Irak

Post Reply
Opetja033

#7601 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

joe_black wrote:
sarajevoxxxx wrote:Iranski deminer pripadnik šiitskih milicija Bedr, poginuo u zadnjim vojnim operacijama u okolini Tikrita

https://m.facebook.com/tgir.iq/photos/a ... &source=46
Posginuo, pa sta ces, a posteno reci jel ti drago sto je poginuo?
Evo ja cu reci da je meni iznimno drago. Sto mi ne bi bilo drago? Je li tebi drago kada IS dobije po guzici? U cemu je razlika izmedju ovih terorista i fanatika i IS-a? Nemam nista protiv kada se medjusobno tamane sitski fanatici i teroristi sa ovim haridzijskim ludjacima iz IS-a. Medjutim obzirom da je Tikrit u pitanju vrlo vjerovatno nema veze sa IS-om vec je ovu teroristicku pogan stigao metak slobodarske Naqshibandy armije i sunnitskih plemena.
joe_black

#7602 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by joe_black »

Opetja033 wrote:
joe_black wrote:
sarajevoxxxx wrote:Iranski deminer pripadnik šiitskih milicija Bedr, poginuo u zadnjim vojnim operacijama u okolini Tikrita

https://m.facebook.com/tgir.iq/photos/a ... &source=46
Posginuo, pa sta ces, a posteno reci jel ti drago sto je poginuo?
Evo ja cu reci da je meni iznimno drago. Sto mi ne bi bilo drago? Je li tebi drago kada IS dobije po guzici? U cemu je razlika izmedju ovih terorista i fanatika i IS-a? Nemam nista protiv kada se medjusobno tamane sitski fanatici i teroristi sa ovim haridzijskim ludjacima iz IS-a. Medjutim obzirom da je Tikrit u pitanju vrlo vjerovatno nema veze sa IS-om vec je ovu teroristicku pogan stigao metak slobodarske Naqshibandy armije i sunnitskih plemena.
Kako nema veze sa IS-om kada ti braca na vijestiumeta se hvale kako je ISIL postavio masu explozivnih zamki...sada ili lazu oni ili lazes ti da Tiktit nema veze sa ISIL-om...
A ne sumljam da ti je drago ni jede sekunde jer i ovaj deminer je dosa u Tikrit da baca barel bombe...
Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#7603 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Nakšibendije i umjereni suniti, su prošli školu, jednom prevareni i vjerovatno zbog toga ne žele ostaviti oružje tek tako.

Nešto slično se ovih dana dešava sa sunitima u Siriji, gdje im Kurdi pale sela ispred nosa a oni kao iznenađeni :-) , znači mora im neko doći popaliti sela, pa da skontaju u kakvom okruženju žive.
Opetja033

#7604 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

joe_black wrote:Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic :lol: :lol: :lol:
Obzirom da si dosao do tog dubokoumnog zakljucka, mirne se duse (i uz duzno postovanje) moze reci da si ogranicen k´o balkon. Najblaze moguce receno.

U Tikritu i najvecem dijelu Falluje glavnu rijec vodi Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena. Ukljuci mozak (ako ti nije prevelik zahmet) i probaj se sjetiti da li si vidjao scene iz Tikrita ravne onima u Mosulu, Raqqi, Sinjaru, itd. Paljenje knjiga, odrubljivanje glava, bacanje sa zgrada, rusenje turbeta, itd. Nisi, a? Mozes li onda doci do zakljucka sta je u pitanju? Ili da ti ja pomognem obzirom da ti zakljucci ocito i nisu bas jaca strana, kao sto je recimo trolanje.
joe_black

#7605 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by joe_black »

Opetja033 wrote:
joe_black wrote:Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic :lol: :lol: :lol:
Obzirom da si dosao do tog dubokoumnog zakljucka, mirne se duse (i uz duzno postovanje) moze reci da si ogranicen k´o balkon. Najblaze moguce receno.

