Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#75951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

pici wrote: 19/01/2023 08:50
Prevari me jednom, sramota na tebe, prevari me drugi put, sramota na mene... e nes treci put kurvin sine da si TiTo.
A mogao je da bude Tito v2.1. Imao je potencijal, i "bacio je sve niz rijeku, i preso u drugi svijet".
Novak20

#75952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

dr_Evil wrote: 19/01/2023 07:22
Novak20 wrote: 19/01/2023 00:25

Koja hrpa budaleština.

Niti je to moguće napraviti niti tko spominje ovako nešto. Granice BiH garantiraju apsolutno sve države koje imaju mrkvu i batinu tako da navedeno ne pada na pamet hrvatskoj politici.

Ali kad već pričamo o predpostavkama na duge staze, realnija je opcija da srpska i bošnjačka politika podijele BiH na dva entiteta u kojima će Hrvati biti politički eliminirani kao konstitutivni narod.

E u tom slučaju možda tvoja priča ima osnova.

Ovako nema.
Nazalost, kolega @Spit_fire je upravu, tacno je opisao problem u bobu. Zapravo potvrdjujem za ove Hrvate moje lokalne u Hercegovini, sta ih ja poznajem, opet kazem ne znam kakvo je stanje u Bosni, ne vjerujem da se nesto posebno razlikuje, a svakako su Hrvati Bosne zahvaljujuci Bobanu postali statisticka greska.
Hrvati u Bosni su kao i drugi prije svega žrtve rata koji se najvjerojatnije nije mogao izbjeći pa tek onda političkih ambicija i pogrešnih politika kako hrvatske, tako i drugih strana u sukobu. Mogao bih i ja banalizirati i pisati da su Bošnjaci zahvaljujući Aliji Izetbegoviću statistička greška u Podrinju ili Banja Luci ali neću jer to ne odgovara istini.

Druga stvar, točno je samo da bošnjačka politika uspješno pretvara F BiH u svoj entitet i to godinama. Na ruku su im išli Petrichevi Aneksi na Ustav i Barryjevi amandmani kojima su narušena kolektivna prava i konstitutivnost Hrvata u BiH u odnosu na ostale narode. Iz tog razloga, hrvatska politika drži da je njima nešto oduzeto te da nema potrebe da joj se daje nego da se vrati ono što je imala potpisivanjem DMS.

I treće, ovo je lijepo napisano sa pozicije politike bošnjačke dominacije samo što je to nemoguće provesti bez kataklizme na globalnom nivou, totalnog raspada međunarodnog prava, političkih-državnih zajednica poput EU ili raspada država koje garantiraju granice BiH.

Raspad BiH uzrokovan hrvatskim željama za napuštanjem BiH je nemoguć i priča je za politički nepismene. Realniji je raspad uzrokovan srpskom politikom i iz tog razloga MZ nastoji približiti stavove bošnjačke i hrvatske politike da se zajedno odupiru RS. A i ovo je pitanje zahvaljujući demografskim i ekonomskim trendovima koji će nas natjerati na suradnju ili propast.
Izmjene Izbornog zakona bile bi garant da se Hrvatima ne namjerava oduzeti konstitutivnost odnosno pravo da sebi biraju predstavnike u F BiH i ništa više.
Opet ponavljam, druge dvije teze - entitet i secesija nisu opcija osim ako drugi ne use.u motku. Tim prije što je granica RH granica EU.
-UGROZENI SMO DAJ IZBORI..evo izborni
-DALI STE IZBORNI SAD NAM TO DAJE ZA PRAVO ZA NASU JEDINICU/ENTIET IMAMO ZAKON NA NASOJ STRANI..evo entiet
-DALI STE NAM ENTIET I IZBORNI SAMIM TIM HRVATSKI NAROD MOZE ODLUCITI ZA SEBE,ODLUCUJEMO DA SE RASTANEMO SA BIH...
Roccohljup

#75953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Budući ministar Zukan Helez at his best ( o Miletiću) :-)

orbita12

#75954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by orbita12 »

Niko da prokomentarise ovu promjenu klix politike hahah , do jučer u kolu sa sdfa botovima, a evo kao da su priču promijenili
Leverage

#75955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

orbita12 wrote: 19/01/2023 09:19 Niko da prokomentarise ovu promjenu klix politike hahah , do jučer u kolu sa sdfa botovima, a evo kao da su priču promijenili
Klix piše za pare, ko plati on je dobar.
dr_Evil

#75956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 19/01/2023 09:03
Hrvati u Bosni su kao i drugi prije svega žrtve rata koji se najvjerojatnije nije mogao izbjeći pa tek onda političkih ambicija i pogrešnih politika kako hrvatske, tako i drugih strana u sukobu. Mogao bih i ja banalizirati i pisati da su Bošnjaci zahvaljujući Aliji Izetbegoviću statistička greška u Podrinju ili Banja Luci ali neću jer to ne odgovara istini.

