iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shin

#7601 Re: iPhone - All about

Post by shin »

vukojebina wrote:
shin wrote: edit:

Treba pogledati video kako ga proizvode, kada kupis omegu sat ovakvu obradu metala dobijes.

ja neku vece gledo dokumentarac kako se pravi mercedes sls amg, i vjeruj da ni slicno nije u stvarnosti onako kako su to oni prikazali...

naravno, navodim samo primjer...jer marketing je jaka stvar pogotovu kod apple-a..sjetimo se samo cudesnih najava uredjaja koji ce "promijeniti svijet"...

Ne vjerujem da ga rucno izradjuju, ili da ima posebna divizija ninja ratnika obucena da bere rudu zeljeza koju tope kineske djevice. Pogledaj kvalitetu izrade i tolerancije na iP4 ovaj novi je samo nastavak na to.
amidzazeher

#7602 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

shin wrote:
Revolucionar ★ wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedino sto je skocilo, osim velicine ekrana, je cijena , i to je sav hype oko iSue 5, oh izvinite iPhone 5 ;)

Cijena je ista.
Ma mozda je trebao dzaba, mada bi i to bilo skupo!

Ne kontam samo zasto otvoriste posebnu temu za njega :-)
shin

#7603 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Ali ja baš volim ove informisane likove, nekako mi se sve vrati na ratno stanje '93 i bacanje djece lavovima u pionirskoj dolini.
vukojebina

#7604 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

ok ok, naravno da se slazem da je na 4s vrhunska kvaliteta izrade i ne sumnjam da ce se i sa 5 nastaviti tako, ali molim vas, imam osjecaj da se zeli predstaviti svaki pojedinacni primjerak kao malo umjetnicko djelo, tj svaki je posebno radjen i brusen...ipak je o sve samo masovna proizvodnja...
Revolucionar ★

#7605 Re: iPhone - All about

Post by Revolucionar ★ »

shin wrote:

Jedino sto je skocilo, osim velicine ekrana, je cijena , i to je sav hype oko iSue 5, oh izvinite iPhone 5 ;)

Cijena je ista.
Na nasem trzistu ce skocit. Ako je na medjunarodnom ostala ista, i dalje precijenjenoooo
shin

#7606 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Revolucionar ★ wrote:
shin wrote:

Cijena je ista.
Na nasem trzistu ce skocit. Ako je na medjunarodnom ostala ista, i dalje precijenjenoooo
Kakva je to sada argumentacija :-) kod naših divljih preprodavača će skoćiti? Super ti ide.

Ipak je cijenom u klasi sa SGSIII koji je jelde jeftin?

Samo da vidim objektivnost u postovima.
amidzazeher

#7607 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Revolucionar ★ wrote:
shin wrote:

Cijena je ista.
Ko ti bolan prica za nase trziste!! Ili mislis da se svijet vrti oko Bosne?
vukojebina wrote:ok ok, naravno da se slazem da je na 4s vrhunska kvaliteta izrade i ne sumnjam da ce se i sa 5 nastaviti tako, ali molim vas, imam osjecaj da se zeli predstaviti svaki pojedinacni primjerak kao malo umjetnicko djelo, tj svaki je posebno radjen i brusen...ipak je o sve samo masovna proizvodnja...
Pa dovoljno ti je prikazano da kamera slika svako kuciste posebno i bira dio koji pase u mikron za njega.
Last edited by amidzazeher on 12/09/2012 23:45, edited 1 time in total.
shin

#7608 Re: iPhone - All about

Post by shin »

vukojebina wrote:ok ok, naravno da se slazem da je na 4s vrhunska kvaliteta izrade i ne sumnjam da ce se i sa 5 nastaviti tako, ali molim vas, imam osjecaj da se zeli predstaviti svaki pojedinacni primjerak kao malo umjetnicko djelo, tj svaki je posebno radjen i brusen...ipak je o sve samo masovna proizvodnja...
Pa mašina brusi ivice, i tako na svakom telefonu x 100.000.000, ali to diže cijenu u proizvodnji za 1$ što na kraju iznosi koju milijardu više. Zato to u koreji još nema, ustvari oni prvo trebaju da uvedu čelik i aluminij u proizvode.
amidzazeher

