Nek si mu reko.armin.i.am wrote:zbog takvih kao ti nam drzava propada.MrBega wrote:Nisam siguran da smo svi gledali istu utakmicu, i po meni bolje smo igrali protiv Meksika, jer vecina napada bilo je nabijanje lopte na 16 i to od strane il Kene il Spahica. Dva gola iz prekida protiv onakve Rumunije nije nikakav razlog za euforiju obzirom na ocite nedostatke u timu. Npr, Vedo daje golove ramenom, cjevanicom, i uglavnom je martinela, dok Muslimovic sjedi na klupi.Miske,Pjanic,Ibricic,Medunjanin su 4 haman ista igraca i neko od njih mora odmarat pa da ima ne znam ti kakve prijasnje zasluge. Keno kao da je citav u gipsu, Maletic nidje veze.s druge strane kad vidim ostale europske reprezentacije, nama fali bogda srece i hrabrosti pa da budemo u gornjem domu svjetskog fudbala.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zlajapravaraja
#7601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- BHF_Manijak
#7602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po ovim prepucavanjima kad i koliko smo rezultat preokrenuli, kad smo koju tekmu zijanili nakon sto smo poveli, s koliko razlike smo koga dobili, vidi se da smo jos repka u "tranziciji"
Stas, takav nam grah pao...
Gledam Njemce protiv Kazahtstana, izvizdase ih na kraju pri rezultatu 4:0, manjak zalaganja u drugom poluvremenu i "prebacivanje dije brzine unazad", jbg to je ozbiljna repka...
Jos sam uvijek skeptik glede Susica i iskreno vise bih volio da su na njegovom mjestu Vahid, Amar ili Husref, ali sta je tu je sad...
Gledam Njemce protiv Kazahtstana, izvizdase ih na kraju pri rezultatu 4:0, manjak zalaganja u drugom poluvremenu i "prebacivanje dije brzine unazad", jbg to je ozbiljna repka...
Jos sam uvijek skeptik glede Susica i iskreno vise bih volio da su na njegovom mjestu Vahid, Amar ili Husref, ali sta je tu je sad...
- bogoljub
#7603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sušić je ozbiljan trener!
Bio je i ozbiljan i sjajan igrač!
Kod njega nema Jeb.. će mo im mat.., taktike, koo u nekih što je nekad bilo.
Nema toga tipa izjava, zato ovdje nekima i fali taj prostakluk.
Bio je i ozbiljan i sjajan igrač!
Kod njega nema Jeb.. će mo im mat.., taktike, koo u nekih što je nekad bilo.
Nema toga tipa izjava, zato ovdje nekima i fali taj prostakluk.
-
ultrarajvoSA
#7604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape je legenda bh fudbala. On nije zasluzio da se prema njemu tako odnosi. Znam da vam je bilo krivo sto su njega izabrali pored Barbareza ali ljudi dajte mu sansu. Imamo solidne rezultate sa njim i nema razloga za stalnim kritiziranjem.
A vi koji jos patite i slinite za Cirom malo bolje pogledajte mutne radnje njega i nesposobnih foteljasa.
A vi koji jos patite i slinite za Cirom malo bolje pogledajte mutne radnje njega i nesposobnih foteljasa.
- shalla
#7605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Što bi rekao Franklin D. Roosevelt: "Skeptičan sam malo prema statistikama, jer prema statistici i milioner i prosjak, svaki imaju po pola miliona"Gandalf wrote:Statistika je surova naukahz__semir wrote:Dobro Shalla, neces izjave, hoces argumente?
