Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- no_sekirli
#7601 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jebes ga, ako se za zamjenu bojlera mora zvati majstor, onda stvarno...
-
zippoo87
#7602 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa nista...zovni ti jos i nadzorni organ,da to sve provjere...tj. dva nadzorna,jedan za struju,drugi za voduHaris.ba wrote: ↑12/02/2023 20:26Nista se ne podrazumjeva.zippoo87 wrote: ↑12/02/2023 20:21 Pa ako si majstor koji zna promijeniti bojler...znaci dodjes a bojler spojen sa strujom .Prvo stari moras otpojiti od struje,skinuti i onda novi postaviti i ponovo spojiti.
Dakle napraviti da bojler bude u funkciji a ne samo ga okaciti na zid i otici.
To se podrazumjeva jedno sa drugim.
Ja vodoinstalatera zovem da mi dobro spoji cijevi, a elektricara da spoji zice dobro da mi ne crkne novi bojler.
Tvoje pare,tvoji uslovi
-
zippoo87
#7603 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa vidi...nema bas svako u kuci musko sa alatom,hilti busilicom,da barem osnovno zna oko alata i posla.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 20:29 Jebes ga, ako se za zamjenu bojlera mora zvati majstor, onda stvarno...
Ja razumijem da je to lagano odraditi ko je sam sebi kucni majstor ali mnogi nisu i ne znaju oko toga ili jednostavno ne zele,nego ce radije platiti,jer misle da ce neko drugi to odraditi bolje,sigurnije.I to je uredu...jer onaj ko stalno to radi,sigurno zna i cake i sve.
Ali sada ovo sto neki idu u krajnost,kao dodje da promijeni bojler ali nece da spoji 2 zice i zavrne 2 serafa...ja bi ga najurio nogama iz kuce i K mu platio.To je bas ono izdrkavanje.
- Snake Eyes
#7604 Re: Jadi nas nezaposlenih
To nije izdrkavanje koje ovaj narod treba već ono koje zaslužuje.
The Behman.
The Behman.
-
Ci-Nick
#7605 Re: Jadi nas nezaposlenih
Tri zice,.. treća, uzemljenje je vjerovatno i najbitnija,.. s jedne strane ja ga razumijem neće da odgovara za posao za koji nema licencu.zippoo87 wrote: ↑12/02/2023 19:33To je preseravanje i taj majstor meni vise ne bi nogom krocio u kucu.Ci-Nick wrote: ↑12/02/2023 18:43
Ja sam angazovao vodoinstalatera da promjenim bojler i došao čovjek, ja prije toga ispustio vodu i otkacio struju.
Zamjenio covjek bojler, naplatio,.. al struju nije prikljucio.
Kaže da to ne radi. Pa sam dakle trebao zvati i električara, ali nisam,.. nego sam sam prikljucio struju.
Tako da i za priključenje bojlera trebaju dva majstora,..
Ako ne znas spojiti dvije zice jos a nazivas se "majstorom"...onda taj majstora nije vidio.
Neke struke i poslovi kombinuju vise poslova/zanata u jednom a to se sve svakako naplati.
Zamisli zovnes elektricara da ti razvodi struju po kuci a on kaze,ja ne radim stemanje,ne ugradjujem osigurace,ne ugradjujem prekidace...ja samo razvlacim kablove a zove sebe "elektricarom".
Ne ide to tako.
Last edited by Ci-Nick on 12/02/2023 20:42, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7606 Re: Jadi nas nezaposlenih
E jesi pametan malo ti je jedna glavaSnake Eyes wrote: ↑12/02/2023 16:51 Niko ne kaže da je to pozitivno ili da tako treba, jednostavno tako je iz mnogih drugih razloga, mahom negativnih.