U Tikritu i najvecem dijelu Falluje glavnu rijec vodi Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena. Ukljuci mozak (ako ti nije prevelik zahmet) i probaj se sjetiti da li si vidjao scene iz Tikrita ravne onima u Mosulu, Raqqi, Sinjaru, itd. Paljenje knjiga, odrubljivanje glava, bacanje sa zgrada, rusenje turbeta, itd. Nisi, a? Mozes li onda doci do zakljucka sta je u pitanju? Ili da ti ja pomognem obzirom da ti zakljucci ocito i nisu bas jaca strana, kao sto je recimo trolanje.

http://vijestiummeta.com/islamska-drzav ... ritu-mapa/

Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena ili ISLAMSKA DRZAVa??? Sta se pravis lud...
joe_black

#7606 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by joe_black »

joe_black wrote:
Opetja033 wrote:

Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena ili ISLAMSKA DRZAVa??? Sta se pravis lud...
"Grad Tiktit je poslije Mosula i Faludže najace uporiste boraca ISlamske Drzave"
Opetja033

#7607 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

joe_black wrote:
Opetja033 wrote:

A uzimas ove levate kao pouzdan izvor kada TEBI odgovara?! Malo smo licemjerni,a? :mrgreen:

Ja im ne vjerujem ni da napisu da je Zemlja okrugla. Ni sada ni kada objave da IS drzi 90% Kobanea. Ali to se zove konsekventnost. Cuo si za taj pojam?
Superhikk

#7608 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Superhikk »

A što čini ovaj sa konsekventnošću. Usvojio je tu riječ u svoj vokabular i razvio neki fetiš prema njoj. Evo već drugi put probija nekom mozak sa njom.
Dobro je, shvatili smo da si konsekventan
Fantassin

#7609 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Nakšibendije i umjereni suniti, su prošli školu, jednom prevareni i vjerovatno zbog toga ne žele ostaviti oružje tek tako.

Nešto slično se ovih dana dešava sa sunitima u Siriji, gdje im Kurdi pale sela ispred nosa a oni kao iznenađeni :-) , znači mora im neko doći popaliti sela, pa da skontaju u kakvom okruženju žive.
Prevareni dje kud sta??? Pa kurde je isis skoro potrijebio iz Sirije i da nije bilo Amera i Kobane bi pao... sada navodis kako su Suniti kao ugrozeni (iako suniti cine i SAA) jer im neko pali sela... do sada sam vidio 2 navoda o paljavini i to iz izvora naklonjenih isis u ... o cemu pricas... kvalitet tvoje propagande je sve losiji jer nemas materijala za istu oa se fatas nebuloza.
Opetja033

#7610 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Superhikk wrote:A što čini ovaj sa konsekventnošću. Usvojio je tu riječ u svoj vokabular i razvio neki fetiš prema njoj. Evo već drugi put probija nekom mozak sa njom.
Dobro je, shvatili smo da si konsekventan
Primjetio sam da su dvolicnjaci, licemjeri i ostale sorte neljudi vrlo alergicne na tu rijec i da se momentalno prime... Ups.
sarajevoxxxx

#7611 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Iračka vlada je šiitska. Iračka vojska je šiitska, i to je nedavno rekao premijer el-Abadi.Napad na Tikrit je šiitska ofanziva na sunite.

Nije isila bilo prije rata, pa su Malikija svi suniti bili al-Kaida.

Ko ratuje u Deri? U Halebu? U Jemenu?

Koje "oslobodio" jedine gradove u Iraku Jurf as-Sahr?

Zašto Tikrit ne oslobađaju građani Tikrita? Zašto iračka vlada nije naoružala sunite u el-Bagdadiju koji su se borili protiv isila i sto puta ih više izginulo nego što je šiitskih milicija, ali opet im se oružje daje na kapaljku.

Zašto iz grada Mosula koji ima 3 miliona stanovnika u redovima iračke vojske nema ni jedne jedinice sastavljene od "Mosulaca"?

