a vidim ja drag mi čovjek
Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7601 Re: Real Madrid C.F.
stan' ba, pa ovaj sudija nam je sudio protiv Bjelorusije?
- East_side
#7602 Re: Real Madrid C.F.
Madridisti, razočarali ste me igrom večeras. Blago rečeno...
Mnogo sam više očekivao od RM.
Bayern apsolutno zasluženo u finalu.
Mnogo sam više očekivao od RM.
Bayern apsolutno zasluženo u finalu.
- Jazzy.ba
#7603 Re: Real Madrid C.F.
Da Bayern je u potpunosti nadigrao Reala.
-
Static-X
#7604 Re: Real Madrid C.F.
Heh, da pricah ja ovo je finale za Real, al Real to nije odigrao kao da je finale, nego kao da ima prednost od 10 golova pa se nesto brani. Bayern igrao kao Barsa.
Ruku na srce i reci da je ove godine trebalo biti finale Bayern i Barse, ljudi koji igraju slicno, ljudi koji igraju dobro, to bi bio gigantski okrsaj. Ovako Bayern ovo dize, zasluzeno.
Volim celsi, volim bayern al nikog kao Real (neracunajuci Zelju, al to je druga vrsta sporta) nemogu da vjerujem ovo sto je Real pokazao veceras nije Real, sramota, sramota, hej fulati onolike penale, jos ih covjek vrati sa -2, pa kud dalje. Sumnjam da ce Real tek tako lako doci ponovo do polufinala i ovaku sansu imati, zar jos 10 godina da cekamo, sramota.
I samo da jos jednom na pomenem, realno Barsa - Bayern to bi bio okrsaj godine..
Ruku na srce i reci da je ove godine trebalo biti finale Bayern i Barse, ljudi koji igraju slicno, ljudi koji igraju dobro, to bi bio gigantski okrsaj. Ovako Bayern ovo dize, zasluzeno.
Volim celsi, volim bayern al nikog kao Real (neracunajuci Zelju, al to je druga vrsta sporta) nemogu da vjerujem ovo sto je Real pokazao veceras nije Real, sramota, sramota, hej fulati onolike penale, jos ih covjek vrati sa -2, pa kud dalje. Sumnjam da ce Real tek tako lako doci ponovo do polufinala i ovaku sansu imati, zar jos 10 godina da cekamo, sramota.
I samo da jos jednom na pomenem, realno Barsa - Bayern to bi bio okrsaj godine..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7605 Re: Real Madrid C.F.
Odlicno prvo poluvrijeme. Drugo su i jedni i drugi cekali da protivnik sam sebi da gol. U produzecima Real nesto konkretniji, ali nedovoljno. Penali....ko penali. Rulet. Bayern zasluzeno u finalu, isto tako bi i Real bio da su prosli.
Moze se sad pisati kilometarski tekst, ali nema potrebe.
Bice nova sezona, nova nafaka.
Moze se sad pisati kilometarski tekst, ali nema potrebe.
Bice nova sezona, nova nafaka.
- ultima_palabra
#7606 Re: Real Madrid C.F.
Slažem se u potpunosti. Plus što je Ribery izašao u produžetku, jedna opasnost u kontri manje. Već drugo uzastopno polufinale koje je Mourinho izgubio pretjeranom opreznošću. Džaba ti kasnije klečanje na penalima, sjetimo se kako je Lippi naredio totalnu ofanzivu u produžecima u polufinalu SP 2006... znao je da im je zijan od Švaba u penalima.Bušman wrote:Mislim da je kljucna stvar bilo kako je Mourinho organizirao tim u produzetku. Bayern se potpuno izmorio tokom drugog poluvremena i nisu bas nista posebno napravili (bile su ko neke sanse, ali nista to). U produzetke su usli puno bolji od Bayerna, ciji igraci su se vukli ko prebijene macke. Dovoljno govori cinjenica da je Marcelo imao prodor kakav je svojevremeno u Barci pravio Ronaldo (Luis Nazario de Lima); Bayernovi igraci se trude da ga sruse, ali nemaju grama snage.