Ako želiš to da promjeniš, prije svega ti moraš biti spreman da npr. zamjenu prekidača platiš električaru 100 -200KM.
https://www.listando.de/p/was-kostet-ein-elektriker/
S druge strane, bilo bi dobro vidjeti kako bi izgledala firma (u BiH) u kojoj si ti osnivač/rukovodilac.
Uz kantu kokica i bidon kole bio bi to dobar fim za gledati.
Znači po tebi je sasvim uredno da jedan radnik radi šest poslova odjednom? To je pretpostavljam po tebi (a i po većini naših bizMismena) produktivnost?
To je kao kada bi bio trener ili selektor fudbalskog tima, pa najboljeg igrača kojeg ste doveli u tim stavite da bude špic, bek, krilo, vezni, a po potrebi i golman. Izgovor za tako nešto bi bio da ste tim u nižoj ligi, pa eto nemamo mogućnosti i potrebe za dovođenjem kvalitetnih igrača, pa ti sam to sve možeš pokrivati...Publici je to jako interesantno i zabavno, ali vas redovno trpaju sa 5-6 golova razlike po utakmici i još se niže srozavate na tabeli, dok ti i stručni štab samo crtate taktike po tabli i serete kako treba da se igra.
Već sam stavljao oglas firme koja traži domara koji je kućni majstor, mrežni administrator, šofer i još pet stvari u jednom. E vidiš ta firma ima ogroman profit i može bez problema zaposliti pet ljudi da to sve radi, da ne osjeti uopšte, ali ipak traži 7 u 1 čovjeka. To je ono što ja govorim jaransko-familijarna ekonomija, gdje se gleda vlastita guzica, IMT i ja tebi ti meni, a na dugoročno planiranje. Ljudi su broj 1 u svakom poslu, ali to neki nikako da shvate.
Isto tako jedna jaka firma u BL što se bavi uvozom i distibucijom alkoholnih pića svako dva-tri mjeseca traži fakturistu, a ne slovi za robovlasničku firmu. Znaš li zašto? Zato što pored fakturisanja i vođenja knjiga radi još pet stvari i od stresa i količine odgovornosti ljudi sagore ko licna! Ali eto da se pokaže kako su oni tim, porodica i sve mogu zajedno...
Pa usrani Krajina Klas traži čovjeka sa VSS za referenta odjeljenja transporta, koji pored čitavog spiska zaduženja još treba i da ima C kategoriju, tahograf karticu kako bi povremeno uskakao kao ispomoć u transportu...
Prije nekoliko dana jedan od najjačih banjalučkih restorana je zvanično zatvoren "zbog sanacije", a zapravo je komplet personal od šanka do kuhinje dao momentalni otkaz jer je šef govno koje se ispišavalo pred punim lokalom na njih...Pogađaš, on je familija vlasnika sa bogatim radnim iskustvom sviranja qurtzu i trošenju para. Radnici kolektivno otkaz, a firma pod ključ
Ako je po tebi sasvim u redu da jedan čovjek radi pet poslova, mjenjaćeš iste kao čarape, a posao će da ti trpi dok ne do rastala i katanca
- no_sekirli
#7607 Re: Jadi nas nezaposlenih
Upravo sam i rekao to zbog toga sto su "majstori" pojedine jednostavne poslove doveli na razinu kvantne mehanike. Sta se god moze, treba se odraditi DIY, barem se danas moze naci dosta rjesenja na YT.zippoo87 wrote: ↑12/02/2023 20:33Pa vidi...nema bas svako u kuci musko sa alatom,hilti busilicom,da barem osnovno zna oko alata i posla.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 20:29 Jebes ga, ako se za zamjenu bojlera mora zvati majstor, onda stvarno...
Ja razumijem da je to lagano odraditi ko je sam sebi kucni majstor ali mnogi nisu i ne znaju oko toga ili jednostavno ne zele,nego ce radije platiti,jer misle da ce neko drugi to odraditi bolje,sigurnije.I to je uredu...jer onaj ko stalno to radi,sigurno zna i cake i sve.