Reprezentacija Bosne i Hercegovine se od 1995. do 2011. samo pet puta uspjela vratiti u utakmicu i pobjediti, nakon što je prva primila gol i to:
1999: Estonija - BiH 1:4 (1:0 za Estoniju)
2007: BiH - Turska 3:2 (0:1 za Tursku)
2010: BiH - Gana 2:1 (0:1 za Ganu)
2010: Slovačka - BiH 2:3 (1:0 za Slovačku)
2011: BiH - Rumunija 2:1 (0:1 za Rumuniju)
Slučajno ili ne, tri od ovih pet utakmica se desilo upravo pod Papetovim vodstvom, a zanimljivo niti jedna pod vodstvom magicnog dizaca morala Ćire Blaževića. I onda čovjek ovo pogleda i dođe čita postove fudbalskih "stručnjaka" koji sve znaju, pa čak i to da Pape ne zna dići igrače u svlačionici da preokrenu rezultat.
Povlačim se iz daljeg razglabanja, ja mislim da je Pape jedan od najboljih trenera na svijetu zato što je igračima rekao "da pojačaju tempo i da mogu postići dva gola i da mogu slaviti". Tako vizionarski nema šta...
Nek zahvali sreći (i ja joj zahvaljujem jer pobjeda je najbitnija) što ga je Vedo ugurao pa niko ne priča o tome da se Vedo nije vidio 70 minuta i da je trebao ići vani 15 minuta ranije (onakav centaršut bi i Mravac pospremio u gol)... Al eto, rezultat pokriva sve pogreške (pardon Sema, ovo preksinoć je bilo bezgrešno), al da je nedaj Bože ostalo 0:1 ili 1:1 vjerujem da bi svi pitali što je stavio Kenu, Mravca ili što je Harisa držao na terenu 70 minuta kad su Rumuni prelazili centar jedino pogledom...
Nejse, ja samo govorim da je smiješno Semino upiranje iz petnih žila da Papeta prikaže u rangu Guardiole ili Fergusona (a čak i ovi prave greške)... Kao što napisah cca 13 puta, evidentan je napredak u igri, po prvi puta u istoriji smo mi ti koji drže loptu u svojim nogama duže od protivnika (bar zadnje 2-3 tekme), po prvi puta stižemo pred protivnički gol smislenom akcijom, preciznim dodavanjima i sl i sve je to
P.S. Ćiro jeste bio cirkusant i hvala Bogu neka ga podalje od nas ali volio bih vidjeti šta bi Ćiro uradio da je umjesto Muratovića imao Medunjanina, ili Mujdžu i Lulića umjesto Ibričića i Salihovića na bočnim pozicijama... Ali glupo je i postavljati takve usporedbe pa se ne osvrćite previše na ovaj p.s., ovo je više onako neko glasno razmišljanje šbb kbb...
-
extraordinary
#7606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Postojali su svi ti igrači i u Ćirino vrijeme, nisu s neba pali Shalla, nemoj sad zajebavat.
- metar_drva
#7607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Maletić može igrat u Borcu, i to mu je plafon. Zvati ga u reprezentaciju da popunjava broj Srba (il bilo koga drugog d apopunjava broj bilo kojih drugih) je nebuloza karakteristična samo za našu nakaradnu državu. Dok nečija nacionalna pripadnost bude kriterij za poziv u reprezentaciju, mi možemo rahat gledat velika natjecanja, bez nerviranja. Kao neutralni posmatrači, koji nemaju za koga navijat.burek_in_space wrote:Neko je fino napisao da je Maletic tu bio iz parafudbalskih razloga. Kome oni nisu jasni, samo da napomenem da je on igrach Borca, predstavnika srpskog dijela Premijer ljige. Dalje, Maletic je Srbin i Pape mu je namijenio dvije uloge. Prva je da rastereti Lulica na lijevoj strani tako shto ce dio napada ici i po desnoj, shto je i sam izjavio, a druga je da poshalje poruku da mozhemo i moramo zajedno. E sad, zashto na ovoj temi moramo o politici, nije do mene, nego do nakaradnog sistema u kojem zhivimo.