I umjesto da ih Real napadne, ono sto kazu totalno granatiranje gola, Real te produzetke odigra mlitavo. Penali jesu uvijek lutrija, ali su Realovi igraci mozda bili malo previse "overconfident". Ramos, Ronaldo i Kaka ko da su Adnanu Gusi pucali penale, a ne jednom od najboljih golmana svijeta.
I na kraju, elmundodeportivo je to najrealnije rekao - Barca i Real su kaznjeni zbog bahatosti, one u njihovim glavama u kojima su oni igrali finale.
Jesu kažnjeni zbog bahatosti, ali i Clasico i borba za prvaka su uzeli svoj danak, mentalno i fizički... da je Barca ranije odustala od potjere, možda bi imali Clasico u finalu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7607 Re: Real Madrid C.F.
To ti je nesto ko kod Rafe i Novaka. Oni se pokrve, pa dodje Roger i pobere kajmak.
- ultima_palabra
#7608 Re: Real Madrid C.F.
Da. Mada ne želim da zvuči kao neko pravdanje... Madrid je mogao dobiti tri tekme u prvenstvu koje su remizirali, pa da na Camp Nou dođu kao turisti.Tomahawk11 wrote:To ti je nesto ko kod Rafe i Novaka. Oni se pokrve, pa dodje Roger i pobere kajmak.
-
sumirprimus
#7609 Re: Real Madrid C.F.
da real ne prosu u zadnjih par kola onoliko bodova,mozda bi gledali klasiko u minhenu,ovako valja cekat finale kupa,zarad superkupaultima_palabra wrote:Slažem se u potpunosti. Plus što je Ribery izašao u produžetku, jedna opasnost u kontri manje. Već drugo uzastopno polufinale koje je Mourinho izgubio pretjeranom opreznošću. Džaba ti kasnije klečanje na penalima, sjetimo se kako je Lippi naredio totalnu ofanzivu u produžecima u polufinalu SP 2006... znao je da im je zijan od Švaba u penalima.Bušman wrote:Mislim da je kljucna stvar bilo kako je Mourinho organizirao tim u produzetku. Bayern se potpuno izmorio tokom drugog poluvremena i nisu bas nista posebno napravili (bile su ko neke sanse, ali nista to). U produzetke su usli puno bolji od Bayerna, ciji igraci su se vukli ko prebijene macke. Dovoljno govori cinjenica da je Marcelo imao prodor kakav je svojevremeno u Barci pravio Ronaldo (Luis Nazario de Lima); Bayernovi igraci se trude da ga sruse, ali nemaju grama snage.
I umjesto da ih Real napadne, ono sto kazu totalno granatiranje gola, Real te produzetke odigra mlitavo. Penali jesu uvijek lutrija, ali su Realovi igraci mozda bili malo previse "overconfident". Ramos, Ronaldo i Kaka ko da su Adnanu Gusi pucali penale, a ne jednom od najboljih golmana svijeta.
I na kraju, elmundodeportivo je to najrealnije rekao - Barca i Real su kaznjeni zbog bahatosti, one u njihovim glavama u kojima su oni igrali finale.
Jesu kažnjeni zbog bahatosti, ali i Clasico i borba za prvaka su uzeli svoj danak, mentalno i fizički... da je Barca ranije odustala od potjere, možda bi imali Clasico u finaluVidi prvih 15 minuta u Munchenu, Bayern nije prišao lopti nikako, i face Bayernovih igrača i funkcionera su govorile da oni tu nemaju šta tražiti... a onda je Mourinho počeo sa taktiziranjem i igranjem da prođe vrijeme.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7610 Re: Real Madrid C.F.
Mogli su...ali nisu. Mogao je i Bayern izvuci povoljan rezultat s Dortmundom (penal Robbena), pa da se nadaju tituli. Sto ne osuta onako i sinoc s bijele tackeultima_palabra wrote:Da. Mada ne želim da zvuči kao neko pravdanje... Madrid je mogao dobiti tri tekme u prvenstvu koje su remizirali, pa da na Camp Nou dođu kao turisti.Tomahawk11 wrote:To ti je nesto ko kod Rafe i Novaka. Oni se pokrve, pa dodje Roger i pobere kajmak.
