Revolucionar ★ wrote:
SGSIII osim u cjenovnom, iPhonea dere i u svakom drugom pogledu, jer Android je mati za iOS. Mozda se vama Apple fanboysima ne svidja moje misljenje , ali uvazite gospodo, normalan dijalog podrzavam a ne da mi mentol odmah nabija Bosnu na nos. Frajeru, Bosna je drzava gdje zivim, nije centar svijeta, ali naravno da mene interesuje nase trziste i cijene na njemu. Ti plovi na Karibe i uzmi tamo Iphone ako ti odgovara.
U kojem to rangu dere SGS iphonea 4s
Ja vidim samo jednu stavku, a to je lista suhoparnih specifikacija na papiru. Ima veći ekran, i kretensku pentile matricu kao gratis. Da ne kakneš na kameru u sledećem postu, koriste isti CCD chip od Sonya oba. Grafički čip izsiluje onaj u SGSIII pošteno, procesor je brži na SGSIII, ali znamo kakav je user experience na androidu, i da ti treba trocifren broj jezgri da sve radi kako treba.
Gdje je tu deranje stručnjak?
Da nije možda android deranje jer je free? Iako sam ne možeš definisati šta si ti to kao krajnji korisnik dobio free od Samsunga ili Googlea, možda nagradno džabno snifanje podataka? Oba su stručnjak napisana na Unixu, iOS i Andoird, oba trebaju jailbreak iliti rootanje da bi se igrao sa dubljim postavkama. Možda misliš da je prednost Androida flashanje divljih romova samo da bi ti telefon dobio mogučnost normalnog rada? Ili su nekako aplikacije nastale na java frameworku bolje od lowlevel programiranih aplikacija koje lete iOS-u, bolje?
Da ne zaboravim project butter