oni to sve zovu "ihanetciler" - sto u biti ovi a i oni supci - i jesuMrljavi wrote:
Ovako se i PKK teroristi predaju pobjednicima.
Republika Turska
- commendatore
#7601 Re: Republika Turska
-
Mrljavi
#7602 Re: Republika Turska
Aparati naguzili tenkove, neki komentar na rezultat?Fantassin wrote:Islamisti na aparatima sekularisti na tenkovima da vidimo kako ce to proci
Last edited by Mrljavi on 16/07/2016 08:54, edited 1 time in total.
- commendatore
#7603 Re: Republika Turska
slazem se - vec od onog iseravanja na Taksimu nekome je brko dobro stao na zulj pa "im" "dogadjanje naroda" nije uspjelo, pa su onda nahajcali "kurdsku pobunu" pa popušljot i kao sto kazes spakuju mu udar a narod srcem stade na tenkovske cijevi....animus wrote:Svaka cast Erdoanu i turskom narodu na hrabrosti, pribranosti i pameti u sinosnjim desavanjima. Sada je skroz sigurno da neko iz vana stoji iza ovog pokusaja svrgavanja Erdoana. Bilo je i ranije pokusaja podmetanja ali ovaj je do sada najopasniji.
Ovi sto se pitaju sto nije pozvao lojalni dio vojsker da rijesi problem su ili glupi ili jednostavno razocarani ovakvim razvojem situacije. Dovoljno je da zamislis haos na ulicama da se to desilo. Gradjanski rat sa puno zrtava bi bio skoro siguran. Ovako je sve zavrseno na najbolji nacin sa najmanje zrtava.
Nakon ovog nista vise nece biti isto u Turskoj.
ja sam ljudi imo susret u ratu sa tenkom i ne bi ga najgorem neprijatelju pozelio kakva je to jeza.... ne treba ni pucat
-
gagy06
#7604 Re: Republika Turska
Isti osjecaj: WTFAFEni wrote:Otvorila facebook jutros koliko smo mi otisli u p.m,pa to je strasno,sta je ovo,babo,sultan,zastave,odavde treba bjezati sto prije
- commendatore
#7605 Re: Republika Turska
otišo je po dzojintMrljavi wrote:Neki komentar na rezultat?Fantassin wrote:Islamisti na aparatima sekularisti na tenkovima da vidimo kako ce to proci
BTW sram i stid neka bude supke koji su ovo afirmativno sa svom silom radosti docekali da se tim ljudima nesto desi, ovu tragediju u Turskoj nazivali "zanimljivom", "interesantno dogadjanje" i prizivali jaču
Last edited by commendatore on 16/07/2016 08:58, edited 1 time in total.
- commendatore
#7606 Re: Republika Turska
ima sultan namaza i za praunukice samo sto ce bit podmazane....Namazan wrote:sda islamisti i poturice na aparatima svu noć, ne sekirajte se ovo je bila samo generalna proba uskoro sultan ide uza zid i ovjera u čelo.
- nadžak
#7607 Re: Republika Turska
Možeš ti sultanu samo ovjerit veličinu penisa.Namazan wrote:sda islamisti i poturice na aparatima svu noć, ne sekirajte se ovo je bila samo generalna proba uskoro sultan ide uza zid i ovjera u čelo.
- commendatore
#7608 Re: Republika Turska
a sta predstavlja hapsenje i teska presuda Bredliju Meningu? demokratski cin? ili skrivanje teskih ratnih zlocina?Point. wrote:Mene je iznenadilo ovolika podrska covjeku koji hapsi svakog ko se usudi mu napisati bilo kakvu kritiku, bilo da se radi o politickoj kritici ili da se neko nasali o necemu banalnom, poput kako je obrijao brk ili slicno. Podrska covjeku koji koketira sa Isilom pa bi ga ko biva malo bombardovao, koji sravnjuje kurdska sela i gradove, koji vraca vjeru u drzavne institucije radeci protiv ideja oca nacije, covjeka koji Bosnjake kupi velikim, nadrealnim rijecima propalog sultana. Covjeka za kojeg mandata se desi teroriaticki napad svakih deset dana. A turski narod je birao. Nek ne kukaju kada za 20 godina i dalje brko bude na vlasti, sa izmisljenom pozicijom, senilan i zaboravan.shake69 wrote:Trudim se biti podalje od politickih tema,ali me pokusaj puca u Turskoj prikovao za laptop a i ovaj forum! Iznenadio me broj ljudi ovdje koji su navijacki podrzali rusenje demokratski izabrane vlasti u Turskoj, posprdne opaske o Erdoganu i njegovoj vladi!Zar mozete ekstaticki nazdravljati vojnoj hunti koja s pistoljima na tjemenu voditeljice na drzavnoj tv naredi citanje vijesti, iz aviona pucati na vlastiti narod,tenkovima srusiti poredak tako mocne i vazne drzave, ne samo za BiH i Balkan nego puno sire!? Besramno! Stid vas bilo pojedinci da nazdravljate krvavim nocima u Istanbulu i Ankari! Aferim velikom turskom narodu koji je sinoc stao na ulici goloruk pred tenkove! Uzgred, cekao sam reakciju Berlina! Ostali me ne zanimaju jer znam sta rade i koji su im ciljevi! Hvala, Angela!