Hrvati u Bosni su prije svega zrtva Bobanovih i Tudjmanovih zelja za etnicki cistim teritorijama, a tek onda zrtve rata koji se mogao izbjeci. Slobodno pisi da je ALija kriv sto su Bosnjaci statisticka greska, to odgovara istini, i ja to pisem svaki dan, ako i nije kriv u ratu(a jeste), kriv je u miru jer nije osigurao povratnicima dostojanstven zivot, a imalo se para.

Da nije tako Posavina bi bila odbranjena, a danas bi Hrvati slobodno setali Konjicom, nisam ih ja preselio u Ortijes nego Boban. S druge strane, ebi ga i Ortijes danas prazan, pravi se veci i bolji u Njemackoj, gdje zive svi kao nekad u Jugi, zajedno.

Druga stvar, točno je samo da bošnjačka politika uspješno pretvara F BiH u svoj entitet i to godinama. Na ruku su im išli Petrichevi Aneksi na Ustav i Barryjevi amandmani kojima su narušena kolektivna prava i konstitutivnost Hrvata u BiH u odnosu na ostale narode. Iz tog razloga, hrvatska politika drži da je njima nešto oduzeto te da nema potrebe da joj se daje nego da se vrati ono što je imala potpisivanjem DMS.
Ne pada mi napamet da branim vlazne snove SDA fildzan drzave, ali je jasno kao dan da hrvatska komponenta od pada srpske Krajine pokusava srusiti federaciju i formirati treci entitet, jer padom Krajine i federacija je izgubila smisao postojanja u HDZ glavi. Nisu ti amandmani pali s neba, nego su odgovor na pokusaje secesije i konstantne blokade.
I treće, ovo je lijepo napisano sa pozicije politike bošnjačke dominacije samo što je to nemoguće provesti bez kataklizme na globalnom nivou, totalnog raspada međunarodnog prava, političkih-državnih zajednica poput EU ili raspada država koje garantiraju granice BiH.
Sve je fluidno, pitanje je samo vremena i cekanja odgovarajucih globalnih procesa. Kroz zadnjih 120 godina na teritoriji danasnje BIH je proslo 5 razlicitih drzavnih uredjenja. Zabiti glavu u pijesak i misliti da se granice BiH ne mogu izmijeniti je politicka naivnost. Pala je Jugoslavija koja je 100 puta organizovanija drzava u svakom smislu od BiH. Da secesija nije pitanje vremena, i krajnji cilj, ne bi bila problem ni bosansko-hercegovacka nacija. Svako jacanje etnija i davanje nacionalnih atributa istima je jedan korak blize ka secesiji.

Nikad hrvatski svatovi u Mostaru nisu pronijeli BiH zastavu.
Styling

#75957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 19/01/2023 08:28 Nego da se vrnemo na temu, sta kaze nas Komso.
Ne može odoljeti zovu sirene zvane SDA

Ja sam govorio o formiranju vlasti i na nivou BiH i Federacije BiH, a ne o pozivu za politički dogovor kojim je formirana Osmorka.

Vi govorite o dokumentu kojim je formirana Osmorka, a u emisiji Face TV, ja sam govorio o formiranju vlasti! To su dvije sasvim različite stvari”, naveo je Komšić.

Očito je Komšić očekivao nekoliko molbi, s obzirom na to da je pozvan u formiranje parlamentarnih većina. A, kao što je poznato, većine formiraju vlasti.

Tako da je svakako pozvan, samo što on ne može odoljeti zovu sirene zvane SDA.
Kad sam ga prijasnjih godina gledao kod Senada imao sam osjecaj da je posten covjek, vjerovatno ko i vecina vas, gledam ga sad ovaj put oborio glavu onaj pogled prema Senadu, ja bih se na Senadovom mjestu za dzep uhvatio da mi nije novcanik nestao. Na licu mu se vidi da mulja.

Subjektivno, mozda se neko ne slaze.
Nije govno vec se cuko posr'o :-)
agent_zero

#75958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

seksi_ideje wrote: 18/01/2023 23:29 Sta nam ono veli Faruk? Da EU nestaje iz BiH kad nestane Trojka? Jeli to mozda poruka? Samo da znamo gdje stojimo sa SDA
Kreten kockarski, vidi se da se previše druži sa drugim kretenom, čakijašem.