Ali sada ovo sto neki idu u krajnost,kao dodje da promijeni bojler ali nece da spoji 2 zice i zavrne 2 serafa...ja bi ga najurio nogama iz kuce i K mu platio.To je bas ono izdrkavanje.
- Snake Eyes
#7608 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nigdje ja nisam rekao da je normalno da ljudi rade šest poslova, ono što sam rekao je da je u malim firmama, a koliko vidim ti si nabrojao sve velike, u nedostatku posla, na našem tržištu, očekivano da radnik preuzme dodatna zaduženja.Lajavikrelac wrote: ↑12/02/2023 20:41E jesi pametan malo ti je jedna glavaSnake Eyes wrote: ↑12/02/2023 16:51 Niko ne kaže da je to pozitivno ili da tako treba, jednostavno tako je iz mnogih drugih razloga, mahom negativnih.
Ako želiš to da promjeniš, prije svega ti moraš biti spreman da npr. zamjenu prekidača platiš električaru 100 -200KM.
https://www.listando.de/p/was-kostet-ein-elektriker/
S druge strane, bilo bi dobro vidjeti kako bi izgledala firma (u BiH) u kojoj si ti osnivač/rukovodilac.
Uz kantu kokica i bidon kole bio bi to dobar fim za gledati.![]()
Znači po tebi je sasvim uredno da jedan radnik radi šest poslova odjednom? To je pretpostavljam po tebi (a i po većini naših bizMismena) produktivnost?
To je kao kada bi bio trener ili selektor fudbalskog tima, pa najboljeg igrača kojeg ste doveli u tim stavite da bude špic, bek, krilo, vezni, a po potrebi i golman. Izgovor za tako nešto bi bio da ste tim u nižoj ligi, pa eto nemamo mogućnosti i potrebe za dovođenjem kvalitetnih igrača, pa ti sam to sve možeš pokrivati...Publici je to jako interesantno i zabavno, ali vas redovno trpaju sa 5-6 golova razlike po utakmici i još se niže srozavate na tabeli, dok ti i stručni štab samo crtate taktike po tabli i serete kako treba da se igra.
Već sam stavljao oglas firme koja traži domara koji je kućni majstor, mrežni administrator, šofer i još pet stvari u jednom. E vidiš ta firma ima ogroman profit i može bez problema zaposliti pet ljudi da to sve radi, da ne osjeti uopšte, ali ipak traži 7 u 1 čovjeka. To je ono što ja govorim jaransko-familijarna ekonomija, gdje se gleda vlastita guzica, IMT i ja tebi ti meni, a na dugoročno planiranje. Ljudi su broj 1 u svakom poslu, ali to neki nikako da shvate.
Isto tako jedna jaka firma u BL što se bavi uvozom i distibucijom alkoholnih pića svako dva-tri mjeseca traži fakturistu, a ne slovi za robovlasničku firmu. Znaš li zašto? Zato što pored fakturisanja i vođenja knjiga radi još pet stvari i od stresa i količine odgovornosti ljudi sagore ko licna! Ali eto da se pokaže kako su oni tim, porodica i sve mogu zajedno...
Pa usrani Krajina Klas traži čovjeka sa VSS za referenta odjeljenja transporta, koji pored čitavog spiska zaduženja još treba i da ima C kategoriju, tahograf karticu kako bi povremeno uskakao kao ispomoć u transportu...To je tebi normalno?
Prije nekoliko dana jedan od najjačih banjalučkih restorana je zvanično zatvoren "zbog sanacije", a zapravo je komplet personal od šanka do kuhinje dao momentalni otkaz jer je šef govno koje se ispišavalo pred punim lokalom na njih...Pogađaš, on je familija vlasnika sa bogatim radnim iskustvom sviranja qurtzu i trošenju para. Radnici kolektivno otkaz, a firma pod ključ![]()
Ako je po tebi sasvim u redu da jedan čovjek radi pet poslova, mjenjaćeš iste kao čarape, a posao će da ti trpi dok ne do rastala i katanca![]()
I slažem se da su ljudi broj jedan u svakom poslu.