-
nemoguce vruce
#7611 Re: Real Madrid C.F.
da nije penala real ne bi vodio 2:0...bayern bi to uzeo ko od sale.
pobjeda bayerna je vise nego zasluzena, heynckes je nadmudrio mourinja u svim segmentima.
onaj özil je imao samo jednu valjanu asistenciju ka ronaldu ( mada je malo mirisalo na ofsajd), pri drugom pogodtku. nakon toga, ga je luiz gustavo strpo u dzep. to se odmah odrazilo i na ronalda koji zivi od takvih asistencija. ako nema tahvih lopti, maneken se mora vratiti duboko u svoju polovinu terena da bi osolio loptu i tu gubi svu svoju prodornost i brzinu, jer tada bayern ima puno vremena da napravi beton od odbrane. u drugom poluvremenu domonantna igra bayerna na sredini terena.
poseban plus za bayern je defenzivna igra riberija i robena.
mali alaba je otkrice sezone.
pobjeda bayerna je vise nego zasluzena, heynckes je nadmudrio mourinja u svim segmentima.
onaj özil je imao samo jednu valjanu asistenciju ka ronaldu ( mada je malo mirisalo na ofsajd), pri drugom pogodtku. nakon toga, ga je luiz gustavo strpo u dzep. to se odmah odrazilo i na ronalda koji zivi od takvih asistencija. ako nema tahvih lopti, maneken se mora vratiti duboko u svoju polovinu terena da bi osolio loptu i tu gubi svu svoju prodornost i brzinu, jer tada bayern ima puno vremena da napravi beton od odbrane. u drugom poluvremenu domonantna igra bayerna na sredini terena.
poseban plus za bayern je defenzivna igra riberija i robena.
mali alaba je otkrice sezone.
-
oridjidji
#7612 Re: Real Madrid C.F.
Ozil je samo takva igracina, ali u Realu igra svezanih nogu, cini mi se da mu Murinjo neda da pokaze svu raskosnost svoga talenta.ultima_palabra wrote:Di Maria-Kaka izmjenu sam prizivao još oko 55.minute. Za Granera ne znam, vjerovatno je mislio da Ozil može riješiti utakmicu jednim potezom.skenderija04 wrote:Ultima, je li se tebi cini da je Mou zakasnio sa izmjenama? Bayern je imao 4 na sredini plus riberry koji je pomagao i izgledalo je da Bayern kontrolise. Kaka i Granero su po mom misljenju trebali ranije uci-ultima_palabra wrote:Nije mi jasno da se nakon 2:0 ne može iskontrolisati prvo poluvrijeme, nego se mora naganjati sa Bayernom od gola do gola.
Nije mi jasno da se mora povlačiti u 16ercu igrač koji ga nikad ne bi zabio.
Nije mi jasno da se ne napadne svim silama bar u produžetku... ko se to najeo hljeba u penalima protiv Nijemaca?
Nije mi jasno da dvije Zlatne lopte ne mogu zabiti penal.
I tako... biće vremena za analize, ovo je samo onako iz prve
To im jeste problem u većim utakmicama, samo dva centralna vezna koja budu nadjačana. U tom smislu golovi su došli prerano... da je bilo 2-0 u 60.minuti, mogao se uvesti Granero kao treći veznjak i kontrolisati utakmicu.
- ultima_palabra
#7613 Re: Real Madrid C.F.
Ne igra on svezanih nogu, nego nema snage za utakmicu visokog ritma sa trkom u oba smjera... od navalne četvorke samo je Di Maria iole dobar u defanzivi. A protiv jakih protivnika maksimalno jedan igrač može statirati na terenu.
Pogledaj ulogu Kroosa u sinoćnjoj utakmici... nema znanja kao Ozil, ali je uvijek u bloku kad se Bayern brani i uvijek dostupan za pas kad su u napadu.