#7609 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

shin wrote:
Pa mašina brusi ivice, i tako na svakom telefonu x 100.000.000, ali to diže cijenu u proizvodnji za 1$ što na kraju iznosi koju milijardu više. Zato to u koreji još nema, ustvari oni prvo trebaju da uvedu čelik i aluminij u proizvode.
Sto ce to raditi kad vidis da ljudi vise vole plastiku, valjda zato sto je onda i telefon laksi :lol:
Isto i Swatch
Curve

#7610 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

amidzazeher wrote:
shin wrote:
Sto ce to raditi kad vidis da ljudi vise vole plastiku, valjda zato sto je onda i telefon laksi :lol:
Isto i Swatch
ma sta si se ti razgalamio, i odakle tebi uopste 4S :lol: :lol:
Chuckie

#7611 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Hejteru, pa zar ne znas da je cijena novog modela uvijek identicna kao kod prethodnika?
Revolucionar ★

#7612 Re: iPhone - All about

Post by Revolucionar ★ »

shin wrote:
shin wrote:

Cijena je ista.
Kakva je to sada argumentacija :-) kod naših divljih preprodavača će skoćiti? Super ti ide.

Ipak je cijenom u klasi sa SGSIII koji je jelde jeftin?

Samo da vidim objektivnost u postovima.[/quote]

SGSIII osim u cjenovnom, iPhonea dere i u svakom drugom pogledu, jer Android je mati za iOS. Mozda se vama Apple fanboysima ne svidja moje misljenje , ali uvazite gospodo, normalan dijalog podrzavam a ne da mi mentol odmah nabija Bosnu na nos. Frajeru, Bosna je drzava gdje zivim, nije centar svijeta, ali naravno da mene interesuje nase trziste i cijene na njemu. Ti plovi na Karibe i uzmi tamo Iphone ako ti odgovara.
amidzazeher

#7613 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Curve wrote:
ma sta si se ti razgalamio, i odakle tebi uopste 4S :lol: :lol:
:lol: prod'o Adisu objektiv i kupio :lol:
Alfons Kauders

#7614 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

sram vas bilo

umjesto da mrzite ljude radi njihove etnicke ili vjerske pripadnosti, vi ih mrzite radi izbora mobitela...

i sebe nazivate bosancima? fuj :D
shin

#7615 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Ljudi se hrane kretenskim informacijama po polupismenim IT sajtovima, svaki novi iPhone je samo nadogradnja na stari, nema modela, niti numeracije. I sledeće godine će biti ista priča, kada izbace 5gs.

Samo treba zamisliti iPhone kao Porsche 911, evolucija detalja :lol: . Nikad neće biti sledeći telefon drugačijeg oblika samo zbog toga da bude drugačiji od prijašnjeg modela, i ovo povećanje dimenzija je samo gimmick da se smiri uzavrela masa koja ne prihvata ništa ispod 5'' kao ''normalan'' telefon.
Chuckie

#7616 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

@Revolucionar

S3 sapun izisao prije 3 mjeseca vec nov kosta kao moj 1 godinu dana star 4S. Toliko o tom nadritelefonu.

@Alfonso

Marsh na politiku. :)
Last edited by Chuckie on 12/09/2012 23:58, edited 1 time in total.
Edinho2011

#7617 Re: iPhone - All about

Post by Edinho2011 »

iChuckie wrote:@Revolucionar

S3 sapun izisao prije 3 mjeseca vec nov kosta kao moj 1 godinu dana star 4S. Toliko o tom nadritelefonu.
Ne kaze se djaba "porez na budale" :lol: :lol: :lol:
Revolucionar ★

#7618 Re: iPhone - All about

Post by Revolucionar ★ »

shin wrote:Ljudi se hrane kretenskim informacijama po polupismenim IT sajtovima, svaki novi iPhone je samo nadogradnja na stari, nema modela, niti numeracije. I sledeće godine će biti ista priča, kada izbace 5gs.