- Domaci izdajnik
#7609 Re: Jadi nas nezaposlenih
Dobro, to je već bezobrazluk i za nogu u dupe. Ja pričam o situacijama kada poslodavac hoće da si električar, bravar, vodoinstalater i moler u jednom, i još ako je ikako moguće da ima položeno za šleper sa prikolicom za slučaj da treba prevesti neki materijal.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 20:48 Upravo sam i rekao to zbog toga sto su "majstori" pojedine jednostavne poslove doveli na razinu kvantne mehanike. Sta se god moze, treba se odraditi DIY, barem se danas moze naci dosta rjesenja na YT.
- Domaci izdajnik
#7610 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa baš te jake firme što uzimaju dobru lovu to i zahtijevaju, a ne ovi mali piljari. Firma u kojoj sam ja dao otkaz fura tu "mi smo jedan tim" priču, a ovamo ima skoro milion profita...Snake Eyes wrote: ↑12/02/2023 20:52 Nigdje ja nisam rekao da je normalno da ljudi rade šest poslova, ono što sam rekao je da je u malim firmama, a koliko vidim ti si nabrojao sve velike, u nedostatku posla, na našem tržištu, očekivano da radnik preuzme dodatna zaduženja.
I slažem se da su ljudi broj jedan u svakom poslu.
- no_sekirli
#7611 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne znam jesi li kad ti bio poslodavac, pa na vlastitoj kozi osjetio kako se ponasaju pojedini radnici i kako se odnose prema poslu.Lajavikrelac wrote: ↑12/02/2023 20:54Dobro, to je već bezobrazluk i za nogu u dupe. Ja pričam o situacijama kada poslodavac hoće da si električar, bravar, vodoinstalater i moler u jednom, i još ako je ikako moguće da ima položeno za šleper sa prikolicom za slučaj da treba prevesti neki materijal.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 20:48 Upravo sam i rekao to zbog toga sto su "majstori" pojedine jednostavne poslove doveli na razinu kvantne mehanike. Sta se god moze, treba se odraditi DIY, barem se danas moze naci dosta rjesenja na YT.
Ja sam uvijek za dodatna zaduzenja i poslove zbog smanjivanja mogucnost drkanja po telefonima i razmisljanju "koliko gazda zaradjuje", ali samo i iskljucivo ako ce se to adekvatno vrednovati, kroz primanja, slobodne dane, dodatnu edukaciju i slicno...
- Rothmans
#7612 Re: Jadi nas nezaposlenih
To DIY je ubleha zesca. Izbaci ti video od 2 i po minute kako odraditi neku "sitnicu" bez majstora i ustediti 20-30 KM, a zaborave napomenuti da ti treba i jedno 400-500 KM u alatu da zavrsis neki zadatak. Ne treba ciganciti i riskirati da radi ustede od 20 KM napravis stetu od 200,a ne treba vala ni pustit supka da natakeri bojler ,a ne skopca struju.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 20:48 Upravo sam i rekao to zbog toga sto su "majstori" pojedine jednostavne poslove doveli na razinu kvantne mehanike. Sta se god moze, treba se odraditi DIY, barem se danas moze naci dosta rjesenja na YT.
- Snake Eyes
#7613 Re: Jadi nas nezaposlenih
Vjerovao ili ne, za običnu zamjenu bojlera može su ukazati potreba da si:Lajavikrelac wrote: ↑12/02/2023 20:54Dobro, to je već bezobrazluk i za nogu u dupe. Ja pričam o situacijama kada poslodavac hoće da si električar, bravar, vodoinstalater i moler u jednom, i još ako je ikako moguće da ima položeno za šleper sa prikolicom za slučaj da treba prevesti neki materijal.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 20:48 Upravo sam i rekao to zbog toga sto su "majstori" pojedine jednostavne poslove doveli na razinu kvantne mehanike. Sta se god moze, treba se odraditi DIY, barem se danas moze naci dosta rjesenja na YT.