Pogledaj ulogu Kroosa u sinoćnjoj utakmici... nema znanja kao Ozil, ali je uvijek u bloku kad se Bayern brani i uvijek dostupan za pas kad su u napadu.
- velikibrnjo
#7614 Re: Real Madrid C.F.
Chmoljo wrote:stan' ba, pa ovaj sudija nam je sudio protiv Bjelorusije?
![]()
- East_side
#7615 Re: Real Madrid C.F.
velikibrnjo wrote:Chmoljo wrote:stan' ba, pa ovaj sudija nam je sudio protiv Bjelorusije?
![]()
a vidim ja drag mi čovjek![]()
@ultima_palabra
Ima li kakvih novina iz prve ruke oko naredne sezone po pitanju odlaska/ostanka Mourinha, promjena u igračkom kadru i td?
Po meni, kad su se već zayebali (objasnit ću ovo posebno) prije dvije sezone i doveli Mourinha, bila bi najveća glupost da ga sada otpuste. Čini mi se da sam negdje i pročitao kako je potvrdio da ostaje ali čekam da to potvrdi još par izvora...
Da ne bude zabune, kad kažem da su se zayebali dovođenjem Mourinha, ne kažem to zato što mislim da je on loš trener, (daleko od toga!) već upravo iz onih razloga koje sam naveo tamo na temi o Barci = super-ofanzivno orijentisani Madrid, potvrdilo se nebrojedni put, jednostavno nema adekvatan igrački kadar za sprovođenje defanzivne ideologije Mourinha
Ali ponavljam, kada su već krenuli tim putem i potrošili dosta vremena na (u posljednjih 4-5 godina XY po redu) adaptaciju ekipe, sada bi bilo suludo - novi skok u stomak - da krenu u potpunu rekonstrukciju s nekim novim imenom na kulpi. Treba nastaviti tamo gdje se stalo, uz dovođenje par igrača (koji se uklapaju u Mourinhovu filozofiju!) ali i otpuštanje nekih iz postojećeg kadra.
Pokazalo se da neki igrači, iako kvalitetni, ipak nisu za RM.
Ili Lucio i Samuel + Zanetti, Cambiasso i Motta ispred njih (2010 god.). Svejedno.
Real Madrid nema takve igrače i tu je tajna Mourinhovog neuspjeha, ili bolje rečeno nepotpunog uspjeha pri sprovođenju svoje ideologije sa ovim, milijardu € skupim i super-ofanzivnim timom.
Sve ovo govorim kao neutralac!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
todd_smith
#7617 Re: Real Madrid C.F.
Nije ni cudo sto je onako sugav penal svirao ondaChmoljo wrote:stan' ba, pa ovaj sudija nam je sudio protiv Bjelorusije?
![]()
- ultima_palabra
#7618 Re: Real Madrid C.F.
Nekako ova situacija u kojoj su ispali iz LP, a najvjerojatnije uzimaju prvenstvo govori najviše za ostanak Mourinha. Da se nije osvojio ni jedan trofej, onda bi Perezovo strpljenje bilo na testu... a da su osvojili oboje onda možda Mou ne bi imao motiva za dalje. Ovako je njegov ostanak 99% izvjestan.
Iskreno, Mou je većim dijelom odstupio od te defanzivne taktike u Madridu, ali opet nekako kad je situacija čupava vraća se njoj
A pokazalo se da ova ekipa nije za čuvanja rezultata... Pepe i Ramos su po meni strašni stoperi, ali nisu za branjenja u svom kaznenom prostoru, jer imaju lapsuse u koncentraciji. Pošto su obojica brzi i dobro čitaju igru, idealni su kad je odbrana visoko postavljena.
Ne mogu se složiti za Ramosa na desnom beku, tek kao stoper je on za mene postao klasa.
Pitanje je kako će se to posložiti na ljeto, sigurno im treba neki desni bek, rezervni stoper, dobar moderan veznjak koji će rasteretiti Xabija, možda i neki napadač ako Higuain nije zadovoljan minutažom.
Iskreno, Mou je većim dijelom odstupio od te defanzivne taktike u Madridu, ali opet nekako kad je situacija čupava vraća se njoj
Ne mogu se složiti za Ramosa na desnom beku, tek kao stoper je on za mene postao klasa.
