shake69 wrote:Darijo (Mustafe) Srna, to u zagradi sam propustio napisati, zbog logike CRO otimaca nasih fudbalera 'ako je i jedan roditelj hrvatske krvi'! Malo ko ima toliku bazu za 'ukrasti' igraca kao NSH: osim domov'ne, BiH i hrvatsko iseljenistvo. Lovren iz Zenice, Kovacic iz Kotor Varosi,Corluka i Pranjic (Posavina i Doboj), cak nisu ni Hercegovci i to je sve prirodno da igra za CRO, pa cak i Mustafin sin , bez obzira gdje je rodjen, odakle je, ako je po mogucnosti mu majka katolkinja/Hrvatica.
Mislim da je logicno da igrac igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je odrastao, gdje je igrao za mlade narastaje i gdje je stasao u profi igraca. Naravno, svaki bira gdje hoce.
Corluka je odrastao u Hrvatskoj, Srna je odrastao u Hrvatskoj, Lovren je odrastao u Hrvatskoj, Pranjic ako se ne varam nema veze sa Bosnom (?), a Kovacic je rodjen u Austriji i odrastao u Hrvatskoj. Nisi spomenuo Jelavica, on je bolji primjer od ovih, ali jebiga on je iz Gabele koja je odmah do Metkovica

. Tu je jos i Jajalo iz Jajca

, ne znam da li igra za Hrvatsku ali je redovan Bundesligas, no i on je odrastao u Hrvatskoj. Tu su jos i Mateo Pavlovic (Mostar) i Mladen Petric (Brcko). Uglavnom, ako gledamo na taj nacin, vidjeces da je vecina njih svoje kljucne tinejdzerske godine provela u Hrvatskoj. Cak ne znam ni za jednog igraca koji je igrao u BiH malo duze (makar u juniorima), a koji igra trenutno za Hr, a znam obratne slucajeve, kao Spahic ili Mujdza.
Helem, po svemu tome, logicnije bi mi bilo da Halilovic zaigra za Hrvate. Ili haj recimo ovako - ne bi bilo nista manje logicno nego da zaigra za nas.