Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- makaranka
#7601 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@kimi a nesto definitivno ne stima, a kad se pokusa doc do kakvih odgovora prebacuju te ko ping-pong sto se nadam da nece bit slucaj sa quarterback-ovim mailovima. jedan kinez mi se prosle godine pravdao da su postrozili nekakva njihova pravila pa da znaju pregledavat posiljke prije islaska iz zemlje pa da to potraje koji dan...
-
quarterback
#7602 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa dobro ali opet ne narucujemo obogaceni uranijum nego drangulije, situacija se dramaticno promjenila od novembra, prije poneki paket nije dolazio a sada poneki paket dodje...
ok postrozili provjere ali u tom slucaju bi kasnjenja bila par dana duza a ovo sada je takvo da masa sstvari uopste ne dodje
ok postrozili provjere ali u tom slucaju bi kasnjenja bila par dana duza a ovo sada je takvo da masa sstvari uopste ne dodje
-
igorr
#7603 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sudeći po TN, moj paket stoji na kineskoj carini još od 27.feb 2015g
-
quarterback
#7604 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne znam fakat, nije valjda ni njima u cilju da toliko blokiraju svoje sellere, svijet se vrti oko biznisa...
-
igorr
#7605 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ovde se nešto čudno dešava.
-
SA 071
#7606 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Onda ti kao rok za pokretanje slučaja na ebay-u uzimaju 30 dana od narudžbe, čini mi se. Mada, možeš kontaktirati prodavca i pitati za vrijeme dostave. Ja sam skoro nešto naručio, nije imalo rok dostave, a kada sam kontaktirao prodavca on mi reče da obično dolazi za 7-13 dana (došlo nakon 18 dana što je opet u roku onih 30 dana ebay-a) i još mi dao TN da pratim pošiljku.quarterback wrote:narucih sinoc item iz engleske i nije napisan estimated delivery
-
quarterback
#7607 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma doci ce to i prije posto je iz engleske nego mi bilo zanimljivo da nakon dosta vremena vidim da nema tog datuma
- zubi
#7608 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da, ali tvoj slucaj je bio da nisi ni otvorio case na ebayu jer ti je istekao rok, a jednom kad se case otvori i ebay ga zatvori, ne znam da se isti moze ponovo otvoriti na paypalu....SHTEVELEC wrote:Mozes paypal. Imao sam jednu narudzbu koja je kasnila, poslije 30 dana kontaktiram prodavaca i covjek me zamoli da pricekam jos malo. OK, cekam, dopisivali smo se sve dok nije isteklo vrijeme za koje se mogu zaliti ebayu (cini mi se 40 dana), poslije toga mi se prodavac vise ne javlja, a na ebayu ne mogu otvoriti case (zakasnio). Elem, na paypalu je sada rok (cini mi se) 180 dana, otvorim tamo case, paypal kontaktira prodavaca, ovaj se ne javi 10-ak dana i paypal mi vrati pare, sta su oni rijesili sa prodavacem nemam pojma (vise mi se niko od njih nije javljao). Uglavnom, zali se za sve paypalu, oni ce ti to vjerovatno rijesiti. A jeste neki problem sa isporukama, iz Kine mi ne stize nista vec par mjeseci, danas sam nesto narucio i narucim istu stvar iz Honk Konga i Kine (fakat mi treba, ne bih se gnjavio da mi nije bitno), valjda ce jedno stic'...zubi wrote:mislim da ne mozes, ebay i paypal je ista firma... ako case zatvori ebay, ne moze se otvoriti na paypalu. u svakom slucaju probaj...muxa wrote:quarterback@ ne znam jesam li taj na kojeg mislis, ali bavim se preprodajom. I nikad nisam otvorio nijedan case dok nisu počeli ovi problemi unazad 3-4 mjeseca. Da sam samo ja u pitanju ok, ali činjenica da mnogi imaju ovaj problem i da je negdje "zapelo" a ebay ni na koji način ne štiti kupce.