Pitanje je kako će se to posložiti na ljeto, sigurno im treba neki desni bek, rezervni stoper, dobar moderan veznjak koji će rasteretiti Xabija, možda i neki napadač ako Higuain nije zadovoljan minutažom.
-
kory_galaktikos
#7619 Re: Real Madrid C.F.
a vec se pocelo pisat o rekonstrukciji...ma ne treba tu puno igraca po meni treba jedan stoper,da se ramos vrati na beka + pocet vie forsirat varanea...i ono sto se hitno po meni mora a to je vise koristit sahina..mi nismo svjesni sta taj momak zna i moze,samo ga se netreba prodaat nit pozajminjat nego naprotiv napravit neku novu formaciju sa alonsom i njime zajedno,i nekad kad se zelis branit koristit vise kediru...
- skenderija04
#7620 Re: Real Madrid C.F.
Mou nije defanzivan, ali voli ove visedimenzionalne igrace kao Khedira. Raja voli Ozila ali za onu igru, previse gleda naprijed a malo brani. Ima kostur, treba mu samo mali remont i imace strasnu ekipu. Ako proda ovo sto se spekulise (Kaka,Lass i Higuain) bice i para.ultima_palabra wrote:Nekako ova situacija u kojoj su ispali iz LP, a najvjerojatnije uzimaju prvenstvo govori najviše za ostanak Mourinha. Da se nije osvojio ni jedan trofej, onda bi Perezovo strpljenje bilo na testu... a da su osvojili oboje onda možda Mou ne bi imao motiva za dalje. Ovako je njegov ostanak 99% izvjestan.
Iskreno, Mou je većim dijelom odstupio od te defanzivne taktike u Madridu, ali opet nekako kad je situacija čupava vraća se njojA pokazalo se da ova ekipa nije za čuvanja rezultata... Pepe i Ramos su po meni strašni stoperi, ali nisu za branjenja u svom kaznenom prostoru, jer imaju lapsuse u koncentraciji. Pošto su obojica brzi i dobro čitaju igru, idealni su kad je odbrana visoko postavljena.
- East_side
#7621 Re: Real Madrid C.F.
@švabo
Dobro, ne moramo se složiti oko idealne pozicije Ramosa ali ovo ostalo
pogotovo ovaj dio koji se odnosi na Mourinha.
Upravo to Mourinhovo vraćanje na svoj Islam, nakon što povedu (skoro uvijek u ranoj fazi meča) ih je koštalo nekoliko puta ove sezone; par poraza od Barce, pa i ovo ispadanje od Bayerna. Da stvar bude još gora, isto im se dešavalo i protiv slabijih protivnika; kasno primanje izjednačujućeg gola u Moskvi protiv CSKA, isto tako i protiv Malage kući, Villareala u gostima...
Što kažeš, oni jednostavno nisu ekipa koja može igrati deep defensive line i to je to.
Ali da bi igrao visoku odbranu, to podrazumijeva inicijativu i kontrolu lopte tokom cijelog (ili većeg dijela) meča, što od Madrida nikada nećeš vidjeti kada povedu protiv iole jačeg protivnika. Da li imaju potencijala za takvu igru? Imaju, itekako! I mislim da trebaju i raditi na tome jer ovako jednostavno ne ide...
@kory_galaktikos
Slažem se za Sahina 100%
Upravo bi on mogao biti ta karika koja bi im donijela potrebnu uravnoteženost na sredini terena. Khediru uvoditi u igru u 2. poluvremenu kada se ima dobar rezultat ali NE da bi se potpuno zatvorili, već samo da se malo osjveži i defanzivno učvrsti vezni red.
P.S. Nisam u toku je li Diarra povrijeđen ili šta... ali mislim da bi im on sinoć bio mnogo korisniji od Khedire na sredini.