- KB9
#7609 Re: Republika Turska
da je to bio pravi drzavni udar vojske bilo bi daleko vise mrtvih ljudi koji im se suprostave
to je prvo i nekako najbitnije u svemu, naravno osim toga da je "narod pobjedio"
iskreno se nadam da nece doc do pravog udara u skorije vrijeme
to je prvo i nekako najbitnije u svemu, naravno osim toga da je "narod pobjedio"
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#7610 Re: Republika Turska
Covjek je sebi zacementiro poziciju za zivota. Upravo je postao Marsal.Namazan wrote:sda islamisti i poturice na aparatima svu noć, ne sekirajte se ovo je bila samo generalna proba uskoro sultan ide uza zid i ovjera u čelo.
Ocistit ce vojsku od temelja do krova.
Milioni ljudi su izasli na ulice na njegov mig.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#7611 Re: Republika Turska
Mali, razguliNamazan wrote:samo polako još nije sve gotovo, kao što rekoh sprema se oluja, više nećete kakit u gaće, poješćete sva govna što ste izasrali islamistička stoko.commendatore wrote:ima sultan namaza i za praunukice samo sto ce bit podmazane....Namazan wrote:sda islamisti i poturice na aparatima svu noć, ne sekirajte se ovo je bila samo generalna proba uskoro sultan ide uza zid i ovjera u čelo.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#7612 Re: Republika Turska
Kad ga nisu zgombali na ljetovanju i odmoru,nece nikad. Prosao voz.Namazan wrote:vrlo brzo biće ubiven.mali_milojica wrote:Covjek je sebi zacementiro poziciju za zivota. Upravo je postao Marsal.Namazan wrote:sda islamisti i poturice na aparatima svu noć, ne sekirajte se ovo je bila samo generalna proba uskoro sultan ide uza zid i ovjera u čelo.
-
Mrljavi
#7613 Re: Republika Turska
Uz minimalne zrtve u toku samo jedne noci, pobjednik turski narod. Na kraju krajeva, jebes i Erdogana, al' narod koji na poziv svog predsjednika legne pred tenkove je sinoc nacrtao ono receno na demokratskim izborima, dusmani tog naroda sad mozete da se naklonite.
- Kikibombona
#7614 Re: Republika Turska
1. Na kurdskom istoku, tamo gdje su bile borbe, sve turske stranke zajedno imaju mizeran broj glasova. I te glasove imaju od administracije, koja ie dovucena tu iz turskih gradova..commendatore wrote:
slazem se - vec od onog iseravanja na Taksimu nekome je brko dobro stao na zulj pa "im" "dogadjanje naroda" nije uspjelo, pa su onda nahajcali "kurdsku pobunu" pa popušljot i kao sto kazes spakuju mu udar a narod srcem stade na tenkovske cijevi....
ja sam ljudi imo susret u ratu sa tenkom i ne bi ga najgorem neprijatelju pozelio kakva je to jeza.... ne treba ni pucat![]()
2. I vidi kako izgleda prava pobuna, kada se pobuni potlaceni narod. Borbe traju mjesecima. Turci su gradove sastavili sa zemljom da bi slomili otpor. S druge strane, vojni puc, koji nema podrsku naroda, zavrsio za jednu noc. A imali su tenkove, avione, sve zivo, za razliku od Kurda, koji su se borili srcem.
Kurde je nahajcalo tursko neprijateljstvo prema njima. I hajca ih od kada postoji turska drzava. I hajcat ce ih dok ne budu nezavisni. Svi pobijeni/protjerani ili nezavisni. Treca opcija nije moguca.