Samo treba zamisliti iPhone kao Porsche 911, evolucija detalja :lol: . Nikad neće biti sledeći telefon drugačijeg oblika samo zbog toga da bude drugačiji od prijašnjeg modela, i ovo povećanje dimenzija je samo gimmick da se smiri uzavrela masa koja ne prihvata ništa ispod 5'' kao ''normalan'' telefon.
Cuj, s tom konstatacijom se potpuno slazem. Slazem se i da je iPhone fakat sjajan mobitel. Ali ide mi na nerve dizanje u nebo i proglasavanje genijalnoscu nekakvih detalja koje ima i konkurencija, u nekim segmentima cak i bolje. Cijena je prica za sebe, i o njoj vec nema smisla pricat. Sreca je za vas, fanove Applea, da se pojavio dostojan konkurent u vidu Samsunga prije svih ostalih - radi hardverske konkurencije, te Androida radi softvera. Jer Apple bi ostvario 100% monopol nad trzistem smartphonea i svaku novu verzija iOSa bi vjerovatno dogradjivao manjim intenzitetom nego sto to rade danas, a naravno svoje genijalnosti bi debelo platili. Zato stujte Android ko bliznjeg svoga :lol: 8-)
amidzazeher

#7619 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Revolucionar ★ wrote: SGSIII osim u cjenovnom, iPhonea dere i u svakom drugom pogledu, jer Android je mati za iOS. Mozda se vama Apple fanboysima ne svidja moje misljenje , ali uvazite gospodo, normalan dijalog podrzavam a ne da mi mentol odmah nabija Bosnu na nos. Frajeru, Bosna je drzava gdje zivim, nije centar svijeta, ali naravno da mene interesuje nase trziste i cijene na njemu. Ti plovi na Karibe i uzmi tamo Iphone ako ti odgovara.
:lol: Sta se palis?!
Govorimo o cijeni telefona ne o trecem entitetu.
I u Svedskoj je skupa rakija ali me boli neka stvar kad je u Bosni bagatela.
To sto iPhone u BiH prodaju 3 puta skuplje ne daje ti za pravo da govoris da je skup ili jos gore da je skuplji skontajte to vec jednom ;)
Alfons Kauders

#7620 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Chuckie wrote:@Revolucionar

@Alfonso

Marsh na politiku. :)
ih, to sad sto na politici prosipam ljude ne znaci da ne mogu isto i na ovom podforumu, koji rijetko posjecujem... opet sam seronja i opet sam dobro potkovan... samo druge skracenice umjesto politickih stranaka, princip je isti...
Edinho2011

#7621 Re: iPhone - All about

Post by Edinho2011 »

amidzazeher wrote:
Revolucionar ★ wrote: SGSIII osim u cjenovnom, iPhonea dere i u svakom drugom pogledu, jer Android je mati za iOS. Mozda se vama Apple fanboysima ne svidja moje misljenje , ali uvazite gospodo, normalan dijalog podrzavam a ne da mi mentol odmah nabija Bosnu na nos. Frajeru, Bosna je drzava gdje zivim, nije centar svijeta, ali naravno da mene interesuje nase trziste i cijene na njemu. Ti plovi na Karibe i uzmi tamo Iphone ako ti odgovara.
:lol: Sta se palis?!
Govorimo o cijeni telefona ne o trecem entitetu.
I u Svedskoj je skupa rakija ali me boli neka stvar kad je u Bosni bagatela.
To sto iPhone u BiH prodaju 3 puta skuplje ne daje ti za pravo da govoris da je skup ili jos gore da je skuplji skontajte to vec jednom ;)
Evo ti odgovor !!!
Chuckie wrote:@Revolucionar

vukojebina

#7622 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

nego apple-u se samo moze cestitati na jednom, a to je, promijeni par detalja (ne previse, moras nesto ostavit i za sledeci model), par mjeseci prije otkrivanja dooooobro podgrij atmosferu, da li je ovo novi blabla, hoce li to biti u novom blabla, da li je ovo kuciste od novog bla bla...e onda na dan pedstavljanja spakuj doooobru pricu, dijamantsko brusenje, svicarski satovi, folovi golovi..i to sve debeeeeelo naplatit...zaista, kapa dole..
Last edited by vukojebina on 13/09/2012 00:04, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7623 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Revolucionar ★ wrote:
shin wrote:Ljudi se hrane kretenskim informacijama po polupismenim IT sajtovima, svaki novi iPhone je samo nadogradnja na stari, nema modela, niti numeracije. I sledeće godine će biti ista priča, kada izbace 5gs.

