne sezone... i to je investicija?
Pa nego sta je nego investicija. Zasto je Hrvatska bogatija zemlja a u BiH siromasna. Hrvatska nikada nije imala ni industriju ni neke ozbiljne firme. Njih drzi upravo turizam. Oni od toga zive. Da im nije toga bili bi na nivou Srbije, Albanije i Kosova.
seln

#7603 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Denijaz1254 wrote:Hrvatska nikada nije imala ni industriju ni neke ozbiljne firme.
Allahemanet. :-)
Haris.ba

#7604 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

seln wrote:Fino, ali... kakve koristi od ovoga ima drzava, opcina ili prosjecni gradjanin?
Sve dok Arap koji dođe ne zakiti pola ulice, nema koristi od njega. :D

Luda Sjeverna Koreja se trudi privući turiste, a mi se pitamo šta ima prosječan građanin?

Nego, u kontekstu demografije, naumpade mi doseljavanje stranaca od prije 100 godina. Čitavi gradovi ih bili puni (Njemci, Poljaci,...). Koji su dolazili da rade uglavnom po rudnicima. I opet ih danas nema.

Mislim da ove fantazije o 50.000 Arapa na Bjelašnici su smiješne.
Denijaz1254 wrote: Pa nego sta je nego investicija. Zasto je Hrvatska bogatija zemlja a u BiH siromasna. Hrvatska nikada nije imala ni industriju ni neke ozbiljne firme. Njih drzi upravo turizam. Oni od toga zive. Da im nije toga bili bi na nivou Srbije, Albanije i Kosova.
Jarane. Ubio si se za ubleharenje Arapima. Takve oni i vole. Ali, reći ću ti nešta - ne ide to tako kada dođe do ozbiljnog projekta.

P.S.
Ima tema o Arapima.
Denijaz1254

#7605 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Denijaz1254 »

Haris.ba wrote:
Jarane. Ubio si se za ubleharenje Arapima. Takve oni i vole. Ali, reći ću ti nešta - ne ide to tako kada dođe do ozbiljnog projekta.

P.S.
Ima tema o Arapima.
Pa koliko jos projekata mora doci da bi se nazvalo ozbiljan projekat. Jedan Sarajev Waves je za Bosanske uslove vec ozbiljan projekat. A buroj Ozone je za uslove Njemacke vec ozbiljan projekat. Sta ste to vi; drzava od 100 miliona? Sve je to jako ozbiljno i na velikoj scali.

Njemaci i Austrijanci koji su prije 100 godina dosli u BiH su jos uvijek tu samo sada pricaju Hrvatski i zovu se Hrvatima. Isto tako ovi arapi ako pocnu dolaziti i ako nauce bosanski vremenom ce se integrirati a potom asmilirati u Bosnjacku naciju. To se vec desava.

Recimo u mojoj ulici vlasnik kafane je arap. Covijek je naucio bosanski. Komsija mi je Turcin; studirao na burch univerzitetu a sada radi za neku tursku firmu i ozenio se sa Bosankom i tu zive.
seln

#7606 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Haris.ba wrote:
Luda Sjeverna Koreja se trudi privući turiste, a mi se pitamo šta ima prosječan građanin?
Turiste, haveru... ne tipove koji ce zaposjesti koji kvadratni kilometar zemlje i koje vise ne mozes ni haubicama otjerati.
Ko moze kontrolisati sta rade na "svojim" posjedima?
Prpa.ba

#7607 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Prpa.ba »

Koje se padobranske bombe bacaju po ovom forumu :lol: :run:

Evo snimak sa otvaranja najvece arapske investicije u ovoj godini, kabineta za ucenje arapskog jezika u nekoj osnovnoj skoli. Da ne bude da sirim defetizam.
Image

Cak i vrpca presjecena.

:run:
Denijaz1254

#7608 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Denijaz1254 »

seln wrote:
Haris.ba wrote:
Turiste, haveru... ne tipove koji ce zaposjesti koji kvadratni kilometar zemlje i koje vise ne mozes ni haubicama otjerati.
Pa hajdemo mi prvo da kontrolisemo ove Hrvate u BiH. Za njih znamo sta rade; otvoreno ruse drzavu. Arapi su uvijek na nasoj strani kada bi bilo stani pani; ista su vjera i istom se Bogu molimo.
Banksy

#7609 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

PREDSJEDNIŠTVO BIH
Bakir Izetbegović primio delegaciju industrijalaca, hotelijera i finansijera iz Omana

Delegaciju je predvodio predsjednik Privredne komore Omana Saleh Al Kiyumi, koji je istakao da kulturne i historijske poveznice dvije zemlje sežu duboko u prošlost, te da su investitori iz Omana spremni na velika ulaganja u obostranom interesu.