1. Električar - da otkačiš stari i prikačiš novi bojler na el.mrežu
2. Vodoinstalater - da otkačiš stari i spojiš novi bojler na vodovodnu mrežu
3. Bravar - Nosač koji je već na zidu ili na bojleru mora se skratiti brusilicom, usjeći ili probiti nove rupe
4. Moler - da zagipsiraš rupu jer se odlomio veći komad maltera tokom bušenja (keramika do pola zida)
5. Vozač - doduše B kategorije ali sa prikolicom.
- Domaci izdajnik
#7614 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja sam osjetio kako se gazde ponašaju prema radnicima i zbog toga i imaju milion u kratkom roku, a ne zato što su uber-ober sposobni.
A da ima svakakve mrake među radnicima, ima itekako, ali i to je rezultat politike "ako ti nećeš za 400 neprijavljen, ima ko hoće" pa sad kada je kvaitetna radna snaga nagulila vani (i još uvijek ide) tržište se može opisati prema onoj narodnoj što bi dike ode u vojnike, ono malo škarta osta da se karta.
A da ima svakakve mrake među radnicima, ima itekako, ali i to je rezultat politike "ako ti nećeš za 400 neprijavljen, ima ko hoće" pa sad kada je kvaitetna radna snaga nagulila vani (i još uvijek ide) tržište se može opisati prema onoj narodnoj što bi dike ode u vojnike, ono malo škarta osta da se karta.
-
zippoo87
#7615 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jest,dati ce ti domaci primitivni "rahman" dodatno slobodne,dane,edukaciju,platiti prekovremene...to se cuje samo u oglasu kada pisu i nikada vise.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 21:00Ne znam jesi li kad ti bio poslodavac, pa na vlastitoj kozi osjetio kako se ponasaju pojedini radnici i kako se odnose prema poslu.Lajavikrelac wrote: ↑12/02/2023 20:54
Dobro, to je već bezobrazluk i za nogu u dupe. Ja pričam o situacijama kada poslodavac hoće da si električar, bravar, vodoinstalater i moler u jednom, i još ako je ikako moguće da ima položeno za šleper sa prikolicom za slučaj da treba prevesti neki materijal.
Ja sam uvijek za dodatna zaduzenja i poslove zbog smanjivanja mogucnost drkanja po telefonima i razmisljanju "koliko gazda zaradjuje", ali samo i iskljucivo ako ce se to adekvatno vrednovati, kroz primanja, slobodne dane, dodatnu edukaciju i slicno...
Niti u praksi to postoji...jer kod nas 1 od 1000 privrednika i vlasnika biznisa je VSS i skolovan covjek...a ovi sa 8 razreda skole...njih da zanima edukacija,ne bi stali na 8 razreda ili trogodisnjoj srednjoj.
Los radnik se moze natjerati da radi uz jedan normalan razgovor ili uz destimulaciju...a ako vidis da bas nece i da je tu samo reda radi...pa zna se sta se sa takvim radi.
Ali ja znam iz iskustva da nikada takve ne otpuste...uvijek otpuste ove sto rade i za njega i za jos ostalih 5 i kada se pobuni da je puko od posla,onda on postaje meta i gazda gleda da bas njega sjebe a ovih 5 sto su na ledjima ovog radnika,ni da takne.
I ovako je u svakoj firmi.
Ja iskreno nisam ni u jednoj firmi u kojoj sam radio dozivio da neradnik dobije otkaz a promijenio sam ih dosta.