- Obuca9
#7608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A ti su igrači rođeni u decembru 2009. godine, pa ih Ćiro nije mogao zvati? Pričaš o Ćiri, kao da je vodio reprezentaciju prije 15 godina.shalla wrote:Ćiro jeste bio cirkusant i hvala Bogu neka ga podalje od nas ali volio bih vidjeti šta bi Ćiro uradio da je umjesto Muratovića imao Medunjanina, ili Mujdžu i Lulića umjesto Ibričića i Salihovića na bočnim pozicijama... Ali glupo je i postavljati takve usporedbe pa se ne osvrćite previše na ovaj p.s., ovo je više onako neko glasno razmišljanje šbb kbb...
Volio bih i ja vidjeti Papeta da ima onakvog Džeku kakvog je Ćiro imao, koji je cijepao mreže u svom klubu, umjesto što ima Džeku kojem je gol misaona imenica. Volio bih i ja vidjeti Papeta da ima onog starog Misketa, koji je sto posto spreman i koji je prvi asistent Bundeslige. A Boga mi, ne bih imao nista protiv ni da vidim Papeta kako ima Ibiševića koji zabija 18 golova u 17 utakmica, te Muslimovića koji je u životnoj formi, a ne u situaciji da u zadnjih pet mjeseci ima jedan gol na kontu. A ne bih se bunio ni da PApe ima Pjanića koji je standardni prvotimac Lyona, umjesto što ima Pjanića, koji je Gourcuffova rezerva. I još na kraju kad dodaš da bih volio da sam mogao vidjeti Papeta kako ima Salihovića na raspolaganju u ove četiri utakmice, dobiješ zaokruženu priču.
Zamisli šta bi tek onda počinili Rumunima
- Obuca9
#7609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije Pape jedini selektor koji je ispuštao prednost (ispuštao ju je i od mase obožavani Ćiro, a da i ne govorim o optuživanju igrača, kao što je cirkusant radio), ali je zato kao što vidiš iz priloženog jedini koji se uspijevao vraćati nakon primljenog gola.Dead Man Walking wrote:Sa dovoljno statistickih podataka moze se dokazati bilo sta, pa tako i to da smo pod Susicevom palicom, slucajno ili ne, tri puta ispustili prednost.hz__semir wrote:Dobro Shalla, neces izjave, hoces argumente?
Reprezentacija Bosne i Hercegovine se od 1995. do 2011. samo pet puta uspjela vratiti u utakmicu i pobjediti, nakon što je prva primila gol i to:
Slučajno ili ne, tri od ovih pet utakmica se desilo upravo pod Papetovim vodstvom, a zanimljivo niti jedna pod vodstvom magicnog dizaca morala Ćire Blaževića. I onda čovjek ovo pogleda i dođe čita postove fudbalskih "stručnjaka" koji sve znaju, pa čak i to da Pape ne zna dići igrače u svlačionici da preokrenu rezultat.
- shalla
#7610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sreća pa ne napisah da se ne osvrćete na ovaj p.s
Extraordinary, Mujdža nije mogao igrati (koliko se sjećam i prije je pozivan), za Lulića su znali možda vjerni pratioci švicarske lige (naravno to je greška scoutinga) a i Medunjaninu su tek sređeni papiri pred baraž...
Ma nebitno, ionako od sutra sva ova priča postaje suvišna
Extraordinary, Mujdža nije mogao igrati (koliko se sjećam i prije je pozivan), za Lulića su znali možda vjerni pratioci švicarske lige (naravno to je greška scoutinga) a i Medunjaninu su tek sređeni papiri pred baraž...
Ma nebitno, ionako od sutra sva ova priča postaje suvišna
-
Dead Man Walking
#7611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma nije u tom poenta Sema. Hocu reci da pazljivim baratanjem statistickim podacima covjek svasta nesto moze dokazati.hz__semir wrote:Nije Pape jedini selektor koji je ispuštao prednost (ispuštao ju je i od mase obožavani Ćiro, a da i ne govorim o optuživanju igrača, kao što je cirkusant radio), ali je zato kao što vidiš iz priloženog jedini koji se uspijevao vraćati nakon primljenog gola.Dead Man Walking wrote:Sa dovoljno statistickih podataka moze se dokazati bilo sta, pa tako i to da smo pod Susicevom palicom, slucajno ili ne, tri puta ispustili prednost.hz__semir wrote:Dobro Shalla, neces izjave, hoces argumente?