Image

Uz pretpostavku da je sve ubleha, kao i dosad,

pitam se, koje su to ''kulturne i historijske poveznice dvije zemlje koje sežu duboko u prošlost''?

Kakve mi to veze imamo s Omanom?

Ja, a pretpostavljam i većina stanovnika BiH, jedva može naći Oman na karti svijeta.
Denijaz1254

#7610 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Denijaz1254 »

Banksy wrote:
Uz pretpostavku da je sve ubleha, kao i dosad,

pitam se, koje su to ''kulturne i historijske poveznice dvije zemlje koje sežu duboko u prošlost''?

Ja, a pretpostavljam i većina stanovnika BiH, jedva može naći Oman na karti svijeta.
Pa vjera. To je valjda vrlo jasno. Vjera je kod svih naroda na svijetu jedan krucijalni dio identiteta.
iz Mostara

#7611 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by iz Mostara »

Banksy wrote:

Škrbo nakon što je slagao za presudu svim silama nastoji da se isčupa iz govana, ne jebe ga niko živ 1% a nek se neko sjeti kad je zadnji put bio pozvan ili otišao u neku zapadnu državu sem austrije gdje drži pare.
Lincoln-Burrows

#7613 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Denijaz1254 wrote:
Pa hajdemo mi prvo da kontrolisemo ove Hrvate u BiH. Za njih znamo sta rade; otvoreno ruse drzavu. Arapi su uvijek na nasoj strani kada bi bilo stani pani; ista su vjera i istom se Bogu molimo.
Što nisi odma rekao o čemu se radi nego tu tri
starne pišeš o investicijama i ulaganju.
Alfons Kauders

#7614 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Denijaz1254 wrote:
Vidis da je decko malo... Nervozan :-)
arzuhal

#7615 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

Ču' koja je veza između nas...Pa isti smo narod - Srbi...
Denijaz1254

#7616 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Denijaz1254 »

Lincoln-Burrows wrote:
Denijaz1254 wrote:
Rat se u BiH vodi na drugi nacin a to je na ekonomski nacin.
Mirza007

#7617 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Okle ovaj SDA-ovac vodje?
Denijaz1254

#7618 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Denijaz1254 »

Mirza007 wrote:Okle ovaj SDA-ovac vodje?
Ja sam SDP kadar. SDA je najodvratnija stranka na svijetu i tu ima najvise kriminalaca od Bakira pa nadalje. Sve sami lopovi.
mishic

#7619 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mishic »

Kakvu vrisku i dreku je Vučić danas digao zbog oslobađanja Haradinaja!!!
Nevjerovatno je koliko kontradiktornosti on i svi meštri u toj kuhinji su u stanju izreći kad su u pitanju njihovi i tuđi zločinci.
Toliko nebuloza i dvostrukih aršina koliko ta kuhinja otpremi nije u stanju smisliti čitav ostali svijet. Baš su nadareni u onom smislu u kojem ih je bodrio doskorašnji otac nacije govoreći o lažima kao njihovom strateškom i spasonosnom oružju.
I uz sve, sad dreka i na Francuze a i iznad toga tužit će ih Lavrovu. Baš su neki ljudi g+vna!!!
Mirza007

#7620 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Denijaz1254 wrote:
Ja sam SDP kadar. SDA je najodvratnija stranka na svijetu i tu ima najvise kriminalaca od Bakira pa nadalje. Sve sami lopovi.
How yes no - grohotom.
seln

#7621 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Denijaz1254 wrote:
seln wrote:
Haris.ba wrote:
Zivo me zabole osuneceni o istoj vjeri i istom bogu. Brata nemam, jer mi ga nije mati rodila. A do Arapa ima bar 20-30 drugih naroda, koje bih prije Arapa nazvao bracom.
Taj lijeni, parazitski i prevarantski sljam nema kod mene nikakav bonus "jer smo iste vjere".
Tajna bosanske atlantide

Piše: Boris DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da pročita vijest iz novina
Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da mi ispriča vic ili pročita vijest iz novina.

