nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- insomnia78
#7601 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa ne ide se za svaki prekrsaj sudiji. Uruce ti nalog. Ako imas para platis odmah ako nemas oni idu s tobom do bankomata il ti uzmu dokumente dok im ne doneses lovu i cao
- drndalo
#7602 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Za prestizanje kolone na punoj, tj. za prekrsaje koji su automatska vozacka dozvola, islo bi se...
- insomnia78
#7603 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije policija bila tu kad je ovaj prestizo
- drndalo
#7604 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa nisu ga zaustavili zbog lijepih ociju sa rotacijama stizuci ga...
-
530i
#7605 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne naplaćuje naša policija ništa...plaćanje se vrši samo u bankama ili poštama...insomnia78 wrote:Pa ne ide se za svaki prekrsaj sudiji. Uruce ti nalog. Ako imas para platis odmah ako nemas oni idu s tobom do bankomata il ti uzmu dokumente dok im ne doneses lovu i cao
- insomnia78
#7606 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znam da francuzi naplacuju 
-
tempuser
#7607 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Od kako murija nema mogucnost naplate kazne na licu mjesta ja ne znam kako to hoda za strance, jel se za svaki prekrsaj ide kod dezurnog sudije za prekrsaje ili i njima pisu nalog. Jbga kod nas, ako ne trazis sudsko odlucivanje, bas moras dobar belaj napraviti da ides kod sudije. Crveno i puna idu na nalog. Ako im pisu nalog onda bi trebali imati 8 dana ga plate, poslije toga moguce da ih imaju zavedene zbog neplacenih kazni i da "padnu" na granicnom prelazu i to sve ako...Sodom1 wrote:Moze , ne da mu dokumenta dok ne plati
- insomnia78
#7608 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni su pisali nalog za voznju iznad ogranicenja.
-
tempuser
#7609 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako si formalno bio stranac onda si imao 8 dana da ga platis, do tad ti nisu mogli nista...insomnia78 wrote:Meni su pisali nalog za voznju iznad ogranicenja.
- insomnia78
#7610 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa e
A u Fr za istu stvar placanje odmah na licu mjesta. Nemam keša kod sebe, moze kartica?
Nema problema idemo mi s vama do bankomata
A u Fr za istu stvar placanje odmah na licu mjesta. Nemam keša kod sebe, moze kartica?
Nema problema idemo mi s vama do bankomata
- amar1994
#7611 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma to je uredjena zemlja , suvisno je porediti 
-
tempuser
#7612 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jarana mog uhvatili u Metkovicu, vozio 70-ak gdje je 50 ogranicenje i drot mu kaze, da vam izadjemo u susret, minimalna kazna 300 KN i sretan put. On nako da se napravi mangup pita, a sta bi bilo kad mi ne bi izasli u susret??? Od 6 poslijepodne do 8 ujutro camio na drvenoj stokrli cekajuci sudiju! 
- ElRe
#7613 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U Srbiji sam ljetos platio kaznu od 100 eura, tako sto su mi uzeli svu dokumentaciju od auta, dali nalog da idem do poste/banke i dodjem po dokumenta u njihov lokalni MUP. Sve me to kostalo 4 sata.tempuser wrote:Od kako murija nema mogucnost naplate kazne na licu mjesta ja ne znam kako to hoda za strance, jel se za svaki prekrsaj ide kod dezurnog sudije za prekrsaje ili i njima pisu nalog. Jbga kod nas, ako ne trazis sudsko odlucivanje, bas moras dobar belaj napraviti da ides kod sudije. Crveno i puna idu na nalog. Ako im pisu nalog onda bi trebali imati 8 dana ga plate, poslije toga moguce da ih imaju zavedene zbog neplacenih kazni i da "padnu" na granicnom prelazu i to sve ako...Sodom1 wrote:Moze , ne da mu dokumenta dok ne plati
-
zdruzdjo
#7614 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U hrvatskoj tamo negdje 2002. Zaustavise me na ulazu u novu gradisku redarstvenici
.