- shalla
#7612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Lakše malo sa tim epitetima...Dialer wrote:shalla je bas iskompleksirani manijak, al pravo.![]()
![]()
Ciro je imo Misimovica,Dzeku,Spahica,Pjanica,Muslimovica,Salihovica,Ibisevica u zivotnim formama, pa sta je napravio??
- burek_in_space
#7613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@Dialer, smiri strasti.
@metar_drva Maletic je igrao i za Partizan. Nije to neka ekipa u evropskim razmjerama, ali za Borac je Barcelona. I da Pape nije vidio, pored nacionalnosti tog momka, odredjeni kvalitet za poziciju koju mu je namijenio, vjerujem da ga ne bi ni zvao.
I kao shto vec rekoh, nismo mi krivi shto zhivimo u ovakvoj drzhavi u kojoj je bitno da li je neko Srbin, Hrvat ili Boshnjak, a o Ostalima da ne pricham.
@metar_drva Maletic je igrao i za Partizan. Nije to neka ekipa u evropskim razmjerama, ali za Borac je Barcelona. I da Pape nije vidio, pored nacionalnosti tog momka, odredjeni kvalitet za poziciju koju mu je namijenio, vjerujem da ga ne bi ni zvao.
I kao shto vec rekoh, nismo mi krivi shto zhivimo u ovakvoj drzhavi u kojoj je bitno da li je neko Srbin, Hrvat ili Boshnjak, a o Ostalima da ne pricham.
-
LSD
#7614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Shalla je stari željovac
Nije bitna statistika uopšte...ono što je bitno kad je Pape selektor jeste da po prvi put igramo, mislim igramo nešto svoje...ne dozvoljavamo da nam protivnik nametne svoju igru i tempo, pa da budemo podređeni na terenu (i tako se pobjeđuje uveliko po svijetu - naravno, ali to je sudbina autsajdera)...Pape nešto pokušava da napravi u samoj igri, da imamo barem nešto svoje u igri- bilo šta..da ne budemo ovisnici o protivnikovoj volji na terenu, da imamo i mi neku igru, da možemo napadati protivnika sa po 5-6 igraca i to nekoliko intervala (a ne ko prije stihijski sa 2-3 igraca, cekati prekid ko ozebli sunce), da imamo širinu u igri (ako zapne kroz sredinu da igraju bokovi i obratno)... to po prvi put vidimo u našoj selekciji.
I svaka mu cast na tome.
Nije bitna statistika uopšte...ono što je bitno kad je Pape selektor jeste da po prvi put igramo, mislim igramo nešto svoje...ne dozvoljavamo da nam protivnik nametne svoju igru i tempo, pa da budemo podređeni na terenu (i tako se pobjeđuje uveliko po svijetu - naravno, ali to je sudbina autsajdera)...Pape nešto pokušava da napravi u samoj igri, da imamo barem nešto svoje u igri- bilo šta..da ne budemo ovisnici o protivnikovoj volji na terenu, da imamo i mi neku igru, da možemo napadati protivnika sa po 5-6 igraca i to nekoliko intervala (a ne ko prije stihijski sa 2-3 igraca, cekati prekid ko ozebli sunce), da imamo širinu u igri (ako zapne kroz sredinu da igraju bokovi i obratno)... to po prvi put vidimo u našoj selekciji.
I svaka mu cast na tome.
-
IlijaLadin
#7615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pred zoru mrzne.
- shalla
#7616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eto, extra viđenje (malo proširenija verzija mog). Ali vala ne može se ni za jednog trenera na dunjaluku reći da ne vuče pogrešne poteze (ili glupe, kao što je stavljanje povrijeđenog golmana) pa tako ni za Papeta.LSD wrote:Shalla je stari željovac![]()
I svaka mu cast na tome.