- no_sekirli
#7616 Re: Jadi nas nezaposlenih
Obzirom kakvi smo mi muskarci, ja mislim da svatko od nas posjeduje vecinu alata potrebnih za kucne poslove, ili barem ima kuma ili nekoga u familiji od koga moze posuditi stemalicu, gleter, slajfericu, klijesta za pop nitne...Rothmans wrote: ↑12/02/2023 21:08To DIY je ubleha zesca. Izbaci ti video od 2 i po minute kako odraditi neku "sitnicu" bez majstora i ustediti 20-30 KM, a zaborave napomenuti da ti treba i jedno 400-500 KM u alatu da zavrsis neki zadatak. Ne treba ciganciti i riskirati da radi ustede od 20 KM napravis stetu od 200,a ne treba vala ni pustit supka da natakeri bojler ,a ne skopca struju.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 20:48 Upravo sam i rekao to zbog toga sto su "majstori" pojedine jednostavne poslove doveli na razinu kvantne mehanike. Sta se god moze, treba se odraditi DIY, barem se danas moze naci dosta rjesenja na YT.
I ja sam sam do prije odredjenog vremena bio za krilaticu, svatko svoj pos'o, ali sam dozivio vise puta valjanje, losu izvedbu i udaranje po dzepu i odustao sam od svoga habitusa.
- Domaci izdajnik
#7617 Re: Jadi nas nezaposlenih
Dunđeraj može skupo da košta, ako se ne razumiješ u neke stvari. Mom kolegi je takav stuĆnjak u servisu zaključao kodom Mercedesa jer se pravio pametan dijagnostikom...napravio štetu u četvorocifrenom iznosu za pet minuta 
-
mali_balon
#7618 Re: Jadi nas nezaposlenih
Treba znati i sam odraditi neke stvari, jebo ga boljer pa nije nuklearni rekator, ako nista zice su u boji pa zapisi zuta na zutu, plava na plavu, smedja na smedju i gotovo.....a prije svega iskljucis osigurace, da te ne bi odvajali ko sto su ferida
A treba znati neke stvari radi sebe, ako vec neces sam da radis, kada pusti majstore da rade, da ti ne moze slupljirat i da od obicnog, lupam, gletovanja pravi nauku.....
ZAsto ne i sam probati neke stvari ako se ima vremena i para za ucenje
A treba znati neke stvari radi sebe, ako vec neces sam da radis, kada pusti majstore da rade, da ti ne moze slupljirat i da od obicnog, lupam, gletovanja pravi nauku.....
-
zippoo87
#7619 Re: Jadi nas nezaposlenih
Prije se moralo zapisivati...sada uzmes telefon i slikas i samo poslije vratis kao na slicimali_balon wrote: ↑12/02/2023 21:45 Treba znati i sam odraditi neke stvari, jebo ga boljer pa nije nuklearni rekator, ako nista zice su u boji pa zapisi zuta na zutu, plava na plavu, smedja na smedju i gotovo.....a prije svega iskljucis osigurace, da te ne bi odvajali ko sto su ferida![]()
Pa kompleksnu elektroniku na ovaj nacin popravim,telefone i svasta nesto...ako radim prvi put...kada rasklapam,sve slikam ,skoro svaki korak i onda sve to vratim kasnije a ako zapne,imaju slike da vidim gdje sta ide.
Naravno eksperimentisanja radim iskljucivo sa svojim uredjajima...da se ne bi pravio pametan pa shebao nekome nesto.
U sto nisam 100% siguran,za druge ne radim.
A takodjer imam puno alata i raznoraznih pomagala,jer svasta nesto radim i imam pa mi treba puno toga.
Kada bi za sve zvao nekog drugog da mi radi...ne bi me bilo nigdje
-
Hakiz
#7620 Re: Jadi nas nezaposlenih
Keramičar, ako zatreba zamijeniti eventualno polomljene pločice dok si skidao/stavljao bojler.Snake Eyes wrote: ↑12/02/2023 21:10Vjerovao ili ne, za običnu zamjenu bojlera može su ukazati potreba da si:Lajavikrelac wrote: ↑12/02/2023 20:54
Dobro, to je već bezobrazluk i za nogu u dupe. Ja pričam o situacijama kada poslodavac hoće da si električar, bravar, vodoinstalater i moler u jednom, i još ako je ikako moguće da ima položeno za šleper sa prikolicom za slučaj da treba prevesti neki materijal.