Cuj, s tom konstatacijom se potpuno slazem. Slazem se i da je iPhone fakat sjajan mobitel. Ali ide mi na nerve dizanje u nebo i proglasavanje genijalnoscu nekakvih detalja koje ima i konkurencija, u nekim segmentima cak i bolje. Cijena je prica za sebe, i o njoj vec nema smisla pricat. Sreca je za vas, fanove Applea, da se pojavio dostojan konkurent u vidu Samsunga prije svih ostalih - radi hardverske konkurencije, te Androida radi softvera. Jer Apple bi ostvario 100% monopol nad trzistem smartphonea i svaku novu verzija iOSa bi vjerovatno dogradjivao manjim intenzitetom nego sto to rade danas, a naravno svoje genijalnosti bi debelo platili. Zato stujte Android ko bliznjeg svoga :lol: 8-)

samsung? neka hvala... 2 komada promijenio, kvalitet izrade za kurac, imao sam kvalitetnije daljinske upravljace...

cisto da apple ljubitelji ne likuju, imao sam i 3gs, koji se grebe cim ga krivo pogledas... i on je bio za kurac, jos pride skup
Last edited by Alfons Kauders on 13/09/2012 00:03, edited 1 time in total.
shin

#7624 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Revolucionar ★ wrote:
SGSIII osim u cjenovnom, iPhonea dere i u svakom drugom pogledu, jer Android je mati za iOS. Mozda se vama Apple fanboysima ne svidja moje misljenje , ali uvazite gospodo, normalan dijalog podrzavam a ne da mi mentol odmah nabija Bosnu na nos. Frajeru, Bosna je drzava gdje zivim, nije centar svijeta, ali naravno da mene interesuje nase trziste i cijene na njemu. Ti plovi na Karibe i uzmi tamo Iphone ako ti odgovara.
U kojem to rangu dere SGS iphonea 4s

Ja vidim samo jednu stavku, a to je lista suhoparnih specifikacija na papiru. Ima veći ekran, i kretensku pentile matricu kao gratis. Da ne kakneš na kameru u sledećem postu, koriste isti CCD chip od Sonya oba. Grafički čip izsiluje onaj u SGSIII pošteno, procesor je brži na SGSIII, ali znamo kakav je user experience na androidu, i da ti treba trocifren broj jezgri da sve radi kako treba.

Gdje je tu deranje stručnjak?

Da nije možda android deranje jer je free? Iako sam ne možeš definisati šta si ti to kao krajnji korisnik dobio free od Samsunga ili Googlea, možda nagradno džabno snifanje podataka? Oba su stručnjak napisana na Unixu, iOS i Andoird, oba trebaju jailbreak iliti rootanje da bi se igrao sa dubljim postavkama. Možda misliš da je prednost Androida flashanje divljih romova samo da bi ti telefon dobio mogučnost normalnog rada? Ili su nekako aplikacije nastale na java frameworku bolje od lowlevel programiranih aplikacija koje lete iOS-u, bolje?

Da ne zaboravim project butter :lol:
Alfons Kauders

#7625 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

shin wrote:
Revolucionar ★ wrote:
U kojem to rangu dere SGS iphonea 4s

Ja vidim samo jednu stavku, a to je lista suhoparnih specifikacija na papiru. Ima veći ekran, i kretensku pentile matricu kao gratis. Da ne kakneš na kameru u sledećem postu, koriste isti CCD chip od Sonya oba. Grafički čip izsiluje onaj u SGSIII pošteno, procesor je brži na SGSIII, ali znamo kakav je user experience na androidu, i da ti treba trocifren broj jezgri da sve radi kako treba.

Gdje je tu deranje stručnjak?

Da nije možda android deranje jer je free? Iako sam ne možeš definisati šta si ti to kao krajnji korisnik dobio free od Samsunga ili Googlea, možda nagradno džabno snifanje podataka? Oba su stručnjak napisana na Unixu, iOS i Andoird, oba trebaju jailbreak iliti rootanje da bi se igrao sa dubljim postavkama. Možda misliš da je prednost Androida flashanje divljih romova samo da bi ti telefon dobio mogučnost normalnog rada? Ili su nekako aplikacije nastale na java frameworku bolje od lowlevel programiranih aplikacija koje lete iOS-u, bolje?

Da ne zaboravim project butter :lol:
et sad treba ti trocifren broj jezgri na androidu... :D odvadi malo druze, malo vishe... :D
Post Reply