Kad ovako pogledam, uz ovaj napredak u igri, žali Bože prosuta 2 boda u Albaniji, imali bismo realne šanse da se borimo sa francuzima za prvo mjesto (nisam sarkastičan, fakat sam ozbiljan)...
-
extraordinary
#7617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da se mi možemo i pored ovoga klati sa Francuzima za prvo u Parizu. Kiksat će oni negdje na strani, tako da i mi imamo pravo na još jedan X, a uz to naravno moramo dobiti u Parizu. ŠTo da ne 
- shalla
#7618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma sve i da kiksaju pogurace to Platini nekako (hint: Henry, Irska, ruka)extraordinary wrote:Ja mislim da se mi možemo i pored ovoga klati sa Francuzima za prvo u Parizu. Kiksat će oni negdje na strani, tako da i mi imamo pravo na još jedan X, a uz to naravno moramo dobiti u Parizu. ŠTo da ne
-
extraordinary
#7619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A jbg, baš se s nama u grupi potrefiše hajvani. Neće nas 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobar komentar, a hajd sad samo zamisli da su igraci u formi iz 2008-2009 godine. Tu raja dosta omalovazava Safeta, a u cirino vrijeme Dzeko zmireci davao golove, a Miske asistirao, Salihovic bio jedan od najbolje ocjenjenih igraca njemacke lige, spahic francuske i slicno. A realno u cirino vrijeme mi smo super utakmicu odigrali jedino protiv estonije i djelomicno armenije u gostima, ne racunajuci tekme kuci protiv tiprotivnika. Protiv belgije je odlucila cista individualna nadahnutost, a protiv turske oba puta smo bili smijesni, a protiv protugala tragikomicni.LSD wrote:Shalla je stari željovac![]()
I svaka mu cast na tome.
Safetu do sada zamjeram totalno promashenu taktiku protiv francuza, to sto se samih utakmica tice. Vishe mu zamjeram na mahalskom odnosu i prepucavanju preko novina sa igracima, pogotovo nakon onog odustajanja dzeke, ibricica, nadarevica, begovica...Fino brate nazoves igrace ili odes i dogovoris stvari sa njima, a ne da se preko medija razni anonimusi nasladjuju glupim pricama i tracevima, ono necu ga vishe pozivat, izdao me je, njemu je oprosteno i slicne price u tom fazonu
Ako je istina da su igraci do 5 ujutro pili vani 3 dana prije rumuna onda mu i to zamjeram
Sve u svemu sto se igre na terenu tice ja sam poprilicno zadovoljan
- BHF_Manijak
#7621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jao smijesne price, sad se pocelo i o tome "da je ovom trenura forma onih igraca" itd...
Ne mogu da vjerujem majkemi...Igraci su tu koji su, nema ovo ono, Neko ko zna zna, eto Klose sjedi na klupi cijelu sezonu u Bayernu pa opet i zavezanih ociju trpa u Njemackoj, dakle ta prica oko forma ne pije TOLIKO vode, ima osnove ali nije kljucna, da je sad Papetu i Sergej koji je nekad lavovosko srce bio, da mu je Braco u najboljoj formi iz Bayerna, da mu je na stopersoj poziciji Konjic iz najboljih dana u paru sa Spahom, da mu je nalozena raja ko protiv Danaca na Kosevu, da mu je...E jebi ga, pa nije zelim-zelis
Jednostavno to sto sad ima i s cim raspolaze nek rasporedi i poslozi kako zna i umije, nema izvlakuse, kao sto ni Cirokiju ne moze bit izvlakusa precka protiv Portugala, ne igranje u revansu Spahe i Rahimica, grbav teren, baba koja sjedi u trecem redu na tribinama, busjen na sredini igralista itd... 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jel ti lakse na klupi ako su ti glavni igraci najbolji strijelac i najbolji asistent svog kluba ili da ovaj prvi igra svaku drugu tekmu, a ovaj drugi se tek vrati igranju nakon pola godine igranja u drugom timu?