Dobro, ne moramo se složiti oko idealne pozicije Ramosa ali ovo ostalo
Upravo to Mourinhovo vraćanje na svoj Islam, nakon što povedu (skoro uvijek u ranoj fazi meča) ih je koštalo nekoliko puta ove sezone; par poraza od Barce, pa i ovo ispadanje od Bayerna. Da stvar bude još gora, isto im se dešavalo i protiv slabijih protivnika; kasno primanje izjednačujućeg gola u Moskvi protiv CSKA, isto tako i protiv Malage kući, Villareala u gostima...
Što kažeš, oni jednostavno nisu ekipa koja može igrati deep defensive line i to je to.
Ali da bi igrao visoku odbranu, to podrazumijeva inicijativu i kontrolu lopte tokom cijelog (ili većeg dijela) meča, što od Madrida nikada nećeš vidjeti kada povedu protiv iole jačeg protivnika. Da li imaju potencijala za takvu igru? Imaju, itekako! I mislim da trebaju i raditi na tome jer ovako jednostavno ne ide...
@kory_galaktikos
Slažem se za Sahina 100%
P.S. Nisam u toku je li Diarra povrijeđen ili šta... ali mislim da bi im on sinoć bio mnogo korisniji od Khedire na sredini.
- ultima_palabra
#7622 Re: Real Madrid C.F.
Pa to govorim... ako je već zamijenio majstora kaznenog prostora Carvalha, sa brzim i tehnički potkovanim Ramosom to je trebala pratiti i modifikacija u taktici.
Treba vidjeti da li je Sahin taj koji može pomoći da se uspostavi veća kontrola na sredini, ako ne onda trebaju takvog igrača dovesti.
Treba vidjeti da li je Sahin taj koji može pomoći da se uspostavi veća kontrola na sredini, ako ne onda trebaju takvog igrača dovesti.
-
Baudelaire
#7623 Re: Real Madrid C.F.
Ne znam na osnovu čega možemo tvrditi da je Mourinho super defanzivan. Mislim, on jeste u nekim odlučujućim utakmicama bio defanzivan, ali evo, Real obori ove sezone rekord po broju golova u jednoj sezoni. To nije mala stvar. Mislim da su pozicije dva Nijemca najškakljivije u Realu. Ozil je defanzivno tanak, a ofanzivno može dosta dati, ali ako uđe u duel, gotov je. Previše je mekan. Nije baš sistem Reala uhodan kao sistem njemačke reprezentacije u kojem je Ozil besprijekoran. Khedira mi isto nije neka vrhunska klasa, ofanzivno je prilično tanak, a ne spada među najbolje zadnje veznjake na svijetu. Svakako je danas malo prevaziđen jednodimenzionalni tip veznjaka, pa mislim da bi Real prvo trebao naći zamjenu za Khediru koja je bolja sa loptom, te na taj način pokušati izvući maksimum iz Ozila. U velikim utakmicama Ozil ne daje maksimum, mada je protiv Bayerna dao gol i asistenciju, ali nije pomogao Realu da uspostavi dominaciju na sredini terena. Nekako djeluje previše odsječen od veznog reda, ali i od napada.
- BHF_Manijak
#7625 Re: Real Madrid C.F.
Brate, Kroos je tip igraca ala Xabi Alonso, ili bar ga takvim prave u Bayernu. Tacno je da je u Leverkusenu na posudbi bio "desetka", ali u Bayernu sve vise igra na taj nacin, dakle kao Alonso, postavljen ne "sesticu" ali sa dosta ofanzivnih zadataka i dijeljenja lopti, on u Schweinsteiger to odlicno rade, tako ce i u finalu sad igrati jer nema Gustava. Kroos je zahvalan igrac, pravi onaj klasicni Svabo ko i Muller, suti i trci, bez puno peglanja, solidan tehnicki, dobar sut, odlican pregled igre i zadnji pas, jucer je sam stvorio 3-4 odlicne sanse.ultima_palabra wrote:Ne igra on svezanih nogu, nego nema snage za utakmicu visokog ritma sa trkom u oba smjera... od navalne četvorke samo je Di Maria iole dobar u defanzivi. A protiv jakih protivnika maksimalno jedan igrač može statirati na terenu.