Evo ja cu reci da je meni iznimno drago. Sto mi ne bi bilo drago? Je li tebi drago kada IS dobije po guzici? U cemu je razlika izmedju ovih terorista i fanatika i IS-a? Nemam nista protiv kada se medjusobno tamane sitski fanatici i teroristi sa ovim haridzijskim ludjacima iz IS-a. Medjutim obzirom da je Tikrit u pitanju vrlo vjerovatno nema veze sa IS-om vec je ovu teroristicku pogan stigao metak slobodarske Naqshibandy armije i sunnitskih plemena.joe_black wrote:Posginuo, pa sta ces, a posteno reci jel ti drago sto je poginuo?sarajevoxxxx wrote:Iranski deminer pripadnik šiitskih milicija Bedr, poginuo u zadnjim vojnim operacijama u okolini Tikrita
https://m.facebook.com/tgir.iq/photos/a ... &source=46
Irak
- Opetja033
#7601 Re: ISIS zauzeo Mosul
-
joe_black
#7602 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kako nema veze sa IS-om kada ti braca na vijestiumeta se hvale kako je ISIL postavio masu explozivnih zamki...sada ili lazu oni ili lazes ti da Tiktit nema veze sa ISIL-om...Opetja033 wrote:Evo ja cu reci da je meni iznimno drago. Sto mi ne bi bilo drago? Je li tebi drago kada IS dobije po guzici? U cemu je razlika izmedju ovih terorista i fanatika i IS-a? Nemam nista protiv kada se medjusobno tamane sitski fanatici i teroristi sa ovim haridzijskim ludjacima iz IS-a. Medjutim obzirom da je Tikrit u pitanju vrlo vjerovatno nema veze sa IS-om vec je ovu teroristicku pogan stigao metak slobodarske Naqshibandy armije i sunnitskih plemena.joe_black wrote:Posginuo, pa sta ces, a posteno reci jel ti drago sto je poginuo?sarajevoxxxx wrote:Iranski deminer pripadnik šiitskih milicija Bedr, poginuo u zadnjim vojnim operacijama u okolini Tikrita
https://m.facebook.com/tgir.iq/photos/a ... &source=46
A ne sumljam da ti je drago ni jede sekunde jer i ovaj deminer je dosa u Tikrit da baca barel bombe...
Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic
-
sarajevoxxxx
#7603 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nakšibendije i umjereni suniti, su prošli školu, jednom prevareni i vjerovatno zbog toga ne žele ostaviti oružje tek tako.
Nešto slično se ovih dana dešava sa sunitima u Siriji, gdje im Kurdi pale sela ispred nosa a oni kao iznenađeni
, znači mora im neko doći popaliti sela, pa da skontaju u kakvom okruženju žive.
Nešto slično se ovih dana dešava sa sunitima u Siriji, gdje im Kurdi pale sela ispred nosa a oni kao iznenađeni
- Opetja033
#7604 Re: ISIS zauzeo Mosul
Obzirom da si dosao do tog dubokoumnog zakljucka, mirne se duse (i uz duzno postovanje) moze reci da si ogranicen k´o balkon. Najblaze moguce receno.joe_black wrote:Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic![]()
![]()
U Tikritu i najvecem dijelu Falluje glavnu rijec vodi Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena. Ukljuci mozak (ako ti nije prevelik zahmet) i probaj se sjetiti da li si vidjao scene iz Tikrita ravne onima u Mosulu, Raqqi, Sinjaru, itd. Paljenje knjiga, odrubljivanje glava, bacanje sa zgrada, rusenje turbeta, itd. Nisi, a? Mozes li onda doci do zakljucka sta je u pitanju? Ili da ti ja pomognem obzirom da ti zakljucci ocito i nisu bas jaca strana, kao sto je recimo trolanje.
-
joe_black
#7605 Re: ISIS zauzeo Mosul
Opetja033 wrote:Obzirom da si dosao do tog dubokoumnog zakljucka, mirne se duse (i uz duzno postovanje) moze reci da si ogranicen k´o balkon. Najblaze moguce receno.joe_black wrote:Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic![]()
![]()
U Tikritu i najvecem dijelu Falluje glavnu rijec vodi Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena. Ukljuci mozak (ako ti nije prevelik zahmet) i probaj se sjetiti da li si vidjao scene iz Tikrita ravne onima u Mosulu, Raqqi, Sinjaru, itd. Paljenje knjiga, odrubljivanje glava, bacanje sa zgrada, rusenje turbeta, itd. Nisi, a? Mozes li onda doci do zakljucka sta je u pitanju? Ili da ti ja pomognem obzirom da ti zakljucci ocito i nisu bas jaca strana, kao sto je recimo trolanje.
http://vijestiummeta.com/islamska-drzav ... ritu-mapa/
Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena ili ISLAMSKA DRZAVa??? Sta se pravis lud...
