Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Osmi Socrates

#75951 Re: Zeničani

Post by Osmi Socrates »

Festival je bosanske drame. Neće biti izvođena šest mjeseci nego jednom u okviru festivala.
Last edited by Osmi Socrates on 18/05/2026 22:19, edited 1 time in total.
DebelinJoe

#75952 Re: Zeničani

Post by DebelinJoe »

Bobi wrote: 18/05/2026 16:59
DebelinJoe wrote: 18/05/2026 15:57 Kažu nigdje Zeničana...A evo jedan, ovaj smotani sa smiješnim brkovima vodi jutarnji na FTV. Plus ljepotica iz Visokog, što je Zdk, je li tako?

I da sam pravi Zeničanin potpisao bih peticiju da ovaj lik obrije ove brkove.
Gdje ti radiš?
Vodim jednu malu firmu, osnovanu pred kraj prošle godine, marketinška agencija, eventi, produkcija. Suvlasnik sam firme, sa još dvoje prijatelja. Vodim pravne i opšte poslove u firmi. Firma je registrovana u Sarajevu, ali možda proširimo djelovanje i na Zenicu. Planiramo se i kadrovski širiti. Možda nam se baš troje sjajnih Zeničana pridruži, jedna pravnica, jedan genije za montažu i animaciju i još jedan genije za svjetlo, zvuk i sve na struju za evente koji pare donose. Meni Zeničani odgovaraju i rado ću za saradnike birati kadrove iz Zenice. Pošteni, lojalni, ne zanovijetaju previše, ukratko dobri radnici. Na drugoj strani, poučen lošim iskustvima nikada neću zaposliti bilo koga iz Tuzle, Visokog, Konjica, Mostara ili bilo kojeg mjesta u Istočnoj Bosni. Između inžinjera iz Zenice i inžinjera iz Sarajeva, uvijek ću birati inžinjera iz Zenice. Sarajlije lopovi baaa...
semirsar

#75953 Re: Zeničani

Post by semirsar »

DebelinJoe wrote: 18/05/2026 22:16
Spoiler
Show
Bobi wrote: 18/05/2026 16:59
DebelinJoe wrote: 18/05/2026 15:57 Kažu nigdje Zeničana...A evo jedan, ovaj smotani sa smiješnim brkovima vodi jutarnji na FTV. Plus ljepotica iz Visokog, što je Zdk, je li tako?

I da sam pravi Zeničanin potpisao bih peticiju da ovaj lik obrije ove brkove.
Gdje ti radiš?
Vodim jednu malu firmu, osnovanu pred kraj prošle godine, marketinška agencija, eventi, produkcija. Suvlasnik sam firme, sa još dvoje prijatelja. Vodim pravne i opšte poslove u firmi. Firma je registrovana u Sarajevu, ali možda proširimo djelovanje i na Zenicu. Planiramo se i kadrovski širiti. Možda nam se baš troje sjajnih Zeničana pridruži, jedna pravnica, jedan genije za montažu i animaciju i još jedan genije za svjetlo, zvuk i sve na struju za evente koji pare donose. Meni Zeničani odgovaraju i rado ću za saradnike birati kadrove iz Zenice. Pošteni, lojalni, ne zanovijetaju previše, ukratko dobri radnici. Na drugoj strani, poučen lošim iskustvima nikada neću zaposliti bilo koga iz Tuzle, Visokog, Konjica, Mostara ili bilo kojeg mjesta u Istočnoj Bosni. Između inžinjera iz Zenice i inžinjera iz Sarajeva, uvijek ću birati inžinjera iz Zenice. Sarajlije lopovi baaa...
Nisu baaa... nego nije isti porez u Sa i u Ze, nemoj baaa zjbvt. :mrgreen:
ShnjaZZZ

#75954 Re: Zeničani

Post by ShnjaZZZ »

Uh najavljeno je dosta otkaza u NŽZ, ondje gdje sam ja radio od 28 čak 23 otpada. Ostavit će samo 5 ljudi. Oko 1000 ljudi ostaje bez posla otprilike.
Casual's

#75955 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Fali glumaca i predstava u BNP, pa eto. Evo ja bi da preporučim da naprave jednu "Kako se kalio Čelik", i da premijera bude na cvili. :mrgreen:
Post Reply