“Jesčito”, kaže, “za onaj turistički resort u Trnovu?” “Kakav resort?”, odgovorio ja. “Evo piše da će neki levati iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uložiti četiri i po milijarde maraka u luksuzni resort u Trnovu kraj Sarajeva, divovski turistički grad za četrdeset hiljada ljudi!”

“Ah to, vidio sam”, sjetio se ja, “ali zašto levati?” “Čuj, četiri i po milijarde za cijeli jedan grad sa skijalištima, bazenima, parkovima, luksuznim vilama, trgovačkim centrima, vještačkim jezerima i hotelima s pet zvjezdica?!”, nasmijao se Kožo. “Pa za sto hiljada Semir Osmanagić bi im u Trnovu otkrio tri takva!”

Tako sam prije dvije godine na ovom mjestu započeo priču o čudu neviđenom na Prečkom Polju u općini Trnovu kraj Sarajeva, četiri i pol milijarde maraka vrijednoj investiciji kompanije Buroj International Group iz Dubaija - Buroj Ozone Cityju, cijelom jednom ozbiljnom “integralnom turističkom gradu” za četrdeset hiljada ljudi, sa tri stotine luksuznih vila, restoranima, dućanima, parkovima, fontanama, tržnim centrom, suvremenom bolnicom i žičarom do Bjelašnice, što su ga uzbuđenom općinstvu svečano najavili gazda kompanije Ahmed Ismail i načelnik Trnova Ibro Berilo, kolekcionar stranačkih iskaznica i čovjek koji još jedino nije bio član HDZ-a.

Neumjereno sam se i neukusno, kao što nepatriotskim defetistima i priliči, zajebavao tada kako bi jednostavnije, brže i jeftinije bilo da su projekt povjerili Indijani Džonsu iz Visokog. “Najkasnije do proljeća”, napisao sam, “dr. Semir Osmanagić bi na izvanrednoj konferenciji za novinare u Trnovu svečano objavio kako je na obroncima Bjelašnice otkrio čudesan futuristički grad za nekih četrdesetak hiljada stanovnika s fantastičnim umjetnim jezerima, na tim jezerima umjetne otočiće, na tim otočićima umjetne vile, a u tim vilama najveće svjetske zvijezde, među kojima je za sad identificirao Angelinu Jolie, Brada Pitta, Georgea Clooneya i Dinu Merlina: ovako odoka, prije nego stignu dobrovoljci i rudari iz Kreke da počnu s iskapanjima, grad budućnosti - što ga je Semir radno nazvao Bosanski resort Sunca - star je otprilike minus dvije-tri hiljade godina, što prevedeno na jezik laika znači da u svom punom sjaju neće postojati prije 4000. godine naše ere.”

Jedva je prošla i prva od te dvije-tri hiljade godina, a već u septembru je Ibro Berilo pred fotoreporterima i televizijskim kamerama u ledinu na Prečkom Polju svečano položio kamen temeljac Buroj Ozone Cityja. Rađanju čuda neviđenog, najvećeg i najluksuznijeg turističkog grada u ovom dijelu Europe - čija će gradnja, kako reče gazda Ahmed, nezaposlenost u Bosni i Hercegovini smanjiti za cijelih deset do petnaest posto - svjedočila je krema Federacije i Kantona, od federalnog premijera Fadila Novalića i potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, do predsjednice kantonalne skupštine Ane Babić i bivšeg hrvatskog predsjednika Stipe Mesića, koji je, shvatili ste, uvijek tamo gdje Arapi ulažu pare.

Ibrin veličanstveni projekt na koncu je, jasno, uspio: dva tjedna kasnije, sa veličanstvenih sedamdeset pet posto glasova, Berilo je i veličanstveni četvrti put uzastopno - sa četiri različite stranke! - potvrdio mandat načelnika općine Trnovo.

A veličanstveni Buroj Ozone City?