-
joe_black
#7606 Re: ISIS zauzeo Mosul
"Grad Tiktit je poslije Mosula i Faludže najace uporiste boraca ISlamske Drzave"joe_black wrote:Opetja033 wrote:Obzirom da si dosao do tog dubokoumnog zakljucka, mirne se duse (i uz duzno postovanje) moze reci da si ogranicen k´o balkon. Najblaze moguce receno.joe_black wrote:Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic![]()
![]()
Naqshbandy army i lokalna sunnitska plemena ili ISLAMSKA DRZAVa??? Sta se pravis lud...
- Opetja033
#7607 Re: ISIS zauzeo Mosul
A uzimas ove levate kao pouzdan izvor kada TEBI odgovara?! Malo smo licemjerni,a?joe_black wrote:Opetja033 wrote:Obzirom da si dosao do tog dubokoumnog zakljucka, mirne se duse (i uz duzno postovanje) moze reci da si ogranicen k´o balkon. Najblaze moguce receno.joe_black wrote:Iz tvojih postova se moze zakljuciti da mrzis ISIL onoliko koliko ga mrzi i Bilal Bosnic![]()
![]()
Ja im ne vjerujem ni da napisu da je Zemlja okrugla. Ni sada ni kada objave da IS drzi 90% Kobanea. Ali to se zove konsekventnost. Cuo si za taj pojam?
- Superhikk
#7608 Re: ISIS zauzeo Mosul
A što čini ovaj sa konsekventnošću. Usvojio je tu riječ u svoj vokabular i razvio neki fetiš prema njoj. Evo već drugi put probija nekom mozak sa njom.
Dobro je, shvatili smo da si konsekventan
- Fantassin
#7609 Re: ISIS zauzeo Mosul
Prevareni dje kud sta??? Pa kurde je isis skoro potrijebio iz Sirije i da nije bilo Amera i Kobane bi pao... sada navodis kako su Suniti kao ugrozeni (iako suniti cine i SAA) jer im neko pali sela... do sada sam vidio 2 navoda o paljavini i to iz izvora naklonjenih isis u ... o cemu pricas... kvalitet tvoje propagande je sve losiji jer nemas materijala za istu oa se fatas nebuloza.sarajevoxxxx wrote:Nakšibendije i umjereni suniti, su prošli školu, jednom prevareni i vjerovatno zbog toga ne žele ostaviti oružje tek tako.
Nešto slično se ovih dana dešava sa sunitima u Siriji, gdje im Kurdi pale sela ispred nosa a oni kao iznenađeni, znači mora im neko doći popaliti sela, pa da skontaju u kakvom okruženju žive.
- Opetja033
#7610 Re: ISIS zauzeo Mosul
Primjetio sam da su dvolicnjaci, licemjeri i ostale sorte neljudi vrlo alergicne na tu rijec i da se momentalno prime... Ups.Superhikk wrote:A što čini ovaj sa konsekventnošću. Usvojio je tu riječ u svoj vokabular i razvio neki fetiš prema njoj. Evo već drugi put probija nekom mozak sa njom.
-
sarajevoxxxx
#7611 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iračka vlada je šiitska. Iračka vojska je šiitska, i to je nedavno rekao premijer el-Abadi.Napad na Tikrit je šiitska ofanziva na sunite.
Nije isila bilo prije rata, pa su Malikija svi suniti bili al-Kaida.
Ko ratuje u Deri? U Halebu? U Jemenu?
Koje "oslobodio" jedine gradove u Iraku Jurf as-Sahr?
Zašto Tikrit ne oslobađaju građani Tikrita? Zašto iračka vlada nije naoružala sunite u el-Bagdadiju koji su se borili protiv isila i sto puta ih više izginulo nego što je šiitskih milicija, ali opet im se oružje daje na kapaljku.
Zašto iz grada Mosula koji ima 3 miliona stanovnika u redovima iračke vojske nema ni jedne jedinice sastavljene od "Mosulaca"?
Je li problem da građani Mosula osnuju vojsku od 100 000 vojnika i istjeraju isil? Umjesto toga al-Abadi naoružava šiitske milicije iz Irana, i Kurdi koje Amerika naoružala trebaju napasti Mosul ili Tikrit.
Nije isila bilo prije rata, pa su Malikija svi suniti bili al-Kaida.