- commendatore
#7615 Re: Republika Turska
ovo je bio tezak i pravi drzavni udar - koristeni su svi rodovi vojske od mornarice, zracnih snaga, helikoptera, borbenih aviona i to odjednom, evo vidim i raketni napadi i avio-bombe koristeniKB9 wrote:da je to bio pravi drzavni udar vojske bilo bi daleko vise mrtvih ljudi koji im se suprostave
-
mario001
#7616 Re: Republika Turska
Upravo, sada ima legitimitet da hapsi sve redom, optuzi za drzavni udar i ne gine zatvormali_milojica wrote:Covjek je sebi zacementiro poziciju za zivota. Upravo je postao Marsal.Namazan wrote:sda islamisti i poturice na aparatima svu noć, ne sekirajte se ovo je bila samo generalna proba uskoro sultan ide uza zid i ovjera u čelo.
-
llull
#7617 Re: Republika Turska
Svaki drzavni udar se uglavnom radi uz podrsku vanjskih faktora, a nelogicno je da ovaj udar neko spolja podrzava... Ne sto ne zele, nego da su ih podrzali ameri ili rusi bio bi mnogo ozbiljnije odradjen.
Ovo je Erdo sam navukao neke nesrecnike da se kao pobune ...
Ovo je Erdo sam navukao neke nesrecnike da se kao pobune ...
- commendatore
#7618 Re: Republika Turska
to si jednom pokušo smrdalju al bio sam mlad lud i pun oruzjaNamazan wrote:a kada tzv sultan bude ovjeren metkom u čelo dolazimo po vas islamiste iz bosne i nema priče već odmah uza zid.
- KB9
#7619 Re: Republika Turska
ma koje bolan tezak i pravicommendatore wrote:ovo je bio tezak i pravi drzavni udar - koristeni su svi rodovi vojske od mornarice, zracnih snaga, helikoptera, borbenih aviona i to odjednom, evo vidim i raketni napadi i avio-bombe koristeniKB9 wrote:da je to bio pravi drzavni udar vojske bilo bi daleko vise mrtvih ljudi koji im se suprostave
iskreno se nadam da nece doc do pravog udara u skorije vrijeme- blickrig par excellence ....ipak sila naroda koja je izasla na ulice zaustavila je napredak tih snaga zajedno sa snagama policije koliko sam skonto.....
tezak i pravi drzavni udar navodno svim i svacim jedva pobio saku ljudi
daj ne nasmijavaj nas ovde zivota ti tvog
- commendatore
#7620 Re: Republika Turska
baš takoMrljavi wrote:Uz minimalne zrtve u toku samo jedne noci, pobjednik turski narod. Na kraju krajeva, jebes i Erdogana, al' narod koji na poziv svog predsjednika legne pred tenkove je sinoc nacrtao ono receno na demokratskim izborima, dusmani tog naroda sad mozete da se naklonite.
- bordo gandalf
#7621 Re: Republika Turska
Mali crtani pocinjeNamazan wrote:sda džukele čitavu noć stiskavac i žute gaće ali vrlo brzo dolazite i vi na red visit ćete na banderama uz miljacku vi i svi islamisti.SMRT ISLAMU.
- commendatore
#7622 Re: Republika Turska
oce l to iz familije danak u jumferima mu doc?Namazan wrote:ne sikirajte se tokom iduće sedmice ide edrogan je muerto
- bordo gandalf
#7624 Re: Republika Turska
Namazan wrote:ti ćeš prvi bit ubiven ĆORObordo gandalf wrote:Mali crtani pocinjeNamazan wrote:sda džukele čitavu noć stiskavac i žute gaće ali vrlo brzo dolazite i vi na red visit ćete na banderama uz miljacku vi i svi islamisti.SMRT ISLAMU.
- commendatore
#7625 Re: Republika Turska
naravno da je tezak i pravi - to sto je bio lose izveden i koordiniran i sto bi ti volio da je bilo hiljada mrtvih a deklarativno kao ne bi volio je drugi par cipelaKB9 wrote:
ma koje bolan tezak i pravi
tezak i pravi drzavni udar navodno svim i svacim jedva pobio saku ljudi
daj ne nasmijavaj nas ovde zivota ti tvog
Hulusi Akar - komandant Generalštaba TSK-a je spašen i izolovan na nepoznatu lokaciju....
Ovaj udar je pokazao sve slabosti turskih tajnih sluzbi MITa i ostalih i ustvrdio kako postoje paralelni kanali komandovanja i informisanja.....
Last edited by commendatore on 16/07/2016 09:17, edited 1 time in total.