BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arteta

#7601 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

MOSALJOZE wrote:Pjanić igra od 1 za Romu,koja je odigrala KATASTROFA POLUVRIJEME.Pjanić nije nešto solidno,nema greški u dodavanju
Dzemo igra za šiti pogodio
Pjanic je izasao napolje jer nije vise imao snage. :?
Kada je izasao, Roma nije mogla dva pasa da spoji.
Last edited by Arteta on 08/05/2013 09:03, edited 1 time in total.
Arteta

#7602 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Šibicar wrote:
Ara Hodžić je najveća nada u napadu,ubjedljivo.
Dobro, Hodzic je mladji od Mesanovica dvije godine.
Njega racunam u sljedecu generaciju talentovanih igraca.
Ne znam dokle bi mogao dogurati onaj Cemalovic iz Veleza, dobro stoji na listi strijelaca, kod nas u ligi bas moras biti talenat da bi konkurisao starijim igracima.
Ridjobrki

#7603 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ridjobrki »

Arteta wrote: Pjanic je izasao napolje jer niej vise imao snage. :?
Slabo on jede... :-?
shake69

#7604 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

jeza u ledja wrote:
shake69 wrote: Srna iz Metkovica, prirodno , je li, treba igrati za 'kockaste ', a Halilovic, sin bh. reprezentativca, Bosnjaka, ne treba!?
Ne mogu se oteti utisku da mislis da je Metkovic u BiH, a ne u Hrvatskoj. :shock:
Ispravi me ako sam pogresno shvatio.
Darijo (Mustafe) Srna, to u zagradi sam propustio napisati, zbog logike CRO otimaca nasih fudbalera 'ako je i jedan roditelj hrvatske krvi'! Malo ko ima toliku bazu za 'ukrasti' igraca kao NSH: osim domov'ne, BiH i hrvatsko iseljenistvo. Lovren iz Zenice, Kovacic iz Kotor Varosi,Corluka i Pranjic (Posavina i Doboj), cak nisu ni Hercegovci i to je sve prirodno da igra za CRO, pa cak i Mustafin sin , bez obzira gdje je rodjen, odakle je, ako je po mogucnosti mu majka katolkinja/Hrvatica.
Arteta

#7605 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

shake69 wrote:
jeza u ledja wrote:
shake69 wrote: Srna iz Metkovica, prirodno , je li, treba igrati za 'kockaste ', a Halilovic, sin bh. reprezentativca, Bosnjaka, ne treba!?
Ne mogu se oteti utisku da mislis da je Metkovic u BiH, a ne u Hrvatskoj. :shock:
Ispravi me ako sam pogresno shvatio.
Darijo (Mustafe) Srna, to u zagradi sam propustio napisati, zbog logike CRO otimaca nasih fudbalera 'ako je i jedan roditelj hrvatske krvi'! Malo ko ima toliku bazu za 'ukrasti' igraca kao NSH: osim domov'ne, BiH i hrvatsko iseljenistvo. Lovren iz Zenice, Kovacic iz Kotor Varosi,Corluka i Pranjic (Posavina i Doboj), cak nisu ni Hercegovci i to je sve prirodno da igra za CRO, pa cak i Mustafin sin , bez obzira gdje je rodjen, odakle je, ako je po mogucnosti mu majka katolkinja/Hrvatica.
Cuj otimaci fudbalera.
Oni kao da su ih kidnapovali i prisilili da igraju za Hrvatsku. :-)
shake69

#7606 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

Ispravi me ako sam pogresno shvatio.[/quote]
Darijo (Mustafe) Srna, to u zagradi sam propustio napisati, zbog logike CRO otimaca nasih fudbalera 'ako je i jedan roditelj hrvatske krvi'! Malo ko ima toliku bazu za 'ukrasti' igraca kao NSH: osim domov'ne, BiH i hrvatsko iseljenistvo. Lovren iz Zenice, Kovacic iz Kotor Varosi,Corluka i Pranjic (Posavina i Doboj), cak nisu ni Hercegovci i to je sve prirodno da igra za CRO, pa cak i Mustafin sin , bez obzira gdje je rodjen, odakle je, ako je po mogucnosti mu majka katolkinja/Hrvatica.[/quote]

Cuj otimaci fudbalera.
Oni kao da su ih kidnapovali i prisilili da igraju za Hrvatsku. :-)[/quote]
Znao sam da ce se neko upecati na tu sintagmu, ali dobro znate o cemu govorim koliko god je znano da su ti ljudi sami pristali i da ljube 'kockice'.
Infaze Studio