Nadam se da će ga što prije nogirati iz institucije u kojoj radi, eno ruglo mjesecima kod Higijenskog, a sve radi ovog SDA đubreta.
Point.

#75959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

PM72 wrote: 19/01/2023 07:41
Point. wrote: 19/01/2023 07:23
Ti samo trubiš o ratu i puškama. Kažem ti opusti se.

Ne možeš sa 13 godina u rat jebiga, nismo Sierra Leone i Uganda.

I moraš jednom da shvatiš da svako ima pravo da komentariše bilo šta na ovom forumu. Kao što i ti i ostali komentarišu političke i ratne prilike u Ukrajini, Siriji, Americi, Rusiji, fudbalskom klubu Liverpool, Realu itd tako i svi mi članovi foruma možemo komentarisati i političku baru sa previše krokodila jedne i jedine nam domovine.
Ja to radi tebe i tvog zdravlja.Mi smo ovdje ionako pukli i imamo povremenu BG. (Borbenu gotovost) tako da nam ne treba još i sekiracija za vama koji ste guzice izmakli kad je najviše trebalo.
Puške i rat ću vam spominjat i nabijat na nos kad god bude prilike jer smo mi spasili ovo jada što je ostalo ;da smo svi postupili ko ti i tvoji - tebi bi ostalo da komentarišeš političke i ratne prilike svugdje sem u Bosni.
Jedina ti domovins :lol: a tuđi pasoš u džepu...pljuc
Pajdara, ne brini za moje zdravlje i ne treba da se sekiraš gluho bilo, niko to ne traži. Tebe baš teški kompleksi drmaju i ne čitaš šta ti drugi odgovaraju. Ne može se bolan ratovati kad ti je 12-13 godina, nismo Sierra Leone jebo ga ti.

Nisi nikakav autoritet da odlučuješ ko će šta pisati, uvijek kad nemaš argumenata furaš ovu patetičnu priču. Kako sam sebi ne dosadiš, to je nejasno.

Jedina domovina pa da, domovina je jedna. I imam dvojno državljanstvo ako te baš zanima.

Ja tersa čojka Bog te.
512MB

#75960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Kad vam pumpamo budget onda smo raja, kad kenjamo na forumu dijaspora vaka naka. De odlučite se.
agent_zero

#75961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Nemojte nam samo vi odlučivati ko će nam biti vlast, jer mi ovdje živimo, a ne vi i sve ok.

Eto, kratko jasno, bez da se iko uvrijedi.
dr_Evil

#75962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

512MB wrote: 19/01/2023 10:01 Kad vam pumpamo budget onda smo raja, kad kenjamo na forumu dijaspora vaka naka. De odlučite se.
PM72

#75963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Opet ti..
Nisi mogao ratovati sa 13 godina (mada je i takvih heroja bilo) ali su tvoji mogli nego ste se spakovali pa put pod noge,ko biva,jebo levate nek ratuju...da su svi pobjegli ko ti i tvoji bil imao "dvojno" državljanstvo? :D

I nemoj biti više dosadan ko ovaj što kaže da nam "pumpa budžet"...investitori :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#75964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

agent_zero wrote: 19/01/2023 10:03 Nemojte nam samo vi odlučivati ko će nam biti vlast, jer mi ovdje živimo, a ne vi i sve ok.

Samo saljte pare i kenjajte po forumu, nemojte samo glOsat, haram je.
meridiyan

#75965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

agent_zero wrote: 19/01/2023 10:03 Nemojte nam samo vi odlučivati ko će nam biti vlast, jer mi ovdje živimo, a ne vi i sve ok.

Bez obzira ko nam bio vlast trend iseljavanja ce se nastaviti. Desetine i desetine hiljada zahtjeva vec ceka odobrenje za izdavanja radne vize.
Pametan vodu pregazi dok budala cupriju nadje.

dr_Evil

#75966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

meridiyan wrote: 19/01/2023 10:12

Bez obzira ko nam bio vlast trend iseljavanja ce se nastaviti. Desetine i desetine hiljada zahtjeva vec ceka odobrenje za izdavanja radne vize.
Pametan vodu pregazi dok budala cupriju nadje.
Spoiler
Show
Nije problem toliko sto se ide, isli su i Poljaci, izgradili citavu europu. Problem je sto nasa vlada za razliku od Poljske ne radi nista da se ti ljudi vrate. Poljska je zemlja primjer sto se toga tice.
cor

#75967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cor »

PM72 wrote: 19/01/2023 07:41
Point. wrote: 19/01/2023 07:23
Ti samo trubiš o ratu i puškama. Kažem ti opusti se.