P.S. Klose od 2001-02 igra za reprezentaciju, a u ekipi imaju 90% igraca koji duze od 5-6 godina igraju zajedno
P.S. Klose od 2001-02 igra za reprezentaciju, a u ekipi imaju 90% igraca koji duze od 5-6 godina igraju zajedno
- Obuca9
#7623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To o formi je bio samo adekvaan odgovor na priču "Da je Ćiro imao ovog/onog..."BHF_Manijak wrote:Jao smijesne price, sad se pocelo i o tome "da je ovom trenura forma onih igraca" itd...Ne mogu da vjerujem majkemi...Igraci su tu koji su, nema ovo ono, Neko ko zna zna, eto Klose sjedi na klupi cijelu sezonu u Bayernu pa opet i zavezanih ociju trpa u Njemackoj, dakle ta prica oko forma ne pije TOLIKO vode, ima osnove ali nije kljucna, da je sad Papetu i Sergej koji je nekad lavovosko srce bio, da mu je Braco u najboljoj formi iz Bayerna, da mu je na stopersoj poziciji Konjic iz najboljih dana u paru sa Spahom, da mu je nalozena raja ko protiv Danaca na Kosevu, da mu je...E jebi ga, pa nije zelim-zelis
Jednostavno to sto sad ima i s cim raspolaze nek rasporedi i poslozi kako zna i umije, nema izvlakuse, kao sto ni Cirokiju ne moze bit izvlakusa precka protiv Portugala, ne igranje u revansu Spahe i Rahimica, grbav teren, baba koja sjedi u trecem redu na tribinama, busjen na sredini igralista itd...
- shalla
#7624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A to nije bila priča već samo osvrt, tj. neko sjetno razmišljanje na utakmice baražahz__semir wrote:To o formi je bio samo adekvaan odgovor na priču "Da je Ćiro imao ovog/onog..."BHF_Manijak wrote:Jao smijesne price, sad se pocelo i o tome "da je ovom trenura forma onih igraca" itd...Ne mogu da vjerujem majkemi...Igraci su tu koji su, nema ovo ono, Neko ko zna zna, eto Klose sjedi na klupi cijelu sezonu u Bayernu pa opet i zavezanih ociju trpa u Njemackoj, dakle ta prica oko forma ne pije TOLIKO vode, ima osnove ali nije kljucna, da je sad Papetu i Sergej koji je nekad lavovosko srce bio, da mu je Braco u najboljoj formi iz Bayerna, da mu je na stopersoj poziciji Konjic iz najboljih dana u paru sa Spahom, da mu je nalozena raja ko protiv Danaca na Kosevu, da mu je...E jebi ga, pa nije zelim-zelis
Mislim da bismo sa tadašnjom formom igrača i ovom trojicom koju sam nabrojao (Mujdža, Lulić, Medunjanin) možda i mogli više. Al jbt ga, nikad nećemo saznati (možda hoćemo ako sad budemo u baražu a naši najbolji igrači podignu formu)...
- BHF_Manijak
#7625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sigurno je da ce igraci moci tempirati formu do sljedece tekme(ako bude uopste potrebe da se ona igra
) pa cemo vidjeti...Mada i to ne mora da bude,da li ce bas Dzeko da zaigra za City kako treba ili da li ce Pjanke da odjednom stekne povjerenje Pauela, to ptice znaju ali nadati je se...Samo hocu reci da je smjesna prica postavljanja odredjenih kondicija "da je ovo da je ono", ko da smo u simulatoru pa da se idealni uslovi steknu, toga nigdje nema na svijetu a i ako ti se potrefi da su ti svi zdravi, svi u formi, sve potaman, onda garant i na lutriji dobijas...Uvijek nekih zackoljica ima, povrede, forma, kisa, los teren, depresija, peto, deseto...