Nije Ibro ništa lagao kad je u Prečkom Polju obećao čudo neviđeno: toliko je zapravo Buroj Ozone City jedno čudo neviđeno da ga nitko nije vidio ni mjesec dana nakon polaganja kamena temeljca, ni dva mjeseca kasnije, ni do Nove godine, ni do dana današnjeg. Konačno, ovih dana - dvije godine nakon impresivne prezentacije četiri i pol milijarde maraka vrijedne investicije - novine su objavile kako je gazda Ahmed napustio Bosnu i Hercegovinu. A pustopoljina na Prečkom Polju ostala kakva je bila. Nikad čovjek ne bi rekao da je u nju ulupano četiri i pol milijarde maraka: na širokoj ledini samo hrpica davno iskopane zemlje i ploča s natpisom “Kamen temeljac za izgradnju integralnog turističkog grada Buroj Ozone City”, sa sve datumom početka radova. Nema vrjednijeg kamena od sibirskog Mirnyja do Sierra Leonea: najskuplji dijamant u povijesti,

Velika zvijezda Afrike, sa svojih petstotinjak karata vrijedi jedva šest stotina milijuna maraka, a komad nebrušenog bosanskog građevinskog betona što ga je u Prečkom Polju lopatom zatrpao načelnik Ibro - Velika zvijezda Bosne - vrijedi četiri i pol milijarde.

U naopakoj i uvrnutoj Bosni - to ste do sad valjda shvatili - drago kamenje se, naime, ne otkopava, nego zakopava.
U takvoj naopakoj i uvrnutoj zemlji - nije ni to neko, hm, čudo neviđeno - nestaju ljudi i stvari: prije nekoliko godina, recimo, u brčanskom je naselju Dizdaruša nestao nekoliko tona težak most na potoku Zovičici, a godinu kasnije i cijeli masivni željeznički most u Krivači u Donjem Vakufu, nestajali su u Bosni i Hercegovini i mostovi i kuće i sela i jezera, prije par godina nestalo je tako u klizištu cijelo selo Šerići kraj Zenice, a početkom ove godine - i o tome sam pisao - jednoga je jutra nestalo cijelo četrnaest kvadratnih kilometara veliko Jablaničko jezero. Da nestane, međutim, cijeli jedan, kako ono, integralni turistički grad sa četrdeset hiljada stanovnika, toga ni u Bosni još nije bilo.

Kao da je, eto, u amazonskoj džungli, a ne na livadi kraj Trnova, nestala tako pod obroncima Bjelašnice veličanstvena bosanska atlantida sa tri stotine luksuznih vila, restoranima, dućanima, parkovima, fontanama, tržnim centrom, suvremenom bolnicom i žičarom do Bjelašnice. Načelniku Ibri ostalo na koncu samo da zove dr. Semira Osmanagića: voli visočki Indijana te misterije i fenomene, ako ga on ne nađe, neće nitko.
Jebiga, nije zajebancija. Četiri i pol milijarde maraka, priznat ćete, ni u Bosni nije malo.
Novak20

#7622 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Da se malo vratimo na temu. :D

“Ako budemo dovoljno mudri, mi ćemo se malo primiriti i nećemo na sebe preuzimati teret i odgovornost za nefunkcioniranje BiH jer glavni razlog za to su neriješeni odnosi između Bošnjaka i Hrvata”, rekao je Ivanić na sinoćnjoj tribini PDP-a u Trebinju pod nazivom “Kuda ide Srpska”.

SKANDALOZNA IZJAVA MLADENA IVANIĆA: "Budemo li pametni kao narod, pustićemo Bošnjake i Hrvate da se udaraju"

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/512 ... araju.html
Alfons Kauders

#7623 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Da se malo vratimo na temu. :D

“Ako budemo dovoljno mudri, mi ćemo se malo primiriti i nećemo na sebe preuzimati teret i odgovornost za nefunkcioniranje BiH jer glavni razlog za to su neriješeni odnosi između Bošnjaka i Hrvata”, rekao je Ivanić na sinoćnjoj tribini PDP-a u Trebinju pod nazivom “Kuda ide Srpska”.

SKANDALOZNA IZJAVA MLADENA IVANIĆA: "Budemo li pametni kao narod, pustićemo Bošnjake i Hrvate da se udaraju"

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/512 ... araju.html
Sta je SDA tariguzu ovdje skandalozno?

Covjek samo rekao kako stvari stoje. Koji kurac bi se on trebao mijesati?
seln

#7624 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Prpa.ba wrote:Koje se padobranske bombe bacaju po ovom forumu :lol: :run:

Evo snimak sa otvaranja najvece arapske investicije u ovoj godini, kabineta za ucenje arapskog jezika u nekoj osnovnoj skoli. Da ne bude da sirim defetizam.
Image

Cak i vrpca presjecena.

:run:
Koje glupe face, kruh te rodio....
seln

#7625 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Mozda HM2001?
Post Reply