Jbt pa zar nema email na koji se moze obratit?
Nadam se samo da jos uvijek mogu preko paypala trazit povrat ako roba ne stigne.
I jel ima neko ko zna njemacki da mi prevede ovo sto su napisali?
-
hali gali halid
#7609 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Odgovorio mi kinez,
"Hi friend, so sorry again ! Before , I want contact you after received second respong from postoffice , but I will tell you know !
The postoffice first response me : May be the package was lost, but need confirm it again ,and already make a Search Request in post system, usually need 2 weeks . now, still no have a response from postoffice , Hope you know !
In this way, I'm honest seller, If you don't want waitting it again, I can return the money to you first, when you received the package and like it ,you can give me money again ,it is ok ?
Waitting for your response !"
Eh sad da vas pitam pošto nisam se do sada susretao s ovim, nisam nešto puno ni naručivao preko ebay-a, i što jesam, došlo mi je bez problema. Kako on sada meni vraća pare, to ide preko paypala? I ako mi dodje paket, kako ja njemu da platim opet, isto paypal? Ne trebam ništa preko ebaya raditi?
"Hi friend, so sorry again ! Before , I want contact you after received second respong from postoffice , but I will tell you know !
The postoffice first response me : May be the package was lost, but need confirm it again ,and already make a Search Request in post system, usually need 2 weeks . now, still no have a response from postoffice , Hope you know !
In this way, I'm honest seller, If you don't want waitting it again, I can return the money to you first, when you received the package and like it ,you can give me money again ,it is ok ?
Waitting for your response !"
Eh sad da vas pitam pošto nisam se do sada susretao s ovim, nisam nešto puno ni naručivao preko ebay-a, i što jesam, došlo mi je bez problema. Kako on sada meni vraća pare, to ide preko paypala? I ako mi dodje paket, kako ja njemu da platim opet, isto paypal? Ne trebam ništa preko ebaya raditi?
-
quarterback
#7610 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da, on ce tebi refundirati preko PP; ako tebi dodje item nekad pogledas u istorijatu transkacija na PP njegov email (tako se salje preko PPa) i potom mu posaljes pare
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#7611 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručeno 30.03.2015. ....došlo danas http://prntscr.com/6t5uy5 Free shiping .......Hong Kong
Naručeno 29.03.2015......došlo danas http://prntscr.com/6t5v5p free shiping .......GuangDong, China
Naručeno 15.03.2015......došlo danas http://prntscr.com/6t5vcx free shiping ......China, China
Ali isto tako x narudžbi iz januara i februara nikada nisu došle......svake sedemice otvaram po 4-5 case-ova.........
Pa dokle više u p.m.
Naručeno 29.03.2015......došlo danas http://prntscr.com/6t5v5p free shiping .......GuangDong, China
Naručeno 15.03.2015......došlo danas http://prntscr.com/6t5vcx free shiping ......China, China
Ali isto tako x narudžbi iz januara i februara nikada nisu došle......svake sedemice otvaram po 4-5 case-ova.........
Pa dokle više u p.m.
-
hali gali halid
#7612 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Send payment, njegov mail, i iznos, to je to?
- muxa
#7613 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To me zanima, ako je ebay zatvorio case i ograničio moj račun, da li mogu otvoriti case na paypalu vezano za istu narudžbu?zubi wrote: da, ali tvoj slucaj je bio da nisi ni otvorio case na ebayu jer ti je istekao rok, a jednom kad se case otvori i ebay ga zatvori, ne znam da se isti moze ponovo otvoriti na paypalu....
-
igorr
#7614 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mislim da ne možeš, jer ebay I PayPal su jedna firma.