Je li problem da građani Mosula osnuju vojsku od 100 000 vojnika i istjeraju isil? Umjesto toga al-Abadi naoružava šiitske milicije iz Irana, i Kurdi koje Amerika naoružala trebaju napasti Mosul ili Tikrit.
Kikibombona

#7612 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: @Kiki, iracka vojska i sitske paravojne formacije nisu zauzeli Baiji niti naftna polja pored grada. Ne znam uopce odakle ti te informacije?
Negdje sam procitao u vrijeme kada sam napisao komentar, otvorio ratnu mapu i grad je bio obojen u crveno. Sada je oznacen kao da se vode borbe. Ko ce im vise znati....... Ovaj rat podsjeca na libijski kada su gradovi padali iz ruke u ruku po par puta dnevno. :lol:
salik79

#7613 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
Rafsandžani je opozicija, a i izgleda kao čovjek bolji od Ahmedinedžada i Ruhania.

Radijallahu anhu sam ja dodao, Rafsandžani je rekao samo Omer.
Opozicija?! Covjek je predsjedavajuci Arbitraznog vijeca I.R. Iran. Voli bih vidjeti prijevod originalnog teksta. Koliko sam vidio u naslovu se spominje Omerov sehadet, dakle - smatra ga sehidom. Napisah sta pretpostavljam da je Rafsandzani izjavio. Uglavnom, ponovit cu - ovi ih tekfire, proganjaju, stoljecima ubijaju sljedbenike Ehli Bejta, konacno Imama Homeinija k.s. im nazivaju ajetulsejtanom i imamom kufra i dalaleta, a da sada Rafsandzani sve svodi na neodgovorne idiote i ekstreme unutar sijskog mezheba, koji su navodno svojim postupcima proizveli Al-Kaidu i ISIL - najiskrenije, nikakve zdrave logike ne vidim u tome.
dječak sa šibicama

#7614 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Kako ih tamburaju u Tikritu, Mosul je sljedeci na redu.
zrakomlat

#7615 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

sumirprimus wrote:
Fantassin wrote:
sumirprimus wrote:dragi kiki(ovo da spustim loptu na zemju :D), slazem se da ne treba generalizirati,zato sam i rekao u velikoj vecini,arapi/suniti/siti/kurdi,ne svi,pogotov ovaj iracki dio,djeluju najbrutalniji...
Stvar je u vecini, Arapi su zatucan narod i jedan od najglupljih mogucih.. toliko bogatstvo na tanjiru oni kolju jedan drugog jer neki se moli bogu 3 a neki 5 puta na dan.. a ustvari vecina se ne moli ni jednom :D
nisu oni glupi to su teske rijeci,,jednostavno zive u sistemu koji ne izbacuje na povrsinu najbolje od najbojih...
ne prolaze sposobni nego podobni i rodjeni.
poznato nam jele? :D
i onda je totalno deplasirano napadat zapadni sistem(koji btw ima itekako nedostataka),kad niko nikad u istoriji nije ponudio bolji sistem za organizaciju ljudskog roda..
ova plemenska organizacija je davno prevazidjena i pripada zeljeznom dobu..a oni su jos uvijek tako organizovani...probali su nesto sa socijalizmom,bat partijama,preko muslim,brastgva osli u ekstreme i kler.
:thumbup:
salik79

#7616 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

alcak wrote:
salik79 wrote:Sija i sunija, iracki vojnici, klanjaju u dzematu.

Image
Stvarno, ali stvarno se pitam koja je svrha ove slike? Propaganda?

Stvarno nema potrebe da Sija i Sunnija budu u istom saffu - osim ako su isti. Imajuci u vidu da su Sije lagahno odavno presli granicu sirka, jedini Sunnija koji ce stati u saff sa njima je onaj koji je isti kao i oni - murted od Islama.