Ne možeš sa 13 godina u rat jebiga, nismo Sierra Leone i Uganda.

I moraš jednom da shvatiš da svako ima pravo da komentariše bilo šta na ovom forumu. Kao što i ti i ostali komentarišu političke i ratne prilike u Ukrajini, Siriji, Americi, Rusiji, fudbalskom klubu Liverpool, Realu itd tako i svi mi članovi foruma možemo komentarisati i političku baru sa previše krokodila jedne i jedine nam domovine.
Ja to radi tebe i tvog zdravlja.Mi smo ovdje ionako pukli i imamo povremenu BG. (Borbenu gotovost) tako da nam ne treba još i sekiracija za vama koji ste guzice izmakli kad je najviše trebalo.
Puške i rat ću vam spominjat i nabijat na nos kad god bude prilike jer smo mi spasili ovo jada što je ostalo ;da smo svi postupili ko ti i tvoji - tebi bi ostalo da komentarišeš političke i ratne prilike svugdje sem u Bosni.
Jedina ti domovins :lol: a tuđi pasoš u džepu...pljuc
Evo ja nisam dijaspora i smatram da niko nema prava nekom da brani da išta komentariše. Komentarišem i Džekinu utakmicu jučer, iako nisam bio u Italiji, niti igram fudbal.
Bloo
Globalna šefica

#75968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Point. wrote: 19/01/2023 09:53 Jedina domovina pa da, domovina je jedna. I imam dvojno državljanstvo ako te baš zanima.
Znači onda BH Hrvatima sa putovnicom BiH nije rezervna domovina. :D
Student_u_Ostavci

#75969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

dr_Evil wrote: 19/01/2023 08:43 Meanwhile, nevladina udruga HNS mudro zbori:
Poručuju kako je “suradnja HNS-a BiH sa SDA na državnoj i entitetskoj razini između ostaloga nemoguća sve dok je na njenom čelu vodstvo koje promovira politike suprotne od onih Europske unije, uključujući sve tješnju vanjskopolitičku suradnju s režimom u Iranu i drugim neeuropskim akterima koji sustavno krše ljudska prava i promoviraju nestabilnost”.
Valjda misle da je njihova suradnja sa Putinom i Orbanom europski put :D. Zanimljivo kako niko ne zna sebi mahanu pronaci.
Ovo isto misli i Osmorka.
Koalicija operisana od istine. Tu je Dodik vjerovatno i najiskreniji.
PM72

#75970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

cor wrote: 19/01/2023 10:32

Niko ne brani komentarisanje,nit je moj sajt niti sam moderator,nego uljudno molimo da nam ne sole pamet oni koji ovdje ne žive i da ne glume patriote veće od nas.Tražimo li puno?
Bloo
Globalna šefica

#75971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

PM72 wrote: 19/01/2023 10:45
cor wrote: 19/01/2023 10:32

Niko ne brani komentarisanje,nit je moj sajt niti sam moderator,nego uljudno molimo da nam ne sole pamet oni koji ovdje ne žive i da ne glume patriote veće od nas.Tražimo li puno?
Pa ako te nervira, nemoj ga citati. Ignore/block...
PM72

#75972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Bloo wrote: 19/01/2023 10:50
PM72 wrote: 19/01/2023 10:45

Pa ako te nervira, nemoj ga citati. Ignore/block...
To je onda povlačenje pred klasnim neprijateljem :lol: no pasaran
Bloo
Globalna šefica

#75973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

PM72 wrote: 19/01/2023 10:54 To je onda povlačenje pred klasnim neprijateljem no pasaran
i onda ako se bude dosadan, neko zaplati...
PM72

#75974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Sve po zasluzi.Ako nisam u pravu ili ako nekog vrijeđam- kreni prvo od mene.
dr_Evil

#75975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Student_u_Ostavci wrote: 19/01/2023 10:38
dr_Evil wrote: 19/01/2023 08:43 Meanwhile, nevladina udruga HNS mudro zbori:

Valjda misle da je njihova suradnja sa Putinom i Orbanom europski put :D. Zanimljivo kako niko ne zna sebi mahanu pronaci.
Ovo isto misli i Osmorka.
Koalicija operisana od istine. Tu je Dodik vjerovatno i najiskreniji.
Dodik je uvijek najiskreniji, bio je i Karadzic... Bio je i Dobrisa njihov solidni, sto rece Komso kopirajuci ahbaba Baketa, ja I?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9l17u_7h1ow&t=38s [/youtube]

Mislis da Osmorka misli da je njihova suradnja sa Ambasadorima Kvinte europski put, a ti se ne slazes s tim.
Locked