Kaze ja sam ocjenio kako ste vi previse brzo usli u krivinu i tako napravili prekrsaj.
Uzeli mi pasos i da dodjem do 15:00 u stanicu da platim kaznu inace ujutro idem kod sudije.
Nekih 300-tinjak kuna sam platio kaznu.
Kaze ja sam ocjenio kako ste vi previse brzo usli u krivinu i tako napravili prekrsaj.
Uzeli mi pasos i da dodjem do 15:00 u stanicu da platim kaznu inace ujutro idem kod sudije.
Nekih 300-tinjak kuna sam platio kaznu.
-
tempuser
#7615 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To ima logike, samo sto na nasem nalogu pise rok za placanje 8 dana zato ne znam sta rade sa strancimaElRe wrote:U Srbiji sam ljetos platio kaznu od 100 eura, tako sto su mi uzeli svu dokumentaciju od auta, dali nalog da idem do poste/banke i dodjem po dokumenta u njihov lokalni MUP. Sve me to kostalo 4 sata.tempuser wrote:Od kako murija nema mogucnost naplate kazne na licu mjesta ja ne znam kako to hoda za strance, jel se za svaki prekrsaj ide kod dezurnog sudije za prekrsaje ili i njima pisu nalog. Jbga kod nas, ako ne trazis sudsko odlucivanje, bas moras dobar belaj napraviti da ides kod sudije. Crveno i puna idu na nalog. Ako im pisu nalog onda bi trebali imati 8 dana ga plate, poslije toga moguce da ih imaju zavedene zbog neplacenih kazni i da "padnu" na granicnom prelazu i to sve ako...Sodom1 wrote:Moze , ne da mu dokumenta dok ne plati
- zforumas
#7616 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa i u Bosni stranci mogu platiti kaznu odmah u Policijskoj stanici ili cekati Sudiju za prekrsaje
Cak i ovi koji naberu slicica na radarima budu provjereni i sve im se uredno naplati (tako je bar u ZDK). Patrole imaju sa sobom laptope koji su povezani sa bazom podataka, provjera traje 10-ak minuta i ako se utvrdi da ima preksaja pise mu se nalog i uzima pasos dok ne plati.
Cak i ovi koji naberu slicica na radarima budu provjereni i sve im se uredno naplati (tako je bar u ZDK). Patrole imaju sa sobom laptope koji su povezani sa bazom podataka, provjera traje 10-ak minuta i ako se utvrdi da ima preksaja pise mu se nalog i uzima pasos dok ne plati.
-
Nepass
#7617 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Drug u cg na slican fazon popusio, samo je bila noc pa je cekao jutro sa zenom i dvoje djece da plati kaznu u posti.ElRe wrote:U Srbiji sam ljetos platio kaznu od 100 eura, tako sto su mi uzeli svu dokumentaciju od auta, dali nalog da idem do poste/banke i dodjem po dokumenta u njihov lokalni MUP. Sve me to kostalo 4 sata.tempuser wrote:Od kako murija nema mogucnost naplate kazne na licu mjesta ja ne znam kako to hoda za strance, jel se za svaki prekrsaj ide kod dezurnog sudije za prekrsaje ili i njima pisu nalog. Jbga kod nas, ako ne trazis sudsko odlucivanje, bas moras dobar belaj napraviti da ides kod sudije. Crveno i puna idu na nalog. Ako im pisu nalog onda bi trebali imati 8 dana ga plate, poslije toga moguce da ih imaju zavedene zbog neplacenih kazni i da "padnu" na granicnom prelazu i to sve ako...Sodom1 wrote:Moze , ne da mu dokumenta dok ne plati
Bar on tako kaze
- ElRe
#7618 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U CG je policiji zabranjeno zaustavljanje stranaca u vrijeme sezone osim u slucaju teskih prekrsaja tipa crveno, preticanje preko pune, prekoracenje preko 20 km/h i slNepass wrote: Drug u cg na slican fazon popusio, samo je bila noc pa je cekao jutro sa zenom i dvoje djece da plati kaznu u posti.