S tobom ne bih volio biti ni u istoj drzavi, a kamoli safu. I pocascen sam sto sam u tvojim ocima i ocima takvih kao sto si ti "murted od islama".
Last edited by salik79 on 04/03/2015 18:37, edited 1 time in total.
salik79

#7617 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

moke_31 wrote:
salik79 wrote:
Bilo bi dobro da nam neko ovo s perzijskog prevede, ili mozda potraziti vijest na ovoj stranici na engleskom. Ovo sto googletranslate prevodi je totalno nejasno za donosenje bilo kakvog zakljucka, a kamoli onog da je "proklinjanje ashaba dovelo do stvaranja Al-Kaide i Daisa", a jos vise da je to praksa u Iranu.
Tačno je ovo što sarajevoxxx tvrdi, bar kada je u pitanju arapski tekst. Eh sad što tebe može uvjeriti samo perzijski tekst sa nekog iranskog sajta je druga stvar.

Boga ti, sta je tebi jasno iz onog google translate prijevoda?!
moke_31

#7618 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by moke_31 »

salik79 wrote:
moke_31 wrote:
salik79 wrote:
Bilo bi dobro da nam neko ovo s perzijskog prevede, ili mozda potraziti vijest na ovoj stranici na engleskom. Ovo sto googletranslate prevodi je totalno nejasno za donosenje bilo kakvog zakljucka, a kamoli onog da je "proklinjanje ashaba dovelo do stvaranja Al-Kaide i Daisa", a jos vise da je to praksa u Iranu.
Tačno je ovo što sarajevoxxx tvrdi, bar kada je u pitanju arapski tekst. Eh sad što tebe može uvjeriti samo perzijski tekst sa nekog iranskog sajta je druga stvar.

Boga ti, sta je tebi jasno iz onog google translate prijevoda?!
Gdje sam ja komentarisao google translate? Ja sam rekao da arapski tekst odgovara onome što sarajevoxxx tvrdi. Znam arapski.
salik79

#7619 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Kad vec znas arapski, nebilo ti zahmet da nam prevedes kompletan clanak:
http://kayhan.ir/ar/news/9872/%D8%B1%D9 ... 8%A7%D9%86
2604570

#7620 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by 2604570 »

Jedni kazu svakog trenutka se ceka objava da je Tikrit ponovo u rukama iracke vojske, drugi da IS s lakocom brani grad i nanosi velike gubitke protivnicima.

Dali negdje ima mapa REALNOG stanja u Tikritu, bez navijackih mapa i propagande.
zrakomlat

#7621 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Istina je vjerovatno negdje između.
soha96

#7622 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by soha96 »

Odakle izvlacite informacije o stanju u Tikritu ?
sarajevoxxxx

#7623 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Dakle, ipak se ispostavilo da je bila lažna ofanziva na Tikrit. Realno, niti jedni niti drugi nisu izvještavali o velikim borbama. Onaj prvi dan su krenuli, vidjeli nije to to, i vratili se. Ahmed el-Hamdani komandant vojnih operacija je rekao da su stali sa akcijom na 20 km od Tikrita.

Iračani iz Tikrita pak tvrde da nisu napredovali ni jednog metra i da se nalaze 50 km od Tikrita.
alcak

#7624 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by alcak »

Point. wrote:
Zasto nisu siti muslimani?
Jednostavno zato sto su totalno zalutali u odnosu na Kur'an i Sunnet. Da ti ne nabrajam pisana djela o tome, mozda je lakse da pogledas video, ako te vec zanima.

https://www.youtube.com/watch?v=6Wj8qVA ... DFD093A9BC
Superhikk

#7625 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Superhikk »

CrniOrao wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dakle, ipak se ispostavilo da je bila lažna ofanziva na Tikrit. Realno, niti jedni niti drugi nisu izvještavali o velikim borbama. Onaj prvi dan su krenuli, vidjeli nije to to, i vratili se.Ahmed el-Hamdani komandant vojnih operacija je rekao da su stali sa akcijom na 20 km od Tikrita.

Iračani iz Tikrita pak tvrde da nisu napredovali ni jednog metra i da se nalaze 50 km od Tikrita.
http://m.liveleak.com/view?i=dea_1425472121

:run:
Ispostavilo se da je ovo star snimak iz 2010. Ali eto fine zabave za vas
Post Reply