3. Bravar - Nosač koji je već na zidu ili na bojleru mora se skratiti brusilicom, usjeći ili probiti nove rupe
4. Moler - da zagipsiraš rupu jer se odlomio veći komad maltera tokom bušenja (keramika do pola zida)
-
zippoo87
#7621 Re: Jadi nas nezaposlenih
E vas dvojica ste skolski primjer onih sto "pravi nauku od nicega "...ovo me jedino podsjeca da mozda u zivotu niste uzeli u ruke neki alat i uradili nestoHakiz wrote: ↑12/02/2023 22:21Keramičar, ako zatreba zamijeniti eventualno polomljene pločice dok si skidao/stavljao bojler.Snake Eyes wrote: ↑12/02/2023 21:10
Vjerovao ili ne, za običnu zamjenu bojlera može su ukazati potreba da si:
Kod mene da zamijenis bojler ti treba busilica (jer haman svaki nosac ima neke svoje rupe),kljuc/acu busilica da zavrnes seraf i serafciger,da zavrsnes serafe od struje.
A od znanja vodoinstalatera...trebas povezati dva crijeva za toplu i hladnu vodu i to je to.
Stvarno je nauka jebena...i vjerovatno zamjena bojlera treba biti nekih 500+ KM...jer trebas biti 6u1 po vama dvojici
- no_sekirli
#7622 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sto je najgore, u ovom lancu uposlenih, treba i jedan NKV hamal, da bojler donese na lice mjesta, i stari odnese na mjesto odlaganja ili u staro zeljezo 
-
Hakiz
#7623 Re: Jadi nas nezaposlenih
Treba. Nema svako automobil.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 22:31 Sto je najgore, u ovom lancu uposlenih, treba i jedan NKV hamal, da bojler donese na lice mjesta, i stari odnese na mjesto odlaganja ili u staro zeljezo![]()
- Snake Eyes
#7624 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da si pratio tok razgovora shvatio bi zasto je to tako secirano.zippoo87 wrote: ↑12/02/2023 22:28E vas dvojica ste skolski primjer onih sto "pravi nauku od nicega "...ovo me jedino podsjeca da mozda u zivotu niste uzeli u ruke neki alat i uradili nesto
Kod mene da zamijenis bojler ti treba busilica (jer haman svaki nosac ima neke svoje rupe),kljuc/acu busilica da zavrnes seraf i serafciger,da zavrsnes serafe od struje.
A od znanja vodoinstalatera...trebas povezati dva crijeva za toplu i hladnu vodu i to je to.
Stvarno je nauka jebena...i vjerovatno zamjena bojlera treba biti nekih 500+ KM...jer trebas biti 6u1 po vama dvojici![]()
Kada vec pominjes cijenu, koliko po tebi vrijedi posao zamjene bojlera?
-
zippoo87
#7625 Re: Jadi nas nezaposlenih
To u Sa nema brace roma ?Hakiz wrote: ↑12/02/2023 22:32Treba. Nema svako automobil.no_sekirli wrote: ↑12/02/2023 22:31 Sto je najgore, u ovom lancu uposlenih, treba i jedan NKV hamal, da bojler donese na lice mjesta, i stari odnese na mjesto odlaganja ili u staro zeljezo![]()
Pa kod mene taj bojler ne bi stajao duze od 10 minuta bacen ispred zgrade
A znaci ako racunamo i hamalu barem petoba...550 KM da zaokruzimo za zamjenu bojlera ?
Bojler 200 KM a zamjena bojlera 550 KM