Ko ratuje u Deri? U Halebu? U Jemenu?
Koje "oslobodio" jedine gradove u Iraku Jurf as-Sahr?
Zašto Tikrit ne oslobađaju građani Tikrita? Zašto iračka vlada nije naoružala sunite u el-Bagdadiju koji su se borili protiv isila i sto puta ih više izginulo nego što je šiitskih milicija, ali opet im se oružje daje na kapaljku.
Zašto iz grada Mosula koji ima 3 miliona stanovnika u redovima iračke vojske nema ni jedne jedinice sastavljene od "Mosulaca"?
Je li problem da građani Mosula osnuju vojsku od 100 000 vojnika i istjeraju isil? Umjesto toga al-Abadi naoružava šiitske milicije iz Irana, i Kurdi koje Amerika naoružala trebaju napasti Mosul ili Tikrit.
- Kikibombona
#7612 Re: ISIS zauzeo Mosul
Negdje sam procitao u vrijeme kada sam napisao komentar, otvorio ratnu mapu i grad je bio obojen u crveno. Sada je oznacen kao da se vode borbe. Ko ce im vise znati....... Ovaj rat podsjeca na libijski kada su gradovi padali iz ruke u ruku po par puta dnevno.Opetja033 wrote: @Kiki, iracka vojska i sitske paravojne formacije nisu zauzeli Baiji niti naftna polja pored grada. Ne znam uopce odakle ti te informacije?
- salik79
#7613 Re: ISIS zauzeo Mosul
Opozicija?! Covjek je predsjedavajuci Arbitraznog vijeca I.R. Iran. Voli bih vidjeti prijevod originalnog teksta. Koliko sam vidio u naslovu se spominje Omerov sehadet, dakle - smatra ga sehidom. Napisah sta pretpostavljam da je Rafsandzani izjavio. Uglavnom, ponovit cu - ovi ih tekfire, proganjaju, stoljecima ubijaju sljedbenike Ehli Bejta, konacno Imama Homeinija k.s. im nazivaju ajetulsejtanom i imamom kufra i dalaleta, a da sada Rafsandzani sve svodi na neodgovorne idiote i ekstreme unutar sijskog mezheba, koji su navodno svojim postupcima proizveli Al-Kaidu i ISIL - najiskrenije, nikakve zdrave logike ne vidim u tome.sarajevoxxxx wrote:
Rafsandžani je opozicija, a i izgleda kao čovjek bolji od Ahmedinedžada i Ruhania.
Radijallahu anhu sam ja dodao, Rafsandžani je rekao samo Omer.
- dječak sa šibicama
#7614 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kako ih tamburaju u Tikritu, Mosul je sljedeci na redu.
-
zrakomlat
#7615 Re: ISIS zauzeo Mosul
sumirprimus wrote:nisu oni glupi to su teske rijeci,,jednostavno zive u sistemu koji ne izbacuje na povrsinu najbolje od najbojih...Fantassin wrote:Stvar je u vecini, Arapi su zatucan narod i jedan od najglupljih mogucih.. toliko bogatstvo na tanjiru oni kolju jedan drugog jer neki se moli bogu 3 a neki 5 puta na dan.. a ustvari vecina se ne moli ni jednomsumirprimus wrote:dragi kiki(ovo da spustim loptu na zemju), slazem se da ne treba generalizirati,zato sam i rekao u velikoj vecini,arapi/suniti/siti/kurdi,ne svi,pogotov ovaj iracki dio,djeluju najbrutalniji...
ne prolaze sposobni nego podobni i rodjeni.
poznato nam jele?![]()
i onda je totalno deplasirano napadat zapadni sistem(koji btw ima itekako nedostataka),kad niko nikad u istoriji nije ponudio bolji sistem za organizaciju ljudskog roda..
ova plemenska organizacija je davno prevazidjena i pripada zeljeznom dobu..a oni su jos uvijek tako organizovani...probali su nesto sa socijalizmom,bat partijama,preko muslim,brastgva osli u ekstreme i kler.
- salik79
#7616 Re: ISIS zauzeo Mosul
alcak wrote:Stvarno, ali stvarno se pitam koja je svrha ove slike? Propaganda?salik79 wrote:Sija i sunija, iracki vojnici, klanjaju u dzematu.
Stvarno nema potrebe da Sija i Sunnija budu u istom saffu - osim ako su isti. Imajuci u vidu da su Sije lagahno odavno presli granicu sirka, jedini Sunnija koji ce stati u saff sa njima je onaj koji je isti kao i oni - murted od Islama.