#7607 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

JoseMujica wrote:Mi sa zadnja dva selektora imamo uzlaznu putanju, što se tiče i rezultata i načina igre i već se može reći da smo respektabilna reprezentacija i vjerujte mi da će se mnogima tresti gaće da ne dobiju nas kad se budu izvlačile grupe u Brazilu i kad se budu izvlačile kvalifikacijske grupe za EURO 2016. A nama je barem za Brazil svejedno jer smo već napravili mega uspjeh plasmanom.
E'o covjek odlicno rek'o.

zlajapravaraja wrote:
antifascism wrote: Molili su Ozila, Kuranyia i Gundogana, Kloseta...
Maaa nisu, vjeruj mi na rijec ;-)
:lol: :lol:
E yebiga
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7608 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

a šta je s onim malcem u Celticsu? Jel iko iskopao jel on ima barem naš pasoš?
Eborg

#7609 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Ima, rekao je sam. Čak nije ni igrao za Švedsku nikad.

Gužva je u napadu U-21 reprezentacije, Mešanović je u dobroj formi i na oku Jagodiću, Maletić je uvijek bio jedan od najvažnijih igrača mlađih selekcija i veliki je potencijal a ni ovi iz Borca nisu loši.
jeza u ledja

#7610 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

shake69 wrote:Darijo (Mustafe) Srna, to u zagradi sam propustio napisati, zbog logike CRO otimaca nasih fudbalera 'ako je i jedan roditelj hrvatske krvi'! Malo ko ima toliku bazu za 'ukrasti' igraca kao NSH: osim domov'ne, BiH i hrvatsko iseljenistvo. Lovren iz Zenice, Kovacic iz Kotor Varosi,Corluka i Pranjic (Posavina i Doboj), cak nisu ni Hercegovci i to je sve prirodno da igra za CRO, pa cak i Mustafin sin , bez obzira gdje je rodjen, odakle je, ako je po mogucnosti mu majka katolkinja/Hrvatica.
Mislim da je logicno da igrac igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je odrastao, gdje je igrao za mlade narastaje i gdje je stasao u profi igraca. Naravno, svaki bira gdje hoce.
Corluka je odrastao u Hrvatskoj, Srna je odrastao u Hrvatskoj, Lovren je odrastao u Hrvatskoj, Pranjic ako se ne varam nema veze sa Bosnom (?), a Kovacic je rodjen u Austriji i odrastao u Hrvatskoj. Nisi spomenuo Jelavica, on je bolji primjer od ovih, ali jebiga on je iz Gabele koja je odmah do Metkovica :D . Tu je jos i Jajalo iz Jajca :D , ne znam da li igra za Hrvatsku ali je redovan Bundesligas, no i on je odrastao u Hrvatskoj. Tu su jos i Mateo Pavlovic (Mostar) i Mladen Petric (Brcko). Uglavnom, ako gledamo na taj nacin, vidjeces da je vecina njih svoje kljucne tinejdzerske godine provela u Hrvatskoj. Cak ne znam ni za jednog igraca koji je igrao u BiH malo duze (makar u juniorima), a koji igra trenutno za Hr, a znam obratne slucajeve, kao Spahic ili Mujdza.
Helem, po svemu tome, logicnije bi mi bilo da Halilovic zaigra za Hrvate. Ili haj recimo ovako - ne bi bilo nista manje logicno nego da zaigra za nas.
shake69