Bar on tako kaze
A to za cekanje, sasvim izvjesno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7619 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ElRe wrote:U CG je policiji zabranjeno zaustavljanje stranaca u vrijeme sezone osim u slucaju teskih prekrsaja tipa crveno, preticanje preko pune, prekoracenje preko 20 km/h i slNepass wrote: Drug u cg na slican fazon popusio, samo je bila noc pa je cekao jutro sa zenom i dvoje djece da plati kaznu u posti.
Bar on tako kaze
Ovo se licno uvjerio n puta, osim prekoracenja, jer sam prosao pored patrole (saobracajci) prekoracivsi i vise od 20 km/h. Doduse, nije bilo naseljeno mjesto.
- ElRe
#7620 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Put Grahovo - Risan, ogranicenje je 60-80 km/h u zavisnosti da li je naseljeno ili ne, ja sam x puta prosao sa 120+ km/h pored patrola i takodje me nisu nikada zaustavili
Put je inace, nov i prav, 2+1 traka, mada u zadnje vrijeme ima dosta udesa.
Put je inace, nov i prav, 2+1 traka, mada u zadnje vrijeme ima dosta udesa.
-
Nepass
#7621 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mene zaustavili mozda prije 5g, isao na more u augustu. Kontrola i furaj dalje.ElRe wrote:U CG je policiji zabranjeno zaustavljanje stranaca u vrijeme sezone osim u slucaju teskih prekrsaja tipa crveno, preticanje preko pune, prekoracenje preko 20 km/h i slNepass wrote: Drug u cg na slican fazon popusio, samo je bila noc pa je cekao jutro sa zenom i dvoje djece da plati kaznu u posti.
Bar on tako kaze
A kod druga bilo prekoracenje brzine
-
condy
#7622 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakva je situacija vani u EU, da li se nekom nekad desilo ili zna nešto o tome, kako oni naplaćuju kazne za prekoračenje ako te nekad prije uslikao onaj fiksni radar ? Ima tih fiksnih stacionarnih radara i kod njih koliko hoćeš, možda me slikao u AU prije dvije godine, ili mene ili auto ispred mene jer je blicno radar, sad koga je uslikao ne znam...čuvajte se kroz Sloveniju, šta su ih postavili pa to je cijeli bataljon radara
Piše prije radara mjerivosti hitrosti...
I jel uvijek mora ćaća ga njegov blicnuti kad te uslika ?
I jel uvijek mora ćaća ga njegov blicnuti kad te uslika ?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7623 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cuo sam da slovenci zaustavljaju na granici. U Italiji nisam imao problema sa radarima u gradu, slikali su
, na auto putu sam vozio 10-20 vise od ogranicenja sve pet.
-
dado_
#7624 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovom prilikom zelim da pozdravim mamu klocu u srebrnom meganu 3 fl jutros na potezu kovacici-cobanija. Znaci lik se prebacuje iz trake u traku i ulijece mi jedno 5-6puta, i na vrhuncu na skenderiji istim manevrisanjem da nisam zakocio udario bi me hladno. Pocnem svirat a mangup po kocnici ukopa se namjerno koda je htio da ga opalim. Obilazim ga otvara prozor kaze sta ti sviras? Coro neki sa picicem u autu. Iduci put mangupe stani da ti objasnim koju ako citas ovo, i jos jednom srdacno ti mamu pozdravljam. Sve sila nekakva u pm...
-
mirzet87sa
#7625 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa udaris ga, dje problem? Kad ti se tako uvaljuje, na po' trake slozis pun gas i izneses ga
tebi osiguranje isplati stetu, a on ostane se pravdat chaletu