-
SHTEVELEC
#7615 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mislim da to ne mozes, ja sam mislio da nisi stigao otvoriti case na ebayu, moja fula
- samaran
#7616 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sad mi je lakse fakat, isto tako x narudzbi od pocetka godine nisu stigle. Obzirom da se radi o manjim vrijednostima stvarno uzima puno energije otvaranje case-ova i ponovno narucivanje istog proizvoda. Da li ima neki konkretan razlog zasto se narudzbe ne realizuju i kada bi mogli ocekivati poboljsanje situacije? Prije mi je sve stizalo bez ikakvih problema, cak i narudzbe od 1 USD?!Nexus2 wrote:Naručeno 30.03.2015. ....došlo danas http://prntscr.com/6t5uy5 Free shiping .......Hong Kong
Pa dokle više u p.m.
-
med11
#7617 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima li šta novo? Stižu li pošiljke..
-
igorr
#7618 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne stiže ništa.med11 wrote:Ima li šta novo? Stižu li pošiljke..
-
quarterback
#7619 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
stigla futrola za mobitel narucena 31.3., (narucena u HK, china post) blago sam sokiran
-
rikoshe
#7620 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nexus2 wrote:Naručeno 30.03.2015. ....došlo danas http://prntscr.com/6t5uy5 Free shiping .......Hong Kong
Pa dokle više u p.m.
Izgleda da je krenulo dolaziti barem ove novije narudzbequarterback wrote:stigla futrola za mobitel narucena 31.3., (narucena u HK, china post) blago sam sokiran
-
igorr
#7621 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Daj bože da je počelo, ja još čekam iz januara i februara ove godine.
- Kemal Malovčić
#7622 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da hoće nešto doćiii 
- muxa
#7623 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo dva dana se dopisujem sa Claire iz korisničke službe ebay-a ali ne vjerujem da će biti neke fajde.
Email: [email protected]
Nebi bilo loše da se svi koji imamo problem obratimo na tu adresu, ali i ako neko ima rođaka vani da i on pošalje email, da ne kažu ovi iz Bosne se udružili da varaju kineze
Ne znam hoćel biti koristi ali vrijedi probat.
Ja sam naveo da nisam jedini i da mi većina narudžbi iz februara nije stigla zbog čega sam morao otvoriti više slučajeva u kratkom roku.
Također, naveo sam da mi pošiljke iz UK redovno stižu, kao i to da je moguće da pošiljke kasne zbog kineske nove godine ili je neka pošta zakazala, ali da to nije moj problem pa sam morao otvoriti case da nebi bio oštećen.
Naveo sam i da imam account od 2012. i preko 400 pozitivnih dojmova, bez ijednog negativnog ili neutranog dojma.
Email: [email protected]
Nebi bilo loše da se svi koji imamo problem obratimo na tu adresu, ali i ako neko ima rođaka vani da i on pošalje email, da ne kažu ovi iz Bosne se udružili da varaju kineze
Ne znam hoćel biti koristi ali vrijedi probat.
Ja sam naveo da nisam jedini i da mi većina narudžbi iz februara nije stigla zbog čega sam morao otvoriti više slučajeva u kratkom roku.
Također, naveo sam da mi pošiljke iz UK redovno stižu, kao i to da je moguće da pošiljke kasne zbog kineske nove godine ili je neka pošta zakazala, ali da to nije moj problem pa sam morao otvoriti case da nebi bio oštećen.
Naveo sam i da imam account od 2012. i preko 400 pozitivnih dojmova, bez ijednog negativnog ili neutranog dojma.
-
igorr
#7624 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mi smo toliko mali I zadnja smo im rupa na sviralu,
Tako mislim da od toga udruživanja nema ništa.
Tako mislim da od toga udruživanja nema ništa.
-
hali gali halid
#7625 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Samo da pitam, trazi mi ovaj kinez da mu posaljem paypal adresu da mi vrati pare, zar ne moze on vidjeti moju paypal adresu na samoj paypal transakciji? I je li to ova adresa kojom se logujem? Izvinite ako su glupa pitanja, nisam se susretao s ovim do sada, a necu da me sta kinez zavrne