#7611 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

jeza u ledja wrote:
shake69 wrote:Darijo (Mustafe) Srna, to u zagradi sam propustio napisati, zbog logike CRO otimaca nasih fudbalera 'ako je i jedan roditelj hrvatske krvi'! Malo ko ima toliku bazu za 'ukrasti' igraca kao NSH: osim domov'ne, BiH i hrvatsko iseljenistvo. Lovren iz Zenice, Kovacic iz Kotor Varosi,Corluka i Pranjic (Posavina i Doboj), cak nisu ni Hercegovci i to je sve prirodno da igra za CRO, pa cak i Mustafin sin , bez obzira gdje je rodjen, odakle je, ako je po mogucnosti mu majka katolkinja/Hrvatica.
Mislim da je logicno da igrac igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je odrastao, gdje je igrao za mlade narastaje i gdje je stasao u profi igraca. Naravno, svaki bira gdje hoce.
Corluka je odrastao u Hrvatskoj, Srna je odrastao u Hrvatskoj, Lovren je odrastao u Hrvatskoj, Pranjic ako se ne varam nema veze sa Bosnom (?), a Kovacic je rodjen u Austriji i odrastao u Hrvatskoj. Nisi spomenuo Jelavica, on je bolji primjer od ovih, ali jebiga on je iz Gabele koja je odmah do Metkovica :D . Tu je jos i Jajalo iz Jajca :D , ne znam da li igra za Hrvatsku ali je redovan Bundesligas, no i on je odrastao u Hrvatskoj. Tu su jos i Mateo Pavlovic (Mostar) i Mladen Petric (Brcko). Uglavnom, ako gledamo na taj nacin, vidjeces da je vecina njih svoje kljucne tinejdzerske godine provela u Hrvatskoj. Cak ne znam ni za jednog igraca koji je igrao u BiH malo duze (makar u juniorima), a koji igra trenutno za Hr, a znam obratne slucajeve, kao Spahic ili Mujdza.
Helem, po svemu tome, logicnije bi mi bilo da Halilovic zaigra za Hrvate. Ili haj recimo ovako - ne bi bilo nista manje logicno nego da zaigra za nas.
Znam i to, ali je cinjenica da su uzeli sve sto vrijedi a moglo je igrati za BiH. No razlog je jedan, iskoristili su poziciju 'dobre udavace' pa se tako i onaj propali talenat Bodul, ciji je otac bio vojnik Armije BiH sve vrijeme rata u Sarajevu, mali se tu i rodio a odrastao u Austriji, pokusao nametnuti HNS da mu je Hrvatska jedina opcija i slicno. U nekim drugim sportovima, poput tenisa (Ivan Dodig) imali smo primjera da covjek sve kategorije provede pod bh. savezom pa kad treba za seniore poceti, predje pod 'kockice', ali sta raditi. Mene je u slucaju Halilovica iznenadilo da taj mali uopce spominje BiH kad se pogleda odrastanje, odgoj, mama hrvatska katolkinja is licno.. Kamo srece da nas nije 'napalio' pricom da je eto u njega i opcija BiH postoji, bilo bi nam lakse...
Last edited by shake69 on 08/05/2013 16:52, edited 1 time in total.
Eborg

#7612 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Mateo Kovačić je odrastao u Austriji a Mladen Petrić u Švicarskoj.
jeza u ledja

#7613 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Ma hajd vidjecemo sta ce bit od njega.
jeza u ledja

#7614 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Mateo Kovačić je odrastao u Austriji a Mladen Petrić u Švicarskoj.
Kovacic je odrastao u Hrvatskoj.
Dosao sa 13 godina u Zagreb.
Eborg

#7615 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Pa došao jer ga je kupio Dinamo, nije došao iz nekih drugih razloga pa se počeo baviti fudbalom. Tom logikom je onda i Messi Španac ili Fabregas Englez.
jeza u ledja

#7616 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Pa došao jer ga je kupio Dinamo, nije došao iz nekih drugih razloga pa se počeo baviti fudbalom. Tom logikom je onda i Messi Španac ili Fabregas Englez.
Da, tom logikom Messi jeste Spanac. On je izuzetak od pravila (Deco, Pepe, Amauri, Camoranesi, Eduardo, Sammir, itd).

Fabregas je vec bio profesionalac kad je preselio.

Kovacic je preselio u Zagreb jer je Hrvat. Jasno.
Point.

#7617 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Point. »

Bosanski Hrvat.
psy5000

#7618 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by psy5000 »

Bez povjerenja Emerija
Stevanović u ljetnom prelaznom roku odlazi iz Seville

http://sportsport.ba/ino_fudbal/stevano ... lle/104544

Problemi za selektora Sušića
Teža povreda Zmaja: Vranješ mora na operaciju ligamenata

http://sportsport.ba/bh_fudbal/teza-pov ... ata/104540
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7619 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

razlog više da se pogura slučaj Kolašinac, a bome i pregleda koja kaseta s onom dvojicom mladih "belgijanaca"
PeppermintSA

#7620 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

JoseMujica wrote:razlog više da se pogura slučaj Kolašinac, a bome i pregleda koja kaseta s onom dvojicom mladih "belgijanaca"

upravo to!
Logovan

#7621 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

psy5000 wrote:Bez povjerenja Emerija
Stevanović u ljetnom prelaznom roku odlazi iz Seville

http://sportsport.ba/ino_fudbal/stevano ... lle/104544
E jebi ga... :roll: Kontao sam da će mu dati više prilike za igru a ono ništa, nije tri puta igrao kako treba. :-) Valjda će mu u drugom klubu biti bolje.
MOSALJOZE

#7622 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Ibričić pogodio za Kasimpašu.Ušao u 81 minuti.Sesar i Medunjanin odigrali 90 minuta.
Arteta

#7623 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Izgleda da nijedan nas igrac osim Sehica nece ispasti iz Turske Lige, ali svakako on mora mijenjati klub jer ne brani tamo.
MOSALJOZE

#7624 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Ibro se vraća u Hajduk,a sve je izvjesnije da Medunjanin ide iz kluba.
jeza u ledja

#7625 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

MOSALJOZE wrote:Ibro se vraća u Hajduk,.
eksi to?
Post Reply