S tobom ne bih volio biti ni u istoj drzavi, a kamoli safu. I pocascen sam sto sam u tvojim ocima i ocima takvih kao sto si ti "murted od islama".
Last edited by salik79 on 04/03/2015 18:37, edited 1 time in total.
- salik79
#7617 Re: ISIS zauzeo Mosul
moke_31 wrote:Tačno je ovo što sarajevoxxx tvrdi, bar kada je u pitanju arapski tekst. Eh sad što tebe može uvjeriti samo perzijski tekst sa nekog iranskog sajta je druga stvar.salik79 wrote:
Bilo bi dobro da nam neko ovo s perzijskog prevede, ili mozda potraziti vijest na ovoj stranici na engleskom. Ovo sto googletranslate prevodi je totalno nejasno za donosenje bilo kakvog zakljucka, a kamoli onog da je "proklinjanje ashaba dovelo do stvaranja Al-Kaide i Daisa", a jos vise da je to praksa u Iranu.
Boga ti, sta je tebi jasno iz onog google translate prijevoda?!
-
moke_31
#7618 Re: ISIS zauzeo Mosul
Gdje sam ja komentarisao google translate? Ja sam rekao da arapski tekst odgovara onome što sarajevoxxx tvrdi. Znam arapski.salik79 wrote:moke_31 wrote:Tačno je ovo što sarajevoxxx tvrdi, bar kada je u pitanju arapski tekst. Eh sad što tebe može uvjeriti samo perzijski tekst sa nekog iranskog sajta je druga stvar.salik79 wrote:
Bilo bi dobro da nam neko ovo s perzijskog prevede, ili mozda potraziti vijest na ovoj stranici na engleskom. Ovo sto googletranslate prevodi je totalno nejasno za donosenje bilo kakvog zakljucka, a kamoli onog da je "proklinjanje ashaba dovelo do stvaranja Al-Kaide i Daisa", a jos vise da je to praksa u Iranu.
Boga ti, sta je tebi jasno iz onog google translate prijevoda?!
- salik79
#7619 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kad vec znas arapski, nebilo ti zahmet da nam prevedes kompletan clanak:
http://kayhan.ir/ar/news/9872/%D8%B1%D9 ... 8%A7%D9%86
http://kayhan.ir/ar/news/9872/%D8%B1%D9 ... 8%A7%D9%86
-
2604570
#7620 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jedni kazu svakog trenutka se ceka objava da je Tikrit ponovo u rukama iracke vojske, drugi da IS s lakocom brani grad i nanosi velike gubitke protivnicima.
Dali negdje ima mapa REALNOG stanja u Tikritu, bez navijackih mapa i propagande.
Dali negdje ima mapa REALNOG stanja u Tikritu, bez navijackih mapa i propagande.
-
zrakomlat
#7621 Re: ISIS zauzeo Mosul
Istina je vjerovatno negdje između.
-
soha96
#7622 Re: ISIS zauzeo Mosul
Odakle izvlacite informacije o stanju u Tikritu ?
-
sarajevoxxxx
#7623 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dakle, ipak se ispostavilo da je bila lažna ofanziva na Tikrit. Realno, niti jedni niti drugi nisu izvještavali o velikim borbama. Onaj prvi dan su krenuli, vidjeli nije to to, i vratili se. Ahmed el-Hamdani komandant vojnih operacija je rekao da su stali sa akcijom na 20 km od Tikrita.
Iračani iz Tikrita pak tvrde da nisu napredovali ni jednog metra i da se nalaze 50 km od Tikrita.
Iračani iz Tikrita pak tvrde da nisu napredovali ni jednog metra i da se nalaze 50 km od Tikrita.
- alcak
#7624 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jednostavno zato sto su totalno zalutali u odnosu na Kur'an i Sunnet. Da ti ne nabrajam pisana djela o tome, mozda je lakse da pogledas video, ako te vec zanima.Point. wrote:
Zasto nisu siti muslimani?
https://www.youtube.com/watch?v=6Wj8qVA ... DFD093A9BC
- Superhikk
#7625 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ispostavilo se da je ovo star snimak iz 2010. Ali eto fine zabave za vasCrniOrao wrote:http://m.liveleak.com/view?i=dea_1425472121sarajevoxxxx wrote:Dakle, ipak se ispostavilo da je bila lažna ofanziva na Tikrit. Realno, niti jedni niti drugi nisu izvještavali o velikim borbama. Onaj prvi dan su krenuli, vidjeli nije to to, i vratili se.Ahmed el-Hamdani komandant vojnih operacija je rekao da su stali sa akcijom na 20 km od Tikrita.